Lediga jobb som Bibliotekarie i Härnösand

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie inriktning barn och unga

Ansök    Maj 16    Härnösands kommun    Bibliotekarie
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Om tjänsten
Tjänsten ingår i tillväxtavdelningen som tillhör kommunstyrelseförvaltningen i Härnösands kommun. I tillväxtavdelningen ingår näringslivsenheten, utvecklingsenheten, kulturenheten och biblioteket. I uppdraget ingår att hitta synergier för att kunna driva tillväxtarbetet mot uppsatta mål och skapa attraktion och utveckling för Härnösand. Tillväxtavdelningen leder kommunens arbete med att främja samhällsutvecklingen i Härnösand och med att se till att kommunen är attraktiv för företag, besökare och boende, samt har ett livskraftigt, differentierat och ekologiskt hållbart näringsliv.

Biblioteket ska verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning och främja litteraturens ställning och intresset för bildning, upplysning, utbildning och forskning, samt kulturell verksamhet i övrigt. I verksamheten ingår också att arbeta aktivt för digital inkludering, att utbilda, vägleda och stödja människors digitala kompetens i förhållande till samhällets digitala transformation.

I Härnösand jobbar vi framgångsrikt med Bokstart, ett samarbete mellan bibliotek, förskola och barnhälsovård, för att stärka och utveckla små barns språkutveckling och läsning tillsammans med föräldrar och andra vuxna i barnens närhet.

En av våra barnbibliotekarier kommer att vara tjänstledig under sex månader och därför söker vi nu en vikarie. 

Arbetsuppgifter
Som bibliotekarie med inriktning barn och unga ansvarar du för att tillsammans med kollegor utveckla verksamhet riktat till barn och unga, med ett processinriktat arbetssätt där deras behov och förutsättningar står i fokus.

Du planerar och genomför aktiviteter för barn och unga
Du planerar och genomför klassbesök på biblioteket
Du leder arbete med att ta fram servicenivåer för skola och förskola
Du ingår i bibliotekets team för läsfrämjande

Du erbjuds ett varierande och självständigt arbete vilket kan omfatta allt från att finnas närvarande i mötet med barn och unga till att ta fram strategier och omvärldsbevaka. Arbetet inkluderar även planering av evenemang och aktiviteter, marknadsföring, delta i regionala och nationella nätverk samt att samarbeta med andra aktörer.

I tjänsten ingår sedvanliga bibliotekarieuppgifter, som exempelvis ämnesansvar och bemanning i informationsdisk.

Kvalifikationer
Vi söker sig som har har högskoleutbildning med examen i biblioteks- och informationsvetenskap, kandidat eller högre eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Meriterande är om du har arbetat på bibliotek och har erfarenhet av att arbeta nära barn och unga. Vi ser gärna att du har arbetat pedagogisk med handledning, är van att hålla presentationer både fysiskt och digitalt, hantera sociala medier och andra digitala kanaler samt anordna evenemang.

Som person är du initiativtagande: sätter i gång aktiviteter och kommer med förslag till nya arbetssätt.
Du är också självgående: tar ansvar, strukturerar och driver processer vidare.
Vidare är du relationsskapande: utåtriktad, socialt aktiv, skapar kontakter och underhåller relationer.
Du är strategisk: tänker strategiskt, har ett brett perspektiv, ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.
Samt kreativ: duktig på att hitta på nya angreppssätt, kommer ofta med idéer och ifrågasätter traditionella angreppssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Anställningsvillkor/varaktighet


Omfattning:
Heltid

Lön:
Individuell lönesättning

Varaktighet
Tidbegränsad anställning
Startdatum: 2022-09-01 - 2023-02-28.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Jul 30    Härnösands kommun    Bibliotekarie
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten

Tjänsten som bibliotekarie ingår i tillväxtavdelningen som tillhör kommunstyrelseförvaltningen i Härnösands kommun. I tillväxtavdelningen ingår näringslivsenheten, utvecklingsenheten, kulturenheten och biblioteket.

I uppdraget ingår att hitta synergier för att kunna driva tillväxtarbetet mot uppsatta mål och skapa attraktion och utveckling för Härnösand. Tillväxtavdelningen leder kommunens arbete med att främja samhällsutvecklingen i Härnösand och med att se till att kommunen är attraktiv för företag, besökare och boende, samt har ett livskraftigt, differentierat och ekologiskt hållbart näringsliv.

Biblioteket ska verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning och främja litteraturens ställning och intresset för bildning, upplysning, utbildning och forskning, samt kulturell verksamhet i övrigt. I verksamheten ingår att arbeta aktivt för digital inkludering, att utbilda, vägleda och stödja människors digitala kompetens i förhållande till samhällets digitala transformation.

Härnösands bibliotek har erhållit Stärkta biblioteksbidrag från Kulturrådet och behöver nu stärka upp med en bibliotekarie som ska arbeta med att uttveckla den digitala verksamheten för personer med funktionsnedsättning. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utveckla verksamhet och arbetssätt för att öka den digitala kompetensen hos personer med olika funktionsnedsättningar, genom att erbjuda behovsanpassat stöd och handledning, för att upptäcka och kunna ta del av digitaliseringens möjligheter.


• Du utvecklar bibliotekets digitala utbud och tjänster främst för personer med funktionsnedsättning
• Du stöttar och inspirerar personalens digitala kompetensutveckling
• Du ingår i bibliotekets digitala team
• Du arbetar med hela tillväxtavdelningens digitala transformation

Du erbjuds ett varierande och självständigt arbete vilket innebär allt från att ta fram strategier, omvärldsbevaka, analysera, dokumentera och skriva rapporter. Arbetet inkluderar även marknadsföring, planering av evenemang, delta i regionala och nationella nätverk samt att samarbeta med andra aktörer.

I tjänsten ingår sedvanliga bibliotekarieuppgifter, som exempelvis ämnesansvar och bemanning i informationsdisk.

Kvalifikationer


• Vi söker dig som har högskoleutbildning med examen i biblioteks- och informationsvetenskap, kandidat eller högre.
• Du har också dokumenterad erfarenhet av leda utvecklingsprocesser.
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska. 
• Körkort för bil krävs.

Meriterande 


• Att du har arbetat på bibliotek och har erfarenhet av projektledning gärna inom ett Stärkta biblioteks-projekt.
• Vi ser gärna att du har arbetat pedagogiskt med handledning, är van att hålla presentationer både fysiskt och digitalt samt anordna evenemang.

Som person är du initiativtagande, sätter i gång aktiviteter och kommer med förslag till nya arbetssätt. Du är självgående och tar ansvar. Du är strukturerad och driver processer vidare. Vidare är du relationsskapande: utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer. Du är strategisk samt har ett brett perspektiv och ser sakers långsiktiga konsekvenser. Avslutningsvis är du kreativ och duktig på att hitta på nya angreppssätt, kommer ofta med idéer och ifrågasätter traditionella arbetssätt. 

Övrig information


Omfattning: Heltid, visstidsanställning 12 månader, helg- och kvällstjänstgöring ingår
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: 1 november eller efter överenskommelse

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Bibliotekarie med digital inriktning!

Ansök    Maj 4    Härnösands kommun    Bibliotekarie
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten

Tjänsten som bibliotekarie med digital inriktning ingår i tillväxtavdelningen som tillhör kommunstyrelseförvaltningen i Härnösands kommun. I tillväxtavdelningen ingår näringslivsenheten, utvecklingsenheten, kulturenheten och biblioteket.

I uppdraget ingår att hitta synergier för att kunna driva tillväxtarbetet mot uppsatta mål och skapa attraktion och utveckling för Härnösand. Tillväxtavdelningen leder kommunens arbete med att främja samhällsutvecklingen i Härnösand och med att se till att kommunen är attraktiv för företag, besökare och boende, samt har ett livskraftigt, differentierat och ekologiskt hållbart näringsliv.

Biblioteket ska verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning och främja litteraturens ställning och intresset för bildning, upplysning, utbildning och forskning, samt kulturell verksamhet i övrigt. I verksamheten ingår att arbeta aktivt för digital inkludering, att utbilda, vägleda och stödja människors digitala kompetens i förhållande till samhällets digitala transformation.

Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie med digital inriktning ansvarar du för Digidel Härnösand, ett DigidelCenter där kommunens invånare erbjuds stöd och handledning för att kunna ta del av digitaliseringens möjligheter. Verksamheten vid DigidelCenter  är behovsdriven och  ingår i det nationella kvalitetsarbetet inom digitalisering.

Som ansvarig har du följande uppgifter:


• Du verkar för och arbetar med hela tillväxtavdelningens digitala transformation
• Du stöttar och inspirerar personalens digitala kompetensutveckling
• Du är teamledare för bibliotekets Digitala team
• Du utvecklar bibliotekets digitala utbud och tjänster

Du erbjuds ett varierande och självständigt arbete vilket innebär allt från att ta fram strategier, omvärldsbevaka, analysera, dokumentera och skriva rapporter. Arbetet inkluderar även marknadsföring, planering av evenemang, delta i regionala och nationella nätverk samt att samarbeta med andra aktörer.

I tjänsten ingår sedvanliga bibliotekarieuppgifter, som exempelvis ämnesansvar och bemanning i informationsdisk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med examen i biblioteks- och informationsvetenskap, kandidat eller högre. Du har också dokumenterad erfarenhet av leda utvecklingsprocesser inom digitalisering. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort för bil krävs.

Meriterande är om du har arbetat på bibliotek, har kännedom om biblioteksverksamhet och erfarenhet av projektledning gärna inom digitalisering. Vi ser gärna att du har arbetat pedagogiskt med handledning, är van att hålla presentationer både fysiskt och digitalt samt anordna evenemang.

Som person är du initiativtagande: sätter i gång aktiviteter och kommer med förslag till nya arbetssätt. Du är självgående: tar ansvar, strukturerar och driver processer vidare. Vidare är du relationsskapande: utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer. Du är strategisk: har ett brett perspektiv och ser sakers långsiktiga konsekvenser. Avslutningsvis är du kreativ: duktig på att hitta på nya angreppssätt, kommer ofta med idéer och ifrågasätter traditionella arbetssätt. 

Övrig information


Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning, helg- och kvällstjänstgöring ingår
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: Efter överenskommelse

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre