Lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Härnösand

Se lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Styrkeledare

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen är ett kommunalförbund mellan Sollefteå, Kramfors och Härnösand kommuner. Ledstjärnan för förbundet i alla sammanhang är att vi skall förtjäna uppdragsgivarnas och allmänhetens förtroende. Förbundet ligger i ett naturskönt område som är utsett till världsarv av FN-organet Unesco. Vi söker nu två styrkeledare till vår heltidsstation i Härnösand. Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen strävar efter att vara en modern ... Visa mer
Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen är ett kommunalförbund mellan Sollefteå, Kramfors och Härnösand kommuner. Ledstjärnan för förbundet i alla sammanhang är att vi skall förtjäna uppdragsgivarnas och allmänhetens förtroende. Förbundet ligger i ett naturskönt område som är utsett till världsarv av FN-organet Unesco.

Vi söker nu två styrkeledare till vår heltidsstation i Härnösand.
Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen strävar efter att vara en modern organisation som inom olika områden och på olika sätt bidrar till att skapa trygghet och säkerhet.
Vi behöver nu förstärka vår organisation med ledare som brinner för utveckling och av att få andra människor att växa. Inom organisationen deltar de flesta medarbetare i både det förebyggande och operativa arbetet.
Arbetsuppgifter:
Som styrkeledare ansvarar du för den dagliga arbetsledningen av brandpersonal. Operativt leder du enheten under räddningstjänstuppdrag. I dina arbetsuppgifter som styrkeledare ingår även olycksförebyggande arbete, övning och utbildning.
Du samarbetar med övriga styrkeledare och enhetschef för att stärka både det operativa och förebyggande arbetet inom organisationen. Du förväntas säkerställa att olika individers kompetens tillvaratas i syfte att utveckla och stärka verksamheten och individen för att kunna erbjuda en ännu bättre service till allmänheten.
I arbetsuppgiften ingår också att samordna arbetet inom något av följande arbetsområden:
· Extern utbildning
·Fordon och räddningsmaterial
Det innebär att du tillsammans med ett antal medarbetare ansvarar för utveckling, planering och utförande av de aktiviteter som ingår inom området.
Kvalifikationer:
· Examen Brandman Heltid och godkänd gymnasiekompetens alternativt godkänd SMO-utbildning.
·Körkortsbehörighet B, C
· Du skall klara våra fysiska- och medicinska krav samt vara simkunnig.
Du skall också ha förmågan att vara en god ledare och arbetsgivarrepresentant och vara beredd på att i framtiden vidareutbilda dig till insatsledare alt. inre befäl.
Meriterande är:
· Om du tidigare arbetat i arbetsledande position samt jobbat som brandman i minst fem år.
· Goda kunskaper datakunskaper (Office) och kan uttrycka dig i tal och skrift.
· Vana av att arbeta i projektform
Personliga egenskaper:
Intresse för utvecklings- och kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga där dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschef och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga att engagera medarbetarna samt din ambition att skapa ett positivt arbetsklimat.
Omfattning: Heltid med provanställning i 6 månader. Tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett förordnande som styrkeledare med möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse. Lön enligt överenskommelse vid anställning.
Löpande urval tillämpas.
Upplysningar: Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen ska vara en öppen och kompetent organisation. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald är inriktat mot att skapa en arbetsplats där alla är välkomna och skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara. Visa mindre