Lediga jobb som Miljöjurist i Härnösand

Se lediga jobb som Miljöjurist i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Jurist med miljöjuridisk inriktning

Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetsti... Visa mer
Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetstider och arbetssätt för att kunna skapa bra förutsättningar att förena arbetsliv och privatliv.

Västernorrlands län har en storslagen natur och består av både kust och inland. Länsstyrelsen finns i Härnösand, mellan Sundsvall och Örnsköldsvik. Vi har goda pendlingsmöjligheter, både längs kusten och inåt landet. I dag arbetar cirka 260 medarbetare hos oss. Landshövding Berit Högman är chef för länsstyrelsen Västernorrland.

Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland


Som jurist med miljöjuridisk inriktning med fokus på förorenade områden kommer du att arbeta tillsammans med miljöhandläggare på miljötillsynsenheten. Vi arbetar med tillsyn och enligt miljöbalken av miljöfarliga verksamheter och förorenade områden. Vi arbetar även med statsbidrag och statsstöd för förorenade områden. Vi har även i uppgift att vägleda länets kommuner i deras tillsyn och samordnar, prioriterar och följer upp arbetet med länets förorenade områden.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med handläggning och tillsyn och statliga bidrag av förorenade områden i syfte att nå miljömålet om en giftfri miljö. Du kommer arbeta med framtagande och granskning av miljöjuridiska ansvarsutredningar. Arbetet innebär att arbeta med handläggning av tillsyns- och bidragsärenden och att sammanställa uppgifter och genomföra miljöjuridiska ansvarsbedömningar. I arbetet ingår även att granska ansökningar om bidrag, statsstöd och ansvarsutredningar.

Vidare kommer du att utreda och skriva beslut och yttranden i olika typer av ärenden.
Arbetet innebär mycket kontakter och dialog med företag, myndigheter, enskilda och media.

I arbetet ingår även tillsynsvägledning till kommunala tillsynsmyndigheter. Arbetet omfattar även att informera och stötta kollegor inom länsstyrelsen kring frågor och ärenden och miljöjuridik som rör förorenade områden.

Även om arbetet i hög grad är självständigt krävs ett gott samarbete inom enheten och mellan olika arbetsområden.

Som jurist med miljöjuridisk inriktning vid enheten kommer du att få arbeta med tillsyn och statsbidrag kring förorenade områden och vi har möjligheter att anpassa inriktningen på dina arbetsuppgifter utifrån dina erfarenheter, kunskaper och intresseområden.

Arbetet innebär ett visst resande inom länet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk juridisk examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du är utbildad inom miljörätt eller har arbetat inom miljöbalkens område. Meriterande är också annan utbildning i frågor rörande miljötillsyn och förorenade områden.

Det är meriterande med erfarenhet från arbete med frågor rörande miljöjuridiska och miljötekniska utredningar, miljöbalken, tillsyn inom miljöbalkens område, statsbidrag och statsstöd samt förorenade områden. Det är också meriterande om du har arbetat inom statlig eller kommunal förvaltning.

Det är viktigt att du kan kombinera god samarbetsförmåga med förmåga att ta initiativ och driva ärenden självständigt. Du behöver arbeta strukturerat mot uppsatta mål. Du har förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter och arbetssätt. Du har även stora möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Du behöver ha ett gott omdöme genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har förmåga att väga samman komplex information och visa gott omdöme vid agerade och beslut.

Vi värdesätter att du kommer med idéer som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Det behövs mycket goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du behöver även ha god datorvana. Eftersom vårt arbete i hög grad handlar om kontakter med företag, myndigheter, enskilda och media behöver du ha en god kommunikativ förmåga och tycka om att tala inför andra. Du har lätt för att skapa goda kontakter och relationer. Vi ser framför oss att du kommer att bidra aktivt till länsstyrelsens arbete med god kundservice och effektiv ärendehandläggning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är meriterande men inte ett krav.


ÖVRIGT
Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas.

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Delar av länsstyrelsens verksamhet är hbtq-certifierad.

Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss. Visa mindre