Lediga jobb som Ridinstruktör/Ridlärare i Härnösand

Se lediga jobb som Ridinstruktör/Ridlärare i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker en Ridinstruktör

Härnösands Ridklubb har långa anor inom hästsporten i Västernorrland. Föreningen bildades 1968 och har sedan dess bedrivit ryttarverksamhet för alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med ca 400 medlemmar och 280 uppsittningar per vecka. Vår förening har även avsutten verksamhet med syfte att stärka gemenskap och ledarskap, både för barn och vuxna. Ridsporten och mångfalden av aktiviteter är en demok... Visa mer
Härnösands Ridklubb har långa anor inom hästsporten i Västernorrland. Föreningen bildades 1968 och har sedan dess bedrivit ryttarverksamhet för alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med ca 400 medlemmar och 280 uppsittningar per vecka. Vår förening har även avsutten verksamhet med syfte att stärka gemenskap och ledarskap, både för barn och vuxna. Ridsporten och mångfalden av aktiviteter är en demokratisk skola samt en grund för folkhälsa och en aktiv fritid. Hos oss har vi en kvalitetsmedveten verksamhet med inriktning på god grundutbildning för barn och vuxna, träningsgrupper inom dressyr och hoppning samt ryttarsatsning med målet att kunna börja tävla samt en väl etablerad tävlingsverksamhet. I all utbildning och ridning står hästarnas välmående och hållbarhet i fokus.
Ridklubben har sin verksamhet på Härnösand Hästsport Arena som är belägen på vackra Härnön i Härnösands kommun i Höga Kusten. Härnösand Hästsport Arena stod klar i augusti 2015 och är en av Sveriges modernaste, med aktiv lösdrift för hästarna och tre ridbanor med fibersand. Vi har en utebana (50x80m), ett isolerat ridhus - A-hallen (30x70m) och ett oisolerat ridhus - B-hallen (24x42). Hela anläggningen är tillgänglighetsanpassad.
VÅR VÄRDEGRUND:
Glädje - i det gemensamma som vi gör, man ska vara glad när man åker hem.
Gemenskap - sammanhållning och laganda, för känslan av att vara välkommen.
Kunskap - utveckling för individ och förening, man ska kunna lära sig och bli bättre.
Tillgänglighet - öppenhet, alla ska kunna vara med och man ska kunna använda sin röst.
Nu vill vi utöka vår personalstyrka och söker dig som är positiv, engagerad och ansvarstagande. Du är självgående, gillar ordning och reda samt är beredd att hugga i där det behövs. Du arbetar självständigt och är en del av vårt team där vi hjälper varandra vid behov. Du är en förebild för våra barn och ungdomar. På vår lösdriftsanläggning är arbetet som ridlärare inte lika fysiskt tungt som vid uppstallning och mer tid finns för hästens välfärd.
ARBETSUPPGIFTER:
• Planera och genomföra ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer och inom både hoppning och dressyr.
• Hålla privatlektioner.
• Planera, ansvara och medverka vid helg- och lovaktiviteter.
• Medlemskontakter.
• Utbildning av lektionshästar.
• Viss stalltjänst.
• Viss administration.
I första hand söker vi dig som är utbildad med lägst SRL 1 eller högre. Annars är dokumenterad erfarenhet av ridlärartjänst för barn och ungdomar meriterande. Körkort är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75–100% (kan diskuteras). Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid samt helger.
Tillträde
Så fort som möjligt, urval sker löpande.
Ansökan
Sista ansökningsdag 28/11. Ansökan med CV skickas till: [email protected]
Frågor besvaras av: Anna Johansson, tfn 0730-23 70 73
Var ligger arbetsplatsen?
Vangsta 142
871 66 HÄRNÖSAND
Lön
Efter överenskommelse, kollektivavtal finns. Kommunal ridhusavtalet.
Arbetsgivaren
Härnösands Ridklubb
www.harnosandsridklubb.se Visa mindre

Härnösands Ridklubb söker engagerad ridskolechef/ridlärare

Härnösands Ridklubb (HRK) är en ideell förening med ca 350 medlemmar. Här får barn och ungdomar möjlighet att utvecklas som ryttare tillsammans med våra hästar och med våra engagerade ridlärare. Till oss är alla välkomna och vi vill att alla medlemmar känner sig delaktiga i verksamheten. Våra ledord är kunskap, gemenskap, glädje och tillgänglighet. Vår arena har möjlighet för 30 hästar/ponnys i Active Stable, en sorts grupphästhållning med automatiserad f... Visa mer
Härnösands Ridklubb (HRK) är en ideell förening med ca 350 medlemmar. Här får barn och ungdomar möjlighet att utvecklas som ryttare tillsammans med våra hästar och med våra engagerade ridlärare. Till oss är alla välkomna och vi vill att alla medlemmar känner sig delaktiga i verksamheten. Våra ledord är kunskap, gemenskap, glädje och tillgänglighet.
Vår arena har möjlighet för 30 hästar/ponnys i Active Stable, en sorts grupphästhållning med automatiserad fodring. Anläggningen har två ridhus, ett kallridhus på 24x42 meter och ett varmridhus på 30x70 meter och stor utebana på 50x80 meter. Hela anläggningen är dessutom tillgänglighetsanpassad. Det stora ridhuset har en publikkapacitet på 300 personer. Underlagen och storleken på banorna gör det möjligt för tävlingar på nationell nivå då alla underlag är fibersand. På anläggningen bedrives ridskoleverksamhet måndag till lördag och övrig tid är det även annan träningsverksamhet.
Föreningens verksamhetsområden:
• Ridskoleverksamhet
• Tävlingar
• Kurser
• Pay-and-ride/Pay-and-jump
• Ridning för personer med funktionsvariationer
• Träning i hoppning, dressyr och terräng
• Ungdomsaktiviteter
• Café
• Anläggningsarbete och banbygge
• Klubblag
Beskrivning
I din roll som ridskolechef skapar du tillsammans med personalen goda förutsättningar för en väl fungerande verksamhet, en god och säker arbetsmiljö, en välskött anläggning, alltid med en god hästvälfärd som ledstjärna.
Arbetsuppgifter
Underställd styrelsen har du har det övergripande ansvaret för ridskola, personal, ekonomi och verksamhetsutveckling. Detta innefattar bland annat:
• Ekonomistyrning och budgetering
• Arbetsmiljöansvar
• Medlemskontakter och externa kontakter med exempelvis Härnösands Kommun, Mittsvenska RF
•Undervisning i form av ridlektioner
Utbildning/kvalifikationer
• Svensk ridlärare, lägst Level II eller motsvarande
• Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och av att vara ridlärare
• Erfarenhet av ekonomi och budgetarbete
Övriga kompetenser som är meriterande:
• Erfarenhet av arbete i ideell verksamhet
• Vana att arbeta i Min Ridskola och Idrott Online
• Vana att jobba med sociala medier
Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för att arbeta med människor, hästar och ridsport. Du erbjuds ett roligt och omväxlande arbete i förening med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter. Det är viktigt att du trivs med att arbeta omväxlande och har förmågan att prioritera.
Då arbetet innebär det övergripande ansvaret för ridskolans verksamhetsområden så som ridskoleverksamhet, klubbaktiviteter och tävlingar är det därför viktigt att du är trygg i ditt
ledarskap och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare och det ideella engagemanget inom klubben.


Stort fokus i tjänsten är att vara en god ledare och ge vår personal de bästa förutsättningarna för sitt arbete. Dessutom är det centralt att organisera, planera och följa upp verksamheten. Det är viktigt att du både fungerar i team samtidigt som du är en självständig person, eftersom din närmsta chef är en styrelse. Vi ser att du är en ansvarstagande och strukturerad person som har en kommunikativ förmåga. Du är en god lyssnare som är beslutsam och trygg i att delegera och kan tillvarata och utveckla befintlig kompetens.
Vi är en inkluderande förening där vi välkomnar alla till oss. Vi ser gärna att du vill utveckla och driva rehabridningen för att få fler ridande med olika funktionsvariationer.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstiden är 100% eller enligt överenskommelse.
Tjänsten avser schemalagd arbetstid, vardagar dagtid och kvällstid, samt helgdagar.
Tillträde enligt överenskommelse
Då urval och intervjuer kommer ske löpande vill vi ha din ansökan (med personligt brev och CV) så snart som möjligt, dock senast 2023-12-06. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Visa mindre

Ridinstruktör

Föreningen bildades 1968 och har sedan dess bedrivit ryttarverksamhet för alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med ca 400 medlemmar och 280 uppsittningar per vecka. Vår förening har även avsutten verksamhet med syfte att stärka gemenskap och ledarskap, både för barn och vuxna. Hos oss har vi en kvalitetsmedveten verksamhet med inriktning på god grundutbildning för barn och vuxna, träningsgrupper i... Visa mer
Föreningen bildades 1968 och har sedan dess bedrivit ryttarverksamhet för alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet med ca 400 medlemmar och 280 uppsittningar per vecka. Vår förening har även avsutten verksamhet med syfte att stärka gemenskap och ledarskap, både för barn och vuxna. Hos oss har vi en kvalitetsmedveten verksamhet med inriktning på god grundutbildning för barn och vuxna, träningsgrupper inom dressyr och hoppning samt ryttarsatsning med målet att kunna börja tävla samt en väl etablerad tävlingsverksamhet. I all utbildning och ridning står hästarnas välmående och hållbarhet i fokus.
Ridklubben har sin verksamhet på Härnösand Hästsport Arena som är belägen på vackra Härnön i Härnösands kommun i Höga Kusten. Härnösand Hästsport Arena stod klar i augusti 2015 och är en av Sveriges modernaste, med aktiv lösdrift för hästarna och tre ridbanor med fibersand. Hela anläggningen är tillgänglighetsanpassad.


VÅR VÄRDEGRUND:
Glädje - i det gemensamma som vi gör, man ska vara glad när man åker hem.
Gemenskap - sammanhållning och laganda, för känslan av att vara välkommen.
Kunskap - utveckling för individ och förening, man ska kunna lära sig och bli bättre.
Tillgänglighet - öppenhet, alla ska kunna vara med och man ska kunna använda sin röst.
Nu vill vi utöka vår personalstyrka och söker dig som är positiv, engagerad och ansvarstagande. Du är självgående, flexibel och gillar ordning och reda. Du arbetar självständigt och är en del av vårt team där vi hjälper varandra vid behov. Du är en förebild för våra barn och ungdomar i allt du gör.
ARBETSUPPGIFTER:
I arbetsuppgifterna igår att: planera, leda och utvärdera lektioner för både barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer inom både hoppning och dressyr. Planera, leda och utvärdera helg- och lovaktiviteter. Vara delaktig i utbildning av hästar samt viss stalltjänst och administration.
Vi ser gärna att du bidrar med idéer och tankar om hur vi kan utveckla vår verksamhet och utnyttja vår fina anläggning ännu mer.
Ridlärare SRL I el motsvarande erfarenhet är önskvärd, och högre utbildning är meriterande. Stor vikt läggs på din personliga förmåga, lämplighet och erfarenhet. Utökat B-körkort är önskvärt.
Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattningen 100% eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid samt helger. Vi tillämpar provanställning.
Tillträde
Augusti 2022 eller tidigare enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 8 juli. Ansökan med CV och personligt brev skickas till: [email protected]
Frågor besvaras av ridskolechef: Anna Johansson, tfn 0730-23 70 73
Lön
Efter överenskommelse, kollektivavtal finns. Kommunal ridhusavtalet.
Arbetsgivaren
Härnösands Ridklubb
www.harnosandsridklubb.se Visa mindre