Lediga jobb Socialstyrelsen i Härnösand

Se alla lediga jobb från Socialstyrelsen i Härnösand. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Härnösand som finns inom det yrket.

Driven jurist som vill stötta i behörighetsärenden

Ansök    Apr 3    Socialstyrelsen    Förvaltningsjurist
Vi söker dig som vill vara med och bygga något nytt, något viktigt, något bra. För dig finns möjlighet att juridiskt stötta våra utredare på vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand där vi tar tag i en viktig samhällsfråga; skyddad yrkestitel för undersköterskor. Om tjänsten Du ger juridiskt stöd till enhetens utredare i deras arbete med att utreda och besluta om skyddad yrkestitel för undersköterskor. Du är en viktig del i det övergripande arbet... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och bygga något nytt, något viktigt, något bra. För dig finns möjlighet att juridiskt stötta våra utredare på vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand där vi tar tag i en viktig samhällsfråga; skyddad yrkestitel för undersköterskor.

Om tjänsten

Du ger juridiskt stöd till enhetens utredare i deras arbete med att utreda och besluta om skyddad yrkestitel för undersköterskor. Du är en viktig del i det övergripande arbete med att höja kvaliteten i vården och omsorgen, vilket du gör med nyfikna och engagerade kollegor som vill att du trivs och mår bra på jobbet. Eftersom det här är en ny enhet som kommer att handlägga en ny behörighet kommer du få arbeta med många, för oss, nya frågeställningar. I arbetet är det extra viktigt att vi är snälla mot varandra och du bidrar därför, tillsammans med dina kollegor, till en inkluderande arbetsplats som möjliggör till kreativa lösningar och god förvaltningskultur. Detta är särskilt viktigt då du är med i starten av tre nya enheter med totalt ca 65 medarbetare. Du är alltså är en viktig person i den utvecklingsresa som detta innebär, både för organisationen och oss som individer.

Du kommer att få vara en del av att utveckla våra rutiner tillsammans med redan befintlig verksamhet. Du arbetar tillsammans med kollegorna inom Socialstyrelsen gentemot tydliga mål med många samarbeten men arbetar även självständigt. Som juridiskt stöd i behörighetsärenden arbetar du bl.a. med kvalitetssäkring, utveckling av praxis samt beslutsfattande. Du får även i förekommande fall föra myndighetens talan i domstol, delta i remiss- och föreskriftsarbeten och delta i samarbeten med andra myndigheter och aktörer.

Vi tycker det är viktigt att dela med oss utav kunskaper, att inkludera varandra och att vara öppna. Genom dialog och respekt skapar vi goda förutsättningar för personlig utveckling. Som organisation försöker vi leda via ett lättrörligt arbetssätt med en hög grad av tillit. Det innebär att vi löpande skapar de förutsättningar som krävs för att du och dina kollegor ska kunna genomföra era uppdrag.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Socialstyrelsen är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har även god initiativförmåga, ett lösningsorienterat förhållningssätt och är både flexibel och ansvarstagande. Med andra ord är du en målmedveten person som är van att arbeta i ett högt tempo mot uppsatta mål och har god förmåga att organisera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har


• juristexamen
• erfarenhet av ärendehandläggning hos myndighet
• erfarenhet av överklagandehantering och omprövning av beslut hos myndighet
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, samt har god förmåga att läsa och skriva på engelska.

Det är meriterande om du har


• genomfört notarietjänstgöring
• erfarenhet av att arbeta i en konsultativ roll med juridiskt stöd.

Bra att veta

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med provanställning i sex månader. Du utgår ifrån kontoret I Härnösand, men har möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan. Din tjänstetitel blir jurist och din placering är på avdelningen för behörigheter och statsbidrag. Anställningen påbörjas snarast möjligt.

För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. 

Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetschef Anna Vieru på [email protected] eller Åsa Wennberg på å[email protected] Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Miicke Nordin på [email protected]. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO och Pablo Canales för ST/OFR. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Har du skyddad identitet? Kontakta angiven personalspecialist ovan.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Administratör till Socialstyrelsens nya enhet i Härnösand

Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en administratör till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand. Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att administrativt stötta våra utredare när de prövar och beslutar om de ansökningar som inkommer från de sökande. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss? Enhete... Visa mer
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en administratör till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand. Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att administrativt stötta våra utredare när de prövar och beslutar om de ansökningar som inkommer från de sökande. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss?

Enheten kommer att ingå i avdelningen för behörighet och statsbidrag, som idag består av fem enheter – tre behörighetsenheter och två statsbidragsenheter men som kommer att utökas med ytterligare tre enheter. Två enheter kommer finnas i Stockholm och en i Härnösand där enheten samlokaliseras med andra myndigheter. Som administratör får du vara med i starten av helt nya enheter med totalt ca 65 medarbetare och vara en del i den utvecklingsresa som det innebär.

Som administratör kommer du att ha ett flertal arbetsuppgifter som allt från att ansvara för att lämna ut allmänna handlingar, administrera post och vidta relevanta åtgärder till att fatta beslut i vissa ärenden. Du kommer även att sammanställa statistik och fungera som utredarstöd inom behörighetsprocessen. I rollen ingår även att besvara förfrågningar rörande behörighet, hjälpa till med mötesbokningar och viss diarieföring samt hantera fakturor. Som du förstår kommer du vara en viktig spelare för övriga i gruppen.

Då detta är en helt ny enhet som även kommer att handlägga en helt ny behörighet, kommer det initialt att vara många nya frågeställningar att ta hänsyn till. I arbetet ingår att sätta och utveckla processen och rutinerna tillsammans med redan befintlig verksamhet. Vi arbetar gentemot tydliga mål och i rollen arbetar man självständigt men även tydligt i samarbete med kollegor. Vi har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Vi söker dig som har:


• akademisk utbildning med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som Socialstyrelsen finner relevant
• erfarenhet av arbete som administratör från handläggande verksamhet inom offentlig förvaltning
• vana av att arbeta självständigt i en verksamhet med högt tempo
• vana av Office-paketet.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad och ansvarstagande. Då rollen innebär samarbete i många olika sammanhang är det viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Du behöver också ha ett lösningsorienterat förhållningssätt då du kan ställas inför uppgifter som inte alltid har en given lösning. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har vana av att arbeta i Public 360 och har erfarenhet av förbättrings- och utvecklingsarbete.

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 26 december 2022. Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid och med sex månaders provanställning, med start i maj 2023. Placeringsorten är Härnösand. Din tjänstetitel blir administratör.

I denna rekryteringsprocess använder vi urvalsfrågor som ett verktyg för ett första urval för att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av alla sökanden. Vi ber dig därför svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Du behöver inte skicka med något personligt brev.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetscheferna Åsa Wennberg eller Anna Vieru. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Pablo Canales för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. Visa mindre

Jurist till Socialstyrelsens nya enhet i Härnösand

Ansök    Dec 5    Socialstyrelsen    Förvaltningsjurist
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en jurist till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand. Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att juridiskt stötta våra utredare när de prövar och beslutar om de ansökningar som inkommer från de sökande. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss? Enheten kommer att... Visa mer
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en jurist till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand. Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att juridiskt stötta våra utredare när de prövar och beslutar om de ansökningar som inkommer från de sökande. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss?

Enheten kommer att ingå i avdelningen för behörighet och statsbidrag, som idag består av fem enheter – tre behörighetsenheter och två statsbidragsenheter men som kommer att utökas med ytterligare tre enheter. Två enheter kommer finnas i Stockholm och en i Härnösand där enheten samlokaliseras med andra myndigheter. Som jurist får du vara med i starten av helt nya enheter med totalt ca 65 medarbetare och vara en del i den utvecklingsresa som det innebär.

Som jurist kommer du att vara juridiskt stöd i behörighetsärenden. Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring och utveckling inom behörighetsområdet och fatta beslut i vissa ärenden. Du kommer även i förekommande fall föra myndighetens talan i domstol, delta i remiss- och föreskriftsarbeten och delta i samarbeten med andra myndigheter och aktörer.

Då detta är helt nya enheter som även kommer att handlägga en helt ny behörighet, kommer det initialt att vara många nya frågeställningar att ta hänsyn till. I arbetet ingår att sätta och utveckla processen och rutinerna tillsammans med redan befintlig verksamhet. Vi arbetar gentemot tydliga mål och i rollen arbetar man självständigt men även tydligt i samarbete med kollegor. Vi har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Vi söker dig som har:
• juristexamen
• flerårig aktuell erfarenhet av ärendehandläggning hos myndighet
• erfarenhet av överklagandehantering och omprövning av beslut hos myndighet.

För att lyckas i rollen har du en mycket god kommunikativ förmåga och du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Du har dessutom en god initiativförmåga, har ett lösningsorienterat förhållningssätt samt är flexibel och ansvarstagande. Då arbetet utförs i team är det viktigt att du är bra på att samarbeta. Du är van att arbeta i ett högt tempo mot uppsatta mål och har ett gott ordningssinne. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har genomfört notarietjänstgöring och/eller har erfarenhet av att arbeta med löpande förbättrings- och utvecklingsarbete.

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 26 december 2022. Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid och med sex månaders provanställning, med start i maj 2023. Placeringsorten är Härnösand. Din tjänstetitel blir jurist.

I denna rekryteringsprocess använder vi urvalsfrågor som ett verktyg för ett första urval för att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av alla sökanden. Vi ber dig därför svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Du behöver inte skicka med något personligt brev.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetscheferna Åsa Wennberg eller Anna Vieru. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Pablo Canales för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. Visa mindre

Enhetschef till Socialstyrelsens nya enhet i Härnösand

Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en chef till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand.  Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att leda en av tre enheter på Socialstyrelsen som ska ansvara för att pröva och besluta om de ansökningar som kommer in gällande skyddad yrkestitel. Syftet med förändringen är att höja kvaliteten och säkerheten i... Visa mer
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu en chef till vår nybildade enhet för behörigheter i Härnösand. 

Från och med nästa sommar blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Ditt uppdrag blir att leda en av tre enheter på Socialstyrelsen som ska ansvara för att pröva och besluta om de ansökningar som kommer in gällande skyddad yrkestitel. Syftet med förändringen är att höja kvaliteten och säkerheten i vården och omsorgen, vilket bidrar till en ökad trygghet för patienter, brukare och anhöriga.

Enheten kommer att ingå i avdelningen för behörighet och statsbidrag, som idag består av fem enheter – tre behörighetsenheter och två statsbidragsenheter. Avdelningen är också den organisatoriska hemvisten för Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Behörighetsenheterna prövar och utfärdar legitimationer, specialistkompetensbevis, intyg med mera till såväl svensk, som utlandsutbildad personal i hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Med anledning av att verksamheten också ska pröva och besluta om skyddad yrkestitel för undersköterska kommer behörighetsenheterna att utökas med ytterligare tre enheter. En av dessa kommer vara placerad i Härnösand, där den kommer att vara samlokaliserad med andra myndigheter.

Som enhetschef på Socialstyrelsen är du ansvarig för personal, verksamhet, budget och resultat.  Din enhet kommer bestå av ca 17 medarbetare som framförallt kommer att pröva och besluta om skyddad yrkestitel för undersköterska.

Som enhetschef leder du enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential. Det är du som leder och regelbundet följer upp verksamheten mot fastställda mål. Du ansvarar för att skapa en samarbetskultur som främjar ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete och effektiva processer. Som enhetschef ansvarar du för att förvalta organisationen och bidra till dess framgång.

Vi söker dig som har:


• akademisk examen med inriktning mot juridik eller annan relevant examen, t.ex. inom statsvetenskap
• erfarenhet av att ha arbetat som chef med personal- och budgetansvar
• mycket goda kunskaper om förvaltningsjuridik och handläggningsprocessen
• dokumenterad och aktuell erfarenhet av planerings- och uppföljningsarbete

För att komma till din rätt i rollen behöver du vara samarbetsorienterad och kommunikativ med en god analytisk förmåga. Du har ett förtroendeingivande förhållningsätt som bygger på sakkompetens, professionellt omdöme, integritet och intresse för andras perspektiv samt en god förmåga att föra arbetet framåt i enlighet med uppsatta mål.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av att ha arbetat som chef inom en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande med erfarenhet av att arbeta nära andra chefer i ledarskapet, i syfte att bland annat stärka gemensamma arbetssätt samt att ha erfarenhet av att leda genom andra funktioner.

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 7 december 2022. Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid och med sex månaders provanställning, med start senast 1 maj. Chefsförordnandet är på sex år och placeringsorten är Härnösand. Din tjänstetitel är enhetschef.

I denna rekryteringsprocess använder vi urvalsfrågor som ett verktyg för ett första urval för att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av alla sökanden. Vi ber dig därför svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. I processen kommer även arbetstester att användas. 

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta avdelningschefen Zara Warglo. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Pablo Canales för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Karolina Öberg, ProAstri 0707-456766.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. Visa mindre

Utredare med erfarenhet till Socialstyrelsens nya enhet i Härnösand

Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu utredare med erfarenhet till vår nybildade behörighetsenhet i Härnösand. Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Då behöver vi fler utredare som prövar och beslutar om de ansökningar som kommer från undersköterskor i hela landet. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss? Avdelningen för behörighet... Visa mer
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu utredare med erfarenhet till vår nybildade behörighetsenhet i Härnösand. Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Då behöver vi fler utredare som prövar och beslutar om de ansökningar som kommer från undersköterskor i hela landet. Vill du vara med och bidra med din erfarenhet och bygga detta tillsammans med oss?

Avdelningen för behörighet och statsbidrag består idag av fem enheter – tre behörighetsenheter och två statsbidragsenheter. Avdelningen är också den organisatoriska hemvisten för Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Behörighetsenheterna prövar och utfärdar legitimationer, specialistkompetensbevis, intyg med mera till såväl svensk- som utlandsutbildad personal i hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Rollen som utredare innebär bland annat att utreda och handlägga ansökningar om behörighet samt fatta beslut. Du kommer även att besvara förfrågningar och utfärda intyg gällande behörighet. Vi ser även att du kommer att delta i förbättringsarbete kring våra rutiner och arbetssätt.

Då detta är helt nya enheter som även kommer att handlägga en helt ny behörighet kommer det initialt att vara många nya frågeställningar att ta hänsyn till. I arbetet ingår att sätta och utveckla processen och rutinerna tillsammans med redan befintlig verksamhet samt de nya enheterna i Stockholm. Vi arbetar gentemot tydliga mål och i rollen arbetar man självständigt men även tydligt i samarbete med kollegor. Vi har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. 

Vi söker dig som har:


• akademisk examen inom samhällsvetenskap eller juridik eller annan inriktning som Socialstyrelsen finner relevant
• flerårig erfarenhet av ärendehandläggning på myndighet
• mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• goda kunskaper i engelska.

För att lyckas i rollen har du en mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du har dessutom en god initiativförmåga, har ett lösningsorienterat förhållningssätt samt är flexibel och ansvarstagande. Då arbetet utförs i team är det viktigt att du är bra på att samarbeta. Du är van att arbeta i ett högt tempo mot uppsatta mål och har ett gott ordningssinne. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med löpande förbättrings- och utvecklingsarbete och av planering och uppföljning.

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2022. Anställningen är med sex månaders provanställning, med start den 2 maj 2023. Tjänsterna omfattar heltid med placering i Härnösand. När du ansöker väljer du vilken tjänst du är intresserad av. Du söker enkelt genom att besvara några frågor samt bifoga din CV.

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela processen och i rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning, och samtliga delar vägs in i vår bedömning som sker i samarbete med Home of Recruitment. Intervjuer (digitala) sker med start vecka 2.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetscheferna Åsa Wennberg eller Anna Vieru. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Pablo Canales för ST/OFR. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. Visa mindre

Utredare till Socialstyrelsens nya enhet i Härnösand

Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu utredare till vår nybildade behörighetsenhet i Härnösand. Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Då behöver vi fler utredare som prövar och beslutar om de ansökningar som kommer från undersköterskor i hela landet. Vill du vara med och växa in i rollen som utredare på vår nya enhet? Den nybildade enheten är en del av vår behörighetsverks... Visa mer
Vill du vara en viktig del i arbetet med att höja kvaliteten i vården och omsorgen? Vi söker nu utredare till vår nybildade behörighetsenhet i Härnösand. Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Då behöver vi fler utredare som prövar och beslutar om de ansökningar som kommer från undersköterskor i hela landet. Vill du vara med och växa in i rollen som utredare på vår nya enhet?

Den nybildade enheten är en del av vår behörighetsverksamhet som nu utökas med totalt tre enheter. En enhet kommer finnas i Härnösand och två enheter i Stockholm. Enheten i Härnösand kommer att samlokaliseras med andra myndigheter. Som utredare får du vara med i starten av en helt ny verksamhet med totalt ca 65 medarbetare med både längre och kortare erfarenhet. Du kommer att vara en del i den utvecklingsresa som det innebär.

Avdelningen för behörighet och statsbidrag består idag av fem enheter – tre behörighetsenheter och två statsbidragsenheter. Avdelningen är också den organisatoriska hemvisten för Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Behörighetsenheterna prövar och utfärdar legitimationer, specialistkompetensbevis, intyg med mera till såväl svensk- som utlandsutbildad personal i hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Rollen som utredare innebär bland annat att du kommer att utreda och handlägga ansökningar om behörighet samt fatta beslut. Du kommer även att besvara förfrågningar och utfärda intyg gällande behörighet. Vi ser även att du kommer att delta i förbättringsarbete.

Då detta är en helt ny enhet som även kommer att handlägga en helt ny behörighet, kommer det initialt att vara många nya frågeställningar att ta hänsyn till. I arbetet ingår att sätta och utveckla processen och rutinerna tillsammans med redan befintlig verksamhet samt de nya enheterna i Stockholm. Vi arbetar gentemot tydliga mål och i rollen arbetar man självständigt men även tydligt i samarbete med kollegor. Vi har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Vi söker dig som har


• akademisk utbildning om minst 150 hp (i februari 2023) inom samhällsvetenskap, juridik eller annan utbildning som Socialstyrelsen finner relevant
• mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
• god engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du en mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du har dessutom en god initiativförmåga, har ett lösningsorienterat förhållningssätt samt är flexibel och ansvarstagande. Då arbetet utförs i team är det viktigt att du är bra på att samarbeta. Du är van att arbeta i ett högt tempo mot uppsatta mål och har ett gott ordningssinne. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av ärendehandläggning på myndighet, eller annan relevant erfarenhet av arbete eller praktik på myndighet.

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2022. Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning, med start den 2 maj 2023. Tjänsterna omfattar heltid med placering i Härnösand. När du ansöker väljer du vilken tjänst du är intresserad av. Du söker enkelt genom att besvara några frågor samt bifoga din CV.

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela processen och i rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning, och samtliga delar vägs in i vår bedömning som sker i samarbete med Home of Recruitment. Intervjuer (digitala) sker med start vecka 2.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetscheferna Åsa Wennberg eller Anna Vieru. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Pablo Canales för ST/OFR. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. Visa mindre