Lediga jobb som Hemslöjdskonsulent i Härnösand

Se lediga jobb som Hemslöjdskonsulent i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50%

Västernorrlands museum söker vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50% Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten. Uppdraget Länshemslöjdskonsulentverksamheten består av två heltidstjänster... Visa mer
Västernorrlands museum söker vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50%
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten.
Uppdraget
Länshemslöjdskonsulentverksamheten består av två heltidstjänster med hela Västernorrland som geografiskt arbetsområde. Hemslöjd är ett av åtta prioriterade områden inom kultursamverkansmodellen. Hemslöjdskonsulenternas kulturpolitiska uppdrag finns beskrivet i den regionala kulturplanen. Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån länets kulturarv med att initiera och driva utveckling av hemslöjd som levande kulturyttring, pedagogisk resurs, näring och som mötesplats över generations- och etnicitetsgränser. Arbetet sker ofta i samverkan med andra aktörer. Länshemslöjdskonsulenterna ingår i regionens nätverk av kulturkonsulenter som gemensamt bevakar och driver utvecklingen inom det prioriterade området kultur för barn och unga.
Arbetsuppgifter
Som vikarierande hemslöjdskonsulent svarar du för dessa arbetsuppgifter:
Arrangörskap och värdskap
Representera den textila slöjden i kontakt med föreningsliv, allmänhet och slöjdare.
Representera den textila slöjden vid utbudsdagar och evenemang.
Praktiska och administrativa uppgifter kring workshops och kurser.
Marknadsföring, administration och logistik kring webbplatsen Slöjd kommer lastad.


Arbetet sker både strategiskt och operativt genom projekt, workshops, utbildningar, fortbildningar, utställningar, pedagogiskt arbete, nätverksbyggen med mera. Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer såsom slöjdare och andra kulturutövare, museipedagoger, föreningar, skolor, bibliotek, aktörer inom det civila samhället med flera
Kvalifikationer
Du har
examen från relevant högskoleutbildning. eller motsvarande
erfarenhet av att arbeta med främjandeuppdraget
djup och bred, praktisk och teoretisk kunskap inom det textila hemslöjdsområdet
erfarenhet av att leda projekt eller motsvarande
dokumenterad pedagogisk erfarenhet
uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
god datorvana
körkort


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.
Övrig information
Vikariat 6 månader, 50 %. Tillsättning omgående efter överenskommelse. Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning. Tjänstgöring dagtid. Även kvällar och helger förekommer.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef Cajsa Lindegren 073-821 22 60, [email protected]
Länshemslöjdskonsulent med textil inriktning Anna Zetterlund 070-557 36 86, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2022-12-11. Märk ansökan med YLM 2022/254 i rubrikraden. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Hemslöjdskonsulent

Västernorrlands museum söker hemslöjdskonsulent med inriktning barn och unga Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred verksamhet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår även den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten. Hemslöjds... Visa mer
Västernorrlands museum söker hemslöjdskonsulent med inriktning barn och unga

Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred verksamhet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår även den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten.
Hemslöjdskonsulentverksamheten kommer från 2024 bestå av tre konsulenter med delvis olika inriktningar. Verksamheten hör till museets avdelning ”Kulturmiljö, hantverk och friluftsmuseum”. Verksamheten omfattar hela Västernorrland, och uppdraget utgår från nationell kulturpolitik och den regionala kulturplanen. Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån länets kulturarv med att initiera, möjliggöra och driva utveckling av hemslöjd som levande kulturyttring, pedagogisk resurs, näring, mötesplats och som hållbar livsstil. Arbetet sker ofta i samverkan med andra aktörer och genom projekt, utställningar, pedagogiskt arbete, nätverksbyggen med mera. Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer såsom slöjdare och andra kulturutövare, skolor, och aktörer inom det civila samhället.
Arbetsuppgifter
· Främjande av slöjdaktiviteter för barn och unga på fritiden, till exempel i form av slöjdklubbar och slöjdaktiviteter på fritidsgårdar.
· Etablera och delta i nätverk relaterat till barn och unga, t.ex. inom skolan, civilsamhället och den regionala sektorn
· Projektleda och genomföra olika insatser inom området, t.ex. utvecklingsprojekt, utställningar, publika aktiviteter osv.
· Underhålla och vidareutveckla läroplattformen www.slojdkommerlastad.se

Kvalifikationer
· examen från relevant yrkes-/högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom pedagogik eller slöjd
· praktisk och teoretisk kunskap inom hemslöjdsområdet
· dokumenterad pedagogisk erfarenhet
· uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
· Digital kompetens
· B körkort

Meriterande
· erfarenhet av att leda projekt

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.

Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning 65 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde 1 januari 2024 eller efter överenskommelse. Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tjänstgöring vardagar dagtid, även arbete på kvällar och helger förekommer.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef Cajsa Lindegren 073-821 22 60, [email protected]

hemslöjdskonsulent med inriktning textil
Anna Zetterlund, 070-557 36 86, [email protected]
hemslöjdskonsulent med inriktning hårdslöjd
Annso Grahn, 073- 024 20 51, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Jonas Byström, 073-064 98 40, [email protected]

Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
Kommunal har ingen facklig representant på arbetsplatsen, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2023-12-03. Märk ansökan med YLM 2023/250. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre