Lediga jobb Stift Länsmuseet Västernorrland i Härnösand

Se alla lediga jobb från Stift Länsmuseet Västernorrland i Härnösand. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Härnösand som finns inom det yrket.

Vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50%

Västernorrlands museum söker vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50% Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten. Uppdraget Länshemslöjdskonsulentverksamheten består av två heltidstjänster... Visa mer
Västernorrlands museum söker vikarierande hemslöjdskonsulent, textil inriktning 50%
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. I uppdraget ingår den regionala hemslöjdsfrämjande verksamheten.
Uppdraget
Länshemslöjdskonsulentverksamheten består av två heltidstjänster med hela Västernorrland som geografiskt arbetsområde. Hemslöjd är ett av åtta prioriterade områden inom kultursamverkansmodellen. Hemslöjdskonsulenternas kulturpolitiska uppdrag finns beskrivet i den regionala kulturplanen. Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån länets kulturarv med att initiera och driva utveckling av hemslöjd som levande kulturyttring, pedagogisk resurs, näring och som mötesplats över generations- och etnicitetsgränser. Arbetet sker ofta i samverkan med andra aktörer. Länshemslöjdskonsulenterna ingår i regionens nätverk av kulturkonsulenter som gemensamt bevakar och driver utvecklingen inom det prioriterade området kultur för barn och unga.
Arbetsuppgifter
Som vikarierande hemslöjdskonsulent svarar du för dessa arbetsuppgifter:
Arrangörskap och värdskap
Representera den textila slöjden i kontakt med föreningsliv, allmänhet och slöjdare.
Representera den textila slöjden vid utbudsdagar och evenemang.
Praktiska och administrativa uppgifter kring workshops och kurser.
Marknadsföring, administration och logistik kring webbplatsen Slöjd kommer lastad.


Arbetet sker både strategiskt och operativt genom projekt, workshops, utbildningar, fortbildningar, utställningar, pedagogiskt arbete, nätverksbyggen med mera. Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer såsom slöjdare och andra kulturutövare, museipedagoger, föreningar, skolor, bibliotek, aktörer inom det civila samhället med flera
Kvalifikationer
Du har
examen från relevant högskoleutbildning. eller motsvarande
erfarenhet av att arbeta med främjandeuppdraget
djup och bred, praktisk och teoretisk kunskap inom det textila hemslöjdsområdet
erfarenhet av att leda projekt eller motsvarande
dokumenterad pedagogisk erfarenhet
uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
god datorvana
körkort


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.
Övrig information
Vikariat 6 månader, 50 %. Tillsättning omgående efter överenskommelse. Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning. Tjänstgöring dagtid. Även kvällar och helger förekommer.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef Cajsa Lindegren 073-821 22 60, [email protected]
Länshemslöjdskonsulent med textil inriktning Anna Zetterlund 070-557 36 86, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2022-12-11. Märk ansökan med YLM 2022/254 i rubrikraden. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker vikarierande byggnadshantverkare

Västernorrlands Museum söker vikarierande byggnadshantverkare Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering och byggnadsantikvarisk verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Här... Visa mer
Västernorrlands Museum söker vikarierande byggnadshantverkare
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering och byggnadsantikvarisk verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet.
Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö, Ulvö gamla kapell och EW stugan.
En av våra ordinarie hantverkare skall på föräldraledighet så vi letar nu efter en ersättare från 1 februari till 30 september 2023. Arbetsuppgifterna kommer att vara främst underhålls- och restaureringsarbete på friluftsmuseet och vid museets övriga fastigheter.
Du kommer att ingå i ett team med antikvarier, projektledare och hantverkare från museet. Förutom underhålls- och renoveringsarbete kommer det att förekomma andra museitekniska arbetsuppgifter och samverkan i museets verksamhet. I arbetet ingår också viss publik verksamhet i pedagogiskt syfte.
Kvalifikationskrav
· Utbildning inom bygg/snickeri med inriktning mot kulturvård.
· B-körkort.
· Erfarenhet av kulturvårdande interiör och exteriör restaurering.
Meriterande
· Erfarenhet av timring och traditionella byggnadsmetoder.
· Intresse och kunnande inom kulturarv och hantverk.
· Specialkunskap inom särskilda områden som pappspänning, profilhyvling osv.
Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare med pedagogiska egenskaper. Du arbetar systematiskt och kan prioritera.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Övrig information
Vikariat 100% 1 februari-30 september 2023. Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Frågor om anställningen besvaras av:
Avdelningschef för kulturmiljö och hantverk
Cajsa Lindegren. Telefon:073-821 22 60, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2022-11-30. Märk ansökan med YLM-2022/226. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt

Västernorrlands Museum söker senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Uppdraget Museet genomför just nu flera innovativa utvecklingsprojekt med fokus på kulturarvsupplevelser och samarbeten med näringsliv, offent... Visa mer
Västernorrlands Museum söker senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Uppdraget
Museet genomför just nu flera innovativa utvecklingsprojekt med fokus på kulturarvsupplevelser och samarbeten med näringsliv, offentliga och ideella sektorn. För projekten Bothnia Business Heritage (BBH) och Smart kulturarvsturism i Höga Kusten (SMK) söker vi en senior projektledare. Projekten syftar till att utveckla kulturarvsupplevelser, tjänster och produkter för såväl turister som besöksnäring och näringsliv. I fokus är kulturarvet som motor i innovation, samarbeten och samhällsutveckling.
Båda projekten har väl definierade projektplaner. I projekt BBH är rollen projektledare för ett arbetspaket i ett större internationellt projekt, och i projekt SMK är rollen som delprojektledare. I projekt BBH ingår att bygga upp ett långsiktigt nätverk för kulturarvsaktörer i länet och kring Bottniska viken, inklusive Finland. Vi lägger tyngd på god projektadministration och utveckling av samarbeten. Eftersom båda projekten omfattar upplevelse-/tjänste- och produktutveckling finns goda möjligheter att också arbeta kreativt med designprocesser. Tjänsten är placerad på avdelningen Museiupplevelse och samlingar.
Arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för att:
I nära samarbete med avdelningschef och styrgrupp, ansvara för projektens genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter.
Skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer i länet och kring Bottniska viken
Samordna och arbetsleda kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Samordna projekten med övriga externfinansierade projekt på museet samt delta i det övergripande utvecklingsarbetet gällande innovativa samarbeten.
Driva och delta i utvecklingen av kulturarvsupplevelser, tjänster och produkter med fokus på besöksnäring och näringslivetDu samordnar styrgruppen och samarbetar med projektgrupp, övrig personal och andra aktörer.
Kvalifikationskrav
Du har:
Akademisk utbildning inom kulturarvsområdet, minst fil. kand. examen
Minst 2 års erfarenhet av att leda strategisk utveckling inom kulturarvsområdet
Flerårig erfarenhet av projektledning
God kännedom om agila projektmetoder och designprocesser
Erfarenhet av att etablera och förvalta strategiska nätverk och strategisk utveckling
Stort intresse för kulturarv och turism som resurs
Stort intresse och förståelse för produkt- och tjänsteutveckling
Mycket goda kunskaper i engelska
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet och kompetens inom turismsektorn och besöksnäringen
Erfarenhet av produkt- och tjänsteutveckling inom kulturarvssektorn
Erfarenhet av utveckling av digitala produkter och tjänster


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information
Särskild visstidsanställning 11 månader, 100%, med möjlighet till förlängning. Tjänsten tillsätts om externa medel beviljas. Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis 1 februari 2023.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef, Kajsa Hartig, Museiupplevelse och samlingar, 0722 – 44 36 02, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2022-12-15. Märk ansökan med ”dnr YLM 2022/247”. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Fastighetstekniker

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred verksamhet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Museets verksamhet är i utveckling, vilket ställer krav på fastighetsförvaltningen av museibyggnad och friluftsmuseum. Just nu pågår flera externfinansier... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred verksamhet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Museets verksamhet är i utveckling, vilket ställer krav på fastighetsförvaltningen av museibyggnad och friluftsmuseum. Just nu pågår flera externfinansierade projekt och internt förbättringsarbete. Nu söker vi dig som vill arbeta med detta hos oss.
Som fastighetstekniker tillhör du avdelningen Gemensamma funktioner och arbetsgruppen Fastighetsförvaltning. Tjänsten innehåller både praktiskt arbete och kontorsarbete och du behöver trivas med båda. Det är också viktigt att du trivs att arbeta med förbättring och utveckling.
Arbetsuppgifter
· Planering och framtagande av underlag och beställaruppdrag för åtgärder och projekt
· Dokumentation och underhåll av tekniska anläggningar, styr- och reglertekniska installationer, säkerhetssystem
· Ansvara för och genomföra drift, skötsel och underhåll i våra fastigheter. I arbetet ingår även reparationer med mindre snickeriarbeten i olika byggnader.
· Arbeta serviceinriktat och fungera som länken mellan fastighetsägare och hyresgäst eller entreprenör/leverantör
· Arbete och förbättring/utveckling inom våra verksamhetsprocesser, utvecklingsprojekt och samarbeten avseende byggnadsvård, fastighets- och underhållsteknik
Kvalifikationer
· Du har gymnasieutbildning och högskola/yrkeshögskola inom fastighetsteknik eller liknande
· B-körkort
· Goda kunskaper i tekniska och administrativa digitala system
· God läsförståelse och god skriftlig förmåga på svenska
Meriterande
· Erfarenhet av projektarbete och gärna projektledning
· Bred kompetens inom fastighetsskötsel, vvs, el och snickeri
· Praktisk erfarenhet av hantverksyrken, snickeriarbeten och/eller enklare reparationer och underhåll.
· Intresse för kulturarv och traditionella byggnadsmetoder
· Certifikat skylift, ställningsbygge, heta arbeten
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är ansvarstagande och drivande och arbetar systematiskt, effektivt och utvecklingsorienterat. Du är en god lagspelare som har lätt för att samarbeta, men klarar också självständigt arbete. Som tekniker är du trygg och serviceinriktad i din roll och är lösningsfokuserad. Du trivs med förbättrings- och utvecklingsarbete. Du har förståelse för komplexa sammanhang och har en förmåga att arbeta med flera parallella processer samtidigt. Du trivs med både kontorsarbete och praktiskt arbete.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100%. Kvälls- och helgarbete kan bli aktuellt.
Frågor om anställningen besvaras av:
Thomas Höglund, 073-0839871, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson, 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan sänder du senast den 29/8 2022 till: [email protected] Märk mailet med YLM 2022/181 och skicka med personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Västernorrlands museum söker museivärd

Västernorrlands museum söker museivärdar till butik, reception, konferens och evenemang Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand. Nu går en av... Visa mer
Västernorrlands museum söker museivärdar till butik, reception, konferens och evenemang
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.
Nu går en av våra medarbetare i pension och vi söker en museivärd på heltid och en museivärd på halvtid till museets butik, reception, konferens- och evenemangsverksamhet. På museet är butiken integrerad med receptionen, och inom funktionens ansvarsområde ryms också konferens, evenemang, värdskap och extern samverkan. Värdskapet är centralt för besökarens första möte med museet.
Arbetsuppgifter
Som museivärd i reception och butik är du ansiktet utåt och den som möter och välkomnar alla våra besökare, samt förmedlar information om utställningar, program och kunskapsförmedling digitalt och fysiskt. Du öppnar och stänger, bemannar och säljer, arbetar med bokningar, kassa, inköp, skyltning, posthantering samt digital och fysisk marknadsföring. Du planerar för olika butiksarrangemang och erbjudanden. Du är värd för evenemang. Du arbetar med att förbereda och genomföra konferensverksamheten samt har kontakt med leverantörer och externa samarbetspartners. Inför och under sommaren planerar du för och är delaktig i bemanningen av Handelsboden på Murberget friluftsmuseum. Du har en viktig roll avseende trivseln i och utformningen av museets publika miljö samt finns med i utvecklingen av lokalerna och museet som mötesplats. Utöver det så innefattar arbetsuppgifterna bokningar, inköp, diarium samt viss annan administration för hela museet.
Den närmaste arbetsgruppen består av två ytterligare museivärdar. Tjänsten är placerad inom verksamhetsområdet Värdskap och besöksnäring på avdelningen Gemensamma funktioner.
Kvalifikationer
Gymnasial utbildning
Minst 1 års yrkeserfarenhet inom handel, administration eller besöksnäring/turism
Digital kompetens ifråga om systemvana och digital närvaro
Intresse för kulturarv, hantverk och museiverksamhet
Goda språkkunskaper i svenska och engelska
Meriterande
Eftergymnasial utbildning inom handel, besöksnäring/turism eller annan för tjänsten relevant utbildning.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår betydelsen av att få människor att känna sig välkomna - ditt bemötande är avgörande för museibesökarens upplevelse. Du har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ och trivs i rollen som säljare. Du är ansvarstagande samt har lätt för administrativa uppgifter och verksamhetsutveckling. Du är lyhörd för vad situationen kräver och kan prioritera i ditt arbete. Du har en öppenhet inför utveckling och förändringar. Du trivs både med ensamarbete och samarbete.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100% eller 50%. Vardags-, kvälls- och helgarbete.
Frågor om anställningen besvaras av:
Funktionsansvarig Ann Kristofersson 073-270 45 75 [email protected]
Chef Jenny Samuelsson 070-348 16 01 [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan märkt Museivärdar Dnr YLM 2022/218 sänder du senast 23 okt 2022 till: [email protected] Din ansökan ska specificera om du söker halvtidstjänsten, heltidstjänsten eller båda och du behöver skicka med både cv och personligt brev. Visa mindre

Västernorrlands museum söker museivärd

Västernorrlands museum söker museivärd till butik, reception, konferens och evenemang Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand. Nu går en av v... Visa mer
Västernorrlands museum söker museivärd till butik, reception, konferens och evenemang
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.
Nu går en av våra medarbetare i pension och vi söker en museivärd på heltid och en museivärd på halvtid till museets butik, reception, konferens- och evenemangsverksamhet. På museet är butiken integrerad med receptionen, och inom funktionens ansvarsområde ryms också konferens, evenemang, värdskap och extern samverkan. Värdskapet är centralt för besökarens första möte med museet.
Arbetsuppgifter
Som museivärd i reception och butik är du ansiktet utåt och den som möter och välkomnar alla våra besökare, samt förmedlar information om utställningar, program och kunskapsförmedling digitalt och fysiskt. Du öppnar och stänger, bemannar och säljer, arbetar med bokningar, kassa, inköp, skyltning, posthantering samt digital och fysisk marknadsföring. Du planerar för olika butiksarrangemang och erbjudanden. Du är värd för evenemang. Du arbetar med att förbereda och genomföra konferensverksamheten samt har kontakt med leverantörer och externa samarbetspartners. Inför och under sommaren planerar du för och är delaktig i bemanningen av Handelsboden på Murberget friluftsmuseum. Du har en viktig roll avseende trivseln i och utformningen av museets publika miljö samt finns med i utvecklingen av lokalerna och museet som mötesplats. Utöver det så innefattar arbetsuppgifterna bokningar, inköp, diarium samt viss annan administration för hela museet.
Den närmaste arbetsgruppen består av två ytterligare museivärdar. Tjänsten är placerad inom verksamhetsområdet Värdskap och besöksnäring på avdelningen Gemensamma funktioner.
Kvalifikationer
Gymnasial utbildning
Minst 1 års yrkeserfarenhet inom handel, administration eller besöksnäring/turism
Digital kompetens ifråga om systemvana och digital närvaro
Intresse för kulturarv, hantverk och museiverksamhet
Goda språkkunskaper i svenska och engelska
Meriterande
Eftergymnasial utbildning inom handel, besöksnäring/turism eller annan för tjänsten relevant utbildning.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår betydelsen av att få människor att känna sig välkomna - ditt bemötande är avgörande för museibesökarens upplevelse. Du har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ och trivs i rollen som säljare. Du är ansvarstagande samt har lätt för administrativa uppgifter och verksamhetsutveckling. Du är lyhörd för vad situationen kräver och kan prioritera i ditt arbete. Du har en öppenhet inför utveckling och förändringar. Du trivs både med ensamarbete och samarbete.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100% eller 50%. Vardags-, kvälls- och helgarbete.
Frågor om anställningen besvaras av:
Funktionsansvarig Ann Kristofersson 073-270 45 75 [email protected]
Chef Jenny Samuelsson 070-348 16 01 [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan märkt Museivärdar Dnr YLM 2022/218 sänder du senast 23 okt 2022 till: [email protected] Din ansökan ska specificera om du söker halvtidstjänsten, heltidstjänsten eller båda och du behöver skicka med både cv och personligt brev. Visa mindre

Västernorrlands museum söker projektledare med inriktning samtidskonst

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer. Dessutom har museet ett brett kulturmiljöuppdrag och omfattande samlingar. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Under 2022 ha... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer. Dessutom har museet ett brett kulturmiljöuppdrag och omfattande samlingar. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Under 2022 har museet ett tillfälligt uppdrag avseende att skapa en publik plattform för samtidskonst. Uppdraget kan komma att bli permanent, med publik förmedling som centralt fokus, t.ex. genom utställningar, programverksamhet och digital förmedling. Under 2022 kommer verksamheten att omfatta initierande etablerande och publika insatser och på museet och i länet, i samverkan med olika aktörer. Det tillfälliga uppdraget ska också utvärderas inom ramen för tjänsten. Till detta uppdrag söker vi en projektledare.
Som projektledare med publik förmedling inom samtidskonst som fokus tillhör du avdelningen Museiupplevelse och Samlingar. Om verksamheten permanentas kommer uppdraget att genomföras i nära samarbete med program- och utställningsverksamheten vid museet, och i nära samarbete med befintliga nätverk inom bild- och formområdet i Västernorrland och nationellt.
Arbetsuppgifter
· Samordna och genomföra initierande etablering av den publika plattformen. Utvärdera uppdraget inför fortsatt etablering.
· Genomföra publika projekt/insatser som program och visningar, pedagogisk verksamhet, pop-up-verksamhet i länet, konstnärssamtal och seminarier.
· Skapa innehåll i olika format och kanaler; text- och bildproduktion samt produktion av rörlig media för webb och programblad.
· Planering och genomförande av alla delar av utställningsproduktion i rollen som curator för mindre utställningar och projektledare för större.
· Söka och i förlängningen genomföra externfinansierade projekt inom bild- och formområdet med fokus på samtidskonst
Under sommaren 2022 visas Konsttriennalen vid olika platser i länet, och du kommer att bidra med visningar och programverksamhet.
Kvalifikationer
Du har:
· Högskoleexamen inom konstvetenskap, fri konst, curating eller annan utbildning som bedöms likvärdig
· Dokumenterad erfarenhet av att utställningsproduktion antingen som curator eller projektledare.
· Goda kunskaper om samtidskonst
· Erfarenhet av projektledning
· Erfarenhet av publik verksamhet i form av förmedling i någon form
· Förmåga att producera redaktionellt innehåll för webb och sociala medier
· Mycket goda språkkunskaper, skriftligt och muntligt, på svenska och engelska
· B-körkort
Meriterande
· Erfarenhet av pedagogisk verksamhet för barn och unga
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi söker dig som är produktiv, har en hög organisationsförmåga och som självständigt kan planera och utföra ett projekt från idéstadiet till utförande och uppföljning. Arbetet kräver god förmåga att ta ansvar över dina projekt, gällande kvalité, ekonomi och tid, samt en förmåga att arbeta med flera aktiviteter samtidigt och hantera variation i arbetsuppgifter och arbetsbelastning.
Du är både kvalitetsmedveten och kreativ. Du är omvärldsbevakande och nätverkande. Du är noggrann, kommunikativ, strukturerad och har god administrativ förmåga. Likaså är du trygg och serviceinriktad i din roll.
Du kan skapa och vårda relationer med olika externa aktörer och samarbetspartners och du kan arbeta väl i team.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Visstidsanställning året ut. Sysselsättningsgrad 100%. Kvälls- och helgarbete kan bli aktuellt.
Frågor om anställningen besvaras av:
Avdelningschef Kajsa Hartig, Tel: 072-244 36 02
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson, Tel: 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, Tel: 070-889 91 87 [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på: Tel: 010-442 97 69, [email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan märkt Dnr YLM YLM 2022/92 med personligt brev samt CV och referenser sänder du senast den 2022-05-16 2022 till: [email protected] Visa mindre

Konservator/Antikvarie för visstidsanställning

Västernorrlands museum söker en Konservator/Antikvarie för visstidsanställning Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand. Avdelningen Museiuppl... Visa mer
Västernorrlands museum söker en Konservator/Antikvarie för visstidsanställning
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.
Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, och för kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.
Museet arbetar just nu med ombyggnation av basutställningarna. Nu söker vi tillfälligt förstärkning till utställningsgruppen. Tjänsten har fokus på föremålslogistik kopplat till en av basutställningarna, som stänger i september 2022.
Arbetsuppgifter
Plocka ur föremål ur den befintliga utställningen och placera dem i karantän. Därefter tillståndsbedöma, rengöra, fotografera, berika föremålens objektposter i museets samlingsförvaltningssystem Primus samt magasinera dessa föremål. Du arbetar nära funktionsansvarig för samlingarna och utställningstekniker.
Kvalifikationer
· Akademisk utbildning inom konservering, museivetenskap och kulturarv, eller motsvarande utbildning, som lägst kandidatexamen
· Erfarenhet av föremålshantering
· Erfarenhet med tillståndsbedömning och föremålsvård för olika föremålstyper
· Erfarenhet av registrering i samlingsförvaltningssystem
Meriterande
· Erfarenhet av magasinflyttprojekt
· Erfarenhet av Primus
· Erfarenhet av bildhantering


Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med samlingsförvaltning på ett museum. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och är ansvarskännande. Du kan arbeta båda självständigt och i nära samarbete med andra. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kan prioritera givna deadlines. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Allmän visstidsanställning 3 månader, sysselsättningsgrad 100%. Önskvärt att arbetet påbörjas senast 1 september.
Frågor om anställningen besvaras av:
Avdelningschef Kajsa Hartig, Museiupplevelse och samlingar, 0722-44 36 02
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69,[email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster


Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan märkt antikvarie Dnr YLM 2022/149 samt CV och referenser sänder du senast den 18 juli 2021 till: [email protected] Visa mindre

Kommunikatör till projekt om KKN och kulturarvsturism

Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och ... Visa mer
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en kommunikatör till projektet Västernorrlands museum – nod för kulturarvsturism och kulturella och kreativa näringar. Projektet syftar till att utveckla samarbeten och metoder, att bygga upp ett långsiktigt nätverk i länet, kommunikation och evenemang samt utveckla friluftsmuseet och länsmuseet och till viss del andra kulturarvsarenor, för KKN genom affärsutveckling.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör är du ansvarig för planering och genomförande av projektets kommunikationsarbete. Du har också en viktig roll som projektmedarbetare och arbetar tillsammans med projektledaren ifråga om projektets genomförande som helhet – i form av produktutveckling, evenemang, och andra projektaktiviteter.
Du:
· skapar och utvecklar nätverk och kontaktytor med intressenter
· utvecklar friluftsmuseet med KKN-samarbeten
· arbetar med produktutveckling och varumärkesarbete, i form av hållbara koncept, utbud och tjänster
· ansvarar för planering och genomförande av kommunikation och evenemang


Kvalifikationskrav
Du har
· relevant utbildning från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
· dokumenterad erfarenhet av att jobba med kommunikation, erfarenhet av besöksnäring, produktutveckling eller produktplanering
· stort intresse för kulturarvsturism och hållbarhet
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt

Meriterande
· B-körkort

Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Som projektmedarbetare är du trygg i din roll, har god förmåga att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information
Visstidsanställning 18 månader, 100%. Med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Nikolina Ullgren, projektledare, 073-086 34 51, [email protected]
Länsmuseichef, Jenny Samuelsson, 070-348 16 01, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2021-03-31. Märk ansökan med ”dnr YLM 2022/55”. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning text och innehållsproduktion

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Under de närmaste åren sker ett omfattande regi... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Under de närmaste åren sker ett omfattande regionalt utvecklingsarbete. Nya basutställningar, utveckling av regionalt kulturmiljöuppdrag och en omfattande utveckling av kunskapsförmedling i digitala kanaler är bara tre av flera omfattande utvecklingsspår. Kraven ökar på att producera redaktionellt innehåll för många olika kanaler och format, och som knyter samman upplevelsen till en helhet.
Nu söker vi dig som vill arbeta som redaktör och kommunikatör hos oss. I denna roll arbetar du med redaktionella insatser och textproduktion för webb, sociala medier, poddar, film, skyltar, skrifter, affischer, m.m. anpassat för olika målgrupper och kanaler. Som kommunikatör är du ett viktigt stöd till verksamheten i kommunikationsfrågor och bidrar till att förankra och utveckla våra kommunikationsinsatser.
Som redaktör och kommunikatör tillhör du avdelningen Museiupplevelse och Samlingar. I din roll arbetar du bland annat tillsammans med en antikvarie med inriktning mot webb och digital förmedling och en grafisk formgivare, samt deltar i arbetet med museets publika erbjudanden, så som utställningar, mediaguider, program, m.m. Du överser löpande publicering i digitala kanaler och ansvarar för pressmaterial.
Arbetsuppgifter?
· ansvara för och samordna löpande planering och produktion av redaktionellt och kommunikativt material för alla centrala kommunikationskanaler
· samordna det operativa kommunikationsarbetet ifråga om planering, genomförande och uppföljning samt framtagande av planer och rutiner. Här ingår att genomföra museets pressarbete.
· samordna museets redaktionella arbetsgrupp, samt utvecklingsprojekt och utvecklingsprocesser inom området
· bidra aktivt till att utveckla museets förmedlingsarbete genom att målgruppsanpassat förnya innehåll till olika format och kanaler
· medverka i små och stora produktioner som redaktör och/eller som skribent utifrån behov

Kvalifikationer
Du har:
· universitets- eller högskoleexamen inom kommunikation, journalistik eller annan motsvarande utbildning. Alternativt har du erfarenhet inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig
· stort intresse för kulturarv och kulturhistoria
· tidigare redaktionellt arbete är ett krav. Du har publicerat dina alster – redaktionella texter, nyheter, bilder, evenemang m.m. i olika sammanhang.
· erfarenhet av kommunikationsarbete och har också god vana av att producera redaktionellt innehåll för webb och sociala medier
· mycket goda språkkunskaper, skriftligt och muntligt, på svenska och engelska
· stark känsla för språk och texters användning för olika målgrupper samt i olika format, i tryck, digitalt osv.
· god vana av att använda bildredigeringsprogram
· erfarenhet av webbpublicering i Wordpress
· B-körkort

Meriterande?
· vana av att skriva manus för film och poddar
· vana av att producera poddar och film
Personliga egenskaper?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete. Som kommunikatör och redaktör är du trygg och serviceinriktad i din roll. Du är professionellt kommunikativ och har ett gott värdskap för museet. Du är högpresterande och motiverad arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat både enskilt och i grupp.
Övrig information?
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader.? Sysselsättningsgrad 100%.? Kvälls- och?helgarbete?kan bli aktuellt.
Frågor om anställningen besvaras av:?
Avdelningschef Kajsa Hartig, Tel: 072-244 36 02
Museichef Jenny Samuelsson, Tel: 070-348 16 01
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, Tel: 073-275 16 08, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim?Karsberg, Tel: 070-889 91 87,[email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på: Tel: 010-442 97 69,[email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Lön?
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan?märkt?Dnr?YLM YLM 2022/48 med personligt brev?samt CV och referenser sänder du?senast?den 17/3 2022 till:[email protected] Visa mindre

Museivärdar till sommaren

Museivärdar sökes till sommarsäsongen på Murberget friluftsmuseum och Fritidsbåtsmuseet Murberget friluftsmuseum i Härnösand är en del av Västernorrlands museum och är till ytan ett av Sveriges större friluftsmuseer. Här finns skola, kyrka, handelsbod, prästgård m.fl. miljöer från 1820-tal till 1940-tal. Området är bebyggelsehistoriskt intressant med upplevelser för alla: kulturhistoria, barnaktiviteter, guidade turer, djur i hagarna, skog och park. Friluf... Visa mer
Museivärdar sökes till sommarsäsongen på Murberget friluftsmuseum och Fritidsbåtsmuseet
Murberget friluftsmuseum i Härnösand är en del av Västernorrlands museum och är till ytan ett av Sveriges större friluftsmuseer. Här finns skola, kyrka, handelsbod, prästgård m.fl. miljöer från 1820-tal till 1940-tal. Området är bebyggelsehistoriskt intressant med upplevelser för alla: kulturhistoria, barnaktiviteter, guidade turer, djur i hagarna, skog och park. Friluftsmuseet är öppet för allmänheten dagligen 18 juni – 21 augusti.
Fritidsbåtsmuseet i Härnösand visar unika båtar och båtmotorer som skildrar fritidsbåtskulturens utveckling och tekniken bakom svenskt båtbyggande. Utställningen bygger dels på Statens maritima museers historiska samling, dels på lokalt byggda båtar från Härnösands och Höga kustens båtbyggartraditioner. Fritidsbåtsmuseet är öppet dagligen 18 juni till 21 augusti.
Nu söker vi dig som vill arbeta hos oss i sommar!
Arbetsuppgifter Murberget friluftsmuseum
Du kommer att genomföra den dagliga verksamheten på friluftsmuseet. Ditt uppdrag blir att förmedla och väcka nyfikenhet för byggnaderna och deras kulturhistoriska sammanhang, vara funktionär vid arrangemang och hålla i lovaktiviteter för sommarlovslediga barn och unga som är en prioriterad målgrupp. Du kommer att genomföra visningar för alla åldrar. Du kommer att leda praktiska och skapande aktiviteter där besökarna får ökad kunskap om friluftsmuseets olika miljöer. Även andra aktiviteter och uppgifter förekommer, bl.a. vissa dagar sköta verksamheten i Handelsboden. Det kan också bli aktuellt med insatser i museibyggnaden eller inhopp på Fritidsbåtsmuseet.
I uppdraget ingår också att förbereda och genomföra de olika aktiviteterna, samt iordningställa lokalerna efter dagens slut. Du kommer att ingå i ett mindre arbetslag med rullande schema. Alla i arbetslaget har ett gemensamt ansvar att sköta det dagliga arbetet på ett sådant sätt att besökarna känner sig väl mottagna och får en trevlig museiupplevelse.
Arbetsuppgifter Fritidsbåtsmuseet
Du kommer att genomföra den dagliga verksamheten på Fritidsbåtsmuseet. Ditt uppdrag blir att förmedla och väcka nyfikenhet för båtarna och deras sammanhang, vara funktionär vid arrangemang och hålla i lovaktiviteter för sommarlovslediga barn och unga som är en prioriterad målgrupp. Du kommer att genomföra visningar för alla åldrar. Det kan också bli aktuellt med insatser i museibyggnaden eller inhopp på friluftsmuseet. Du kommer att ingå i ett mindre arbetslag med rullande schema. Alla i arbetslaget har ett gemensamt ansvar att sköta det dagliga arbetet på ett sådant sätt att besökarna känner sig väl mottagna och får en trevlig museiupplevelse.
Kvalifikationer
-Du har pågående eller avslutade akademiska studier inom kulturhistoriska ämnen eller annan utbildning som vi ser som likvärdig. Alternativt har du praktisk eftergymnasial utbildning med konst eller slöjd och har erfarenhet av att arbeta med skapande verksamhet för barn.
-Du har fyllt 18 år
Meriterande
-Vana av kassahantering och försäljning (gäller Murberget friluftsmuseum).
-Erfarenhet av guidning och visning på museum.
-Erfarenhet av och intresse för fritidsbåtar.
Personliga egenskaper
Du trivs i en utåtriktad roll och tycker om att möta människor. Du kan förmedla upplevelser och kunskap till både barn som vuxna. Du har erfarenhet att tala inför grupp och att berätta och lära ut. Du har intresse och kunskap av kulturhistoria, liv och boendemiljö. Du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och kan även guida på engelska.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Övrig information
Anställningsform: säsongsanställning 2022-06-16 – 2022-08-22. Sysselsättningsgrad: Deltid, ca 70-80 %.
Vi söker dig som kan arbeta hela perioden. Arbetstiden är dagtid enligt ett rullande schema, med tjänstgöring både vardagar och helger. Helgtjänstgöring ingår, då verksamheten har öppet 7 dagar/vecka.
Frågor om tjänsten besvaras av: Arbetsledare Paulin Norgren, 073-275 16 08, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Jonas Byström, [email protected], 073-0649840
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected] För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan skickas med cv och personligt brev. OBS! Ange om du är intresserad av arbete vid Friluftsmuseet, fritidsbåtsmuseet eller båda besöksmålen, till [email protected] senast 2022-03-13. Ange i ansökan vilket museum du är särskilt intresserad av att arbeta vid. Märk ansökan, med YLM-2022/22.
Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Museitekniker - inriktning utställningsproduktion och publik förmedling

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Under de närmaste åren sker ett omfattande utve... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Under de närmaste åren sker ett omfattande utvecklingsarbete avseende publik verksamhet, nya basutställningar och utvecklingsprojekt. Två stora basutställningar samt ett antal tillfälliga utställningar ska produceras internt, och vandringsutställningar ska kunna visas under tiden. Nu söker vi dig som vill arbeta med detta hos oss.
Som museitekniker tillhör du avdelningen Gemensamma funktioner och arbetsgruppen Fastighetsförvaltning. I tjänsten ingår som huvuduppgift utställningsproduktion i nära samarbete med museets tekniske producent med flera. I tjänsten ingår även fastighetsrelaterat arbete och stöd till museets övriga publika verksamhet. Som museitekniker ingår du i och har nära samarbete med ett team av flera olika kompetenser.
Arbetsuppgifter
-För utställnings- och upplevelsetekniken ska du självständigt kunna bygga och måla montrar och konstruktioner efter ritningar samt hantera all utrustning, digital teknik, belysning, larm, lås och glas som behövs för dessa konstruktioner
-Tunga lyft kan förekomma
-Genomföra drift, skötsel och underhåll i våra fastigheter och vår publika verksamhet.
-I arbetet ingår även reparationer med mindre snickeriarbeten i olika byggnader.
-Arbeta serviceinriktat i förhållande till samarbetspartners samt våra publika gäster.
Kvalifikationer
-Du har gymnasieutbildning
-Erfarenhet av professionellt utställningsbygge
-Erfarenhet av att hantera möbelsnickerimaskiner
-Erfarenhet av fastighetsskötsel
-B-körkort.
Meriterande
-Intresse för kulturarv, museiverksamhet och traditionella byggnadsmetoder.
-Certifikat skylift, ställningsbygge, truckkort, heta arbeten.
-Yrkesförarbevis hjullastare
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är självgående och arbetar systematiskt, effektivt och utvecklingsorienterat. Du är en god lagspelare som har lätt för att samarbeta. Som museitekniker är du trygg och serviceinriktad i din roll och är lösningsfokuserad. I din roll är du innovativ och har ett öga för design och en estetisk fingertoppskänsla.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100%. Kvälls- och?helgarbete?kan bli aktuellt.
Frågor om anställningen besvaras av:
Thomas Höglund - Tel: 073-083 98 71, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren - Tel: 073-275 16 08, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim?Karsberg - Tel: 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på tel: 010-442 97 69,[email protected]
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan?märkt?Dnr?YLM 2022/20 med personligt brev?samt CV och referenser sänder du?senast?den 14/2 2022 till:[email protected] Visa mindre

Byggnadantikvarie sökes till Västernorrlands museum

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Museets kulturmiljöverksamhet omfattar arkeol... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Museets kulturmiljöverksamhet omfattar arkeologi, konservering och byggnadsvård och den byggnadsantikvariska verksamheten är under utveckling. Därför rekryteras nu en byggnadsantikvarie för att genomföra externfinansierade uppdrag samt museal verksamhet i form av kunskapsuppbyggnad och förmedling inom området.
Som byggnadsantikvarie tillhör du avdelningen Kulturmiljö och hantverk.
Västernorrlands museum vill verka för att byggnadsvård ses som en naturlig metod för hållbarhet i hela länet och museets byggnadsantikvarier arbetar med vård och dokumentation av de egna och länets byggda kulturmiljöer. Det kan gälla en timrad loge, ett stenhus i staden, en järnvägsstation eller industribebyggelse. Västernorrlands museums byggnadsantikvarier kontrakteras ofta för medverkan i hela byggprocessen: förundersökning, slutbesiktning och rapport över restaurering/ombyggnation som är villkorad med byggnadsantikvarisk sakkunnig. Vid projekteringar kan kulturhistorisk konsekvensanalys krävas. Du ingår i ett team med ytterligare två antikvarier.
Arbetsuppgifter
· Arbeta som antikvarisk sakkunnig enligt kulturvärden för PBL.
· Genomföra antikvariska besiktningar och rådgivning inför bygglov.
· Inventera bebyggelse/ anläggningar
· Framtagande av kulturmiljöprogram vad gäller bebyggelse
· Genomföra utredningar, byggnadsminnesutredningar.
· Medverka i arbetet med friluftsmuseets byggnader
· Framtagande av vård och underhållsplaner samt antikvariska åtgärdsprogram till externa kunder
· Drivande och deltagande i projektansökningar.
· Publika uppgifter inom museets verksamhet.
· Kunskapskommunikation, fysisk och digital
Kvalifikationer
Du har
· Universitetsexamen från Byggnadsantikvarieutbildning (eller från motsvarande museiämnen som museologi, konst- eller arkitekturhistoria).
· Särskilda kunskaper inom kulturmiljöfrågor kopplat till PBL och KML
· Erfarenhet av att arbeta med antikvariska uppdrag
· God bebyggelsehistorisk kunskap
· God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
· God digital kompetens
· B-körkort

Meriterande
· Erfarenhet av att arbeta med kommunala kulturmiljövärden kopplat till PBL
· Erfarenhet av kunskapsförmedling, kurshandledning eller liknande


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och förmåga att organisera och prioritera de egna arbetsuppgifterna.
Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100%. Kvälls- och helgarbete kan bli aktuellt. Visa mindre

Arkeolog med specialistkompetens inom makrofossilanalys

Västernorrlands Museum söker Arkeolog med specialistkompetens inom makrofossilanalys Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murbergets friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt. Nu utvecklar vi vår uppdragsverksamhet inom arkeologin. Västernorrlands museum söker därför en arkeolog med... Visa mer
Västernorrlands Museum söker Arkeolog med specialistkompetens inom makrofossilanalys
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murbergets friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt.
Nu utvecklar vi vår uppdragsverksamhet inom arkeologin. Västernorrlands museum söker därför en arkeolog med specialistkompetens inom makrofossilanalys för arbete i fält samt arbete med analyser av makrofossilprover. Du kommer att arbeta tillsammans med museets andra arkeologer och i viss utsträckning med museets övriga verksamheter.
Tjänsten är placerad på avdelningen för Kulturmiljö och hantverk.


Kvalifikationskrav:
Masterexamen med nordeuropeisk arkeologi/miljöarkeologi som huvudämne
Dokumenterad erfarenhet av arbete med makrofossilanalyser
Dokumenterad vana att driva arkeologiska projekt, utredningar och undersökningar
Vana vid att arbeta i GIS och erfarenhet av inmätning med RTK-GPS

· B-körkort
· God kännedom om Kulturmiljölagen
· Erfarenhet av att upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner och skriva rapporter
Erfarenhet av arkeologiskt arbete i Norrland

· Erfarenhet av arbete med inventering är meriterande
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt och kan prioritera. Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Arbetsuppgifter:
Genomföra och avrapportera makrofossilanalyser av museets egna material samt ta externa uppdrag, företrädesvis under vintersäsongen. Självständigt leda och genomföra utredningar, arkeologiska undersökningar, rapportskrivning, och kursverksamhet under fältsäsong. Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta självständigt och att knyta kontakter med uppdragsgivare liksom av att kunna upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner.
Tjänsten är en heltidstjänst/tillsvidare. Museet har en provanställning under de första 6 månaderna. Visa mindre

Västernorrlands museum söker fastighetstekniker

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.?? Museets?verksamhet är i utveckling, vilket s... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.??
Museets?verksamhet är i utveckling, vilket ställer krav på fastighetsförvaltningen av museibyggnad och friluftsmuseum. Just nu pågår flera externfinansierade projekt och internt förbättringsarbete. Nu söker vi dig som vill arbeta med detta hos oss.??

Som fastighetstekniker tillhör du avdelningen Gemensamma funktioner och arbetsgruppen Fastighetsförvaltning.
Arbetsuppgifter?
· Ansvara för och genomföra drift, skötsel och underhåll i våra fastigheter. I arbetet ingår även reparationer med mindre snickeriarbeten i olika byggnader.
· Dokumentation och underhåll av tekniska anläggningar, styr- och reglertekniska installationer, säkerhetssystem.
· Planering och framtagande av underlag och beställaruppdrag för åtgärder och mindre projekt
· Energieffektivisera?och driftoptimera befintliga anläggningar och system inom värme, ventilation, sanitet, kyla och el.
· Arbeta serviceinriktat och fungera som länken mellan fastighetsägare och hyresgäst eller entreprenör/leverantör.
· Arbete inom våra verksamhetsprocesser, utvecklingsprojekt och samarbeten avseende byggnadsvård, fastighets- och underhållsteknik.
?
Kvalifikationer
· Du har gymnasieutbildning och högskola/yrkeshögskola inom fastighetsteknik
· Erfarenhet av fastighetsskötsel.
· B-körkort
· Goda kunskaper i tekniska och administrativa digitala system
· God läsförståelse och god skriftlig förmåga på svenska
Meriterande?
· Bred kompetens inom fastighetsskötsel, vvs, el och snickeri.
· Praktisk erfarenhet av hantverksyrken, snickeriarbeten och/eller enklare reparationer och underhåll.
· Intresse för kulturarv och traditionella byggnadsmetoder
· Certifikat skylift, ställningsbygge, heta arbeten
Personliga egenskaper?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är självgående och arbetar systematiskt, effektivt och utvecklingsorienterat. Du är en god lagspelare som har lätt för att samarbeta. Som tekniker är du trygg och serviceinriktad i din roll och är lösningsfokuserad. Du har förståelse för komplexa sammanhang och har en förmåga att arbeta med flera parallella processer samtidigt.
Övrig information?
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.?
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader.?Sysselsättningsgrad 100%.?Kvälls- och?helgarbete?kan bli aktuellt. Visa mindre

Museivärd till butik, reception, konferens och event

Arbetsuppgifter Som museivärd i reception och butik är du ansiktet utåt och den som möter och välkomnar alla våra besökare, samt förmedlar information om utställningar, program m.m digitalt och fysiskt. Du öppnar och stänger, bemannar och säljer, arbetar med bokningar, kassa, inköp, skyltning, posthantering samt digital och fysisk marknadsföring. Du planerar för olika butiksarrangemang och erbjudanden. Du håller i grundläggande visningar och presentationer... Visa mer
Arbetsuppgifter
Som museivärd i reception och butik är du ansiktet utåt och den som möter och välkomnar alla våra besökare, samt förmedlar information om utställningar, program m.m digitalt och fysiskt. Du öppnar och stänger, bemannar och säljer, arbetar med bokningar, kassa, inköp, skyltning, posthantering samt digital och fysisk marknadsföring. Du planerar för olika butiksarrangemang och erbjudanden. Du håller i grundläggande visningar och presentationer och är värd för evenemang. Du arbetar med att förbereda och genomföra konferensverksamheten samt har kontakt med leverantörer inom butiksverksamheten.
Utöver det har du en viktig roll avseende trivseln i och utformningen av museets publika miljö samt finns med i utvecklingen av verksamhetsområdet.
Den närmaste arbetsgruppen består av två ytterligare medarbetare, varav en av dessa arbetar med motsvarande arbetsuppgifter som i denna tjänst och den andra är arbetsledare. Tjänsten är placerad inom avdelningen Stab och Administration.
Kvalifikationer
Gymnasial utbildning inom Företagsekonomi, handel och administration
Minst 1 års yrkeserfarenhet inom handel och administration
Hög digital kompetens ifråga om systemvana och digital närvaro
Butiks-, kassa- och försäljningsvana
Erfarenhet av serviceverksamhet och reception
Intresse för kulturarv och hantverk
Goda språkkunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt
Meriterande
Erfarenhet av att arbeta i projekt
Erfarenhet av turism
Erfarenhet av att arbeta med färg, form och exponeringar
Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår betydelsen av att få människor att känna sig välkomna - ditt bemötande är avgörande för museibesökarens upplevelse. Du har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ, nyfiken och bekväm inför grupper. Du trivs i rollen som säljare. Du är ordningsam och ansvarstagande samt har lätt för administrativa uppgifter. Du har en öppenhet inför utveckling och förändringar. Du är lyhörd för vad situationen kräver och kan prioritera i ditt arbete. Du trivs både med ensamarbete och att samarbeta.
Övrig information.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader. Sysselsättningsgrad 100%. Vardags-, kvälls- och helgarbete Visa mindre

Antikvarie till program och pedagogisk verksamhet - visstid

Västernorrlands museum söker en visstidsanställd antikvarie till program och pedagogisk verksamhet Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, ... Visa mer
Västernorrlands museum söker en visstidsanställd antikvarie till program och pedagogisk verksamhet
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Museets kulturarvspedagogiska arbete är i en utvecklingsfas. Just nu pågår implementeringen av en ny pedagogisk strategi, bland annat genom nya förmedlingsformat och möten med såväl skolor som barn och unga på fritiden. De pedagogiska insatserna sker i nära samarbete med övriga verksamheter på museet. Metoder för delaktighet och medskapande är centrala. Nu söker vi dig som engageras av möten med barn och unga och som vill arbeta operativt med den pedagogiska verksamheten under ledning av museets pedagogiska utvecklare.
Den pedagogiska verksamheten tillhör avdelningen Museiupplevelse och samlingar. Här ingår också utställningar, program, digital förmedling och samlingsförvaltning.
Arbetsuppgifter
Du kommer att genomföra publik verksamhet riktad mot skolor, barn och familj. I ditt arbete tar du emot barngrupper, skolklasser och barn på museet samt besöker skolor i länet. Det är även aktuellt med schemalagt arbete helger, kvällar samt skollov. Du är delaktig i framtagandet av skolprogram och lärresurser relaterat till framförallt forntiden, medeltiden och andra prioriterade områden under året. Du stödjer vår pedagogiska utvecklare med administration inom verksamheten. Du är också delaktig i utvecklingen av pedagogiska utställningsmiljöer för barn.
Kvalifikationer
Kandidatexamen inom exempelvis etnologi, historia, museologi, arkeologi eller annat för tjänsten relevant ämne.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt
God digital kompetens
God kommunikativ förmåga
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av förmedlande verksamhet för barn
Pedagogisk utbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår betydelsen av att få barn och unga att känna sig välkomna i mötet med museets verksamhet - ditt bemötande är avgörande för besökarens upplevelse. Du har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ, nyfiken och bekväm inför grupper. Du fungerar väl i täta samarbeten inom arbetsgrupper och är målmedveten och flexibel. Du är lyhörd för vad situationen kräver, är van problemlösare, och trivs i mötet med barn och unga.

Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Visstidsanställning 10 månader, mars-december eller efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad 100%. Vardags-, kvälls- och helgarbete
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning. ?
Ansökan?märkt?Dnr?2021/212 med personligt brev samt CV och referenser sänder du?senast 10 januari 2022?till: [email protected] Visa mindre

Antikvarie till program och pedagogisk verksamhet - visstid

Västernorrlands museum söker en visstidsanställd antikvarie till program och pedagogisk verksamhet Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, ... Visa mer
Västernorrlands museum söker en visstidsanställd antikvarie till program och pedagogisk verksamhet
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Museets kulturarvspedagogiska arbete är i en utvecklingsfas. Just nu pågår implementeringen av en ny pedagogisk strategi, bland annat genom nya förmedlingsformat och möten med såväl skolor som barn och unga på fritiden. De pedagogiska insatserna sker i nära samarbete med övriga verksamheter på museet. Metoder för delaktighet och medskapande är centrala. Nu söker vi dig som engageras av möten med barn och unga och som vill arbeta operativt med den pedagogiska verksamheten under ledning av museets pedagogiska utvecklare.
Den pedagogiska verksamheten tillhör avdelningen Museiupplevelse och samlingar. Här ingår också utställningar, program, digital förmedling och samlingsförvaltning.
Arbetsuppgifter
Du kommer att genomföra publik verksamhet riktad mot skolor, barn och familj. I ditt arbete tar du emot barngrupper, skolklasser och barn på museet samt besöker skolor i länet. Det är även aktuellt med schemalagt arbete helger, kvällar samt skollov. Du är delaktig i framtagandet av skolprogram och lärresurser relaterat till framförallt forntiden, medeltiden och andra prioriterade områden under året. Du stödjer vår pedagogiska utvecklare med administration inom verksamheten. Du är också delaktig i utvecklingen av pedagogiska utställningsmiljöer för barn.
Kvalifikationer
Kandidatexamen inom exempelvis etnologi, historia, museologi, arkeologi eller annat för tjänsten relevant ämne.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt
God digital kompetens
God kommunikativ förmåga
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av förmedlande verksamhet för barn
Pedagogisk utbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår betydelsen av att få barn och unga att känna sig välkomna i mötet med museets verksamhet - ditt bemötande är avgörande för besökarens upplevelse. Du har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ, nyfiken och bekväm inför grupper. Du fungerar väl i täta samarbeten inom arbetsgrupper och är målmedveten och flexibel. Du är lyhörd för vad situationen kräver, är van problemlösare, och trivs i mötet med barn och unga.

Övrig information
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Visstidsanställning 10 månader, mars-december eller efter överenskommelse. Sysselsättningsgrad 100%. Vardags-, kvälls- och helgarbete
Lön
Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning. ?
Ansökan?märkt?Dnr?2021/212 med personligt brev samt CV och referenser sänder du?senast 10 januari 2022?till: [email protected] Visa mindre

Västernorrlands museum söker en Antikvarie för visstidsanställning

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand. Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förm... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.
Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, och för kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.
Museet arbetar just nu med att överföra de digitaliserade samlingarna till databasen Primus. Nu söker vi tillfälligt förstärkning till arbetsgruppen som jobbar med museets samlingar och digitalisering. Fokus är att utveckla informationen om föremål och fotografier i databasen och publicera på www.digitaltmuseum.se.
Arbetsuppgifter
Förstärka informationen i Primus med fokus på placeringsuppgifter, beskrivning av föremål och motiv och kontroll gentemot äldre uppgifter. Du arbetar nära funktionsansvarig för samlingarna och övriga antikvarier.
Kvalifikationer
· Akademisk utbildning inom museivetenskap och kulturarv, eller motsvarande utbildning, som lägst kandidatexamen
· Hög digital kompetens
Meriterande
· Arbetslivserfarenhet av samlingsförvaltning inom museiverksamhet
· Erfarenhet av Primus
· Erfarenhet av bildhantering
Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med samlingsförvaltning på ett museum. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och är ansvarskännande. Du kan arbeta båda självständigt och i nära samarbete med andra. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kan prioritera givna deadlines. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Allmän visstidsanställning 3 månader, sysselsättningsgrad 100%. Önskvärt att arbetet påbörjas senast 1 september. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker museivärdar med inriktning byggnadstradition

Murberget friluftsmuseum i Härnösand är en del av Västernorrlands museum och är ett av Sveriges större friluftsmuseer. Här finns skola, kyrka, handelsbod, prästgård m.fl. miljöer från 1820-tal-1940-tal. Området är bebyggelsehistoriskt intressant med upplevelser för alla: kulturhistoria, barnaktiviteter, guidade turer, djur i hagarna, skog och park. I museibyggnaden finns utställningar, museibutik och restaurang m.m. Västernorrlands museum och Murberget fr... Visa mer
Murberget friluftsmuseum i Härnösand är en del av Västernorrlands museum och är ett av Sveriges större friluftsmuseer. Här finns skola, kyrka, handelsbod, prästgård m.fl. miljöer från 1820-tal-1940-tal. Området är bebyggelsehistoriskt intressant med upplevelser för alla: kulturhistoria, barnaktiviteter, guidade turer, djur i hagarna, skog och park. I museibyggnaden finns utställningar, museibutik och restaurang m.m.
Västernorrlands museum och Murberget friluftsmuseum är attraktiva besöksmål med många aktiviteter under sommarsäsongen. Friluftsmuseet är öppet för allmänheten dagligen 14 juni – 15 augusti. Sommaren 2021 har vi fokus på Tema byggnadsvård. Vi återöppnar vår nyrenoverade handelsbod som fått ett utökat sortiment med byggnadsvårdsinriktning. Flera miljöer ska restaureras, vilket sätter sin prägel på sommarens aktiviteter: byggnadsvårdsrådgivning, visningar med bebyggelsehistorisk vinkling och aktiviteter för barn och unga.
Nu söker vi dig som vill arbeta hos oss i sommar!
Arbetsuppgifter
Du kommer att genomföra den dagliga verksamheten på friluftsmuseet. Ditt uppdrag blir att förmedla och väcka nyfikenhet för byggnaderna och deras historiska sammanhang med särskilt fokus på byggnadstradition och byggnadsvård. Sommarlovslediga barn och unga är en prioriterad målgrupp.
Du kommer att genomföra visningar för alla åldrar. Du kommer att leda praktiska och skapande aktiviteter där besökarna får ökad kunskap om friluftsmuseets olika miljöer med särskilt fokus på bebyggelsehistoria och traditionella byggnadsmaterial och metoder.
Även andra aktiviteter och uppgifter förekommer, bl.a. vissa dagar sköta verksamheten i Handelsboden. I uppdraget ingår också att förbereda och genomföra de olika aktiviteterna, samt iordningställa lokalerna efter dagens slut.
Du kommer att ingå i ett mindre arbetslag med rullande schema.
Alla i arbetslaget har ett gemensamt ansvar att sköta det dagliga arbetet på ett sådant sätt att besökarna känner sig väl mottagna och får en trevlig museiupplevelse.
Kvalifikationer
Vi söker personal med två olika inriktningar:
Alternativ 1: Du har pågående eller avslutade studier inom byggnadshantverk eller liknande.
Alternativ 2: Du har genomfört byggnadsantikvariska, bebyggelsehistoriska eller konstvetenskapliga studier B-nivå med godkänt resultat
Du trivs i en utåtriktad roll och tycker om att möta människor. Du kan förmedla upplevelser och kunskap till både barn som vuxna. Du har erfarenhet att tala inför grupp och att berätta och lära ut. Du har intresse och kunskap av kulturhistoria, liv och boendemiljö. Du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och kan även guida på engelska.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Anställningsform: säsongsanställning 2021-06-11 – 2021-08-23. Timtid enligt schema. Sysselsättningsgrad ca 70%.
Vi söker dig som kan arbeta hela perioden. Arbetstiden är dagtid enligt ett rullande schema, med tjänstgöring både vardagar och helger. Helgtjänstgöring ingår, då verksamheten har öppet 7 dagar/vecka. Visa mindre

Affärsdriven projektledare med inriktning mot kulturarv och KKN

Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och ... Visa mer
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare och affärsutvecklare som kan driva projektet Västernorrlands museum - nod för kulturarvsturism och kulturella och kreativa näringar under tre år. Projektet syftar till att utveckla samarbeten och metoder, att bygga upp ett långsiktigt nätverk i länet, kommunikation och evenemang samt utveckla friluftsmuseet och länsmuseet och till viss del andra kulturarvsarenor, för KKN genom affärsutveckling.


Arbetsuppgifter. Som projektledare ansvarar du för projektets genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter. Du samordnar och arbetsleder kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Som projektledare ansvarar du även för:
· att skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer i länet
· affärsutveckling i projektet i tydlig samverkan med museets övergripande strategi
· att utveckla friluftsmuseet med KKN-samarbeten
· övergripande planering av kommunikation och evenemang


Du samordnar styrgruppen och samarbetar med projektgrupp, övrig personal och andra aktörer.
Kvalifikationskrav
Du har
· Relevant utbildning gärna från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· dokumenterad erfarenhet av projektledning och strategisk ledning inklusive budgetansvar, meriterande med erfarenhet av affärsutvecklingsprojekt
· stort intresse för kulturarvsturism
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Övrig information
Visstidsanställning 18 månader, 100%. Med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis 3 januari 2022 Visa mindre

Västernorrlands Museum söker utvecklingsinriktad kulturarvspedagog

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt. Länsmuseet befinner sig i ett skede där det kulturarvspedagogiska arbetet är i en utvecklingsfas. Arbetet handlar såväl om stöd till länets skolor och förskolor som att tillsammans med övriga... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt.


Länsmuseet befinner sig i ett skede där det kulturarvspedagogiska arbetet är i en utvecklingsfas. Arbetet handlar såväl om stöd till länets skolor och förskolor som att tillsammans med övriga verksamheter bygga upp de pedagogiska insatserna i digitala kanaler, utställningar, lärandemiljöer och annan publik verksamhet. Nu söker vi därför en driftig pedagog som kan driva utvecklingsarbetet vid museet i nära samarbete med och som en integrerad del av övriga verksamheter på museet. Utifrån en nyligen färdigställd utredning om den kulturarvspedagogiska verksamheten finns ett antal fokusområden för utveckling:


· Samverkan externt, framför allt regionalt och i kommunerna
· Arbete mot skolans läroplaner, inledningsvis är mellan- och högstadiet prioriterat
· Digitalisering av pedagogisk verksamhet
· Samverkan och samordning internt

I uppdraget ingår att starta upp och driva den kulturarvspedagogiska verksamheten, som en integrerad del av den publika museiupplevelsen, som museet ska bedriva i hela länet.


Tjänsten är placerad på avdelningen Museiupplevelse och samlingar.

Arbetsuppgifter
Som pedagog har du ett delat uppdrag i att slutföra och implementera pedagogisk strategi, driva utvecklingen av det kulturarvspedagogiska arbetet och genomföra det, i nära samverkan med övrig personal på museet.Kvalifikationskrav
Du har
· Relevant akademisk pedagogisk examen t.ex. ämneslärarutbildning i historia, alternativt pedagogisk examen och 60 hp i något musealt ämne, t.ex. etnologi eller historia. Vi ser gärna att du har akademiska betyg i kulturarvspedagogik och museipedagogik.
· Professionell erfarenhet av kulturarvsarbete
· Erfarenhet av pedagogiskt arbete riktat mot barn och unga
· God kunskap om och erfarenhet av användning av digitala verktyg i kunskapsförmedling och undervisning
· God erfarenhet av projektledning
· Goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort

Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, initiativtagande, social och god lagspelare. Du är trygg i din roll som pedagog, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan prioritera.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information
Tillsvidareanställning, 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker Arkeolog för tidsbegränsad anställning

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murbergets friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt. Västernorrlands museum söker en arkeolog för fältsäsongen med eventuell möjlighet för tillsvidareanställning inom uppdragsarkeologin. Tjänsten är placerad på avdelningen för Kulturmiljö o... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murbergets friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt.


Västernorrlands museum söker en arkeolog för fältsäsongen med eventuell möjlighet för tillsvidareanställning inom uppdragsarkeologin.


Tjänsten är placerad på avdelningen för Kulturmiljö och hantverk.


Kvalifikationskrav:


Examen med nordeuropeisk arkeologi som huvudämne
Dokumenterad vana att driva arkeologiska projekt, utredningar och undersökningar
Vana vid att arbeta i GIS och erfarenhet av inmätning med RTK-GPS.

· B-körkort
· God kännedom om Kulturmiljölagen
· Erfarenhet av att upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner och skriva rapporter
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt och kan prioritera. Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Arbetsuppgifter:
Självständigt leda och genomföra utredningar, arkeologiska undersökningar, rapportskrivning, och kursverksamhet. Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta självständigt och att knyta kontakter med uppdragsgivare liksom av att kunna upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner.
Specialisering och inventeringsvana är meriterande.


Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2021-03-07. Märk ansökan med YLM 2021/32. Vi ser fram emot din ansökan!


Övrigt
Vikariat, 100%. Anställningstid 5 månader, med ev. möjlighet till förlängning. Tillträde senast 2021-04-01. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker konservator för tidsbegränsad anställning

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt. Vid museet bedrivs konserveringsverksamhet. Länsmuseets uppdragskonservator är föräldraledig, och det behövs en ersättare under föräldraledigheten. I arbetet ingår att genomföra befintliga ex... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland och länsuppdraget är centralt.


Vid museet bedrivs konserveringsverksamhet. Länsmuseets uppdragskonservator är föräldraledig, och det behövs en ersättare under föräldraledigheten. I arbetet ingår att genomföra befintliga externa uppdrag, men också att aktivt skriva offerter för nya uppdrag, hålla kontakter med kunder samt bidra till museets publika verksamhet.


Tjänsten är placerad på avdelningen för Kulturmiljö och hantverk.


Kvalifikationskrav:
· Examen från Konservatorsprogrammet eller motsvarande
· Inriktning mot målerikonservering
· B-körkort
· Erfarenhet av arbete som konservator är meriterande
· God kunskap om den statliga lagstiftningen som berör kulturarvet
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt och kan prioritera. Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrigt
Vikariat, 100%. Anställningstid 6 månader, med ev. möjlighet till förlängning. Tillträde senast 1:a april. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker chef till avdelningen Kulturmiljö och hantverk

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering, byggnadsvårdande och hemslöjdsfrämjande verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturh... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering, byggnadsvårdande och hemslöjdsfrämjande verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell.
Länsmuseet befinner sig i ett omfattande utvecklingsarbete där målet är att bli hela länets museum med att fungera som mötesplats för kunskapsförmedling och publik verksamhet inom kulturarvsområdet, både fysiskt och digitalt. Nu söker vi en chef till avdelningen Kulturmiljö och hantverk, som vill vara med och driva detta arbete vidare.
Avdelningen inbegriper länets kulturmiljövård, byggnadsvård, arkeologi och konservering. En del av verksamheten på avdelningen är uppdragsfinansierad. Avdelningen inbegriper också den regionala hemslöjdskonsulentverksamheten.
Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens verksamhet och har ett arbetsmiljö-, budget- och personalansvar. Du tillhör museets ledningsgrupp och har ett nära samarbete med museichefen i strategiska frågor.
Vi söker dig som är trygg i din roll som ledare och trivs med att arbeta nära och ha en god dialog med dina medarbetare. Du är intresserad och har erfarenhet av verksamheterna som du är ansvarig för, och trivs med att arbeta i både förvaltning och utveckling. Du har lätt för att styra projekt ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Museiverksamheten är omfattande och komplex och kräver ett nära samarbete mellan dig och övriga chefer samt övriga medarbetare på museet.


Kvalifikationskrav
Du har
· examen från universitet/högskola, inom ett verksamhetsområde med relevans för avdelningens verksamhet
· flerårig erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare inom en kunskapsintensiv verksamhet
· erfarenhet av att arbeta med projektstyrning och externfinansiering
· Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt.
· God digital kompetens
· B-körkort


Meriterande
Du har
· erfarenhet av att arbeta med kulturarvs - och kulturmiljöfrågor, gärna inom museisektorn
· personligt intresse för kulturhistorisk verksamhet och/eller hantverk.
· ledarskapsutbildning


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare med pedagogiska egenskaper. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella projekt. Du kan prioritera samt analysera komplexa sammanhang. Du har proaktiv förmåga, är van att ta initiativ och att skapa och bibehålla relationer.


Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Tillsvidareanställning, 100% enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.


Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas tillsammans med cv till [email protected] senast 2020-08-16. Märk ansökan med ”Avdelningschef Kulturmiljö och hantverk YLM 2020/80”. Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Västernorrlands museum söker Fastighetstekniker

Museet söker en Fastighetstekniker för en visstidsanställning på 6 månader, med möjlighet till förlängning. Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värde... Visa mer
Museet söker en Fastighetstekniker för en visstidsanställning på 6 månader, med möjlighet till förlängning.


Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell.


Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där fastighetsförvaltningen, museibyggnaden och Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Nu söker vi fastighetstekniker som vill utvecklas tillsammans med oss!


Som fastighetstekniker kommer du främst att arbeta med fastighetsteknik, skötsel och underhållsarbete inom mark och park, men även som en stöttande funktion i det restaureringsarbete som pågår på friluftsmuseet eller vid museets övriga fastigheter. Du kommer också att arbeta med uppföljning av de tekniska system som finns i fastigheterna och utvecklingsprojekt kopplade till dessa. Här är även erfarenhet av traditionella byggnadsmetoder önskvärt.


Kvalifikationskrav
· Utbildning inom fastighetsteknik eller motsvarande
· Erfarenhet av fastighetsskötsel
· B-körkort


Meriterande
· Bred kompetens inom fastighetsskötsel
· Kompetens inom VVS, el och snickeri
· Erfarenhet av traditionella byggnadsmetoder
· Intresse för kulturarv och hantverk
· Certifikat motorsåg, skylift, ställningsbyggare
· Yrkesförarbevis hjullastare, truckkort A, B, C
· Heta arbeten


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt, är serviceinriktad och kan prioritera.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Visstidsanställning 6 månader. Tillträde snarast. Möjlighet till förlängning finns. Visa mindre

Affärsdriven Projektledare till Västernorrlands museum

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål och mötesplats för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare med inriktn... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.


Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål och mötesplats för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare med inriktning affärsutveckling som kan driva projektet Murberget friluftsmuseum – centrum för Kulturarv och KKN under två år. Projektet syftar till att långsiktigt utveckla friluftsmuseet till en arena för KKN genom affärsutveckling, friluftsmuseet som fysisk miljö, utvecklande av nätverk, samarbeten och metoder, kommunikation och evenemang.


Arbetsuppgifter
Som projektledare för projektet ansvarar du för projektets genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter. Du samordnar och arbetsleder kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Som projektledare ansvarar du även för:
· affärsutveckling i projektet i tydlig samverkan med museets övergripande strategi
· utveckla den fysiska miljön på friluftsmuseet
· skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer
· övergripande planering av kommunikation och evenemang


Du samarbetar också med projektgrupp och fastighetsförvaltare avseende anpassningar av bebyggelse (framförallt kring torgmiljön) och evenemang.


Kvalifikationskrav
Du har
· Relevant utbildning gärna från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· dokumenterad erfarenhet av projektledning och strategisk ledning inklusive budgetansvar, meriterande med erfarenhet av affärsutvecklingsprojekt
· stort intresse för kulturarvsturism
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan prioritera samt analysera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Visstidsanställning 2 år, 100%. Rekryteringen slutförs om finansiering för projektet erhålls. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Västernorrlands Museum söker fastighetsförvaltare

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering och byggnadsantikvarisk verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefu... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program och samlingsförvaltning. Arkeologi, konservering och byggnadsantikvarisk verksamhet är viktiga delar i museets utåtriktade kulturmiljöarbete i länet. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell.


Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där kulturmiljöarbetet i länet och Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Det sker också mycket utveckling av vår verksamhet i museibyggnaden. Nu söker vi en fastighetsförvaltare som kan utveckla och förvalta stiftelsens fastigheter tillsammans med oss.


Som fastighetsförvaltare kommer du att ansvara för stiftelsens lokalförsörjning, drift, förvaltning och underhåll av hyrda och ägda fastigheter. Du kommer att leda och ansvara för den fastighetsförvaltande verksamheten, vilket inbegriper museibyggnaden, som vi hyr av Regionfastigheter, stiftelsens egen fastighet Murberget Friluftsmuseum med ca 70 kulturhistoriska byggnader och 40 ha mark, samt våra fastigheter Styresholm fornborg, Gammelgården i Myckelgensjö, EW-stugan och Ulvö Kapell. I uppdraget inbegrips projektledning för fastighetsprojekt, investeringar samt personal- och arbetsmiljöansvar för museitekniker och lokalvård. I tjänsten ingår ett budgetansvar för den fastighetsförvaltande verksamheten. Omvärldsbevakning och branschkunskap är en väsentlig del av uppdraget. Ansvar för miljöledningssystem, systematiskt brandskyddsarbete och säkerhetsarbete likväl som viktiga hållbarhetsfrågor och tillgänglighetsarbete ingår i tjänsten. Förutom fastighetsförvaltning kommer det att förekomma andra arbetsuppgifter och samverkan i museets verksamhet. I arbetet ingår också att genomföra publik verksamhet.


Fastighetsförvaltaren, museiteknikerna och lokalvårdaren ingår i avdelningen Gemensamma funktioner och fastighetsförvaltaren tillhör museets ledningsgrupp.


Kvalifikationskrav
Du har
· examen från universitet/högskola med inriktning kultur- och byggnadshantverk, bygg eller annan relevant utbildning
· byggnadsteknisk utbildning
· flerårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och teknisk förvaltning av kommersiella fastigheter, att arbeta med kund- och hyresgästkontakter, avtalsfrågor och projekt
· erfarenhet av ledande befattning med personal inom fastighetsverksamhet
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort


Meriterande
· Erfarenhet av och intresse för kulturhistorisk verksamhet eller hantverk.
· Erfarenhet av arbete i SAM, SBA.
· Erfarenhet av myndighetsbesiktningar och fastighetsunderhåll.
· Certifikat för heta arbeten.
· Bred kompetens inom bygg.
· Utbildning i ledarskap.
· Erfarenhet av projektarbete med kulturhistoriska byggnader.


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare med pedagogiska egenskaper. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella projekt. Du kan prioritera samt analysera komplexa sammanhang.


Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Tillsvidareanställning, 100% enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.


Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2020-06-30. Märk ansökan med ”Fastighetsförvaltare YLM-2020/79”. Vi ser fram emot din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Arkivarie/Informationsspecialist till Västernorrlands Museum

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand. Museets arkiv består av ett ämbetsarkiv samt flertal enskilda arkiv, vilka innehåller både analogt o... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.
Museets arkiv består av ett ämbetsarkiv samt flertal enskilda arkiv, vilka innehåller både analogt och digitalt material. Förutom skriftliga handlingar finns en stor samling fotografier, filmer och ljudinspelningar.
Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, samt kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.
Vi söker nu en driftig och erfaren arkivarie till museets arkivverksamhet och som har stort intresse för digitalt bevarade, förmedling och informationssystem. Du är intresserad av kulturarv och museiverksamhet.


Arbetsuppgifter
I din roll som arkivarie/informationsspecialist är du ansvarig för alla, inom arkivet, förekommande uppgifter. Du bidrar till museets arbete med kunskapsförsörjning och publika förmedlande arbete samt systematisering och strukturering av såväl analoga som digitala handlingar. Tillsammans med övrig personal på museet driver du vårt kunskapsförmedlande arbete framåt och följer med i den tekniska utvecklingen.
Dina huvudsakliga uppgifter är att dagligen sköta arkivet, ta emot forskarförfrågningar, underhålla dokumenthanteringsplan och genomföra förteckning både gällande de skriftliga handlingarna och det digitala arkivet. Du deltar i publika projekt med kunskapsförsörjning, råd och stöd. Du har god kompetens inom digitalisering av såväl arkivhandlingar som fotografi.
Utöver detta kommer du i rollen som informationsspecialist att ha ett ansvar för museets bok- och fotosamlingar. I arbetet ingår samarbete med alla delar av verksamheten och du kommer att vara involverad i museiverksamheten på olika sätt.


Kvalifikationer
· akademisk utbildning som arkivarie, som lägst kandidatexamen
· yrkeslivserfarenhet av ordnings- och förteckningsarbete av arkiv inom offentlig förvaltning, museiverksamhet eller liknande
· kunskaper och tidigare erfarenheter av att upprätta arkivplaner och arkivförteckningar
· erfarenhet av praktiskt arbete med att metodiskt strukturera, organisera och tillgängliggöra digital information är också ett krav
· goda språkkunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· hög digital kompetens
Meriterande
· erfarenhet av arkivsystemet Klara och diariesystemet W3D3
· erfarenhet av projektledning
· akademisk utbildning inom för museiverksamheten relevant område
Du har god organisationsförmåga och är ansvarsfull, noggrann och serviceinriktad. Du är van vid att arbeta självständigt, har lätt för att samarbeta med andra människor och bra på att kommunicera ditt uppdrag. Du ska kunna planera ditt arbete och hålla deadlines, gilla att ta dig an utvecklingsarbeten och större arkivprojekt samt har intresse för dagligt löpande arbete med att ordna och förteckna.


Övrig information
Tillsvidareanställning, 100%. Vi tillämpar provanställning. Tillträde snarast. Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef Kajsa Hartig, Museiupplevelse och samlingar, 0722-44 36 02 Visa mindre

Vikarierande Snickare till Västernorrlands museum med bred kompetens

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsa... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar utställningar, program, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, och till museet hör också andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer - Gammelgården i Myckelgensjö och Ulvö gamla kapell.
Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där kulturmiljöarbetet i länet och Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Nu söker vi en vikarierande snickare som vill utvecklas tillsammans med oss!
Som snickare kommer du främst att arbeta med underhålls- och renoveringsarbete i det restaureringsarbete som pågår på friluftsmuseet eller vid museets övriga fastigheter. Här är erfarenhet av timring och traditionella byggnadsmetoder önskvärda. Du kommer också att arbeta med skötsel och underhåll av mark och park samt vaktmästerisysslor.
Kvalifikationskrav
· Utbildning inom bygg/snickeri/byggnadshantverk.
· B-körkort


Meriterande
· Erfarenhet av timring och traditionella byggnadsmetoder.
· Intresse för kulturarv och hantverk.
· Certifikat motorsåg, skylift, ställningsbyggare.
· Yrkesförarbevis hjullastare, truckkort A,B,C.
· Bred kompetens inom bygg.


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare. Du arbetar systematiskt och kan prioritera.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Vikariat, 100%, t.o.m. 31 december. Tillträde snarast. Möjlighet till förlängning finns.


Frågor om tjänsten besvaras av:
Tf. enhetschef Thomas Höglund, 073-083 98 71
Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, [email protected] Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected] För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69,[email protected]


Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2020-05-31. Vi kommer löpande att ta kontakt med sökande och genomföra intervjuer. Märk ansökan med YLM-YLM 2020/78. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre