Lediga jobb som Projektledare: kultur, media, film i Härnösand

Se lediga jobb som Projektledare: kultur, media, film i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt

Västernorrlands Museum söker senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Uppdraget Museet genomför just nu flera innovativa utvecklingsprojekt med fokus på kulturarvsupplevelser och samarbeten med näringsliv, offent... Visa mer
Västernorrlands Museum söker senior projektledare till innovativa utvecklingsprojekt
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Länsmuseet och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Uppdraget
Museet genomför just nu flera innovativa utvecklingsprojekt med fokus på kulturarvsupplevelser och samarbeten med näringsliv, offentliga och ideella sektorn. För projekten Bothnia Business Heritage (BBH) och Smart kulturarvsturism i Höga Kusten (SMK) söker vi en senior projektledare. Projekten syftar till att utveckla kulturarvsupplevelser, tjänster och produkter för såväl turister som besöksnäring och näringsliv. I fokus är kulturarvet som motor i innovation, samarbeten och samhällsutveckling.
Båda projekten har väl definierade projektplaner. I projekt BBH är rollen projektledare för ett arbetspaket i ett större internationellt projekt, och i projekt SMK är rollen som delprojektledare. I projekt BBH ingår att bygga upp ett långsiktigt nätverk för kulturarvsaktörer i länet och kring Bottniska viken, inklusive Finland. Vi lägger tyngd på god projektadministration och utveckling av samarbeten. Eftersom båda projekten omfattar upplevelse-/tjänste- och produktutveckling finns goda möjligheter att också arbeta kreativt med designprocesser. Tjänsten är placerad på avdelningen Museiupplevelse och samlingar.
Arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för att:
I nära samarbete med avdelningschef och styrgrupp, ansvara för projektens genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter.
Skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer i länet och kring Bottniska viken
Samordna och arbetsleda kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Samordna projekten med övriga externfinansierade projekt på museet samt delta i det övergripande utvecklingsarbetet gällande innovativa samarbeten.
Driva och delta i utvecklingen av kulturarvsupplevelser, tjänster och produkter med fokus på besöksnäring och näringslivetDu samordnar styrgruppen och samarbetar med projektgrupp, övrig personal och andra aktörer.
Kvalifikationskrav
Du har:
Akademisk utbildning inom kulturarvsområdet, minst fil. kand. examen
Minst 2 års erfarenhet av att leda strategisk utveckling inom kulturarvsområdet
Flerårig erfarenhet av projektledning
God kännedom om agila projektmetoder och designprocesser
Erfarenhet av att etablera och förvalta strategiska nätverk och strategisk utveckling
Stort intresse för kulturarv och turism som resurs
Stort intresse och förståelse för produkt- och tjänsteutveckling
Mycket goda kunskaper i engelska
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet och kompetens inom turismsektorn och besöksnäringen
Erfarenhet av produkt- och tjänsteutveckling inom kulturarvssektorn
Erfarenhet av utveckling av digitala produkter och tjänster


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information
Särskild visstidsanställning 11 månader, 100%, med möjlighet till förlängning. Tjänsten tillsätts om externa medel beviljas. Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis 1 februari 2023.
Frågor om tjänsten besvaras av:
Avdelningschef, Kajsa Hartig, Museiupplevelse och samlingar, 0722 – 44 36 02, [email protected]
Facklig representant för SACO/DIK Linnea Sverkersson 070-277 55 42, [email protected]
Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, [email protected]
För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69, [email protected]
Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till [email protected] senast 2022-12-15. Märk ansökan med ”dnr YLM 2022/247”. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Norrdans söker Dansutvecklare

Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder o... Visa mer
Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi är en dynamisk arbetsplats med många specialister inom danskonst, administration och teknik. På arbetsplatsen ryms 12 olika nationaliteter.
Utöver den producerande uppdraget så arbetar Norrdans engagerat med att möta medborgare, unga som gamla, i pedagogisk verksamhet och Community projekt.
Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.
Nu söker vi en dansutvecklare till Norrdans som kan ingå och bygga en tydligare pedagogisk och utåtriktad profil, integrerad i vår verksamhet.
Arbetsbeskrivning
Tjänsten som dansutvecklare innebär ett övergripande ansvar för det främjande och pedagogiska arbetet.
Tillsammans med danschef och producent ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån Norrdans främjande och pedagogiska verksamhet. Du projektleder och planera vår pedagogiska och Community-baserade verksamhet.
Vem är du?
Som dansutvecklare är det viktigt att du har förmåga att bygga nätverk och skapa goda relationer med samverkanspartners såsom skola, föreningsliv och kommun. Som person är du kommunikativ, strukturerad, engagerad och har en positiv grundsyn. För att klara det här arbetet behöver du dessutom vara en riktigt duktig administratör.
Vi söker dig som har utbildning inom scenkonst och/eller pedagogik och/eller kulturadministration, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete och projektledning. Du har goda IT/datakunskaper. Arbetsspråket på Norrdans är engelska och svenska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på båda språken.
Tjänsten är en ettårig projektanställning med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Visa mindre

Projektledare Litteraturfestival till Kulturenheten

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfa... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkhälsa, kultur och folkbildning samt internationellt samarbete.

Kulturverksamheten är en del av förvaltningen Regional utveckling. Här arbetar vi för tillgänglig kultur i hela regionen. I verksamheten ryms regional kultur- och kulturarvsutveckling, konstfrämjande, konstnärlig gestaltning och biblioteksverksamhet. Genom samfinansierade verksamheter ansvarar vi även för regional scenkonst, regional museiverksamhet samt film och- hemslöjdsfrämjande verksamhet.

På Regionbibliotek Västernorrland arbetar konsulenter, redaktörer, samordnare, administratör samt inläsare. Vi behöver nu förstärka vårat team med en projektledare inom Läsfrämjande!

En viktig strategisk prioritering för Regionbibliotek Västernorrland är att stärka infrastrukturen för litterära evenemang i länet. Det innebär att noder för litterära evenemang behöver identifieras och stärkas genom samverkan och insatser.
För att ta vara på potentialen i både stad och land - att få "hållbara, dynamiska, växande städer och landsbygder att komplettera varandra" (RUS) - vill vi skapa ett koncept för festival eller större litterärt arrangemang som är ambulerande och kan komma hela regionen till godo.
Vi vill samverka med befintliga scener för litteratur, såsom bibliotek och skolor, och ser satsningen som ett sätt att strategiskt stärka dessa platser som scener för litteratur, men satsningen fokuserar också på andra mötesplatsverksamheter och platser. Folkhögskolor, Folkets hus, studieförbund, "ute i det fria", bokhandlare, etc. är exempel.

ROLLEN SOM PROJEKTLEDARE

Som projektledare på kulturenheten kommer du att:

- Planera och genomföra av en regional litteraturfestival i Sollefteå under hösten 2022
- Initiera samverkan och aktiviteter, civilsamhälle, kulturaktörer skola etc Samordna aktörer och arrangemang, tidplan, och nätverk.
- Tillsammans med litteraturkonsulent och andra medarbetare på Regionbibliotek Västernorrland utveckla arbetssätt och en långsiktig form för en ambulerande festival som bygger på samverkan mellan Regionbibliotek Västernorrland och värdkommun, med aktiviteter och arrangörer på olika platser.
- Hålla i kommunikation av festivalen och utforma en långsiktig kommunikationsplan

Prioriterade områden som tillgänglighet, hållbarhet, mångfald och inkludering är allas vårt ansvar, liksom bibliotekens prioriterade grupper. Ditt arbete sker i dialog med bibliotek, regionala kultur- och bildningsaktörer, konstnärliga utövare och civilsamhälle med flera.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 50% med tillträdesdatum 10 januari eller enligt överenskommelse och sträcker sig till 2023-01-09. Placeringsort är Härnösand men du kommer att vara på plats i Sollefteå för att planera och genomföra festivalen, samt på andra orter. Arbetet som projektledare innebär en hel del resande, främst inom länet, men även i övriga Sverige. Övernattningar kan förekomma i samband med tjänsteresor. Körkort B behöver du ha i vårt vidsträckta län.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för arbetsuppgifterna samt kompetens inom samtidslitteratur. Det är meriterande om du har utbildning inom bibliotek/kultur.

Du behöver har tidigare erfarenhet av projektledning eller samordning samt kunskap om Västernorrland och regionens författare. I denna roll ser vi att du även behöver ha tillgång till nätverk inom kultur och litteraturområdet. Det ses som meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation, biblioteksarbete och läsfrämjande. Även erfarenhet av metodutveckling inom projekt ses som meriterande.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Har du kunskaper i minoritetsspråk ses det som meriterande.

För att passa i rollen och med oss ser vi att du är relationsskapande och har förmågan att samverka med interna och externa kontakter och organisationer för att nå gemensamma mål. Du är initiativtagande och planerar och genomför aktiviteter med goda resultat. Det är en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att anställningsintervjuer kan bli aktuellt innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Affärsdriven projektledare med inriktning mot kulturarv och KKN

Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och ... Visa mer
Västernorrlands museum har i uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.
Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum, samarbetet med andra kulturarvsaktörer och länsuppdraget spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål, mötesplats och nod för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare och affärsutvecklare som kan driva projektet Västernorrlands museum - nod för kulturarvsturism och kulturella och kreativa näringar under tre år. Projektet syftar till att utveckla samarbeten och metoder, att bygga upp ett långsiktigt nätverk i länet, kommunikation och evenemang samt utveckla friluftsmuseet och länsmuseet och till viss del andra kulturarvsarenor, för KKN genom affärsutveckling.


Arbetsuppgifter. Som projektledare ansvarar du för projektets genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter. Du samordnar och arbetsleder kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Som projektledare ansvarar du även för:
· att skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer i länet
· affärsutveckling i projektet i tydlig samverkan med museets övergripande strategi
· att utveckla friluftsmuseet med KKN-samarbeten
· övergripande planering av kommunikation och evenemang


Du samordnar styrgruppen och samarbetar med projektgrupp, övrig personal och andra aktörer.
Kvalifikationskrav
Du har
· Relevant utbildning gärna från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· dokumenterad erfarenhet av projektledning och strategisk ledning inklusive budgetansvar, meriterande med erfarenhet av affärsutvecklingsprojekt
· stort intresse för kulturarvsturism
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan analysera samt prioritera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.
Övrig information
Visstidsanställning 18 månader, 100%. Med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis 3 januari 2022 Visa mindre

Affärsdriven Projektledare till Västernorrlands museum

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland. Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål och mötesplats för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare med inriktn... Visa mer
Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand, men uppdraget sträcker sig över hela Västernorrland.


Länsmuseet befinner sig i ett utvecklingsarbete där Murbergets friluftsmuseum spelar en viktig roll. Vi utvecklas som besöksmål och mötesplats för kulturella och kreativa näringar. Nu söker vi en projektledare med inriktning affärsutveckling som kan driva projektet Murberget friluftsmuseum – centrum för Kulturarv och KKN under två år. Projektet syftar till att långsiktigt utveckla friluftsmuseet till en arena för KKN genom affärsutveckling, friluftsmuseet som fysisk miljö, utvecklande av nätverk, samarbeten och metoder, kommunikation och evenemang.


Arbetsuppgifter
Som projektledare för projektet ansvarar du för projektets genomförande som helhet – budget, tidplan, aktiviteter. Du samordnar och arbetsleder kommunikatör och museipersonal inom projektet.
Som projektledare ansvarar du även för:
· affärsutveckling i projektet i tydlig samverkan med museets övergripande strategi
· utveckla den fysiska miljön på friluftsmuseet
· skapa och utveckla nätverk med intressenter och forma långsiktiga samverkansstrukturer
· övergripande planering av kommunikation och evenemang


Du samarbetar också med projektgrupp och fastighetsförvaltare avseende anpassningar av bebyggelse (framförallt kring torgmiljön) och evenemang.


Kvalifikationskrav
Du har
· Relevant utbildning gärna från universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· dokumenterad erfarenhet av projektledning och strategisk ledning inklusive budgetansvar, meriterande med erfarenhet av affärsutvecklingsprojekt
· stort intresse för kulturarvsturism
· goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt
· B-körkort


Egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en självgående, social och god lagspelare och ledare. Som projektledare är du trygg i din roll, har god förmåga att leda och entusiasmera och att samverka med många människor och organisationer.
Tjänsten innebär många kontaktytor både externt och internt vilket ställer krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar systematiskt och utvecklingsorienterat och har förmåga att arbeta i ett högt tempo med parallella aktiviteter. Du kan prioritera samt analysera komplexa sammanhang.
Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information
Visstidsanställning 2 år, 100%. Rekryteringen slutförs om finansiering för projektet erhålls. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre