Lediga jobb som Lärarassistent i Härnösand

Se lediga jobb som Lärarassistent i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Lärarassistent till Häggdånger byskola

Ansök    Nov 25    Härnösands kommun    Lärarassistent
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.Nu finns chansen att jobba på en fantastisk skola med härliga kollegor och barn. Häggdånger byskola är en liten skola som ligger ca 16 km söder om Härnösand. Skolan är en F-6 skola och har 42 elever och det innebär att vi jobbar med åldersblandade grupper. Skolan har också ett fritidshem. 


Skolan är liten, varm och trygg med ett arbetslag som arbetar tillsammans för att förverkliga de möjligheter som det lilla sammanhanget ger. Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även en förskola, vilken vi har samarbete med för att möjliggöra för en samsyn kring och progression i lärandet. 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska vara lärarassistent i våra elevgrupper, samt arbeta på fritidshemmet. Du ingår i ett arbetslag och samarbetar med andra för att skapa en bra lärmiljö och goda förutsättningar för elevers lärande. I pedagogiska utvecklingsfrågor och elevhälsoarbete samarbetar personalen på Häggdångers byskola med personalen på Brunne skola. Aktuella fortbildningsområden är SKUA, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, samt EHM, elevhälsomötet - en modell för att arbeta med en hälsofrämjande elevhälsa. 

Kvalifikationer
Du har en pedagogisk utbildning och gärna erfarenhet av pedagogiskt arbete och kunskaper om NPF. Det är meriterande om du har arbetat i skola och fritidshem, samt har erfarenhet av barn med särskilda behov. Vi ser gärna att du har arbetat en tid som lärarassistent och känner dig trygg med ditt pedagogiska ledarskap.

För anställning inom skolan krävs att du kan uppvisa godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Du har B-körkort.

Du som söker
Du vill vara med och skapa en bra skoldag för alla barn och elever på Häggdånger byskola och du vill tillsammans med övrig personal driva och utveckla verksamheten. Du ser helheter och får energi av att arbeta tillsammans med elever, kollegor, elevhälsa och skolledning. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet och som person är du relationsskapande och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har lätt att ta dig an nya arbetsuppgifter och att snabbt ändra en planerad aktivitet om verksamheten behöver det.  Du har en personlig mognad och trygghet och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Arbetstid och varaktighet

Visstidsanställning med start snarast och till och med 22/6 2023. 70% med möjlighet till mer tid.

Lön: enligt avtal

Skicka gärna din ansökan snarast, då intervjuer kommer att ske löpande. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfordeliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Timvikarie till Lärcentrum Härnösand

Ansök    Nov 10    Kriminalvården    Lärarassistent
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns e... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare.

Tjänsten som timvikarie är placerad på Anstalten Härnösand som är en anstalt i säkerhetsklass 2.

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarierande lärare inom Kriminalvården fungerar du som pedagogisk handledare lokalt. I ditt uppdrag har du kontinuerlig kontakt med studerande och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med annan personal på den lokala anstalten.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor.

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

KVALIFIKATIONER
I din roll som vikarierande lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kollegor, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
* Gymnasial utbildning, företrädesvis inom pedagogik alternativt annan inriktning som Kriminalvården bedömer relevant
* Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
* God datorvana

Det är meriterande om du har:
* Eftergymnasial utbildning
* Erfarenhet av pedagogiskt arbete

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Lärarassistent till Wendela Hellmanskolan

Ansök    Nov 11    Härnösands kommun    Lärarassistent
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Wendela Hellmanskolan söker en lärarassistent med känsla för utmaningar!

Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola. Vi arbetar målmedvetet med att skapa en skola där alla kan trivas, växa och utvecklas, både elever och personal. Lärarna arbetar i arbetslag kring tre klasser i en årskurs för att skapa närhet mellan lärare och elev samt möjliggöra för en helhetssyn på elevens studier. I vissa klasser har vi ett tvålärarsystem där ämnesläraren arbetar tillsammans med en resurs/lärarassistent för att skapa en bra pedagogisk miljö. Aktuella utvecklingsområden på skolan är IKT där skolan använder sig av bärbara datorer i en en-till-en-lösning och digitala läromedel, betyg och bedömning, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt ett förebyggande elevhälsoarbete.

Vi söker nu en lärarassistent som vill arbeta med direkt och aktivt stöd till elever i och utanför klassrummet. Tillsammans med speciallärare/pedagoger, lärare och mentorer är du med och utvecklar skolans elevstödsarbete. Du är en person som brinner för att utvecklas i din roll och lockas av utmaningar. 

Arbetsuppgifter:

- Att i rollen som lärarassistent tillsammans med undervisande pedagoger arbeta med anpassningar av undervisningen efter klassens/gruppens/individers behov, under handledning av lärare eller speciallärare/pedagog.

- Att ha delat mentorsansvar tillsammans med en eller flera behöriga lärare och stötta upp vid föräldrasamtal samt andra uppgifter kopplade till elevgruppens utveckling.

- Att vara beredd på kortare vikarieuppdrag i ett flertal ämnen, främst i den klass/grupp du är kopplad till.

- Att ta del av och följa lektionsplaneringar för den klass man följer för att kunna vara ett aktivt stöd mot såväl gruppen som enskilda elever.

Kvalifikationer:

Du har som lägst gymnasieutbildning från ett högskoleförberedande program och har goda kunskaper inom de ämnen som grundskolan erbjuder. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, då arbetet kräver mycket kommunikation med elever, kollegor och vårdnadshavare.  

Kunskap om och erfarenhet av elever med NPF är meriterande, liksom högskolestudier i pedagogik, psykologi och beteendevetenskap. Ledarskapsutbildning eller dokumenterad ledarskapserfarenhet, samt erfarenhet av arbete i klass och/eller undervisning är också meriterande.

Du är en varm, tydlig och vuxen förebild som har lätt att bygga relationer och älskar att arbeta med tonåringar. Du är stresstålig och tycker om att växla mellan olika arbetsuppgifter under dagen. Du är strukturerad, analytisk, lösningsinriktad och flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet:  Tillsvidareanställning. Dagtid. Semestertjänst alternativt uppehållstjänst. Tillträde 230107 eller efter överenskommelse. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

För att få arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs godkänt utdrag ur belastningsregister.

Intervjuer sker fortlöpande, så vänta inte med din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Pedagogisk stödperson

Härnösands folkhögskola har Equmenia som huvudman och är en av huvudmannens fem skolor. Visionen för Härnösands folkhögskola är ”en bättre och försonad värld” och uppdraget är att vi ska ge människor tillgång till förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. På Härnösands folkhögskolas Allmänna kurs går i huvudsak vuxna deltagare med en mångfald av bakgrunder. Denna inspirerande mångfald skapar dynamik och möjligheter! Vi ... Visa mer
Härnösands folkhögskola har Equmenia som huvudman och är en av huvudmannens fem skolor. Visionen för Härnösands folkhögskola är ”en bättre och försonad värld” och uppdraget är att vi ska ge människor tillgång till förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang.
På Härnösands folkhögskolas Allmänna kurs går i huvudsak vuxna deltagare med en mångfald av bakgrunder. Denna inspirerande mångfald skapar dynamik och möjligheter! Vi vill stärka upp vårt team med en stabil pedagogisk stödperson som vill utvecklas tillsammans med oss!
Arbetsuppgifter
Som pedagogisk stödperson hos oss blir du en nyckelspelare i att bidra till en lärmiljö där alla kan lyckas. I nära samarbete med arbetslag och kursansvarig på Allmän kurs bidrar du till att skapa en trygg och inspirerande skola!
Med stor tilltro till individens egen förmåga, bidrar du till deltagarnas möjlighet att göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. Du är ett självklart stöd för deltagarna i deras skolarbete och i praktiska saker runt dem. Du ser och förstärker det positiva, sätter sunda och tydliga gränser, har ett lågaffektivt förhållningssätt och alltid deltagarnas bästa i fokus.
Som person har du en personlig mognad och stabilitet, samtidigt som du sprider glädje omkring dig. Att vara en trygghetsskapande relationsbyggare faller sig naturligt för dig. Du har god självinsikt som även innefattar sunda professionella gränser. Du har väl grundade värderingar i linje med skolans och omsätter dessa i mötet med andra.
Kvalifikationer
- utbildning eller erfarenhet inom beroendebehandling
- utbildning inom NPF.
Har du kompetens inom MI eller liknande värderas det positivt.
Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med människor i behov av stöd. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från skolväsendet utöver yrkeserfarenhet från behandling av beroendeproblematik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten kräver bra kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten sträcker sig till 230610 med möjlighet till förlängning. Heltid/deltid beroende på dina önskemål.
Härnösands folkhögskola är fri från alkohol och andra droger. Drogtest förekommer på skolan. Visa mindre

Pedagogisk stödperson

Härnösands folkhögskola har Equmenia som huvudman och är en av huvudmannens fem skolor. Visionen för Härnösands folkhögskola är ”en bättre och försonad värld” och uppdraget är att vi ska ge människor tillgång till förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. Härnösands folkhögskola söker fler pedagogiska stödpersoner! Arbetsuppgifter Pedagogiskt stöd till nyanlända och personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Me... Visa mer
Härnösands folkhögskola har Equmenia som huvudman och är en av huvudmannens fem skolor. Visionen för Härnösands folkhögskola är ”en bättre och försonad värld” och uppdraget är att vi ska ge människor tillgång till förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang.
Härnösands folkhögskola söker fler pedagogiska stödpersoner!
Arbetsuppgifter
Pedagogiskt stöd till nyanlända och personer med olika typer av funktionsnedsättningar.
Med stor tilltro till individens egen förmåga, bidrar du till deltagarnas möjlighet att göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. Du är ett självklart stöd för deltagarna i deras skolarbete och i praktiska saker runt dem. Du ser och förstärker det positiva, sätter sunda och tydliga gränser, har ett lågaffektivt förhållningssätt och alltid deltagarnas bästa i fokus.
Som person har du en personlig mognad och stabilitet, samtidigt som du sprider glädje omkring dig. Att vara en trygghetsskapande relationsbyggare faller sig naturligt för dig. Du har god självinsikt som även innefattar sunda professionella gränser. Du har väl grundade värderingar i linje med skolans och omsätter dessa i mötet med andra.
Kvalifikationer
- utbildning eller erfarenhet av arbete med nyanlända och/eller funktionsnedsatta
- erfarenhet inom NPF.
Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med människor i behov av stöd. Det är meriterande med liknande erfarenhet från skolväsendet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten kräver bra kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Kunskaper i fler språk än svenska är en merit, Du behöver ha goda datakunskaper.
Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten sträcker sig till 230610 med möjlighet till förlängning. Heltid/deltid beroende på dina önskemål.
Härnösands folkhögskola är fri från alkohol och andra droger. Drogtest förekommer på skolan. Visa mindre

Lärarassistent i liten undervisingsgrupp på Hedda Wisingskolan i Härnösand

Ansök    Sep 26    Härnösands kommun    Lärarassistent
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utveck... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter. Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Är du en driven person som ser möjligheter och lösningar och gillar att ha stort utrymme att påverka din arbetsmiljö och din arbetsplats? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta?  Vill du göra skillnad i unga människors liv? Välkommen till oss på Hedda Wisingskolan!

Hedda Wisingskolan är en 7-9-skola med ca 360 elever och 55 medarbetare. Vår skola är en plats för utmaningar, nyfikenhet och lärande, en plats där alla kan trivas, växa och utvecklas, både elever och personal. Här arbetar vi i arbetslag i mycket nära samarbete med elevhälsan för att möjliggöra en god helhetssyn på elevens studier och mående. Skolan arbetar med tydligt fokus på internationellt nätverkande och har Erasmusackreditering och därigenom välfinansierade möjligheter till samarbete och utbyten med andra länder inom främst EU. Skolan har mycket goda IKT-förutsättningar där alla elever använder sig av bärbara datorer i en en-till-en-lösning och digitala läromedel i alla ämnen, god tillgång till digitala stödmaterial, välfungerande lärportal för planering, kommunikation, betyg och bedömning. Vi arbetar sedan ett par år med skolverkets SKUA-fortbildning för språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en lärarassistent till vår lilla undervisingsgrupp med elever främst inom autismspektrat. I gruppen finns även elever med andra NPF-behov. Tillsammans med lärare, specialpedagog, resurspersoner, elevhälsoteam och skolledning bidrar du till att skapa ett stabilt och tryggt mindre skolsammanhang för elever i behov av särskilt stöd. Mentorskap ingår på sikt i tjänsten. Vi söker dig som är vill arbeta som lärarassistent, gärna med extra kompetens i Sv/So eller Ma/No. Hos oss jobbar men som ett team vilket innebär arbetet både innebär ett resursuppdrag gentemot eleverna i den lilla gruppen men alla i teamet undervisar också. En del av uppdraget innebär att arbeta med att ge individuellt stöd och undervising till enskild elev samt att skapa förtroende för skolan arbeta med inskolning av elev i den lilla undervisningsgruppen.

Kvalifikationer
Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i liten grupp. Du har kunskaper om hur man bemöter personer med autism och/eller andra NPF-behov. Det är avgörande att du utifrån dessa elevers behov är flexibel och har förståelse för vikten av kontinuitet i klassrummet.

Det är meriterande om du är van att arbeta språk- och kunskapsutvecklande tillsammans med kollegor. Du brinner för att utveckla varje barns språkliga förmåga och är en stabil vuxen i klassrummet. Du är en trygg, engagerad, positiv och tydlig person som genom att arbeta relationellt med elever kan förmedla en känsla av sammanhang och inspirera till studier. Du är övertygad om att alla kan lyckas i skolan genom att vi ser hela människan och dess utvecklingspotential och att alla funktioner på skolan arbetar gemensamt för att uppnå resultat i form av måluppfyllelse. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, du ser samarbete som en självklarhet samt har en god digital kompetens. Vi ser helst manliga sökanden till tjänsten.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
För arbete inom skolan krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning.

Tjänsten: 
Tillsvidare heltid uppehållstjänst.

Start: 
Snarast enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand! Säkerhetsprövning Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare.


Kontaktperson


Erik Juntikka

Rektor

070-2971210

[email protected]Johan Vallgårda

bitr skolledare

070-3472714

 

Henrik Söderlind

Lärarassistent, repr. Kommunal.

[email protected]
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Studiepedagog till vuxenutbildningen inom Kriminalvården

Ansök    Feb 18    Kriminalvården    Lärarassistent
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Tjänsten som studiepedagog är placerad på anstalten Härnösand, en anstalt med säkerhetsklass 2. Vuxenutbildningen motsvarar Komvux o... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten som studiepedagog är placerad på anstalten Härnösand, en anstalt med säkerhetsklass 2. Vuxenutbildningen motsvarar Komvux och är en nationellt sammanhållen verksamhet för klienter i Kriminalvården. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108) och Läroplan för vuxenutbildningen. Behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. Undervisningen sker både lokalt och på distans. Som ett led i att stärka stödet till de studerande genomför vi nu ett pilotprojekt med studiepedagoger i begränsad omfattning.

ARBETSUPPGIFTER
Som studiepedagog kommer du att stödja och handleda de enskilda studerande i deras studier på lärcentrum, både praktiskt och pedagogiskt, medan lärarna ansvarar för undervisning, bedömning och betygsättning. I arbetet ingår att informera klienter om vuxenutbildningen och introducera nya studerande i hur det fungerar på lärcentrum. Den tredje delen i tjänsten är administration. Du bistår t ex klienter med bokning av vägledningssamtal, med ansökningar, beställer lärmaterial och ansvarar för viss studiedokumentation i myndighetens system för verkställighetsplanering.
Samarbete är centralt. Du samarbetar med en rad funktioner kring klienterna, bland annat med lärare, administratörer, studie- och yrkesvägledare, kriminalvårdare och chefer.

KVALIFIKATIONER
Du arbetar bra med andra människor. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har
• Gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper

Det är meriterande om du har
• Eftergymnasial utbildning inom pedagogik, t ex lärarassistent, stödpedagog eller socialpedagog
• Utbildning inom specialpedagogik
• Utbildning inom administration
• Erfarenhet av arbete inom kommunal vuxenutbildning
• Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete
• Erfarenhet av att praktiskt och pedagogiskt stödja och handleda enskilda studerande/elever
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Kunskaper i andra språk utöver svenska

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Lärarassistent eller elevassistent till gymnasiesärskolan

Ansök    Jun 27    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gymnasiesärskolan har två inriktningar: nationella program och individuellt program. Denna profil avser lärarassistent inom nationella program eller elevassistent inom det individuella programmet, beroende på kompetens hos sökande.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget grundar sig i läroplanens kapitel 1 och 2 och innefattar i stora drag följande:

- Avlasta lärare arbetsuppgifter som kan göras av annan som träffar eleverna dagligen.

- Tillsammans med övrig personal arbeta för att utveckla elevers lärande

- Elevstöd utifrån elevbehov

- Arbete med trygghet och studiero

- Delta i arbetslagets planering

Till uppdraget som lärarassistent tillkommer uppgifter som överenskoms tillsammans med rektor.

Uppdrag som elevassistent riktas mot specifik elev och innebär främst att vara ett fysiskt nära och tryggt stöd till elev med grav funktionsnedsättning. Bistå vid toalettbesök, matning (inkl. sond-), hjälpa eleven till lagom aktivitet, tolka närmiljön syn- hörsel och känselmässigt. Omvårdnad. Utifrån elevens behov ser vi gärna manliga sökande då arbetet innebär att följa eleven till simhall och bistå vid omklädnad och intimhygien. 

Du bör ha stor förmåga till lyhördhet, ett positivt sinnelag, förmåga att möta människor och ge stöd samt till flexibilitet under sin arbetsdag. Arbetet innebär konstanta möten med elever och kolleger vilket kräver god förmåga att anpassa kommunikationen efter mottagaren. Du behöver både kunna arbeta självständigt och samverka i arbetslag. Verksamheten använder sig av AKK, vilket är meriterande om du behärskar.

Relevant utbildning är tex barnskötare, lärarassistent eller elevassistent. Om sådan utbildning saknas är relevant erfarenhet av att arbeta med särskolans målgrupp ett krav. God erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning och andra funktionsnedsättningar är också ett krav. Meriterande är erfarenhet av att arbeta inom gymnasiesärskolan. Vi ser gärna att du är bekväm med och hanterar den digitala och tekniska utrustning som idag används i skolan.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och det kommer att vara avgörande för om en elevassistent eller en lärarassistent anställs. 

Varaktighet: 210816-220621, 100%, Semestertjänst

Tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Fackliga representanter nås via växel, 0611-348000


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent till Solenskolan

Ansök    Sep 8    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Solenskolan är en F-6-skola med 340 elever och 50 personal som är belägen vid södra infarten till Härnösand. Förutom grundskolans verksamhet F-6 har vi flera fritidsavdelningar.

Skolan kan sägas vara mångkulturell med en stor andel flerspråkiga elever. Vi jobbar med ett språkutvecklande arbetssätt där vi ser flerspråkigheten som en styrka. Utomhuspedagogik och estetiska lärprocesser är en naturlig del i vår dagliga verksamhet. Närheten till fin havs- och skogsmiljö nyttjas på bästa sätt både under skoldagen och i fritidsverksamheten.

Vår vardag präglas av ett tillsammansarbete med fokus på elevernas lärande och utveckling. Vi skapar gemensamma målbilder och designar undervisning där den gemensamma kompetensen tas tillvara på ett optimalt sätt. Främjande och förebyggande trygghetsarbete är i fokus genom beteendebaserat värdegrundsarbete, rastaktivteter, trygghetsvärdar och en lägstanivå för arbetet i alla klassrum. 

Vi söker nu en lärarassistent som vill arbeta tillsammans med oss med fokus på elevernas behov.

Du som söker

Vi söker dig som vill arbeta med skolans värdegrund både på grupp- och individnivå. Du ska vara en aktiv del av lärandeprocessen och välja metoder och verktyg för lärande, samt bidra till studiero. Du är delaktig i planeringsarbetet och arbetar tillsammans med lärare för att bidra till elevernas utveckling. Kontakt och dialog med vårdnadshavare är en naturlig del i arbetet.

Du behöver ha ett lösningsorienterat förhållningssätt och kunna arbeta självständigt. Att vara flexibel, prestigelös och lösa problem blir en del av vardagen. Höga krav på god samarbetsförmåga och att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor ställs. Du behöver agera med god ledarskapsförmåga och professionellt förhållningssätt i alla situationer. 

Rollen som lärarassistent kan innebära arbete i så väl klassrum som på skolgård. Det kan innebära arbete riktat mot enskild elev eller mot grupp. 

Tillsammansarbete är ett ledord och en förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Kvalifikationer

Genomgången gymnasieutbildning

Erfarenhet av pedagogiskt arbete önskvärt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten

Tjänstens omfattning är 75-100 %

Visstidsanställning t.o.m. 2022-06-17 med eventuell förlängning

Tillträde enligt överenskommelse


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent Brännaskolan vikariat

Ansök    Jun 23    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Brännaskolan ligger på norra Brännan på Härnön. Skolan ligger naturskönt med närhet till skog och hav som nyttjas flitigt i den dagliga verksamheten. Skolan har verksamheten från förskoleklass till årskurs 6 samt fyra fritidsavdelningar, vi ansvarar för ungefär 350 elever och 50 personal. Viktiga ledord för alla på skolan är goda kunskaper, god lärandemiljö, positiva höga förväntningar och framtidstro. Vårt mål är hela skolförvaltningens mål, "En god miljö för utveckling och lärande", där våra fokusområden just nu är Nyanländas lärande, Digitalisering och Kompetensförsörjning.

På grund av att en av våra medarbetare ska studera söker vi nu en engagerad och positiv lärarassistent till Brännaskolan. 

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett arbetslag tillsammans med övriga elev- och lärarassistenter och tjänsten är placerad på mellanstadiet. Du kommer enligt lärarens planering att arbeta både mot elever i grupp men även enskild undervisning. Tjänsten kommer också innebära en del läxhjälp till elever på mellanstadiet samt fysiska/pulshöjande aktiviteter under skoldagen. En del planering för att hålla i egen undervisning kan också förekomma. Du kommer också att vara behjälplig med att plocka fram lämpligt material, ex visuellt stöd eller andra anpassningar. Du behöver vara trygg i att kommunicera med vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar efter skollag, läroplan samt kommunal mål. Tjänsten innebär också att arbeta mot elever med särskilda behov, med ett lågaffektivt arbetssätt där du har höga positiva förväntningar på eleverna.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning för uppdraget med lägst gymnasienivå. Du har tidigare erfarenhet från pedagogiskt arbete och arbete med elever i behov av särskilt stöd. Du har ett positivt förhållningssätt och tror att alla elever kan lyckas. Du är en tydlig och strukturerad ledare. Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare. Du är lyhörd och tålmodig och har förmåga att motivera elever. Tjänsten innebär att du behöver vara stresstålig samtidigt som du är positiv och nytänkande och kan ta egna initiativ. Du talar och skriver svenska obehindrat då det krävs i kontakt med vårdnadshavare och kollegor.  

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, visstidsanställning from 17 augusti 2021 till 22 december 2021 med möjlighet till förlängning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För anställning krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Lön
Individuell lönesättning
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistenter

Ansök    Nov 16    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


 Lärarassistenter

 Lärarassistenter med känsla för utmaningar till Hedda  Wisingskolan
 

Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje.

 Vi på Hedda Wisingskolan söker medarbetare i för arbete i en liten undervisningsgrupp åk 7-9

 Vi ser framför oss en person som vill och har erfarenhet av, och förmågan att arbeta med direkt och aktivt stöd till elever i behov av särskilt stöd med elever med behov inom autismspektrat. Du blir en viktig del av ett tätt samarbetande arbetslag som tillsammans med andra resurspersoner, lärare, specialpedagog och elevhälsoteam är med och planerar, genomför och utvecklar undervisningen för elever i mindre grupp.

 Vi ser att du är en person som brinner för att utvecklas i sin roll och lockas av pedagogiska såväl individberoende utmaningar.

 Om du vill läsa mer om Hedda Wisingskolan så kan du hitta information på skolans medarbetarsida: https://heddawisingskolan.com/ Anställningsrollen (lärarassistent eller elevassistent) bestäms efter kvalifikation vid anställning.

Arbetsuppgifter

 


• Att i rollen som lärarassistent tillsammans med ansvariga pedagoger arbeta med och planera och i viss utsträckning genomföra anpassningar av undervisningen efter gruppens eller individers
• Att vara beredd på en flexibel arbetssituation där elevgruppens förutsättningar och behov påverkas tydligt av situationen och rådande förutsättningar – det kan gälla fysisk miljö såväl som personkemi och sociala
• Att ta del av, vara med och planera och följa lektionsplaneringar i de flesta av grundskolans ämnen för elevgruppen, samt vara ett aktivt stöd mot såväl gruppen som enskilda elever.

 Kvalifikationer

Krav finns på genomförd gymnasieutbildning, erfarenhet av att arbeta i mindre elevgrupp samt erfarenhet av att arbeta med elever med behov inom autismspektrat. Det är även meriterande med högskolestudier i pedagogik, psykologi och beteendevetenskap.

 

Antal tjänster:

1-2 tjänster beroende på arbetsuppgifter, roll och omfattning.

 

Arbetstid/ Varaktighet

70-100% AVA-anställning, semestertjänst eller uppehållstjänst. Omfattningen beslutas i samband med anställningen i dialog med den som anställes.

Anställningstid: omgående-210618.

 

 Lön 

Individuell lönesättning

 Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen.

Välkommen till Härnösand! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

 

Kontaktperson:

Erik Juntikka

Rektor [email protected] 070-2971210

Johan Vallgårda

bitr skolledare [email protected] 070-3472714

Lena Bylund

lärare [email protected] 073-0305182

Olle Löfgren

Lärarnas Riksförbund [email protected] 

Christina Fröling

lärare [email protected] 072-5522996

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent till Wendela Hellmanskolan

Ansök    Okt 9    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Wendela Hellmanskolan söker medarbetare. 
Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje. Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola med ca 450 elever och 60 personal. Skolans utvecklingsområden är digitalisering, elevhälsoarbete och betyg och bedömning. Personalgruppen är organiserad i arbetslag och vi tror på tillsammansarbete för att nå framgång.

Vi söker nu två lärarassistenter.
Wendela Hellmanskolan söker dig som vill arbeta med direkt och aktivt pedagogiskt stöd till elever och lärare i klassrummet. Vi ser framför oss personer som har erfarenhet från skolans värld, som är flexibla och stimuleras av utmanande situationer, du behöver snabbt kunna ställa om när verksamhetens behov förändras. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer, är en trygg vuxen med erafenhet av arbete med personer med funktionsvariationer. Du har god samarbetsförmåga och har ett professionellt, engagerat förhållningssätt till ditt arbete och till eleverna. Du är positiv ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder och är mottaglig för andras argument och perspektiv.

Du känner dig trygg med digitala hjälpmedel och att du kan lära dig nya system och funktioner.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär bland annat:


• att tillsammans med undervisande lärare arbeta med skolans värdegrund på grupp-och individnivå
• att tillsammans med undervisande lärare och skolans elevhälsoteam vara delaktig i pedagogisk planering och stödja elevers lärande genom att välja metoder och verktyg.
• att aktivt delta i lärandeprocessen och bidra till trygghet och studiero.
• att dokumenterar och följa upp elevers lärande samt frånvaro/närvaro tillsammans med ansvarig lärare.
• att utöva mentorskap och ha kontakt och kommunikation med vårdnadshavare.
• att arbeta med ärenden kopplade till elevens sociala utveckling och till skolans värdegrund och skollagens krav på elevuppföljning i samband med kränkningar och konflikter.
• vikariat vid undervisande lärares frånvaro.

Kvalifikationer
Vi ser en person med erfarenhet av stödverksamhet till elever i skolans värld, gärna med kompetens inom pedagogik / specialpedagogik / beteendevetenskap / psykologi eller med erfarenhet av specialpedagogiska uppdrag och dokumentation av samtalsstöd mot elever. Med andra ord är det meriterande med högskolestudier i beteendevetenskap, pedagogik, psykologi och sociologi.

Ledarskapsutbildning eller dokumenterad ledarskapserfarenhet samt erfarenhet av arbete och stöd i klass och/eller undervisning är meriterande.

Arbetstid/varaktighet
Heltid 100%. 

Varaktighet: Tillfällig anställning fr.o.m. 200107 t.o.m. 210617.

Semestertjänst.

Tjänsterna tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas och intervjuer kan komma att ske löpande.

För att få arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs godkänt utdrag ur belastningsregister


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent till gymnasiesärskolan

Ansök    Aug 5    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Lärarassistent till gymnasiesärskolan

Vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet

Gymnasiesärskolan har två inriktningar: nationella program och individuellt program. Denna tjänst innebär arbete på det individuella programmet. Individuella programmet vänder sig till elever som har större behov av konkretisering och stöd i sitt lärande samt ofta även i personlig omvårdnad.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget grundar sig i läroplanens kapitel 1 och 2 och innefattar i stora drag följande:

-Avlasta lärare arbetsuppgifter som kan göras av annan som träffar eleverna dagligen.

-Tillsammans med övrig personal arbeta för att utveckla elevers lärande

-Elevstöd utifrån elevbehov

-Arbete med trygghet och studiero

-Delta i arbetslagets planering och ta ansvar för delar av denna

Till detta grunduppdrag som gäller lika för alla Lärarassistenter inom Gymnasiesärskolans verksamhet kommer individuella uppgifter som överenskoms mellan lärarassistent och rektor.

Kompetens:

Du bör ha stor förmåga till lyhördhet, ett positivt sinnelag, förmåga att möta människor och ge stöd samt till flexibilitet under sin arbetsdag. Du behöver både kunna arbeta självständigt och samverka i arbetslag.

Arbetet innebär att du måste kunna agera i många skiftande situationer och olika nivåer. Både jobba nära elever och lägga upp strategier i arbetslaget. Det är viktigt att du har ett gott ansvarskännande och handlingsförmåga.

Arbetet innebär konstanta möten med elever och kolleger vilket kräver god förmåga att anpassa kommunikationen efter mottagaren. Verksamheten använder sig av AKK, vilket är meriterande om du behärskar.

Du behöver minst ha en genomförd gymnasieutbildning. God erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning och andra funktionsnedsättningar är också ett krav. Dokumenterad god förmåga att möta elever i denna situation i skolmiljö likaså. Det är även meriterande om du har god kunskap inom IT och IT baserade pedagogiska hjälpmedel/läromedel.

Varaktighet: 201001-210615,  100%, Semestertjänst

Tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent Älandsbro skola

Ansök    Jul 10    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Älandsbro skola är en mycket trevlig F-6 skola som ligger i en fin miljö med naturen som granne. Skolan har verksamhet för förskoleklass upp till åk 6 och är enparallellig, skolan har ca 180 elever och har även två fritidsavdelningar. Utöver den fina naturen intill med kåta och grillplats har vi även multirink på skolgården och en idrottshall och vintertid is där eleverna kan åka skridskor på rasterna.

Arbetsuppgifter

I rollen som lärarassistent hos oss är du delaktig i planeringsarbetet, deltar aktivt i lärandeprocessen och medverkar till studiero. Uppdraget kan innebära arbete både på gruppnivå och individnivå och under eftermiddagarna är tjänsten förlagd till fritids. Under skoltid är du delaktig i att dokumentera och följa upp elevers lärande samt följa upp frånvaro/närvaro i samråd med ansvarig lärare. Du skall också vara bekväm med att kontakta och föra dialog med vårdnadshavare vid behov.

Utifrån läroplanen och övriga styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du stödjer elevers lärande i såväl skola som fritidshem genom att stödja dem i att välja metoder och verktyg.

Vi söker dig som

Är positiv och engagerad och sätter eleven i centrum. Du tar ansvar och arbetar självständigt inom givna ramar. Du är lösningsfokuserad och flexibel och ser det som självklart att planera utifrån elevers behov och skapar bra förutsättningar för lärande. Du värdesätter att skapa bra relationer och har en god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer


Gymnasieexamen och meriterande med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att arbeta hos oss krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret.


Lön
Individuell lönesättning

Anställningsvillkor
Heltid. Tillsvidare. Tillträde 2020-08-13 eller enligt överenskommelse.


Senaste ansökningsdag
2020-07-23Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistenter till Wendela Hellmanskolan

Ansök    Jul 15    Härnösands kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Wendela Hellmanskolan söker lärarassistenter.
 

Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje. Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola med ca 450 elever och 60 personal. Skolans utvecklingsområden är digitalisering, elevhälsoarbete och betyg och  bedömning. Personalgruppen är organiserad i arbetslag och vi tror på tillsammansarbete för att nå framgång.

Wendela Hellmanskolan söker tre vikarierande lärarassistenter på grund av tjänstledigheter. I rollen som lärarassistent arbetar du tillsammans med undervisande lärare i klassrummet med att skapa trygghet, studiero och en god pedagogisk miljö där eleverna lyckas med sina studier.

Visöker dig som vill arbeta med direkt och aktivt pedagogiskt stöd till elever och lärare i klassrummet. Vi ser framför oss personer som har erfarenhet från skolans värld, som är flexibla och stimuleras av utmanande situationer, du behöver snabbt kunna ställa om när verksamhetens behov förändras. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer, är en trygg vuxen med erafenhet av arbete med personer med funktionsvariationer. Du har god samarbetsförmåga och har ett professionellt, engagerat förhållningssätt till ditt arbete och till eleverna. Du är positiv ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder och är mottaglig för andras argument och perspektiv.

Det är mycket viktigt att du ser alla elevers möjlighet att lära och växa, har höga förväntningar på alla och gillar att vara med ungdomar.

 

Arbetsuppgifter
 Arbetet innebär bland annat:


• att tillsammans med undervisande lärare arbeta med skolans värdegrund på grupp-och individnivå
• att tillsammans med undervisande lärare och skolans elevhälsoteam vara delaktig i pedagogisk planering och stödja elevers lärande genom att välja metoder och verktyg.
• att aktivt delta i lärandeprocessen och bidra till trygghet och studiero.
• att dokumenterar och följa upp elevers lärande samt frånvaro/närvaro tillsammans med ansvarig lärare.
• att utöva mentorskap och ha kontakt och kommunikation med vårdnadshavare.
• att arbeta med ärenden kopplade till elevens sociala utveckling och till skolans värdegrund och skollagens krav på elevuppföljning i samband med kränkningar och konflikter.
• vikariat vid undervisande lärares frånvaro.

 
Kvalifikationer
Vi ser en person med erfarenhet av stödverksamhet till elever på högstadiet, gärna med kompetens inom pedagogik / specialpedagogik / beteendevetenskap / psykologi eller med erfarenhet av specialpedagogiska uppdrag och dokumentation av samtalsstöd mot elever. Gymnasieexamen är ett krav och det är meriterande med högskolestudier i beteendevetenskap, pedagogik, psykologi och sociologi alternativt ämneskunskap i något eller några av skolans ämnen. Ledarskapsutbildning eller dokumenterad ledarskapserfarenhet samt erfarenhet av arbete och stöd i klass och/eller undervisning är också meriterande.

 

 

Arbetstid/varaktighet
Heltid 100%.

Varaktighet: visstidsanställning fr.o.m. 200812 eller enligt överenskommelse, t.o.m. 210624, med möjlighet till förlängning.

Semestertjänst.

För att få arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs godkänt utdrag ur belastningsregister.

 

Lön
Individuell lönesättning

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag, så välkommen in med din ansökan redan idag!


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärarassistent till 7-9-skola i Härnösand

Ansök    Dec 12    Härnösands Kommun    Lärarassistent
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Wendela Hellmanskolan söker medarbetare.

Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje. Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola med ca 450 elever och 60 personal. Skolans utvecklingsområden är digitalisering, elevhälsoarbete och betyg och bedömning. Personalgruppen är organiserad i arbetslag och vi tror på tillsammansarbete för att nå framgång.

Vi söker nu en lärarassistent.

Wendela Hellmanskolan söker dig som vill arbeta med direkt och aktivt pedagogiskt stöd till elever och lärare i klassrummet. Vi ser framför oss personer som har erfarenhet från skolans värld, som är flexibla och stimuleras av utmanande situationer, du behöver snabbt kunna ställa om när verksamhetens behov förändras. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer, är en trygg vuxen med erafenhet av arbete med personer med funktionsvariationer. Du har god samarbetsförmåga och har ett professionellt, engagerat förhållningssätt till ditt arbete och till eleverna. Du är ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder och är mottaglig för andras argument och perspektiv.

Du känner dig trygg med digitala hjälpmedel och att du kan lära dig nya system och funktioner.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär bland annat

· Att tillsammans med undervisande lärare arbeta med skolans värdegrund på grupp-och individnivå

· Att tillsammans med undervisande lärare och skolans elevhälsoteam stödja elevers lärande, välja metoder och verktyg

· Att aktivt delta i lärandeprocessen och bidra till trygghet och studiero

· Att dokumentera och följa upp elevers lärande, frånvaro/närvaro tillsammans med ansvarig lärare

· Att utöva mentorskap och ha kontakt och kommunikation med vårdnadshavare

· Att vara delaktig i pedagogisk planering

· Att arbeta med ärenden kopplade till elevens sociala utveckling och till skolans värdegrund och skollagens krav på elevuppföljning i samband med ev. kränkningar och konflikter.

Kvalifikationer

Vi ser en person med erfarenhet av stödverksamhet till elever i skolans värld, gärna med kompetens inom pedagogik / specialpedagogik / beteendevetenskap / psykologi eller med erfarenhet av specialpedagogiska uppdrag och dokumentation av samtalsstöd mot elever. Med andra ord är det meriterande med kurser från högskola/universitet i beteendevetenskap, pedagogik, psykologi och sociologi.

Ledarskapsutbildning eller dokumenterad ledarskapserfarenhet samt erfarenhet av arbete och stöd i klass och/eller undervisning är meriterande.

 

Arbetstid/varaktighet

Heltid 100% varaktighet tillsvidare, semestertjänst. Start enligt överenskommelse och utifrån att erforderliga beslut fattas. 6 månaders provanställning. För att få arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs godkänt utdrag ur belastningsregister. 

Lön

Individuell lönesättning
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre