Lediga jobb som Lärare i grundskolan, årskurs 4-6 i Härnösand

Se lediga jobb som Lärare i grundskolan, årskurs 4-6 i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Lärare till Kristinaskolan i Härnösand

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Kristinaskolan i Härnösand är en specialskola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Upptagningsområdet för skolan är från Gävleborgs län i söder till Norrbottens län i norr. För elever som inte kan dagpendla till skolan har Kristinaskolan elevboende.

Vi erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Alla kan delta i det sociala samspelet, känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.

På Kristinaskolan har vi en mycket god tillgång till olika professioner i vårt elevhälsoteam och har en välutrustad IT-miljö med stort utbud av digitala lärverktyg.


ARBETSUPPGIFTER
Kristinaskolan söker en lärare för undervisning på låg-och mellanstadium.

I tjänsten ingår att vara mentor för en grupp av elever och du förväntas med din kunskap och ditt engagemang leda och stimulera våra elever till kreativitet, motivation och ökade kunskaper. Du ska kunna anpassa undervisningen utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du organiserar och strukturerar arbetet utifrån angivna mål. För att lyckas i uppdraget krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. Tillsammans arbetar vi för att utveckla vår undervisning så att vi skapar bästa möjliga förutsättningar för våra elever att nå sina högt uppsatta mål.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som förutom är legitimerad lärare har förmågan att skapa goda relationer med eleverna, vårdnadshavare och kollegor och har kompetens och förståelse att möta eleven där den befinner sig. Vi ser gärna att du har en bred behörighet, erfarenhet och kompetens att möta elever i behov av stora anpassningar och arbetar utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt med en tydlig gränssättning. Du arbetar redan idag utifrån det vidgade läraruppdraget och ser möjligheter och potential att förändra elevens lärmiljö, snarare än att fokusera på individens begränsningar.

Skolan är tvåspråkig - teckenspråk och svenska. Om du inte är teckenspråkig idag, behöver du ha ett intresse för att lära dig språket och vi erbjuder dig i så fall utbildning i svenskt teckenspråk.

På skolan finns även boende för elever och därmed ställs det krav på samarbetsförmåga med både personal på elevboendet och med andra yrkesgrupper kopplade till elevens skoldag.

Meriterande är att du:

- har goda kunskaper och färdigheter i att kommunicera på svenskt teckenspråk

- har erfarenhet av arbete med elever inom NPF eller/och AST

- har fler ämnesbehörigheter
- har goda IKT-kunskaper samt kunskap om kompensatoriska läromedel

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare musik Hälledals och Älandsbro

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Till Älandsbro skola och Hälledals skola söker vi en lärare i musik.

Om tjänsten


• Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 80 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-och skridskoplan och närhet till skog, lekpark.
• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skolor.
• Vi söker nu legitimerad lärare i musik. Omfattning och kombination kan variera beroende på sökandens kvalifikationer och önskemål. Det kan finnas möjlighet att kombinera tjänsten med behov på andra grundskolor i kommunen. För tillsvidare anställning efterfrågas behörighet i musik. 

Du som söker
Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål och att förstärka elevernas lust att lära.

Vi söker dig som är legitimerad lärare som brinner för att arbeta med barn och deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Ett tydligt ledarskap i klassrummet samt flexibilitet, tålamod och uthållighet ser vi som viktiga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet.

En förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Även du som är behörig lärare eller likvärdig erfarenhet inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på skolorna är välkommen att söka tjänsten. Ett godkänt utdrag ur belastningsregistret är ett krav.

Meriterande
Har tidigare erfarenhet av yrket.
Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
Kan använda digitala verktyg.
Förmåga att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper
En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor. Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald. Är intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring och är Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

Övrig information
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Omfattning
Halvtid med möjlighet till kombinerad/utökad tjänst.

Varaktighet
Tillsvidare för behörig lärare i musik.
Visstid för obehörig lärare.

Lön
Individuell lönesättning

Tillträde
Omgående

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Solenskolan

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.Om arbetsplatsen

Solenskolan är en F-6-skola med många elever och personal. Skolan är belägen vid södra infarten till Härnösand. Förutom grundskolans verksamhet F-6 har vi flera fritidsavdelningar.
Skolan kan sägas vara mångkulturell med en stor andel flerspråkiga elever. Vi jobbar med ett språkutvecklande arbetssätt där vi ser flerspråkigheten som en styrka. Utomhuspedagogik och estetiska lärprocesser är en naturlig del av vår dagliga verksamhet. Närheten till fin havs- och skogsmiljö nyttjas på bästa sätt både under skoldagen och i fritidsverksamheten.

Vår vardag präglas av ett tillsammansarbete med fokus på elevernas lärande och utveckling. Vi skapar gemensamma målbilder och tar tillvara kompetensen på ett optimalt sätt. Att lära tillsammans i gemensam fortbildning med utgångspunkt i elevernas behov är en naturlig del av vårt sätt att arbeta. Trygghet och värdegrundsfrågor är en viktig del av vår verksamhet med tydligt främjande och förebyggande arbete.

Vi söker nu en lärare som vill arbeta med elevernas behov i fokus. Organisationen är i dagsläget ett ämneslärarskap med inriktning matematik, engelska och NO-ämnen. Du kommer att arbeta i ett årskursarbetslag där ni gemensamt arbetar med de klasser som finns i årskursen. 


Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten ingår bland annat: 

- att planera, genomföra och utvärdera undervisningen inom olika ämnen

- att stödja elevernas sociala utveckling

- att använda metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse

- att vara mentor för en klass, men också att ha ett nära samarbete i arbetslaget kring samtliga elever

- att ha kunskap om barns och ungdomars utveckling och lärande och arbeta utifrån gällande styrdokument

- att skapa en god lärandemiljö

- att arbeta och dokumentera i de verksamhetssystem som finns

- att delta i gemensamma utvecklingsprocesser på skolan

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet för matematik, engelska och NO-ämnen i grundskolans årskurs 4-6. 

Meriterande
Erfarenhet av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och kooperativt lärande är önskvärt.

Personliga egenskaper
Du är en lärare som brinner för att arbeta med barn och deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Ett tydligt ledarskap i klassrummet samt flexibilitet, tålamod och uthållighet ser vi som viktiga egenskaper.

Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål samt förstärka elevernas lust att lära.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet. En förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

För anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret. 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Hälledals skola

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt.

Till Hälledals skola söker vi en trygg, engagerad och kreativ lärare.

Om tjänsten
Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 80 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-och skridskoplan och närhet till skog och lekpark. Under kommande läsår ingår skolan i Erasmusprojektet Hand in Hand.

Skolans övergripande mål är att eleverna ska befinna sig i ett sammanhang som kännetecknas av en god miljö för lärande. För att uppnå det övergripande målet organiseras elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, motiverande, kunskaps- och språkutvecklande och inkluderande för högre måluppfyllelse.

En av skolans medarbetare går nu vidare som skolledare. Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter
Som lärare på mellanstadiet ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.

Genom pedagogisk dokumentation, och med ett kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.

Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer 
Lärarexamen med lärarlegitimation med behörighet för undervisning på mellanstadiet.
För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Meriterande
Har tidigare erfarenhet av yrket.
Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
Kan använda digitala verktyg.
Förmåga att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper
En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, vårdnadshavare och kollegor.
Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald.
Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring.
Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

Övrig information
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Omfattning:
Heltid och tillsvidare vid efterfrågad behörighet och legitimation.

Lön:
Individuell lönesättning.

Startdatum:
2022-08-16

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Lärare i sv/so/en åk. 4-6 - Murbergsskolan

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Lärare i sv/so/en åk. 4-6 Murbergsskolan

Murbergsskolan söker nu legitimerad lärare i svenska, engelska och SO-ämnena för undervisning i åk. 4-6. 

Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Skolan har har ett fantastiskt läge med naturen som närmsta granne. Vi satsar framåt på trygga och tillgängliga lärmiljöer, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar. Vi tror på relationsskapande arbete som grund för framgångsrik undervisning och hög måluppfyllelse. 
Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare 100 procent med undervisning i svenska, engelska och SO-ämnena. 

Tjänsten innebär daglig undervisning i en årskurs tillsammans med övriga kollegor i årskursarbetslaget. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i svenska, engelska och SO med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs att du uppvisar godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Varaktighet
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 16 augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Mellanstadielärare till Brunne skola

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Brunne skola söker lärare till årskurs 4-5.

Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även Stigsjö förskola, som vi har samarbete med. Skolan har eget kök med fantastiskt god mat! Brunne skola bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs 6, samt fritidshem. Skolan har relativt små grupper och i vissa klasser går två årskullar i samma klass. På mellanstadiet arbetar vi delvis ämnesinriktat. Det betyder att eleverna möter olika ämneslärare istället för att möta enbart klasslärare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som ska undervisa i 4-5:an. Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet. Att vi arbetar ämnesinriktat ställer stora krav på att vi samordnar arbetet väl för att därigenom kunna ge varje elev handledning och stöd på rätt nivå. I arbetslaget samarbetar du med andra för att skapa tillgängliga lärmiljöer och goda förutsättningar för elevers lärande. Detta arbetssätt utgår från ett elevhälsofrämjande perspektiv och tillgänglig lärmiljö.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet upp till åk. 6 eller motsvarande. Vi ser gärna att du har behörighet i främst SV/MA/NO och gärna i fler av grundskolans ämnen. Eftersom vi kompletterar varandra på skolan är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden, exempelvis, IT eller annat.

För att arbeta hos oss krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Du som söker

Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen till vårt gäng i den lilla skolan med stora möjligheter!

Arbetstid/Varaktighet: Heltid. Tillsvidare.

Tillträde enligt överenskommelse eller senast 2022-08-15

Individuell lönesättning tillämpas


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Lärare i spanska

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Lärare i spanska till Murbergskolan och Solenskola


Två av Härnösands kommuns grundskolor, Murbergsskolan och Solenskolan, söker nu legitimerad lärare i spanska, för en delad tjänst med undervisning på båda skolorna.


Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare ca 30-40% procent med undervisning i spanska. Tjänsten är delad mellan skolorna med hälften av undervisningen på respektive skola. I praktiken en dag/vecka på vardera skola.

Tjänsten innebär undervisning i spanska i åk. 6. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.
Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i spanska med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande.
För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet
Tillsvidareanställning. Lärare i spanska 30-40 procent, med placering på Murbergskolan och Solenskolan. Tillträde augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i ma/no åk. 4-6 Murbergsskolan

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.


Lärare i ma/no åk. 4-6 Murbergsskolan

Murbergsskolan söker nu legitimerad lärare i matematik och naturorienterade ämnen för undervisning i åk. 4-6. 

Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Skolan har har ett fantastiskt läge med naturen som närmsta granne. Vi satsar framåt på trygga och tillgängliga lärmiljöer, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar. Vi tror på relationsskapande arbete som grund för framgångsrik undervisning och hög måluppfyllelse. 
Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare 100 procent med undervisning i matematik och naturorienterade ämnen.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär daglig undervisning i ma/no tillsammans med övriga kollegor i årskursarbetslaget. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker
Dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet i matematik och naturorienterade ämnen upp till årskurs 6 eller motsvarande. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs att du uppvisar godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Varaktighet
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 16 augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i sv/so/en åk. 4-6 - Murbergsskolan

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Lärare i sv/so/en åk. 4-6 Murbergsskolan

Murbergsskolan söker nu legitimerad lärare i svenska, engelska och SO-ämnena för undervisning i åk. 4-6. 

Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Skolan har har ett fantastiskt läge med naturen som närmsta granne. Vi satsar framåt på trygga och tillgängliga lärmiljöer, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar. Vi tror på relationsskapande arbete som grund för framgångsrik undervisning och hög måluppfyllelse. 
Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare 100 procent med undervisning i svenska, engelska och SO-ämnena. 

Tjänsten innebär daglig undervisning i en årskurs tillsammans med övriga kollegor i årskursarbetslaget. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i svenska, engelska och SO med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs att du uppvisar godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Varaktighet
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 16 augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare musik Hälledals och Älandsbro

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Till Älandsbro skola och Hälledals skola söker vi en lärare i musik.

Om tjänsten


• Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 80 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-och skridskoplan och närhet till skog, lekpark.
• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skolor.
• Vi söker nu legitimerad lärare i musik. Omfattning och kombination kan variera beroende på sökandens kvalifikationer och önskemål. Det kan finnas möjlighet att kombinera tjänsten med behov på andra grundskolor i kommunen. För tillsvidare anställning efterfrågas behörighet i musik. 

Du som söker
Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål och att förstärka elevernas lust att lära.

Vi söker dig som är legitimerad lärare som brinner för att arbeta med barn och deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Ett tydligt ledarskap i klassrummet samt flexibilitet, tålamod och uthållighet ser vi som viktiga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet.

En förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Även du som är behörig lärare eller likvärdig erfarenhet inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på skolorna är välkommen att söka tjänsten. Ett godkänt utdrag ur belastningsregistret är ett krav.

Meriterande
Har tidigare erfarenhet av yrket.
Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
Kan använda digitala verktyg.
Förmåga att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper
En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor. Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald. Är intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring och är Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

Övrig information
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Omfattning
Halvtid med möjlighet till kombinerad/utökad tjänst.

Varaktighet
Tillsvidare för behörig lärare i musik.
Visstid för obehörig lärare.

Lön
Individuell lönesättning

Tillträde
2022-08-16

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan

För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i spanska

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Lärare i spanska till Murbergskolan och Solenskola


Två av Härnösands kommuns grundskolor, Murbergsskolan och Solenskolan, söker nu legitimerad lärare i spanska, för en delad tjänst med undervisning på båda skolorna.


Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare ca 30-40% procent med undervisning i spanska. Tjänsten är delad mellan skolorna med hälften av undervisningen på respektive skola. I praktiken en dag/vecka på vardera skola.

Tjänsten innebär undervisning i spanska i åk. 6. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.
Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i spanska med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande.
För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet
Tillsvidareanställning. Lärare i spanska 30-40 procent, med placering på Murbergskolan och Solenskolan. Tillträde augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare slöjd trä och metall Hälledals och Älandsbro skola

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Till Älandsbro skola och Hälledals skola söker vi en lärare i slöjd, trä och metall.

Om tjänsten


• Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 80 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-och skridskoplan och närhet till skog, lekpark.
• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skolor.
• Uppdragen gäller undervisning i ett (slöjd, trä och metall) eller flera ämnen (teknik). Omfattning och kombination kan variera beroende på sökandens kvalifikationer och önskemål. Det kan finnas möjlighet att kombinera tjänsten med behov på andra grundskolor i kommunen. För tillsvidare anställning efterfrågas behörighet i slöjd. 

Du som söker
Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål och att förstärka elevernas lust att lära.

Vi söker dig som är legitimerad lärare som brinner för att arbeta med barn och deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Ett tydligt ledarskap i klassrummet samt flexibilitet, tålamod och uthållighet ser vi som viktiga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet.

En förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa inom grundskolan, trä- och metallslöjd. Även du som är behörig lärare eller likvärdig erfarenhet inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på skolorna är välkommen att söka tjänsten.
För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Meriterande
Har tidigare erfarenhet av yrket.
Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
Kan använda digitala verktyg.
Förmåga att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper
En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor. Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald. Är Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring och är kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

Övrig information
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Omfattning
Heltid

Varaktighet
Tillsvidare för behörig lärare inom slöjd, trä och metall.
Visstid för obehörig lärare.

Lön
Individuell lönesättning.

Tillträde
2022-08-16

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare åk 3-6

Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 260 barn och elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Skolan har fyra arbetslag; förskola, fritidshem, åk F-6 samt åk 7-9. Kastellskolan, som är en icke vinstdriven fr... Visa mer
Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 260 barn och elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna.
Skolan har fyra arbetslag; förskola, fritidshem, åk F-6 samt åk 7-9. Kastellskolan, som är en icke vinstdriven friskola, har ca 50 anställda. Skolan är en ideell förening som leds av en styrelse samt av skolledningen som består av rektor tillika skolchef och bitr.rektor tillika rektor för förskolan och därtill fyra arbetslagsledare.
Vi söker en behörig grundskollärare, specialpedagog eller en mycket erfaren resursperson med uppdrag att planera, genomföra och utvärdera undervisning för barn i behov av särskilt stöd i åk 3-6. Uppdraget sker i nära samarbete med klasslärare och speciallärare. Tjänsten innebär att vara resurs i klass samt enskild undervisning med uppdrag att jobba för inkludering.
Som lärare anpassar du undervisningen utifrån varje elevs unika förutsättningar och ser skolutveckling som en naturlig del av läraruppdraget. Du har lätt att hitta samarbetsformer och ser arbetslaget som en tillgång. Vi lägger stor vikt vid förmågan att skapa personliga relationer och du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. Tillträde augusti 2022. Visa mindre

Musiklärare till Murbergsskolan och Gerestaskolan

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Musiklärare till Murbergskolan och Gerestaskolan


Två av Härnösands kommuns grundskolor, Gerestaskolan och Murbergsskolan, söker nu legitimerad lärare i musik åk 3-6 för en delad tjänst med undervisning på båda skolorna.

Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Gerestaskolan är en F-6 skola med ca 380 elever. Båda skolorna har ett fantastiskt läge med naturen som närmsta granne. Vi satsar framåt på tillgängliga lärmiljöer samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar.
Från höstterminen 2022 har vi behov av lärare 100 procent med undervisning i musik. Tjänsten är delad mellan skolorna med ungefär 50 procent undervisning på respektive skola. I praktiken halva veckan på vardera skola.

Tjänsten innebär daglig undervisning musik i klasserna 3-6. Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.
Du ansvarar för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. I ämnet musik ansvarar du för att vara delaktig och ta ett aktivt ansvar för skolövergripande projekt så som till exempel skolavslutning.
Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och undervisningsstrukturer.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.
Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål.
Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt.
Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra.
Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens.
Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna.
Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister. Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet
Tillsvidareanställning. Lärare i musik 100 procent, med placering ca 50 procent på Murbergskolan och 50 procent på Gerestaskolan. Tillträde augusti 2022.

Lön
Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Älandsbro skola

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt.

Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Om tjänsten
I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.

Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål? Vi söker nu två klasslärare till vår skola i Älandsbro som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse.

Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter
Som klasslärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.

Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.

Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer
Lärarexamen med lärarlegitimation med behörighet för undervisning på mellanstadiet

Meriterande
Har tidigare erfarenhet av yrket.
Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
Kan använda digitala verktyg.
Har erfarenhet av att använda stödtecken eller bilder.
Förmåga att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper
En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald.
Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring.
Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

Övrig information

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Omfattning: Heltid

Lön: Individuell lönesättning

Startdatum: 2022-08-16


Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan

För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Musiklärare till Murbergsskolan åk. 3-6

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Skolan ligger på Murberget med naturen och Västernorrlands museum som närmaste granne. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar. Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever

Om tjänsten

Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. I ämnet musik ansvarar du för att vara delaktig och ta ett aktivt ansvar för skolövergripande projekt så som till exempel skolavslutning. Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer


• Du har lärarexamen och lärarlegitimation i musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande.  
• För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området.

Arbetstid/varaktighet


• Visstidsanställning. 
• Lärare i musik med placering ca 40-50 procent på Murbergskolan
• Tillträde snarast. 

Lön


• Individuell lönesättning.
• Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare behörig att undervisa i ämnena Bild, matematik samt teckenspråk

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Kristinaskolan i Härnösand är en specialskola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Upptagningsområdet för skolan är från Gävleborgs län i söder till och med Norrbottens län i norr.
Kommunikationen i verksamheten sker både på svenskt teckenspråk/skriven svenska och talad svenska.
Vårt uppdrag är att erbjuda våra elever en utbildning som motsvarar den utbildning som ges i grundskolan/grundsärskolan. Utbildningen anpassas till varje elevs förutsättningar.
Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 10. En del av skolans elever bor på elevhem.
Vi har även elever som kommer till oss på deltid. Deltidseleverna erbjuds även teckenspråk genom fjärrundervisning i ett samarbete med elevernas hemskolor ute i regionen.
Vi ansvarar för teckenspråksutbildning för hörande barn och ungdomar som har föräldrar eller syskon som är döva eller har en hörselnedsättning.


ARBETSUPPGIFTER
Som lärare ansvarar du för och kommer bland annat att arbeta med att anpassa och utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner, kursplaner och kunskapskrav. Du arbetar med att bedöma, dokumentera och att följa upp enskilda elevers behov, utveckling och lärande i en digital lärplattform. Du utvecklar elevens förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande och skapar möjligheter för eleven att kunna reflektera kring sitt lärande och utveckling individuellt och i grupp. Du samarbetar med kollegor och elevernas föräldrar.

Du är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har ansvar för att de styrdokument och handlingsplaner som ska främja elevens trygghet och studiero efterlevs. Du deltar också i skolans kontakter med samhället i övrigt och samarbetar med kollegor när det finns behov av stöd från en annan lärare eller yrkesgrupp med specialkompetens.

I din roll som lärare tar du ansvar för ditt lärande och din yrkesutveckling utifrån verksamhetens krav och behov. Du tillägnar dig aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete. Du bidrar också till det gemensamma skolutvecklings- och arbetslagsarbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad lärare i ämnena Bild, Matematik samt teckenspråk som har behörighet att undervisa åk 1-9 i grundskolan åk 1-10 i specialskolan.
Du ska kunna kommunicera på svenskt teckenspråk.

För tjänsten som lärare krävs att du:
• Är legitimerad grundskollärare åk 1-9 med behörighet för att undervisa i ämnena Bild, Matematik samt teckenspråk.
• Kan omsätta läroplanens övergripande mål och kursplanernas kunskapsmål till en varierad och inspirerande undervisning för eleverna
• Kan planera, dokumentera, bedöma och utvärdera, samt analysera elevers kunskapsutveckling och på så sätt ge eleven bästa möjliga förutsättningar i sitt lärande för att nå sina mål
• Kan välja alternativa, anpassade och kompletterande pedagogiska strategier utifrån eleverna individuella behov och förutsättningar
• Kan använda IT och media i undervisningen för elevens utveckling och lärande i grupp och individuellt. Har hög digital kompetens och kunskap om de vanligaste programmen i Officepaketet.

För att arbeta som teckenspråksutbildare ska du ha:
• utbildning för att undervisa i teckenspråk
• erfarenhet av att undervisa i teckenspråk.
• mycket goda kunskaper och färdigheter i att kommunicera på svenskt teckenspråk

Som person har du en god kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och analyserande, du kan samarbeta och arbeta självständigt.

Meriterande är att du:
Du har erfarenhet av att undervisa barn och ungdomar med hörselnedsättning.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Brännaskolan söker lärare mellanstadiet

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Brännaskolan ligger på norra Brännan på Härnön. Skolan ligger naturskönt med närhet till skog och hav som nyttjas flitigt i den dagliga verksamheten. På gångavstånd finns Härnösands bibliotek, teater, Technichus, simhall och friluftsanläggningar. Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 samt fyra fritidsavdelningar, skolan har idag 350 elever. Viktiga ledord för skolan är goda kunskaper, god lärandemiljö, positiva höga förväntningar och framtidstro.

Du ingår i ett arbetslag och är klasslärare på mellanstadiet. Du arbetar efter skollagen, läroplanen och kursplan, samt kommunala mål. Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt. I rollen som lärare hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten utifrån läroplan och övriga styrdokument. Du bidrar till att skapa en miljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling och framtidstro.

Kvalifikationer


• Lärarlegitimation är ett krav.
• Du är väl insatt i skolans styrdokument och att arbeta mot läroplanens mål.
• Du ska vara en tydlig ledare i klassrummet som utmanar, driver och skapar förtroendefulla relationer med elever, erbjuda verktyg som kan leda eleven rätt samt besitta goda ämneskunskaper.
• Du ska kunna organisera undervisningen efter elevers individuella behov och vara väl förtrogen med digitala verktyg inom undervisning.
• Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. 
• Du har höga positiva förväntningar på eleverna och vill och tror att alla elever kan lyckas. .    

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du kan kommunicera måluppfyllelse med elever och vårdnadshavare. Du ser lagarbete och kollegialt arbete som den naturliga starten i arbetet.

För att arbeta hos oss krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Lön
Individuell lönesättning.

Anställningsvillkor
Heltid. Tillsvidare.
Tillträde: Januari 2022.

Senaste datum för ansökan 2021-12-07

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Teckenspråksutbildare via fjärrundervisning

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


SPSM:s fjärrundervisning i svenskt teckenspråk riktar sig till elever i grundskola och grundsärskola som är döva eller har en hörselnedsättning, eller har föräldrar eller syskon som är döva eller har en hörselnedsättning. Eleverna finns runt om i hela Sverige och kopplar upp sig från sin hemskola en gång i veckan. I dagsläget undervisar vi ca 120 elever från över 100 olika skolor. Som teckenspråksutbildare på fjärrundervisning får du både undervisa elever som är nybörjare och elever som har svenskt teckenspråk som sitt förstaspråk. Nu söker vi en vikarie för en av våra teckenspråksutbildare för läsåret 21/22.

ARBETSUPPGIFTER
Som teckenspråksutbildare i vår fjärrundervisning planerar, genomför och dokumenterar du lektioner i svenskt teckenspråk med dina elever via Zoom. Du har löpande kontakt med elevernas hemskolor, och i vissa fall också med vårdnadshavare. Undervisningen sker ifrån en av våra moderna studior och till din hjälp har du en smartboard, en digital materialbank med lektionsupplägg och övningar, god tillgång till teknikstöd samt erfarna kollegor att rådfråga. I tjänsten ingår också ett samordnande uppdrag som i huvudsak består i kontakt med elevernas hemskolor och vårdnadshavare, ta emot och introducera nya elever samt ansvara för att följa upp och justera elevgrupper utifrån ålder, språknivå och förändringar i verksamheten. Du har ett nära samarbete med dina kollegor och med elevadministratör, tekniker och biträdande enhetschef.

För att trivas i rollen som fjärrlärare bör du ha ett intresse för digitalt lärande och motiveras av att hitta nya och kreativa sätt att förmedla kunskap och skapa kontakt med dina elever. Fjärrundervisning som undervisningsform utvecklas hela tiden, och du bör vara öppen för att prova på och lära dig nya saker. I ditt samordningsuppdrag underlättar ett sinne för ordning och struktur och ett professionellt förhållningssätt och bemötande i såväl interna som externa kontakter.
Placeringsort för denna tjänst är i första hand Härnösand, men beroende på sökandes kvalifikationer kan annan placering bli aktuell.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i ämnet svenskt teckenspråk eller dig som på annat sätt visar likvärdiga kunskaper, pedagogisk erfarenhet och kompetens i ämnet svenskt teckenspråk. Du har god datorvana.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du arbetar självständigt, tar egna initiativ och tar ansvar för helheten när du arbetar.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Älandsbro skola

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten


• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål? Vi söker nu en klasslärare till vår skola i Älandsbro som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse. 
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter


• Som klasslärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.
• Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.
• Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer


• Lärarlegitimation med behörighet för undervisning på mellanstadiet
• Kan använda digitala verktyg
• Har erfarenhet av att använda stödtecken eller bilder
• För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.yr


Meriterande


• Har tidigare erfarenhet av yrket.
• Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
• Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
• Vill arbeta åldersintegrerat och skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper


• En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
• Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
• Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald.
• Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring.
• Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökande eventuellt bli aktuella.

 

Övrig information


Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: 2021-08-16


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i slöjd 25%, Kristinaskolan, Härnösand

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Kristinaskolan i Härnösand är en specialskola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Upptagningsområdet för skolan är från Gävleborgs län i söder till Norrbottens län i norr. Kommunikationen i verksamheten sker både på svenskt teckenspråk och talad svenska. Vårt uppdrag är att erbjuda våra elever en utbildning som motsvarar den utbildning som ges i grundskolan eller grundsärskolan. Utbildningen utgår från Specialskolans läroplan.


Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 10. En del av skolans elever bor på elevhem. Vi har elever på deltid, som kommer till oss som ett komplement till sin ordinarie skolgång på hemorten. Vi ansvarar också för utbildning i teckenspråk för barn och ungdomar som har föräldrar eller syskon som är döva eller har en hörselnedsättning.


ARBETSUPPGIFTER
Som lärare i Slöjd inriktning trä-och metall kommer du att arbeta med att anpassa och utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner, kursplaner och kunskapskrav. Du arbetar med att bedöma, dokumentera och att följa upp enskilda elevers behov, utveckling och lärande i en digital lärplattform. Du utvecklar elevens förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande och skapar möjligheter för eleven att kunna reflektera kring sitt lärande och utveckling individuellt och i grupp. Du samarbetar med kollegor och elevernas föräldrar.

Ditt arbete innebär både självständiga uppgifter och arbetsuppgifter som görs i samarbete med andra. Du utvärderar både din egen och andras insats som en del i lärandet och en del i utvecklingen av utbildningen.

Du är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har ansvar för att de styrdokument och handlingsplaner som ska främja elevens trygghet och studiero efterlevs. Du deltar också i skolans kontakter med samhället i övrigt och samarbetar med kollegor när det finns behov av stöd från en annan lärare eller yrkesgrupp med specialkompetens.

I din roll som lärare i Slöjd har du ansvar för ditt lärande och din yrkesutveckling utifrån verksamhetens krav och behov. Du tillägnar dig aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete


KVALIFIKATIONER
För att arbeta som lärare i Slöjd med inriktning trä-och metall ska du:
- vara utbildad och legitimerad lärare i trä-och metallslöjd.
- kunna utifrån gällande styrdokument, genomföra en inspirerande undervisning utifrån elevernas behov och förutsättningar, ge eleven bästa möjliga förutsättningar att uppnå målen i sitt lärande.
- kunna välja alternativa, anpassade och kompletterande pedagogiska strategier utifrån eleverna individuella behov och förutsättningar.
Meriterande:
-ha erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och ungdomar inom specialskolan för elever som är döva eller har en hörselnedsättning.
- är att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.
- kunna använda it och media i undervisningen för elevens utveckling och lärande i grupp och individuellt.
- ha goda kunskaper och färdigheter i att kommunicera på svenskt teckenspråk
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Som person har du en god kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och analyserande. Du är självständig och kan samarbeta med andra.
Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till verksamhetens olika situationer och behov.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare i trä- och metallslöjd

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Om jobbet

I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.

Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 90 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-, och skridskoplan och närhet till skog, lekpark och sjö.

Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål? Vi söker nu en lärare till våra skolor i Hälledal och Älandsbro för en tjänst i trä och metallslöjd. Denna tjänst innefattar 60 % undervisning i trä- och metallslöjd och 40% som resurs.

Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter
Som lärare i trä- och metallslöjd ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.

Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.

Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:


• Är utbildad lärare och har lärarlegitimation för undervisning i trä- och metallslöjd.
• Kan använda digitala verktyg.
• Har erfarenhet av att använda stödtecken eller bilder.
• För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi ser det som meriterande om du:


• Har tidigare erfarenhet av yrket.
• Har kunskap om läroplanen och styrdokumentens mål.
• Utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
• Du har erfarenhet av, eller vill arbeta åldersintegrerat och att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Vi söker dig som är:


• En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
• Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
• Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald.
• Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring.
• kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökande eventuellt bli aktuella.

Om anställningen

Lön: Individuellt lönesättning

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidare

Tillträde augusti 2021.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare Rörelse- och drama, 30% Kristinaskolan, Härnösand

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Kristinaskolan i Härnösand är en specialskola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Upptagningsområdet för skolan är från Gävleborgs län i söder till Norrbottens län i norr. Kommunikationen i verksamheten sker både på svenskt teckenspråk och talad svenska

Skolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 10. En del av skolans elever bor på elevhem. Vi har elever på deltid, som kommer till oss som ett komplement till sin ordinarie skolgång på hemorten. Vi ansvarar också för utbildning i teckenspråk för barn och ungdomar som har föräldrar eller syskon som är döva eller har en hörselnedsättning


ARBETSUPPGIFTER
Som lärare i Rörelse och drama och i arbetet i skolans verksamhet med elever som tillhör särskolans målgrupp ansvarar du för och kommer bland annat att arbeta med att anpassa och utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner, kursplaner och kunskapskrav. Du arbetar med att bedöma, dokumentera och att följa upp enskilda elevers behov, utveckling och lärande i en digital lärplattform. Du utvecklar elevens förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande och skapar möjligheter för eleven att kunna reflektera kring sitt lärande och utveckling individuellt och i grupp. Du samarbetar med kollegor och elevernas föräldrar.

Ditt arbete innebär både självständiga uppgifter och arbetsuppgifter som görs i samarbete med andra. Du utvärderar både din egen och andras insats som en del i lärandet och en del i utvecklingen av utbildningen.

Du är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. Du har ansvar för att de styrdokument och handlingsplaner som ska främja elevens trygghet och studiero efterlevs. Du deltar också i skolans kontakter med samhället i övrigt och samarbetar med kollegor när det finns behov av stöd från en annan lärare eller yrkesgrupp med specialkompetens.

I din roll som lärare i Rörelse och-drama tar du ansvar för ditt lärande och din yrkesutveckling utifrån verksamhetens krav och behov. Du tillägnar dig aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete.


KVALIFIKATIONER
För att arbeta som lärare i Rörelse-och drama ska du:
- ha utbildning för att undervisa i Rörelse-och drama, vara utbildad teaterpedagog eller annan likvärdig utbildning.
- kunna utifrån gällande styrdokument, genomföra en inspirerande undervisning utifrån elevernas behov och förutsättningar, ge eleven bästa möjliga förutsättningar att uppnå målen i sitt lärande.
- kunna välja alternativa, anpassade och kompletterande pedagogiska strategier utifrån eleverna individuella behov och förutsättningar.
Meriterande:
- ha erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och ungdomar i specialskolan.
- ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.
- kunna använda it och media i undervisningen för elevens utveckling och lärande i grupp och individuellt.
- ha goda kunskaper och färdigheter i att kommunicera på svenskt teckenspråk
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Som person har du en god kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och analyserande. Du är självständig och kan samarbeta med andra.
Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till verksamhetens olika situationer och behov


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Älandsbro skola

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten


• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål? Vi söker nu en klasslärare till vår skola i Älandsbro som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse. 
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter


• Som klasslärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.
• Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.
• Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer


• Lärarlegitimation med behörighet för undervisning på mellanstadiet
• Kan använda digitala verktyg
• Har erfarenhet av att använda stödtecken eller bilder
• För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.yr


Meriterande


• Har tidigare erfarenhet av yrket.
• Är förtrogen med läroplanens och styrdokumentens mål.
• Utgår ifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
• Vill arbeta åldersintegrerat och skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

Personliga egenskaper


• En positiv person med ett engagemang och vilja att lägga tid till ditt arbete.
• Du har ett bra bemötande, är en förebild och har lätt att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
• Du har respekt och förståelse för allas lika värde, och du har en förståelse för värdet av mångfald.
• Intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring.
• Kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökande eventuellt bli aktuella.

 

Övrig information


Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: 2021-08-16


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Ma/No-lärare åk 4-6

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola är en F-6 skola som finns belägen mitt emellan Härnösand och Kramfors, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går ca 90 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. På skolområdet finns gymnastik- och simhall, fotbolls- och skridskoplan och närhet till skog, lekpark samt sjö. 

Är du en driven pedagog som ser möjligheter och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?

Vi söker nu en trygg, kreativ och engagerad lärare till mellanstadiet med ämnesansvar i matematik och naturorienterade ämnen, som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse. Nu har du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning vara medskapare till att utforma en god miljö för lärande och utveckling, framtidens arbetsplats och skola.

Arbetsuppgifter

Som lärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning i matematik och NO enskilt och tillsammans med kollegor. Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till utvecklingsinsatser på individ-, grupp- och organisationsnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det självklart att planera din undervisning utifrån elevernas intressen, styrkor, skiftande behov och förutsättningar. I din undervisning ges eleverna hög grad av delaktighet och inflytande över arbetssätt och former. Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara språk- och kunskapsutvecklande, motiverande, hälsofrämjande och inkluderande.

Du har höga förväntningar på dina elever och en god kännedom om elevernas lärandeförmågor. Du är mån om att skapa positiva och tillitsfulla relationer till alla elever och bedriver ett systematiskt värdegrundsarbete inom ramen för undervisningen som syftar till att stödja elevernas personliga utveckling. På det sättet är du en medskapare till en god miljö för lärande och utveckling, utifrån ett såväl pedagogiskt som socialt och fysiskt perspektiv. 

Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande och främjande elevhälsoarbete är några av skolans fokusområden. 

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet för undervisning i ma/no ämnen för årskurs 1-7, 4-9. Du är förtrogen med läroplanen och kursplanernas innehåll och mål. Du utgår ifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund i din undervisning. Du bidrar aktivt till verksamhetens mål och är mån om att utföra arbetet med god kvalitet. För dig är det viktigt att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas och utvecklas i samarbete med andra. Vidare har du höga och positiva förväntningar på dina elever, är trygg i ditt ledarskap och skapar trygghet och studiero, genom dialog och delaktighet genom ett systematiskt värdegrundsarbete. Du organiserar en väl utvecklad differentierad undervisning inom ramen för ledning, stimulans samt extra anpassningar i nära samarbete med skolans elevhälsa. 

För att lyckas i uppdraget tror vi att du som söker är en person som ha ett starkt engagemang i det du företar dig. Du ser ofta lösningar och möjligheter där andra kan se hinder och du delar gärna med dig av din erfarenhet och kompetens för en lärande-organisation. Du som söker värdesätter och ser samarbete som en självklar förutsättning till framgång och du har lätt att samarbeta med andra. Du har ambitionen att utvecklas i professionen såväl enskilt såsom i grupp. Du har erfarenhet av/och eller vilja att arbeta med språkutvecklande strukturer i undervisningen så att elever ges möjligheter att utveckla färdigheter och förmågor. Du räds inte utveckling och är självständig och strukturerad i ditt arbete. 

Du ser dig själv som en aktiv medskapare till en god arbetsmiljö. 

Meriterande är goda kunskaper av IT och /eller intresse av digitaliseringens möjligheter inom undervisningen. 

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor: tillsvidare, heltid

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: 16 aug 2021

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Bildlärare till Gerestaskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ca 400 elever. Skolan har ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till årskurs 3. I Vattnets hus finns årskurs 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. Vi har fokus på rörelse och hälsa. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Vi arbetar aktivt med goda relationer och verksamheten präglas av ett lågaffektivt förhållningssätt. Att utifrån ett tematiskt arbetssätt verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet. Vi söker nu en bildlärare som vill arbeta i enlighet med vår profil och som på bästa sätt kan komplettera vårt arbetslag.

Som bildlärare hos oss ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar även för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. 

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i bild med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. 

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden med ämneskompetens eventuellt bli aktuella. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. 

Arbetstid/varaktighet
Vikariat, 50%, under läsåret 2021 till 2022.  

Tillträde augusti 2021.

Tjänsten kan eventuellt kombineras med annat utlyst vikariat om ca 30 procent i textilslöjd. I sådana fall behöver du skicka in en ansökan för båda tjänsterna. 

Lön

Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Vikarierande lärare

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten

Arbetslivsförvaltningens målsättning är att effektivt och med hög kvalitet bedriva verksamheterna vuxenutbildning, arbete och integration. Vi vill bidra till att våra deltagare utvecklas och får möjlighet till egen försörjning.

Är du lärare och har intresse av mångkultur, utbildning och vill ingå i ett engagerat och kompetent arbetslag under vår kollegas föräldraledighet är det kanske dig vi söker. Vi vill finnas till för eleverna när och där de behöver oss. Vi har därför startat en utvecklingsresa där vi utmanar oss själva i tankar kring var undervisningen bedrivs, hur den bedrivs och när den bedrivs. Allt för att kunna ge våra elever bästa förutsättningar för att lyckas.

Vuxenutbildningen tillhandahåller utbildning på grundläggande nivå, gymnasial nivå, som särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Elevens förutsättningar och behov är utgångspunkten i vuxenutbildningen.

Arbetsuppgifter


• Du möter, undervisar och stöttar elever på olika nivåer inom Vuxenutbildningen, huvudsakligen på sfi-nivå, tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor. Samarbete inom förvaltningen ingår också som en naturlig del i det dagliga arbetet.
• En del av sfi kommer att vara integrerad i olika verksamheter inom förvaltningen, där eleverna studerar sfi integrerat med praktik. I tjänsten kan det därför bli aktuellt att undervisa på annan plats än i traditionell skolmiljö och även på kvällar och helger. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kontinuerliga kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete.
• Du följer regelbundet upp undervisningens kvalitet och reflekterar och utvärderar ditt arbete i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna och du stöttar elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer• Vi söker sig som är legitimerad lärare.
• Meriterande är om du har erfarenhet av ett specialpedagogiskt arbetssätt, läs-och skrivinlärning och erfarenhet av undervisning på sfi.
• Som person är du nyfiken och intresserad, flexibel och lösningsfokuserad.
• Du är en relationsskapare som kan motivera och engagera både elever och kollegor.
• Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad, självständig och ansvarstagande.

Du har höga positiva förväntningar på eleverna och vill och tror att alla elever kan lyckas. Du kan organisera undervisningen efter elevers individuella behov och vara väl förtrogen med digitala verktyg inom undervisning. Du använder och utvecklar användandet av digitala verktyg i din undervisning och i kommunikationen med eleverna. Att du har ett genuint intresse för integration, arbetsmarknadsfrågor och samhällsutveckling ser vi som en självklarhet.

Övrig information


Allmän visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Startdatum: 20210802 - 20220201

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Musiklärare till Murbergskolan och Gerestaskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Två av Härnösands kommuns grundskolor, Gerestaskolan och Murbergsskolan, söker nu legitimerad lärare i musik åk 4-6 för en delad tjänst med undervisning på båda skolorna.

Murbergsskolan är en 3-6-skola med ca 230 elever. Gerestaskolan är en F-6 skola med ca 400 elever.

Båda skolorna har ett fantastiskt läge med naturen som närmsta granne. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt arbetar för att utveckla våra digitala lösningar.

Från höstterminen 2021 har vi nu behov av lärare 100 procent med undervisning i musik. Tjänsten är delad mellan skolorna med ungefär 50 procent undervisning på respektive skola. I praktiken halva veckan på vardera skola.

Tjänsten innebär daglig undervisning musik i klasserna 3-6 eller 4-6.

Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. I ämnet musik ansvarar du för att vara delaktig och ta ett aktivt ansvar för skolövergripande projekt så som till exempel skolavslutning. 

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande.  

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella, då i form av en tidsbegränsad anställning. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning.

Lärare i musik 100 procent, med placering ca 50 procent på Murbergskolan och 50 procent på Gerestaskolan.

Tillträde augusti 2021.

Lön

Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Klasslärare i 4-6:an Häggdånger skola.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Då en av våra pedagoger går vidare till annan tjänst finns chansen att jobba på en fantastisk skola med härliga kollegor och barn. Häggdånger skola är en liten skola som ligger ca. 16 km. söder om Härnösand. Skolan är en F-6 skola och har ca. 40 elever och det innebär att vi jobbar med åldersblandade grupper. För närvarande går det 15 elever på mellanstadiet. Skolan har också ett fritidshem. 

Skolan är liten, varm och trygg. Vi har ett sammansvetsat arbetslag och det är den lilla skolan med stora möjligheter. Vi ser gärna att du har arbetat en tid som lärare.

Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även en förskola, vilken vi har samarbete med. 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska undervisa i 4-6:an. Du ingår i arbetslag och samarbetar med andra för att skapa en bra lärmiljö och goda förutsättningar för elevers lärande.

Kvalifikationer
Du är behörig och är legitimerad grundskolelärare gärna bred behörighet. Har erfarenhet av att arbeta åldersblandat. Eftersom vi kompletterar varandra på skolan är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden, exempelvis, IT eller annat. 

Du som söker
Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig, nyfiken och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

 För anställning krävs att du kan uppvisa godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Arbetstid och varaktighet

Tillsvidareanställing, Heltid, med tillsättningsdatum 2021-08-01

Välkommen till vår skola och vårt arbetslag!


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Slöjdlärare vikariat deltid Gerestaskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ca 400 elever. Skolan har ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till årskurs 3. I Vattnets hus finns årskurs 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. Vi har fokus på rörelse och hälsa. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Vi arbetar aktivt med goda relationer och verksamheten präglas av ett lågaffektivt förhållningssätt. Att utifrån ett tematiskt arbetssätt verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet.

Då vår ordinarie slöjdlärare kommer att vara delvis föräldraledig söker vi nu en vikarierande slöjdlärare (textilslöjd) om ca 30 procent som vill arbeta i enlighet med vår profil och som på bästa sätt kan komplettera vårt arbetslag.

Som slöjdlärare hos oss ansvarar du för att, tillsammans med dina slödlärarkollegor, planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar även för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. 

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet, lugn och ett lågaffektivt förhållningssätt är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i slöjd med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. 

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökanden som har ämneskompetens eventuellt bli aktuella. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom området. 

Arbetstid/varaktighet
Vikariat, ca 30%, under läsåret 2021 till 2022.   

Tillträde augusti 2021.

Tjänsten kan eventuellt kombineras med annat utlyst vikariat om ca 50 procent i bild. I sådana fall behöver du skicka in en ansökan för båda tjänsterna. 

Lön

Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Ma/No-lärare åk 4-6 med klassläraruppdrag

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola är en F-6 skola och belägen mittemellan Härnösand och Kramfors, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 90 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har få elever i varje klass och delar av skolan arbetar åldersintergrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-, och skridskoplan och närhet till skog, lekpark och sjö. 

Är du en driven pedagog som ser möjligheter, möjligheter och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?

Vi söker nu en trygg, kreativ och engagerad klasslärare till mellanstadiet med ämnesansvar för stadiet i matematik och naturorienterande ämnen, som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse. Nu har du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning vara medskapare till att utforma en god miljö för lärande och utveckling, framtidens arbetsplats och skola!

Arbetsuppgifter

Som lärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning i matematik och NO enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning. Uppdraget innefattar klassläraransvar för årskurs 4 och du arbetar i nära samarbete med fantastiska kollegor i ditt arbetslag. Genom pedagogisk dokumentation, kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till utvecklingsinsatser på individ-, grupp-, och organisationsnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevernas intressen, styrkor, skiftande behov och förutsättningar. I din undervisning ges eleverna hög grad av delaktighet och inflytande över arbetssätt och former. Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara språk- och kunskapsutvecklande, motiverande, hälsofrämjande och inkluderande!

Du har höga förväntnngar på dina elever och en god kännedom om elevernas lärandeförmågor. Du är mån om att skapa positiva och tillitsfulla relationer till alla elever och bedriver ett systematiskt värdegrundsarbete inom ramen för undervisningen som syftar till att stödja elevernas personliga utveckling. På det sättet är du en medskapare till en god miljö för lärande och utveckling, utifrån ett såväl pedagogiskt såsom socialt och fysiskt perspektiv.

Språk-, och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande och främjande elevhälsoarbete är några av skolans fokusområden.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet för undervisning i ma/no-ämnen för årskurs 1-7, 4-9. Du är förtrogen med läroplanen och kurplanernas innehåll och mål. Du utgår från forskning och beprövad erfarenhet i din undervisnig.  Du bidrar aktivt till verksamhetens mål och är mån om att utföra arbetet med god kvalitet. För dig är det viktigt att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas och utvecklas i samarbete med andra. Vidare har du höga och positiva förväntningar på dina elever, är trygg i ditt ledarskap och skapar trygghet och studiero, genom dialog och delaktighet genom ett systematiskt värdegrundsarbete. Du organiserar en väl utvecklad differentierad undervisning inom ramen för ledning, stimulans samt extra anpassningar i nära samarete med skolans elevhälsa.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du som söker är en person som har ett starkt engagemang i det du företar dig. Du ser ofta lösningar och möjligheter där andra kan se hinder och du delar gärna med dig av din erfarenhet och kompetens för en lärandeorganisation. Du som söker värdesätter och ser samarbete som en självklar förutsättning till framgång och du har lätt att samarbeta med andra. Du har ambitionen att utvecklas i professionen såväl enskilt såsom i grupp. Du har erfarenhet av och /eller vilja att arbeta med språkutvecklande strukturer i undervisningen så att eleverna ges möjligheter att utveckla färdigheter och förmågor. Du räds inte utveckling och är självständig och strukturerad i ditt arbete.

Du ser dig själv som en aktiv medskapare till en god arbetsmiljö.

Meriterande är goda kunskaper av IT och/eller intresse av digitaliseringens möjligheter inom undervisningen.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor: tillsvidare, heltid

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: 7 januari 2021 eller enligt överenskommelse


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Vikarie NO/Teknik

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola skola är belägen mittemellan Härnösand och Kramfors, mitt i vackra Höga Kusten. Skolan är en en-parallellig skola och har ca 90 elever från förskoleklass till lårskurs 6, varav 30 barn inskrivna i fritidshemmet. 

Under vårterminen söker vi en vikarierande lärare i NO-ämnena och teknik för undervisning i åk 4-6. Som vikarierande lärare ingår du i mellanstadiets arbetslag med fantastiska kollegor. Du samarbetar med arbetslag, elevhälsa och skolledning och bidrar till skolans mål. Skolans övergripande målsättning är att erbjuda alla elever en god miljö för utveckling och lärande. Det arbetar vi med tillsammans och utvecklar den fysiska, pedgogiska och sociala miljön för att eleverna ska ges de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling. Våra fokusområden är kunskaps- och språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning, utveckling av en tillgänglig och inkluderande undervisning, samt förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete. 

Arbetsuppgifter

Planering, genomförande och utvärdering av undervisning i relation till elevernas resultat i NO-ämnena och teknik för årskurserna 4-6, utifrån Lgr 11 med tillhörande kursplaner.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet för undervisning i NO-ämnena och teknik. Du som söker har lång erfarenhet av läraryrket. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att leda elevernas kunskapsutveckling mot nästa steg. Du har lätt för att samarbete, är van vid självständigt arbete, tar egna initiativ, är lösningsfokuserad och medskapare till en god arbetsmiljö.

Om tjänsten: AVA, 50% till och med 17 juni 2021.

Tillträde: omgående

Godkänt utdrag ur polisens belastningsregister krävs för anställning hos oss.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare till Solenskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


 Solenskolan är en F-6-skola med 350 elever och 55 personal och är belägen vid södra infarten till Härnösand. Förutom grundskolans verksamhet F-6 har vi flera fritidsavdelningar.

Skolan kan sägas vara mångkulturell med en stor andel flerspråkiga elever. Vi jobbar med ett språkutvecklande arbetssätt där vi ser flerspråkigheten som en styrka. Utomhuspedagogik och estetiska lärprocesser är en naturlig del av vår dagliga verksamhet. Närheten till fin havs- och skogsmiljö nyttjas på bästa sätt både under skoldagen och i fritidsverksamheten.

Vår vardag präglas av ett tillsammansarbete med fokus på elevernas lärande och utveckling. Vi skapar gemensamma målbilder och tar tillvara kompetensen på ett optimalt sätt. Att lära tillsammans i gemensam fortbildning med utgångspunkt i elevernas behov är en naturlig del av vårt sätt att arbeta. Trygghet och värdegrundsfrågor är en viktig del av vår verksamhet med tydligt främjande och förebyggande arbete. 

Vi söker nu lärare som vill arbeta med elevernas behov i fokus.

Inför kommande läsår söker vi flera behöriga lärare. Uppdragen gäller undervisning i hemkunskap, slöjd och/eller bild, samt klasslärare med behörighet för låg- och/eller mellanstadiet. Omfattning och kombination kan variera. En tjänst är tillsvidare och två tjänster är tidsbegränsade.  

Du som söker

Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål samt förstärka elevernas lust att lära.

Vi söker dig som är legitimerad lärare som brinner för att arbeta med barn och deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Ett tydligt ledarskap i klassrummet samt flexibilitet, tålamod och uthållighet ser vi som viktiga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet.

Erfarenhet av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och kooperativt lärande är önskvärt.

En förutsättning är vilja att arbeta tillsammans med kollegor mot skolans gemensamma mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kräver godkänt utdrag ur belastningsregistret

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig för undervisning i låg- och/eller mellanstadium, hemkunskap, slöjd och/eller bild. 

Arbetstid/varaktighet

Tre tjänster. Heltid/deltid, tillsvidareanställning/tidsbegränsad med tillträde senast augusti 2021.

Tjänsterna kan kombineras på olika sätt och omfattning variera beroende på sökandes kvalifikationer.

För tillsvidareanställning söker vi behörighet i slöjd och hemkunskap.  


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Hälledals skola söker lärare i bild och textilslöjd!

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola är belägen norr om Härnösand, mitt i vackra Höga kusten och har ca 90 elever. Skolans mål är att elevernas utbildning ska vara en god miljö för lärande. För att uppnå målet utvecklar vi elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, motiverande, inkluderande samt kunskaps- och språkutvecklande för högre måluppfyllelse. Vi söker nu en vikarierande lärare i bild och textilslöjd till Hälledals skola under höstteminen 2020. Tjänstens omfattning är 60%.

Arbetsuppgifter

Som lärare i bild och textilslöjd planerar, genomför och utvärderar du din undervisning i enlighet med läroplanen Lgr 11. Genom din undervisning bidrar du till att ge eleverna förutsättningar att utveckla sin förmåga att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap, skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker, samt med olika material, undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder och analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. I ämnet textilslöjd bidrar du till att ge elever förutsättningar att utveckla förmåga att formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga verktyg och hantverkstekniker, förmåga att utveckla kreativa idéer, att reflektera över arbetsprocesser och resultat utifrån kvalitet, uttryck och hållbar utveckling.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarexamen/fritidslärarexamen med behörighet för undervisning i bild och slöjd upp till årskurs 6 eller motsvarande. Om det saknas sökande med legitimation enligt ovan, kan andra sökanden bli aktuella. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vidare har du goda IT-kunskaper och intresse av digitaliseringens möjligheter. För att lyckas med uppdraget som lärare på Hälledals skola, krävs att du har höga och positiva förväntningar på eleverna och att du bidrar till skolans mål. Du anpassar din undervisning efter elevernas förutsättningar, styrkor, intressen och behov, uppmuntrar till elevernas delaktighet och inflytande, är flexibel och noggrann. Du ingår i ett arbetslag och bidrar till kollegial utveckling tillsammans med engagerade kollegor, elevhälsa och skolledning. Du bidrar aktivt till arbetsglädje och en god arbetsmiljö. 

För att arbeta inom skolan krävs godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Tillträde

12 augusti. 60%. Tjänsten är ett vikariat tom 18 december 2020.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i trä- och metallslöjd - Murbergsskolan och Wendela Hellmanskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Murbergsskolan och Wendela Hellmanskolan söker en lärare i trä- och metallslöjd.


Tjänsten innebär undervisning i trä- och metallslöjd för elever i åk. 3-9 och är fördelad mellan två skolor i samma upptagningsområde, Murbergsskolan och Wendela Hellmanskolan. Murbergsskolan är en två- och treparallellig 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns ett fritidshem.
Wendela Hellmanskolan som ligger i samma område är en 7-9-skola med ca 500 elever. 

Tjänsten är läsåret 20/21 fördelad enligt följande: ca. 70% åk. 3-6 och ca. 30% åk. 7-9. Du kommer att arbeta parallellt med en textillärare på båda skolorna.

I rollen som lärare hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten i grundskolan utifrån läroplan och övriga styrdokument.
Du bidrar till att skapa en miljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.  

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du vill utveckla skolans uppdrag, mål och arbetsmetoder tillsammans med kollegor i arbetslaget för att elevers inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du använder dig av digitala verktyg som är en självklarhet i undervisningen och ser dess möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Du kan skapa situationer där elever lyckas och ditt ledarskap präglas av tron att alla barn kan och vill utvecklas.
Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (pedagogisk, social och fysisk).
Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.
Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.
Du är väl förtrogen med Lgr 11 och kan på egen hand och i samverkan med kollegor planera, genomföra och utvärdera din undervisning. 
Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet
Erfarenhet av att arbeta och anpassa undervsningen till elever inom NPF-spektrat ser vi som en merit. 

Lön

Individuell lönesättning.Arbetstid/varaktighet
Heltid.
Tillsvidareanställning fr o m  20201102 eller enligt överenskommelse.
Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag
20200901

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Murbergsskolan söker lärare i svenska, SO-ämnena och engelska

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.Murbergsskolan söker en Sv/So/En-lärare 
Murbergsskolan är en två- och treparallellig 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns ett fritidshem.
Vi söker en ny lärarkollega som tillsammans med oss kan bidra till att skapa bästa möjliga skola för våra elever. 

Arbetsuppgifter

I rollen som lärare hos oss på Murbergsskolan ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten i grundskolan utifrån läroplan och övriga styrdokument.
Du bidrar till att skapa en lärmiljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.  

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du vill utveckla skolans uppdrag, mål och arbetsmetoder tillsammans med kollegor i arbetslaget för att elevers inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du använder dig av digitala verktyg som är en självklarhet i undervisningen och ser dess möjligheter till utveckling.

Vi har en tydlig gemensamt framarbetad vision för både Murbergsskolan och Bondsjöhöjdens skola som vi tillsammans genom bland annat kollegialt lärande arbetar för att uppnå. 

Kvalifikationer

Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Du kan skapa situationer där elever lyckas och ditt ledarskap präglas av tron att alla barn kan och vill utvecklas.
Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (pedagogisk, social och fysisk).

Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.

Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.
Du är väl förtrogen med Lgr 11 och kan på egen hand och i samverkan med kollegor planera, genomföra, utvärdera och analysera både din egen undervisning och skolans verksamhet som helhet. 
Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet.

Erfarenhet av att arbeta och anpassa undervsningen till elever inom NPF-spektrat ser vi som en merit. För att arbeta inom skolan krävs godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.Lön
Individuell lönesättning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid
Tillsvidareanställning
Tillträde 2021-01-07 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
2020-11-15

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Gerestaskolan söker lärare eller fritidslärare för undervisning i bild

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar vi med fokus på rörelse och hälsa. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt vill utveckla våra digitala lösningar. Vi arbetar med helheter, teman och sammanhang. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet

Vill du prova på att arbeta med oss på Gerestaskolan? Under höstterminen 2020 och ev. även under vårterminen har vi nu behov av en vikarierande lärare eller fritidslärare som har bild åk 3-6!

Tjänsten innebär undervisning bild samtliga klasser årskurs 3-6. Bildämnet avser ca 50 procents tjänst. Under den första delen av höstterminen är det troligtvis även möjligt att kombinera undervisningen i bild med vikariat på fritidshemmet. 

Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. 

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen/fritidslärarexamen och lärarlegitimation i bild med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. 

Om det saknas sökanden med legtimation enligt ovan kan andra sökanden bli aktuella. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Lärare i bild ca 50 procent. 

Tjänstegraden kan eventuellt utökas om sökandes kompetens möjliggör detta och behov uppstår i verksamheten. Ev. finns möjlighet till att kombinera arbete med med arbete på fritidshem om ca 50 procent. 

Tillträde augusti 2020 till december 2020 med möjlighet till förlängning.  

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Murbergsskolan söker en idrottslärare

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.Murbergsskolan söker en idrottslärare 
Murbergsskolan är en två- och treparallellig 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns ett fritidshem.

I rollen som idrottslärare hos oss på Murbergsskolan ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten i grundskolan utifrån läroplan och övriga styrdokument.
Du bidrar till att skapa en miljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.  

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du vill utveckla skolans uppdrag, mål och arbetsmetoder tillsammans med kollegor i arbetslaget för att elevers inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du använder dig av digitala verktyg som är en självklarhet i undervisningen och ser dess möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer
Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Du kan skapa situationer där elever lyckas och ditt ledarskap präglas av tron att alla barn kan och vill utvecklas.
Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (pedagogisk, social och fysisk).
Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.
Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.
Du är väl förtrogen med Lgr 11 och kan på egen hand och i samverkan med kollegor planera, genomföra och utvärdera din undervisning. 
Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet
Erfarenhet av att arbeta och anpassa undervsningen till elever inom NPF-spektrat ser vi som en merit. Godkänt utdrag ur belastningsregistret krävs.Lön
Individuell lönesättning.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, ca 75%.
Tillsvidareanställning
 
Tillträde 2020-08-12 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2020-04-19

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare med möjlighet till försteläraruppdrag sökes till Hälledals skola!

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola är belägen mittemellan Härnösand och Kramfors, i ett mycket lugnt och naturskönt område i vackra Höga Kusten. Skolan har ca 90 elever och är en-parallellig, från förskoleklass till årskurs 6. Är du en driven pedgog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling för högre måluppfyllelse, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?

Då kan du läsa vidare...

Vi bygger nu vårt DREAMTEAM och därför söker vi en trygg, kreativ och engagerad lärare till mellanstadiet, som vill bidra till skolans mål och utveckling för högre måluppfyllelse. Nu får du chansen att tillsammans med chef och kollegor forma framtidens arbetsplats och framtidens skola!

Arbetsuppgifter

Som ämneslärare med klassansvar för årskurs 4 på Hälledals skola planerar, utvärderar och utvecklar du din undervisning och elevernas måluppfyllelse, både enskilt och gemensamt med kollegor, elevhälsa och skolledning. Genom pedagogisk dokumentation, kollegiala samtal och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvärdering av utvecklingsinsatser på individ-, grupp-, klass och skolnivå. För dig är det en självklarhet att anpassa din undervisning utifrån elevers förutsättningar och behov. Du bidrar till att organisera elevernas undervisning och utbildning till att vara kunskaps- och språkutvecklande, hälsofrämjande, motiverande och inkluderande!

Du har höga och positiva förväntningar på dina elever och du vill ha en god kännedom om elevernas lärandeförmågor. Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet och du är väl förtrogen med pedagogisk dokumentation.

Du vill skapa positiva och tillitsfulla relationer till alla elever och bedriver ett systematiskt värdegrundsarbete som stödjer elevernas personliga utveckling mot målen genom hög grad av inflytande och delaktighet. På det sättet bidrar du till skolans mål: att skapa en inkluderande lärmiljö utifrån ett pedagogiskt, socialt och fysiskt perspektiv.

Formella kvalifikationer

Universitetsexamen med lärarlegitimation med behörighet för att undervisa årskurs 4-6, i ämneskombinationerna ma/no.

Flerårig erfarenhet från pedagogiskt arbete.

Goda IT-kunskaper och intresse av digitaliseringens möjligheter.

Erfarenhet av NPF i skolmiljö är meriterande.

För att lyckas i uppdraget

Vi tror att du är en person som har ett starkt engagemang i det du företar dig och du är både modig och nyfiken. Du ser ofta lösningar och möjligheter där andra kan se hinder och du delar gärna med dig av din erfarenhet och kunskap för en lärande organisation.

Du ser dig själv som en aktiv medskapare till en god arbetsmiljö.

Du har en god dialog med vårdnadshavare och du brinner för att skapa lärandesituationer där elever kan lyckas!

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs!

Det finns möjlighet att ansöka om ett försteläraruppdrag där du har möjlighet genom din kompetens och förmåga att leda skolans utveckling inom digitalisering. Mer information om Skolverkets och Härnösands kommuns riktlinjer för karriärtjänster finner du här. Riktlinjer karriäruppdrag Här ansöker du om karriäruppdrag vid Hälledals skola.

För rätt person kommer vi dessutom att erbjuda lite extra grädde på moset

Bland annat:

- extra fokus på kompetensutvecklingsinsatser där du på betald arbetstid får möjlighet att dels utveckla dig inom din yrkesroll dels få möjlighet att tillsammans med dina kollegor göra teambuildande aktiviteter.

- friskvårdsinsatser utöver det vanliga i syfte att skapa en hållbar arbetsplats och ett hållbart arbetsliv!

- för internt sökande finns möjlighet att söka tjänstledighet.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid

Tillträde: 2020-08-12

Urval sker löpande så varmt välkommen in med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 24 juni 2020

För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Murbergsskolan söker en Ma/No-lärare

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.Murbergsskolan söker en Ma/No-lärare 
Murbergsskolan är en två- och treparallellig 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns ett fritidshem.

På grund av pensionsavgång söker vi en ny lärarkollega som tillsammans med oss kan bidra till att skapa bästa möjliga skola för våra elever. 

Arbetsuppgifter

I rollen som lärare hos oss på Murbergsskolan ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten i grundskolan utifrån läroplan och övriga styrdokument.
Du bidrar till att skapa en miljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.  

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du vill utveckla skolans uppdrag, mål och arbetsmetoder tillsammans med kollegor i arbetslaget för att elevers inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du använder dig av digitala verktyg som är en självklarhet i undervisningen och ser dess möjligheter till utveckling.

Vi har en tydlig gemensamt framarbetad vision för både Murbergsskolan och Bondsjöhöjdens skola som vi tillsammans genom bland annat kollegialt lärande arbetar för att uppnå. 

Kvalifikationer

Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Du kan skapa situationer där elever lyckas och ditt ledarskap präglas av tron att alla barn kan och vill utvecklas.
Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (pedagogisk, social och fysisk).
Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.
Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.
Du är väl förtrogen med Lgr 11 och kan på egen hand och i samverkan med kollegor planera, genomföra och utvärdera din undervisning. 
Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet
Erfarenhet av att arbeta och anpassa undervsningen till elever inom NPF-spektrat ser vi som en merit. Lön
Individuell lönesättning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid
Tillsvidareanställning
Tillträde 2020-08-12

Sista ansökningsdag
2020-04-19

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare mellanstadiet Häggdånger skola.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Häggdånger skola är en liten skola som ligger ca. 16 km. söder om Härnösand. Skolan har ca. 35 elever totalt och det innebär att vi jobbar med åldersblandade grupper. För närvarande går det 10 elever på mellanstadiet. Skolan bedriver även förskoleklass och fritidshem. 

Skolan upplevs som liten, varm och trygg. Det är den lilla skolan med stora möjligheter. 

Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även förskolan, som vi har mycket samarbete med.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska undervisa i 4-6:an. Du ingår i arbetslag och samarbetar med andra för att skapa en bra lärmiljö och goda förutsättningar för elevers lärande.

Kvalifikationer
Du är behörig och leg. Grundskolelärare. Eftersom vi kompletterar varandra på skolan är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden, exempelvis, Bild, IT eller annat.

Du som söker
Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Arbetstid/varaktighet
Heltid 100%, tillsvidareanställning, tillträde snarast eller efter överenskommelse, dock senast 1 augusti 2020.

I enlighet med lagen om legitimationskrav kan inte lärare utan legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver detta finns möjlighet att erbjuda lärare tidsbegränsad anställning.

För att få arbeta inom skolan, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Lön
Individuell lönesättning.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i bild- och/eller musik på Gerestaskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar vi med fokus på rörelse och hälsa. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt vill utveckla våra digitala lösningar. Vi arbetar med helheter, teman och sammanhang. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet

Vill du prova på att arbeta med oss på Gerestaskolan? Under vårterminen 2020 har vi nu behov av vikarierande lärare i bild och/eller musik åk 3-6!

Tjänsten innebär daglig undervisning i ämena bild och musik i samtliga klasser årskurs 3-6. Bildämnet avser ca 50 procents tjänst och musikämnet avser ca 50 procents tjänst. Har du behörighet och kompetens för båda ämnena kan tjänsten bli 100 procent.

Du ansvarar för att självständigt planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning. Du ansvarar för att ta hand om dina undervisningslokaler och dess material på ett hållbart sätt. I ämnet musik ansvarar du även för att vara delaktig och ta ett aktivt ansvar för skolövergripande projekt så som skolavslutning. 

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har en mycket god ämneskompetens samt god digital kompetens. Du har förmågan att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas och kan göra individuella anpassningar så att varje elev kan utvecklas från sin nivå. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation i bild och/eller musik med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. 

Om det saknas sökanden som har legtimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella. Önskvärt är att du då har eftergymnasial utbildning inom bild och/eller musik. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Lärare i musik ca 50 procent.

Lärare i bild ca 50 procent. 

Om sökandes kompetens möjliggör att ämnena kan kombineras kan tjänsten vara en heltidstjänst.

Tillträde från snarast fram till juni 2020. 

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Elevassistent Murbergsskolan

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Murbergsskolan söker en elevassistent 

Murbergsskolan är fr o m läsåret 19/20 en åk. 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns det ett fritidshem.


Arbetsuppgifter
Ditt arbete kommer att bestå av att stödja en specifik elev under hela skoldagen, men även finnas till för övriga elever i klassen och på skolan.

Du deltar i skolans alla aktiviteter såsom schemalagd undervisning, raster och luncher.
Tillsammans med undervisande läraren ansvarar du för att skapa en bra inlärningsmiljö för skolans alla elever.

Som elevassistent arbetar du för att ge stöd till både enskild elev och klass i både lärande och utveckling. Du stöttar upp under lektioner i klass eller arbetar enskilt tillsammans med eleven. Uppdraget är att stötta elever praktiskt och socialt under lektioner, luncher, raster samt att tillsammans med arbetslag och klasslärare samordna elevernas hela studiesituation.

Kvalifikationer
I din roll som elevassistent kommer du ge stöd utifrån elevens specifika förutsättningar och främja utveckling och självständighet. Det är viktigt att du bidrar till att skapa en trygg miljö och att du samarbetar med övrig personal.
Du tycker om att arbeta i team och har god samarbets- och kommunikationsförmåga ser vi som en självklarhet!

Du som söker tjänsten har grundläggande värderingar som överensstämmer med skolans värdegrund i läroplanen samt har förmågan att se helhet och ha överblick.

Du ska kunna känna av alla elevers behov samt anpassa dig efter olika situationer och förutsättningar.
Du är med och skapar en bra inlärningsmiljö där eleverna kan utvecklas och samtidigt ha roligt.
Du är bra på att bygga goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du ser möjligheter och inte svårigheter.

Vi söker dig som har/är:
- tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i egenskap av t ex elevassistent
- tidigare erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF-spektrat
- mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- god kompetens och erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg som stöd/hjälpmedel i undervisning
- erfarenhet av att skapa anpassat undervisningsmaterial i samråd med lärare
- gott förhållningssätt och professionellt samarbete med kollegor och vårdnadshavare 
- nytänkande och letar efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3)

Arbetstid/Varaktighet
Deltid, visstidsanställning, fr o m snarast till och med 2020-06-13 med ev. möjlighet till förlängning

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning

Sista ansökningsdag
2020-02-20
Vänligen skicka in din ansökan redan idag då vi kommer att hålla anställningsintervjuer kontinuerligt. 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett villkor och att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

Lärare sökes till Hälledals skola, mellanstadiet

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola är en mycket trevlig F-6 skola som ligger i ett lugnt mycket naturskönt område i Höga Kusten, mittemellan Härnösand och Kramfors. Skolan har knappt 100 elever, vilket innebär att att det går ca 15 elever i varje klass. Till en av mellanstadiets klasser söker vi nu en lärare som tillsammans med klassläraren planerar, genomför och utvärderar undervisiningen efter klassens intressen, styrkor och behov i enlighet med de nationella styrdokumenten för skolan.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med lärarkollegor, elevhälsoteam och skolledning bidrar du till att skapa ett tryggt sammanhang som är tillgängligt för eleverna. Du är en trygg och tydlig person som genom lågaffektivt bemötande har förmågan att förmedla ett sammanhang och inspirera till studier. Du är övertygad om att alla kan lyckas i skolan genom att se hela människan och dess utvecklingspotential och att alla funktioner som finns på skolan arbetar gemensamt för att uppnå resultat i form av måluppfyllelse. Tillsammans med klasslärare och övrig personal läggs stor vikt vid att anpassa elevernas lärmiljöer utifrån ett socialt, pedagogiskt och fysiskt perspektiv för att eleverna ska få bästa förutsättningar för sitt lärande.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare. Som lärare har du förmågan att driva och stort intresse av att bidra till pedagogiskt utvecklingsarbete med måluppfyllelse i centrum för verksamheten. Du har förmågan att anpassa innehåll och metoder för ökad måluppfyllelse och förmågan att skapa positiva relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har höga förväntningar på de elever du möter. Som personal är du trygg, kreativ och engagerad samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt och bemötande till de du möter i verksamheten. Du trivs med såväl självständigt arbete såsom samarbete med kollegor i arbetslag.

Varaktighet

Tidsbegränsad anställning till och med 18/6 2020

Tillträdesdag

7/1 2020, eller enligt överrenskommelse 

Sista ansökningsdag 

13/12 2019 

För att arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Murbergsskolan söker en Ma/No-lärare

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.Murbergsskolan söker en Ma/No-lärare 
Murbergsskolan är en två- och treparallellig 3-6-skola med ca 230 elever. Förutom grundskola finns ett fritidshem.

I rollen som lärare hos oss på Murbergsskolan ansvarar du för att planera, undervisa och utvärdera verksamheten i grundskolan utifrån läroplan och övriga styrdokument.
Du bidrar till att skapa en miljö som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.  

Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt och strävar efter att skapa en skola där alla känner sig sedda och inkluderade. Därför pågår även en ständig utveckling av värdegrundsarbetet och anpassningar av lärmiljön. Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Du vill utveckla skolans uppdrag, mål och arbetsmetoder tillsammans med kollegor i arbetslaget för att elevers inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats och ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du använder dig av digitala verktyg som är en självklarhet i undervisningen och ser dess möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer
Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Du kan skapa situationer där elever lyckas och ditt ledarskap präglas av tron att alla barn kan och vill utvecklas.
Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (pedagogisk, social och fysisk).
Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.
Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.
Du är väl förtrogen med Lgr 11 och kan på egen hand och i samverkan med kollegor planera, genomföra och utvärdera din undervisning. 
Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet
Erfarenhet av att arbeta och anpassa undervsningen till elever inom NPF-spektrat ser vi som en merit. Lön
Individuell lönesättning.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, ca 75%.
Allmän visstidsanställning t o m 20200613 med eventuell möjlighet till förlängning. 
Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag
2020-02-20

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare åk 4-5

En av våra pedagoger ska vara ledig under vårterminen och därför söker vi en engagerad lärare som kan vikariera som mentor i åk 5. Vikariatet innefattar undervisning i matematik, engelska, NO och teknik i åk 4-5. Vi söker en trygg och tydlig person, med god social kompetens som kan ta egna initiativ och har lätt för att samarbeta.Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 230 elever, med tillhörande fritidshem, har varit ver... Visa mer
En av våra pedagoger ska vara ledig under vårterminen och därför söker vi en engagerad lärare som kan vikariera som mentor i åk 5. Vikariatet innefattar undervisning i matematik, engelska, NO och teknik i åk 4-5. Vi söker en trygg och tydlig person, med god social kompetens som kan ta egna initiativ och har lätt för att samarbeta.Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 230 elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi har två avdelningar på förskolan med sammanlagt 30 barn. I dagsläget är vi väl förankrad som en av Härnösands förskolor/skolor. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Visa mindre

Lärare i slöjd, inriktning textil

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till årskurs 3. I Vattnets hus finns årskurs 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. Vi arbetar med fokus på rörelse och hälsa. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet. Vi söker nu en slöjdlärare, inriktning textil, som vill arbeta utifrån vår profil.

Tjänsten innebär daglig undervisning i slöjd. Du ansvarar för textilslöjd i tätt samarbete med din kollega som har inriktning trä- och metall. Du ansvarar för att enskilt och tillsammans med dina kollegor planera, genomföra och utvärdera undervisningen. På Gerestaskolan arbetar du i arbetslag. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Du har en god digital kompetens och förstår vikten av att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen med behörighet i ämnet slöjd, inriktning textil, upp till årskurs 6 eller motsvarande.

Om det saknas behöriga sökande så ser vi det som meriterande att du har andra eftergymnasiala utbildningar eller erfarenheter inom textilområdet. Du får gärna ha påbörjat lärarutbildningen med inriktning textilslöjd.

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, 75% som slöjdlärare med eventuella justeringar av tjänstgöringsgraden.

Vikariat till april 2020. Eventuell möjlighet till förlängning.

Intervjuer kan komma att ske löpande då vi har behov av en snabb tillsättning av tjänsten.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Timvikarier sökes till Hälledals skola och fritidshem

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Hälledals skola ligger i ett naturskönt läge i Höga kusten, mittemellan Kramfors och Härnösand. Skolan är en en-parallellig F-6-skola och har 100 elever, varav ett 30-tal barn på fritids. Skolan är liten men har goda resurser i form av skogen som närmaste granne med motinsslinga samt idrottshall och simhall.

Har du pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av pedagogiskt arbete och vill vara med och bidra till elevernas utbildning? Sök till oss! Vi söker nu timvikarier till skolan och fritidshemmet för pedagogiskt arbete.

Arbetsuppgifter

Pedagogiskt arbete inom skolornas klasser och/eller inom fritidshemmet som innebär planering och genomförande av undervisning inom grundskolans ämnen. Som vikarie sker planeringen i samråd med övrig personal.

Kvalifikationer

Pedagogisk utbildning och/eller pedagogisk erfarenhet är meriterande. För dig som söker är det viktigt att ha ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt utifrån verksamhetens behov, att ha god förmåga till att skapa positiva relationer och samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du som person är trygg, har ett gott bemötande, visar stort intresse och engagemang för arbetet och är tillgänglig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För arbete i skolan krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Arbetstid

Dagtid. Vid behov.

Lön

Enligt avtal

Löpande rekrytering efter behov


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare åk 3 - 6

Vi söker en engagerad lärare som brinner för undervisning och som vill vara med och utveckla vår fina skola ytterligare. Du är en trygg och tydlig person, med god social kompetens, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta.Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 225 elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi har två ... Visa mer
Vi söker en engagerad lärare som brinner för undervisning och som vill vara med och utveckla vår fina skola ytterligare. Du är en trygg och tydlig person, med god social kompetens, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta.Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 225 elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi har två avdelningar på förskolan med sammanlagt 30 barn. I dagsläget är vi väl förankrad som en av Härnösands förskolor/skolor. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Visa mindre

Klasslärare mellanstadiet inriktning idrott , Brunne skola.

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Lärare till Brunne skola. Arbetsuppgifter Vi söker dig som ska undervisa i åk 4-6 samt vara klasslärare för åk.6. Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet. Att vi arbetar ämnesinriktat ställer stora krav på att vi samordnar arbetet väl för a... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Lärare till Brunne skola.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska undervisa i åk 4-6 samt vara klasslärare för åk.6. Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet. Att vi arbetar ämnesinriktat ställer stora krav på att vi samordnar arbetet väl för att därigenom kunna ge varje elev handledning och stöd på rätt nivå. I arbetslaget samarbetar du med andra för att skapa tillgängliga lärmiljöer och goda förutsättningar för elevers lärande. Detta arbetssätt utgår från ett elevhälsofrämjande perspektiv som vi utvecklar tillsammans sedan förra läsåret.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet upp till åk. 6 eller motsvarande. Vi ser gärna att du har behörighet i främst idrott SV/SO/ENG och gärna i fler av grundskolans ämnen. Eftersom vi kompletterar varandra på skolan är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden, exempelvis, IT eller annat.

Du som söker
Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen till den lilla skolan med stora möjligheter!

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

I enlighet med lagen om legitimationskrav kan inte lärare utan legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver detta finns möjlighet att erbjuda lärare tidsbegränsad anställning.

För att få arbeta inom skolan, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Lön
Individuell lönesättning.KontaktpersonCatharina Karlsson

0706206402

[email protected]
 

Birgitta Rönnqvist

0611-348734

 
Åke Dahlbäck

070-3951394
Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare till Gerestaskolan

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar vi med fokus på rörelse och hälsa. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt vill utveckla våra digitala lösningar. Vi arbetar med helheter, teman och sammanhang. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet

Vill du prova på att arbeta med oss på Gerestaskolan? Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss!

Tjänsten innebär daglig undervisning i klass. Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. På Gerestaskolan arbetar du i arbetslag. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Du har en god digital kompetens och förstår vikten av att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Vi ser gärna att du har behörighet till åk 6 i främst SV/SO/ENG och gärna i fler av grundskolans ämnen. 

Om det saknas sökanden som har legtimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella.

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning
Tillträde i augusti 2019.

Intervjuer kan komma att ske löpande.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare till Brunne skola.

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Brunneskolan söker lärare till årskurs 4-6.  Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss. Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I ansl... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Brunneskolan söker lärare till årskurs 4-6.  Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss.

Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även Stigsjö förskola, som vi har mycket samarbete med. Brunne skola bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 och på mellanstadiet arbetar vi sedan 2014 ämnesinriktat. Det betyder att eleverna möter olika ämneslärare istället för att möta en klasslärare.  

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska undervisa i åk 4-6 samt vara klasslärare för åk.4. Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet. Att vi arbetar ämnesinriktat ställer stora krav på att vi samordnar arbetet väl för att därigenom kunna ge varje elev handledning och stöd på rätt nivå. I arbetslaget samarbetar du med andra för att skapa tillgängliga lärmiljöer och goda förutsättningar för elevers lärande. Detta arbetssätt utgår från ett elevhälsofrämjande perspektiv som vi utvecklar tillsammans sedan förra läsåret.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet upp till åk. 6 eller motsvarande. Vi ser gärna att du har behörighet i främst SV/SO/ENG och gärna i fler av grundskolans ämnen. Eftersom vi kompletterar varandra på skolan är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden, exempelvis, IT eller annat.

Du som söker
Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen till den lilla skolan med stora möjligheter!

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

I enlighet med lagen om legitimationskrav kan inte lärare utan legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver detta finns möjlighet att erbjuda lärare tidsbegränsad anställning.

För att få arbeta inom skolan, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Lön
Individuell lönesättning.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Slöjdlärare

Tjänsterna innefattar undervisning i textil- respektive träslöjd i åk 3-9. Tjänsten går att kombinera med tjänsten i hemkunskap. Vi söker två engagerade slöjdlärare som brinner för undervisning och som vill vara med och utveckla vår fina skola ytterligare. Trygga och tydliga personer, med god social kompetens, som tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta. Kastellskolan är en skola med förskola, skola from förskoleklass tom åk 9 samt fritidshem.... Visa mer
Tjänsterna innefattar undervisning i textil- respektive träslöjd i åk 3-9. Tjänsten går att kombinera med tjänsten i hemkunskap.

Vi söker två engagerade slöjdlärare som brinner för undervisning och som vill vara med och utveckla vår fina skola ytterligare. Trygga och tydliga personer, med god social kompetens, som tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta.

Kastellskolan är en skola med förskola, skola from förskoleklass tom åk 9 samt fritidshem. Skolan har ca 220 elever och har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med tillhörande fritidshem har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. I dagsläget är vi väl förankrad som en av Härnösands förskolor/skolor. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Visa mindre

Slöjd och bildlärare till Brunne skola.

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Brunneskolan söker nu slöjd och bildlärare till årskurs 3-6.  Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss. Är din största passion att skapa med trä, textil och färger och dessutom gillar att lä... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.


Brunneskolan söker nu slöjd och bildlärare till årskurs 3-6.  Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss.


Är din största passion att skapa med trä, textil och färger och dessutom gillar att lära ut din passion till våra barn!

Här är det är nära till naturen och skogen och det finns ett stort engagemang för skolan i bygden. I anslutning till skolan ligger även Stigsjö förskola, som vi har mycket samarbete med. Brunne skola bedriver verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 och på mellanstadiet arbetar vi sedan 2014 ämnesinriktat. Det betyder att eleverna möter olika ämneslärare istället för att möta en klasslärare.  

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska undervisa i slöjd och bild åk 3-6. I slöjden arbetar vi integrerat med trä/metall och textil. Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet. Att vi arbetar ämnesinriktat ställer stora krav på att vi samordnar arbetet väl för att därigenom kunna ge varje elev handledning och stöd på rätt nivå. I arbetslaget samarbetar du med andra för att skapa tillgängliga lärmiljöer och goda förutsättningar för elevers lärande. Detta arbetssätt utgår från ett elevhälsofrämjande perspektiv som vi utvecklar tillsammans sedan förra läsåret.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du har lärarexamen och behörighet i slöjd och bild samt gärna i fler av grundskolans ämnen. Eftersom det är en liten skola kompletterar vi varandra, då är det en merit med ytterligare fördjupade kunskaper inom något eller några områden exempelvis, IT eller annat.

Du som söker
Du är en trygg person som delar de grundläggande värderingarna i skolans styrdokument. Du har förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Du ska vara en tydlig ledare i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundsyn, samarbetsförmåga och god social kompetens. Som person är du tålmodig och visar lyhördhet och empati för andra. Du har en professionell framtoning och kan skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen till den lilla skolan med stora möjligheter!

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2019 eller enligt överenskommelse .

I enlighet med lagen om legitimationskrav kan inte lärare utan legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver detta finns möjlighet att erbjuda lärare tidsbegränsad anställning.

För att få arbeta inom skolan, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Lön
Individuell lönesättning.

 Kontaktperson


Catharina Karlsson

0706206402

[email protected]Birgitta Rönnqvist

0611-348734

 Åke Dahlbäck

070-3951394

 

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Slöjdlärare (trä - och metall) Gerestaskolan

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till årskurs 3. I Vattnets hus finns årskurs 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. Vi arbetar me... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.


Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till årskurs 3. I Vattnets hus finns årskurs 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. Vi arbetar med fokus på rörelse och hälsa. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet.

Vill du prova på att arbeta med oss på Gerestaskolan? Då en av våra lärare ska gå i pension finns möjligheten att arbeta hos oss! Vi söker nu en slöjdlärare, inriktning trä- och metall, som vill arbeta utifrån vår profil.

Tjänsten innebär daglig undervisning i slöjd. Du ansvarar för trä- och metallslöjd i tätt samarbete med din kollega som har inriktning textil. Du ansvarar för att enskilt och tillsammans med dina kollegor planera, genomföra och utvärdera undervisningen. På Gerestaskolan arbetar du i arbetslag. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Du har en god digital kompetens och förstår vikten av att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen med behörighet i ämnet slöjd, inriktning trä- och metall, upp till årskurs 6 eller motsvarande.

Beroende på sökandens övrig behörighet samt utifrån verksamhetens eventuella behov kan ev. en högre tjänstgöringsgrad erbjudas.

I enlighet med lagen om legitimationskrav krävs legitimation för tillsvidareanställning. Om det saknas behöriga sökande kan en tidsbegränsad anställning bli aktuell.

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, 75% som slöjdlärare med eventuell möjlighet till högre tjänstgöringsgrad.
Tillträde i augusti 2019.

Intervjuer kan komma att ske löpande.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning


 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Slöjdlärare trä - och metall Älandsbro och Hälledals skola

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Älandsbo skola och Hälledals skola är två mycket trevliga F-6 skolor som ligger i lugna och natursköna områden norr om Härnösand i vackra Höga Kusten. Älandsbro skola har ca 190 elever och Hälledals skola ca 100. Är du en driven pedagog som s... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Älandsbo skola och Hälledals skola är två mycket trevliga F-6 skolor som ligger i lugna och natursköna områden norr om Härnösand i vackra Höga Kusten. Älandsbro skola har ca 190 elever och Hälledals skola ca 100.

Är du en driven pedagog som ser möjligheter och lösningar och gillar utmaningar? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta? Vill du göra skillnad i unga människors liv och har stora förväntningar på dina elever? Sök till oss!

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och föräldrar men även att du kan arbeta självständigt. Personlig lämplighet är avgörande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är:

- behörighet i att undervisa i trä- och metallslöjd.
- engagerad i eleverna och deras lärande. Elevernas delaktighet och möjlighet att påverka ser du som en tillgång.
- en tydlig och trygg vuxen i skolan.
- väl insatt i skolans styrdokument.
- trygg i kommunikationen med hemmet.

Vi förväntar oss att du har förmåga att arbeta systematiskt och är reflekterande. Nyfikenhet, tolerans, ärlighet, rättvisa, inkludering, respekt för mångfald och förståelse för kulturella skillnader är ledord i din yrkesutövning. Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan mot tydliga kunskapsmål och förstärka elevernas lust att lära.

Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Du har en vilja och förmåga att utveckla elevens förmågor. Vi ser även att du har en förmåga och vilja att kunna samverka med övrig personal och verksamhet på skolan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas före anställning.

Arbetstid/varaktighet
Deltid 57%, tillsvidareanställning. I enlighet med legitimiationskrav krävs legitimation för tillsvidareanställning.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare till Gerestaskolan

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Gerestaskolan är en F-6 skola med ett fantastiskt läge och naturen som närmsta granne. Vindens och Jordens Hus rymmer förskoleklass till år 3. I Vattnets hus finns år 4-6 och i Eldens hus finns delar av grundsärskolan. På Gerestaskolan arbetar vi med fokus på rörelse och hälsa. Vi satsar framåt på tillgängliga och rörelsefrämjande miljöer samt vill utveckla våra digitala lösningar. Vi arbetar med helheter, teman och sammanhang. Vi låter skapande och undersökande arbete vara en arbetsmetod. Att verka för en skola med hållbar utveckling är för oss en självklarhet

Vill du prova på att arbeta med oss på Gerestaskolan? Då en av våra lärare går vidare till andra uppdrag finns nu möjligheten att arbeta hos oss!

Tjänsten innebär daglig undervisning i klass. Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. På Gerestaskolan arbetar du i arbetslag. Du kommer att arbeta med kollegialt lärande och med verksamhetens utvecklingsfrågor i samarbete med dina kollegor och skolledning.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och arbetar utifrån läroplanens mål. Du tycker om att ta ansvar och besitter förmågan att arbeta självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och har gärna erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra. Du är professionell i ditt bemötande och har en god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Du har en god digital kompetens och förstår vikten av att göra din undervisning stimulerande för eleverna. Du tror på att alla kan lyckas. Med tålmodighet och lugn är du beredd att skapa de förutsättningar som krävs.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet upp till årskurs 6 eller motsvarande. Vi ser gärna att du har behörighet till åk 6 i främst SV/SO/ENG och gärna i fler av grundskolans ämnen. 

Om det saknas sökanden som har legtimation enligt ovan kan andra sökanden eventuellt bli aktuella.

För att få börja arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs även ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning
Tillträde i augusti 2019.

Intervjuer kan komma att ske löpande.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Hälledals skola söker 2 vikarierande klasslärare

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Hälledals skola är en mycket trevlig F-6 skola som ligger i ett lugnt, mycket naturskönt område i vackra Höga Kusten mittemellan Kramfors och Härnösand. På kvällar och helger fungerar hela skolområdet som ett nav i lokalsamhället med skog och ... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Hälledals skola är en mycket trevlig F-6 skola som ligger i ett lugnt, mycket naturskönt område i vackra Höga Kusten mittemellan Kramfors och Härnösand. På kvällar och helger fungerar hela skolområdet som ett nav i lokalsamhället med skog och motionsslinga, simhall, idrottshall och ett fantastiskt bibliotek som är öppet för allmänheten. Skolan har ca 100 elever vilket innebär att det är ca 15 elever i varje klass.

Är du en driven pedagog som ser möjligheter och lösningar och gillar utmaningar? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta? Vill du göra skillnad i unga människors liv och har stora förväntningar på dina elever? Vill du ha ett uppdrag att stärka och utveckla undervisningen på Hälledals skola, sök till oss!

Tillsammans med lärarkollegor, resurspersoner, elevhälsoteam och skolledning bidrar du till att skapa ett stabilt och tryggt sammanhang, tillgängligt för elever i stor eller liten utsträckning beroende på individers eller gruppers skiftande behov. Kunskaper kring NPF är meriterande. Du är en trygg och tydlig person som genom lågaffektivt bemötande och kan förmedla en känsla av sammanhang och inspirera till studier. Du är övertygad om att alla kan lyckas i skolan genom att vi ser hela människan och dess utvecklingspotential och att alla funktioner på skolan arbetar gemensamt för att uppnå resultat i form av måluppfyllelse.

Vi söker dig som är legitimerad lärare och vill undervisa på mellanstadiet och få ett uppdrag som vikarierande klasslärare.

Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och föräldrar men även att du kan arbeta självständigt. Personlig lämplighet är avgörande.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, vikariat med tillsättning snarast eller enligt överenskommelse tom 20 juni.

Intervjuer sker löpande under ansökningsprocessen.

Lön
Individuell lönesättning


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare i Slöjd , Bild och Hemkunskap till Solenskolan F - 6

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Nu söker vi lärare i textilslöjd, träslöjd, bild och hemkunskap till Solenskolan. Solenskola... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Nu söker vi lärare i textilslöjd, träslöjd, bild och hemkunskap till Solenskolan.

Solenskolan är en F-6-skola med 370 elever och 60 personal och är belägen vid södra infarten till Härnösand. Förutom grundskolans verksamhet F-6 har vi flera fritidsavdelningar.

Skolan kan sägas vara mångkulturell med tanke på att nästan hälften av våra elever är utlandsfödda. Vi jobbar med ett språkutvecklande arbetssätt där vi ser flerspråkigheten som en styrka. Utomhuspedagogik är en naturlig del i vår dagliga verksamhet där närheten till fin havs- och skogsmiljö nyttjas flitigt både under skoldagen och i fritidsverksamheten.

Vår vardag ska präglas av ett tillsammansarbete med fokus på elevernas lärande och utveckling. Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar vardagen där vi ser en stark koppling mellan god hälsa och lärande. Vi skapar gemensamma målbilder och jobbar ämnesinriktat och ämnesövergripande där den gemensamma kompetensen tas tillvara på ett optimalt sätt, vilket främjar eleverna. Fokus ligger på att jobba med värdegrundsfrågor och trygghet och på skolan finns ett väl fungerande elevhälsoteam och ett aktivt trygghetsteam. Den digitala kompetensen utvecklar vi genom kollegialt lärande och gemensamma workshops. Hos oss ingår ni i årskursarbetslag med schemalagda möten som ger förutsättning till samarbete och verksamhetsutveckling.

Solenskolan är Övningsskola kopplad mot Mittuniversitetet vilket innebär att all personal har genomgått utbildning som har lyft de kvaliteter som verksamheten har och stärkt den didaktiska kompetensen hos all undervisande personal. Vår skola tar emot studenter som går en pedagogisk utbildning under deras utbildningstid och vi har en stor andel handledare.

Du som söker

Vi ser gärna att du som medarbetare är utvecklingsinriktad och nyfiken på att utveckla skolan baserat på aktuell forskning mot tydliga kunskapsmål samt att förstärka elevernas lust att lära.

Vi söker dig som är legitimerad lärare i textilslöjd, träslöjd, bild eller hemkunskap och brinner för att arbeta med barn och ungdomar, deras lärande och utveckling, men också för verksamhetsutveckling. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och ser elevernas individuella behov. Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor, föräldrar samt har ett inkluderande förhållningsätt. Du ser relationer som en framgångsfaktor i det dagliga arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som är behörig lärare i slöjd, bild eller hemkunskap.

Arbetstid/varaktighet

Flera tjänster

Heltid, tillsvidareanställning med tillträde senast augusti 2019.

I enligt med lagen om legitimationskrav kan inte lärare som saknar legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver det finns möjlighet att erbjuda tidsbegränsad anställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Lön

Individuell lönesättning.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Lärare särskild undervisningsgrupp

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Arbetsuppgifter Vi söker dig som kan fortsätta att utveckla Brännaskolans arbete med elever i behov av särskilt stöd. På skolan har vi en särskild undervisningsgrupp – Flexigruppen med några få elever som varierar under tid utifrån elevernas ... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan fortsätta att utveckla Brännaskolans arbete med elever i behov av särskilt stöd. På skolan har vi en särskild undervisningsgrupp – Flexigruppen med några få elever som varierar under tid utifrån elevernas och verksamhetens behov. I den lilla gruppen jobbar vi  med kunskapsmål och har  målet att eleverna utvecklas för att kunna  fungera i vanlig klass. En av de saker som vi ser behöver utvecklas är samverkan mellan klasslärare, personal i Flexigruppen, Elevhälsan och vårdnadshavare.

Vi har hög vuxennärvaro och lägger vikt vid att hjälpa elever fungera i sociala sammanhang. I arbetet med Flexigruppen ingår också handledning av elevassistenter samt administrativa uppgifter som exempelvis kartläggningar och arbete med åtgärdsprogram.

Parallellt med ovan nämnda utvecklingsarbete (ca 50%) ingår du i skolans elevhälsoteam EHT. Och jobbar där mot vårat mellanstadium, Fyren (ca 50%). Elevhälsoteamet jobbar enligt Bergsjömodellen med EHM en främjande, förebyggande och lärande modell.

Kvalifikationer

Du ska ha adekvat utbildning för uppdraget; legitimerad lärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning alternativt legitimerad lärare åk 4-6 med intresse, kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF-området.

Dina viktigaste förmågor: Du är en trygg vuxen som har tålamod, god samarbetsförmåga, kan anpassa ditt bemötande - som är lågaffektivt och positivt, är en god lyssnare, kan ha "många bollar i luften", kan tolka beteenden och kan vara "steget före" i tanke och handling. Du har mycket goda datakunskaper. Du kommunicerar utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv i varje möte med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du har med fördel erfarenhet av att leda eller handleda kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2019 eller enligt överenskommelse. I enligt med lagen om legitimationskrav kan inte lärare som saknar legitimation erhålla tillsvidareanställning. Utöver det finns möjlighet att erbjuda tidsbegränsad anställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Lön

Individuell lönesättningTjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan där du presenterar dig och dina tankar om arbetet med barn/ungdomar i behov av särskilt stöd.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Studera till lärare 4 - 6 samtidigt som du arbetar!

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Härnösands kommun har i samarbete med Mittuniversitetet och ytterligare 14 kommuner i regionen tagit fram denna arbetsintegrerade lärarutbildning. Målet är att öka antalet behöriga lärare i våra skolor i Jämtlands och Västernorrlands län s... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Härnösands kommun har i samarbete med Mittuniversitetet och ytterligare 14 kommuner i regionen tagit fram denna arbetsintegrerade lärarutbildning. Målet är att öka antalet behöriga lärare i våra skolor i Jämtlands och Västernorrlands län samt i Hälsingland. 

Den arbetsintegrerade lärarutbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i grundskolans årskurs 4-6 med inriktning NO och teknik. Utbildningen innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5,5 år. Under hela studietiden har du parallellt en läraranställning på halvtid i Härnösands kommun.

Som sökande till denna tjänst är du automatisk sökande till de andra deltagande kommunernas tjänster inom Västernorrland och Hälsingland och du behöver därför inte söka anställning hos fler än den kommun som du helst önskar anställning hos.

Så här fungerar det:
- Du är knuten till en lärartjänst i Härnösands kommun under hela studietiden.
- Lärarkontraktet förnyas en gång per år, under förutsättning att intresset är ömsesidigt.
- Tjänsten består av 50% lärartjänst och 75% studier på grundlärarprogrammet.
- Lönen är 18.000 kronor per månad. 
- Du kan söka studiestöd från CSN. 
- Efter avslutade studier är du lärare och kan söka lärarlegitimation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tänker att läraryrket är något för dig, du får gärna ha erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har förmåga att se elevers behov och du är trygg som ledare i och utanför klassrummet. Du samarbetar med och tar stöd av erfarna kollegor för att ge elever bästa möjliga förutsättningar till lärande. Du vill vara en del i digitaliseringen av undervisningen i Härnösands kommun.  Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. 
En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till den arbetsintegrerade lärarutbildningen på Mittuniversitetet. 

Information om utbildningen
Frågor gällande utbildningen besvaras av Mittuniversitetet. Länk till information och ansökan: http://www.miun.se/larare4-6
Sista ansökningsdag att söka utbildningen är 15 april.


Ansökan till tjänst hos kommunen
Sista ansökningsdag 15 april
Anställningen startar hösten 2019, exakt datum meddelas i samband med rekryteringen.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre