Lediga jobb som Omsorgskurator i Härnösand

Se lediga jobb som Omsorgskurator i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Anhörigkonsulent

Ansök    Okt 26    Härnösands kommun    Omsorgskurator
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Socialförvaltningens enhet för Anhörig och närståendestöd söker en anhörigkonsulent.

Arbetsuppgifter:

Som anhörigkonsulent kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Den strategiska delen handlar bland annat om att lyfta anhörigperspektivet gentemot personal, allmänhet och anhöriga men även att stödja verksamheterna i implementering av anhörigstöd. Du omvärldsbevakar och är inte rädd för att prova nytt samtidigt som du följer upp resultatet. Vidare informerar du, samverkar och för dialog om anhörigstöd med såväl interna som externa samverkanspartners. I den operativa delen av tjänsten kommer du att ge råd, stöd och vägledning i form av enskilda samtal, men också att initiera och leda anhöriggrupper samt stödgrupper (både anhörig och dess närstående deltar), utifrån behov. En viktig uppgift är att på eget initiativ eller tillsammans med andra aktörer planera och genomföra utbildningar/föreläsningar, aktiviteter som vänder sig till anhöriga och allmänhet. Detta bland annat via enhetens mötesplats. En central utmaning är att nå ut till fler anhöriga för att kunna erbjuda stöd till så många som möjligt. En del i arbetet är att stödja enhetens volontärer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning inom vård och omsorg. Du har med fördel erfarenhet av arbete med anhörigfrågor samt enskilda samtal och samtal i grupp. För att lyckas i rollen är du självständig, utvecklingsinriktad och ansvarsfull person som har lätt att samarbeta. Du är positiv inför förändringar och har förmåga att entusiasmera kollegor att medverka i utvecklingen av anhörigstödet. Du trivs med att arbeta strukturerat och att bidra till planeringen av verksamheten. I mötet med andra är du lugn, lyhörd och tillmötesgående och du har god förståelse för hur olika människor tar till sig kunskap. Du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap utifrån människors olika förutsättningar. Ditt intresse och din vilja att hjälpa andra märks i ditt dagliga arbete. Du bör vara bekväm i rollen som utbildare och våga prata inför små och stora grupper internt och offentligt. Erfarenhet av arbete inom demens och utbildning inom området är meriterande då kommunens anhörigstöd arbetar utifrån en evidensbaserad modell för stöd till demenssjuka och deras anhöriga.

Om du är utbildad arbetsterapeut är det meriterande, om så är fallet kommer du få utföra aktivitetsbedömningar som underlag för olika åtgärder och insatser.

Körkort är ett krav

Fackliga representanter nås via kommunens växel: 0611-348000


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre