Lediga jobb som Processansvarig, ITIL i Härnösand

Se lediga jobb som Processansvarig, ITIL i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Projektledare

Kommunförbundet Västernorrland arbetar målmedvetet tillsammans med länets kommuner och regionala aktörer med att utveckla välfärden. Vi arbetar långsiktigt för att utveckla kunskap och metoder som gör nytta både för våra kommuner och för medborgaren. Nu förstärker vi med: Projektledare till projektet TEO (Tillgängliga e-tjänster i Offentlig sektor) Vi erbjuder ett spännande, utmanande och mycket värdeskapande projektledaruppdrag i en dynamisk och lärande... Visa mer
Kommunförbundet Västernorrland arbetar målmedvetet tillsammans med länets kommuner och regionala aktörer med att utveckla välfärden. Vi arbetar långsiktigt för att utveckla kunskap och metoder som gör nytta både för våra kommuner och för medborgaren.
Nu förstärker vi med:
Projektledare till projektet TEO (Tillgängliga e-tjänster i Offentlig sektor)
Vi erbjuder ett spännande, utmanande och mycket värdeskapande projektledaruppdrag i en dynamisk och lärande miljö tillsammans med kompetenta, engagerade och handlingskraftiga medarbetare. Vill du vara med?
Arbetsuppgifter
Uppdraget handlar om att via olika utvecklingsprojekt skapa förutsättningar, stödja och driva den fortsatta digitaliseringen inom kommunerna. Som projektledare kommer du vara ansvarig för projektets alla faser som analys, planering, genomförande, uppföljning och avslut. I ansvaret ingår rapportering, dokumentation, underlag, budget och ekonomisk uppföljning samt projektets leveranser och resultat. Förutom att leda projekt kommer du att arbeta med olika referens- och arbetsgrupper.
Kontinuerlig dialog med styrgrupp, projektägare och projektfinansiärer är viktig samt att projektets kunskaper sprids till deltagande kommuner och andra organisationer.
Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och energisk projektledare med hög personlig mognad som är trygg i sin egen kompetens och modig nog att utmana det invanda. Du är uppdragsorienterad och har förmågan att vara alla kommuners stöd i utvecklingsarbetet. Du kan inspirera andra, skapa hållbara relationer och stödja samarbete.
Dokumenterad erfarenhet av större digitaliseringsprojekt är en förutsättning. Det är meriterande om du drivit projekt på regional eller nationell nivå. Du är projektutbildad och har stor erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning. Du bör även ha god kunskap av ekonomisk uppföljning, upphandling och redovisning av projekt. Din utbildningsbakgrund kan vara inom it eller verksamhetsutveckling. Yrkeserfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande.
Du behöver vara van att ta stort egen ansvar och ha förmåga att strukturera och koordinera. Du uttrycker dig också väl i tal och skrift inom det svenska språket.
Vi kommer att lägga störst vikt vid personliga egenskaper, dina tidigare yrkeserfarenheter och uppnådda resultat.
Övrigt om tjänsten
Din placering är i Härnösand och i första hand tidsbegränsad i två år med möjlighet till tillsvidare. Tjänsten kommer att kunna innebära visst resande. Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till arbete på distans och förtroendearbetstid ges i överenskommelse med närmaste chef.
Bekräftelse på inkommen ansökan skickas 9/8 med anledning av semestrar.
Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Digitaliseringssamordnare

Är du en person som initierar, samordnar, leder och stödjer utvecklings- och lärandeprocesser samt har erfarenhet av projekt inom digitaliseringens område? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande, utmanande och värdeskapande uppdrag. Arbetsuppgifter Du kommer att vara en central person för att stödja kommunernas verksamhetsutveckling och du har ansvar för att etablera och skapa stödjande strukturer för digital utveckling. Du kommer att stödja, koordi... Visa mer
Är du en person som initierar, samordnar, leder och stödjer utvecklings- och lärandeprocesser samt har erfarenhet av projekt inom digitaliseringens område? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande, utmanande och värdeskapande uppdrag.
Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en central person för att stödja kommunernas verksamhetsutveckling och du har ansvar för att etablera och skapa stödjande strukturer för digital utveckling. Du kommer att stödja, koordinera och samordna olika forum och arbetsgrupper. Du kommer också att representera länets kommuner i olika sammanhang. I rollen ingår att fånga utvecklingsbehov, driva och utveckla nätverk, vara kontaktperson och föra fram kommunernas behov samt facilitera och administrera Digitaliseringsrådets arbete.
Arbetet omfattar även omvärldsbevakning och att skapa förutsättningar för den fortsatta digitaliseringen inom kommunerna. Du arbetar både strategiskt och operativt, långsiktigt och resultatinriktat utifrån uppdragsgivarnas behov och direktiv.
Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig som har universitetsexamen inom ett lämpligt område. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av förändringsledning utifrån verksamhetsutveckling och nyttorealisering. Du ska vara van att arbeta i samverkan med olika parter och har en dokumenterad erfarenhet av projektledning och projektekonomisk uppföljning.
Erfarenhet av större digitaliseringsprojekt är en förutsättning och det är meriterande om du har arbetat i politiskt styrda organisationer.
Vi söker en engagerad och energisk förändringsagent med hög personlig mognad som är trygg i sin egen kompetens och modig nog att utmana det invanda. Du är uppdragsorienterad och har förmågan att vara alla kommuners stöd i utvecklingsarbetet. Som person kan du omsätta din omvärldsbevakning till verksamhetsnytta och har förmåga att planera och organisera arbetet självständigt. Du kan inspirera andra, skapa hållbara relationer och stödja samarbete. Du uttrycker dig också väl i både tal och skrift inom det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till förtroendearbetstid och distansarbete ges i överenskommelse med närmaste chef. Visa mindre