Lediga jobb som Trafikplanerare, offentlig förvaltning i Härnösand

Se lediga jobb som Trafikplanerare, offentlig förvaltning i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Trafikplanerare

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.Om tjänsten
Samhällsförvaltningen inom Härnösands kommun består av fem avdelningar som tillsammans ansvarar för en rad olika områden inom samhällsbyggandet. Stadsplanering, handläggning av bygglov, planering och drift av natur- och friluftsområden, tillsyn enligt olika lagstiftningar samt drift och utveckling av gator och parker är några av de frågor som vi ansvarar för. Vi jobbar tillsammans för att skapa ett hållbart samhälle idag och för kommande generationer.

Teknikavdelningen består av två enheter, teknikenheten och gatuenheten. Tjänsten som trafikplanerare ingår i teknikenheten där våra kommunala strategiska trafikfrågor hanteras. Övriga delar inom teknikenheten är park-, skog- och naturfrågor samt strandskydd och dagvatten.

Du får här möjligheten att förkovra dig i en spännande trafikplanerarroll med många personkontakter.

Arbetsuppgifter
Som trafikplanerare har du en strategisk och viktig roll som samordnare av kommunens trafikfrågor, såväl de övergripande trafikstrukturerna som de lokala lösningarna ingår i arbetet. Här ingår alla trafikslag inklusive kollektiv- och gång/cykeltrafik.

Du ansvarar för att ta fram strategiska dokument inom trafikområdet samt säkerställa att de är uppdaterade, ta fram åtgärdsförslag och driva på genomförandet av dessa. Du besvarar remisser, motioner och yttranden inom trafikområdet. Du medverkar med din kunskap som bollplank och stöd för övriga funktioner inom förvaltningen och genomför utredningar och analyser inom trafikområdet. Du arbetar också tillsammans med kommunens projektledare för att bland annat utveckla befintliga gatumiljöer, öka trafiksäkerheten samt arbeta med trafikreglering i samband med underhållsarbetet.

Du kommer även agera beställare och granskare av olika utredningar och av utformningsförslag. Arbetet innebär mycket kontakter och samarbetet med kollegor, politiker, myndigheter och allmänheten.

Då vi är en liten organisation/kommun får man möjlighet att utvecklas och arbeta inom ett varierat och brett arbetsområde och kan även behöva hoppa in på områden som ligger utanför den egna rollen.


Kvalifikationer
Vi söker dig som några års erfarenhet av liknande tjänst, samt relevant utbildning inom trafik-, stads- eller samhällsplanering men du kan också ha förvärvat kunskapen genom arbetserfarenhet inom området som kommunen anser likvärdig.

Det är meriterande om du har arbetat som trafikplanerare eller liknande tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med frågor inom framkomlighet, trafiksäkerhet, tillgänglighet, parkering och barnperspektivet i trafiken.

Att du är bra på att uttrycka dig i tal och skift på svenska samt har goda datorkunskaper är en förutsättning. Vi söker dig som är initiativtagande och gillar att vara lösningsfokuserad i det dagliga arbetet. Din förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, där du sätter upp och håller tidsramar, är viktig i vår organisation. 

God samarbetsförmåga är en viktig egenskap eftersom vi arbetar nära varandra och du dessutom kommer ha kontakter med andra förvaltningar och externa aktörer. 

Du måste också ha B-körkort. Vi har tillgång till miljöbilar och el-cyklar.

Övrig information
Tjänsten som trafikplanerare är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag är den 14 november. Välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter går att nå via kommunens växel 0611-34 80 00.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre