Lediga jobb Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa i Härnösand

Se alla lediga jobb från Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa i Härnösand. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Härnösand som finns inom det yrket.

Kommunals a-kassa söker handläggare till kontoret i Härnösand

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Därför söker vi nu flera ansvarstagande och serviceinriktade Handläggare för att stärka upp Kommunals a-kassa i Härnösand. Kanske är det just dig vi söker! Om Kommunals a-kassa Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning för medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommun... Visa mer
Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Därför söker vi nu flera ansvarstagande och serviceinriktade Handläggare för att stärka upp Kommunals a-kassa i Härnösand. Kanske är det just dig vi söker!
Om Kommunals a-kassa
Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning för medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är primärt anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret. För mer information om Kommunals a-kassa besök gärna www.kommunalsakassa.se
Arbetsbeskrivning
Som handläggare ansvarar du för att utreda och ta beslut om utbetalning av arbetslöshetsersättning utifrån gällande lagstiftning. Ditt arbete kommer att bestå av flera olika moment, som att handlägga olika typer av ärenden, svara i telefon, besvara mejl och meddelanden. Det innebär att du behöver kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter och kunna arbeta med flera olika saker samtidigt. Du behöver vara öppen inför att ditt arbete ständigt kan komma att ändras och utvecklas utifrån den digitalisering som sker i hela samhället. Därför är det viktigt att du kan ta till dig ny teknik och nya arbetssätt.
Exempel på arbetsuppgifter
Utreda och fatta beslut om ersättning utifrån gällande lagstiftning och rutiner.
Analysera och göra bedömningar.
Formulera och motivera beslut.
Ge service till våra medlemmar på telefon, mejl och andra kanalerBakgrund
Tjänsten passar dig som uppskattar att ha ett stort ansvar, är effektiv inom handläggning, har ett intresse för personlig service och en vilja att hjälpa andra. Du behöver vara skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar med klarspråk vilket innebär att du till exempel ska kunna formulera om svår juridisk text till tydlig och korrekt svenska. Vi ser också att du är serviceinriktad, empatisk och lugn i kontakten med medlemmar. Som handläggare kommer du ingå i ett team och behöver därför kunna kommunicera bra och ha lätt för att samarbeta med andra för att uppnå uppsatta mål.
Vi söker dig som
Har eftergymnasial utbildning, gärna med juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning
Har erfarenhet av kundservice, utredningsarbete eller tidigare arbetat på någon myndighet
Är driven, resultatinriktad och vågar fatta beslut
Är kommunikativ och kan förmedla komplex information på ett tydligt och enkelt sätt
Är van vid att arbeta med många saker samtidigt och kan naturligt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter
Är analytisk och van att hantera en stor mängd information
Talar och skriver svenska flytande, och kan även kommunicera på engelskaMeriterande
Tidigare arbetat på en a-kassa eller annan myndighet till exempel Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen
Kunskap om våra lagstiftningar ALF och LAK
Att du talar fler språk än svenska och engelska t.ex. arabiska, persiska eller somaliska.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Övrig information
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i all vår rekrytering. Tillträde för tjänsten är omgående enligt överenskommelse och det är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Du kommer att arbeta på Kommunals a-kassas kontor i Härnösand. Lön och arbetsvillkor gäller enligt gällande avtal och Kommunals a-kassa har kollektivavtal med Handels.
Sista ansökningsdag 2 december 2022.
Vi går igenom urvalet löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in ditt personliga brev och CV redan nu till:
[email protected]
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Daniel Svensson 010-442 75 45
Facklig representant, Dijana Omanovic 010-442 75 31Varmt välkommen med din ansökan.


Behandling av personuppgifter
Här kan du läsa om hur Kommunals a-kassa behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har när du söker arbete hos oss: https://www.kommunalsakassa.se/personuppgifter-ansokan Visa mindre

Kommunals a-kassa söker 3 st handläggare till kontoret i Härnösand

Är du vår nya medarbetare? Vi söker dig som känner ett stort ansvar och har ett brinnande intresse för personlig service, effektiv handläggning och en vilja att hjälpa andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du får möjlighet att arbeta i en av samhällets viktigaste organisationer med bra förmåner och engagerade kollegor. Utbildning och erfarenhet Eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning helst inom samhällsvetenskap oc... Visa mer
Är du vår nya medarbetare?
Vi söker dig som känner ett stort ansvar och har ett brinnande intresse för personlig service, effektiv handläggning och en vilja att hjälpa andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du får möjlighet att arbeta i en av samhällets viktigaste organisationer med bra förmåner och engagerade kollegor.
Utbildning och erfarenhet
Eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning helst inom samhällsvetenskap och/eller juridik. 2-3 års arbetslivserfarenhet, gärna inom kundservice och utredningsarbete.
Meriterande
· Att du talar flera språk än svenska och engelska, till exempel arabiska, persiska och somaliska.
· Tidigare arbetat på en a-kassa eller annan myndighet, till exempel Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen.
· Kunskap om våra lagstiftningar ALF och LAK.
· Tidigare arbetat med kundservice.
Exempel på arbetsuppgifter
· Utreda och fatta beslut om ersättning utifrån gällande lagstiftning och rutiner.
· Analysera och göra bedömningar.
· Formulera och motivera beslut.
· Ge service till våra medlemmar på telefon, mejl och andra kanaler.
Dina personliga egenskaper
Ditt arbete kommer att bestå av flera olika moment, som att svara i telefon, besvara mejl, chatta och handlägga olika typer av ärenden. Det innebär att du behöver kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter och kunna arbeta med flera olika saker samtidigt.
Du behöver vara öppen inför att ditt arbete ständigt kan komma att ändras och utvecklas utifrån den digitalisering som sker i hela samhället. Därför är det viktigt att du kan ta till dig ny teknik och nya arbetssätt.
Du behöver vara skicklig på att uttrycka dig i skrift och tal. I vår organisation arbetar vi med klarspråk vilket innebär att du ska kunna formulera om svår juridisk text till begriplig svenska.
Vi ser också att du är serviceinriktad, empatisk och lugn i kontakten med våra medlemmar. Som handläggare kommer du ingå i ett team och du behöver därför kunna samarbeta med andra för att vi tillsammans ska kunna uppnå våra gemensamma mål.
Ansökan och anställningsvillkor
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i all vår rekrytering.
Tjänsten är tillsvidare på heltid och vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Vi kommer att kalla till intervju löpande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, ansök gärna så snart som möjligt.
Du kommer att genomgå en internutbildning.
Lön och arbetsvillkor enligt gällande avtal.
Vi har kollektivavtal med Handels.
Sista ansökningsdag: 2020-09-30
Skicka ett personligt brev och CV till:
[email protected]
Märk ansökan med: "Handläggare Härnösand”
Beskriv varför du är intresserad av tjänsten och varför just du skulle passa bäst för den.
Har du frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Daniel Svensson 010-442 75 45.
Fackligt ombud, Dijana Omanovic 010-442 75 31.
Välkommen med din ansökan!


Behandling av personuppgifter
Här kan du läsa om hur Kommunals a-kassa behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har när du söker arbete hos oss: https://www.kommunalsakassa.se/personuppgifter-ansokan Visa mindre

Kommunals a-kassa söker Servicehandläggare till kontoret i Härnösand

Är du vår nya medarbetare? Vi söker dig som är professionell, engagerad, empatisk och trovärdig och som brinner för att ge personlig service till våra medlemmar. Som servicehandläggare bistår och stöttar du våra handläggare i deras ärendehantering. Du har självständiga arbetsuppgifter som bla. innebär att du svarar på frågor från medlemmar, myndigheter och samarbetspartner. Du kommer att arbeta i våra interna handläggningssystem. Utbildning och erfare... Visa mer
Är du vår nya medarbetare?
Vi söker dig som är professionell, engagerad, empatisk och trovärdig och som brinner för att ge personlig service till våra medlemmar.
Som servicehandläggare bistår och stöttar du våra handläggare i deras ärendehantering. Du har självständiga arbetsuppgifter som bla. innebär att du svarar på frågor från medlemmar, myndigheter och samarbetspartner.
Du kommer att arbeta i våra interna handläggningssystem.

Utbildning och erfarenhet
Lägst gymnasiekompetens.


Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kundservice eller administrativa arbetsuppgifter.


Som servicehandläggare ska du...
Utföra administrativa uppgifter.
Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Vi jobbar med klarspråk i all vår kommunikation.
Dela vår värdegrund.
Ha lägst gymnasiekompetens.
Ha god vana av att använda både dator och mobila enheter så som smart mobil och surfplatta.Ansökan och anställningsvillkor
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i all vår rekrytering.
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under perioden: 1 april – 30 september 2021.
Du kommer att tillhöra vårt kontor i Härnösand.
Lön och arbetsvillkor enligt gällande avtal.
Vi har kollektivavtal med Handels.

Sista ansökningsdag: 2021-03-07

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så välkommen med din ansökan redan i dag!


Skicka ett personligt brev och CV till:
[email protected]
Märk ansökan med: "Handläggare Härnösand”
Beskriv varför du är intresserad av tjänsten och varför just du skulle passa bäst för den.
Har du frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Daniel Svensson 010-442 75 45.
Fackligt ombud, Dijana Omanovic 010-442 75 31.


Välkommen med din ansökan!


Behandling av personuppgifter
Här kan du läsa om hur Kommunals a-kassa behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har när du söker arbete hos oss: https://www.kommunalsakassa.se/personuppgifter-ansokan Visa mindre