Lediga jobb som Speciallärare i Härnösand

Se lediga jobb som Speciallärare i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Speciallärare 75% till Kristinaskolan i Härnösand

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Kristinaskolan i Härnösand är en specialskola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Upptagningsområdet för skolan är från Gävleborgs län i söder till Norrbottens län i norr. För elever som inte kan dagpendla till skolan har Kristinaskolan elevboende.

Vi erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Alla kan delta i det sociala samspelet, känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.

På Kristinaskolan har vi en mycket god tillgång till olika professioner i vårt elevhälsoteam och har en välutrustad IT-miljö med stort utbud av digitala lärverktyg.


ARBETSUPPGIFTER
Kristinaskolan söker en speciallärare med inriktning mot årskurserna 14 som främst ska arbeta med elever i ett mindre sammanhang/särskild undervisningsgrupp. I arbetet ska du undervisa elever som tillfälligt eller mer långvarigt är i behov av mer omfattande stöd i sin kunskapsutveckling och träning i det sociala samspelet. Viss undervisningstid kommer även ske i klasserna där det finns individuella behov. Samplanering sker med klasslärare, specialpedagog samt elevhälsan. Du ska kunna anpassa undervisningen utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du organiserar och strukturerar arbetet utifrån angivna mål. För att lyckas i uppdraget krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. Tillsammans arbetar vi för att utveckla vår undervisning så att vi skapar bästa möjliga förutsättningar för våra elever att nå sina högt uppsatta mål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som förutom är legitimerad speciallärare har förmågan att skapa goda relationer med eleverna, vårdnadshavare och kollegor och har kompetens och förståelse att möta eleven där den befinner sig. Vi ser gärna att du har en bred behörighet, erfarenhet och kompetens att möta elever i behov av stora anpassningar och arbetar utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt med en tydlig gränssättning. Du arbetar redan idag utifrån det vidgade läraruppdraget och ser möjligheter och potential att förändra elevens lärmiljö, snarare än att fokusera på individens begränsningar.

Skolan är tvåspråkig - teckenspråk och svenska. Om du inte är teckenspråkig idag, behöver du ha ett intresse för att lära dig språket och vi erbjuder dig i så fall utbildning i svenskt teckenspråk.

På skolan finns även boende för elever och därmed ställs det krav på samarbetsförmåga med både personal på elevboendet och med andra yrkesgrupper kopplade till elevens skoldag.

Meriterande är att du:

- har goda kunskaper och färdigheter i att kommunicera på svenskt teckenspråk

- har erfarenhet av arbete med elever inom NPF eller/och AST

- har fler ämnesbehörigheter
- har goda IKT-kunskaper samt kunskap om kompensatoriska läromedel

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Speciallärare Hälledals skola

Ansök    Feb 2    Härnösands kommun    Speciallärare
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.Om tjänsten

Älandsbro skola och Hälledals skola ingår i ett gemensamt rektorsområde. Tillsammans bedriver vi vår skolutveckling och det kollegiala lärande, implementering av Lgr 22, vårt språkutvecklande och inkluderande arbetssätt samt Erasmusprojektet Hand in Hand.

Hälledals skola är en trevlig F-6 skola belägen mittemellan Kramfors och Härnösand, mitt i vackra Höga Kusten. På skolan går cirka 75 elever från förskoleklass till årskurs 6. Delar av skolan arbetar åldersintegrerat. På skolområdet finns gymnastik-, och simhall, fotbolls-, och skridskoplan och närhet till skog, lekpark och sjö. Hälledals skola blev 2022 utsedd till årets team i Härnösands kommun.

Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål?
Vi söker nu en trygg, kreativ och engagerad speciallärare med inriktning språk-, läs- och skrivutveckling.

Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en speciallärare som tillsammans med övrig personal i verksamheten arbetar hälsofrämjande, motiverande, språkutvecklande och inkluderande för att uppnå enhetens fastställda mål.

Som speciallärare hos oss kommer du att


• Ingå skolornas gemensamma EHT och ha ett tätt och utvecklande samarbete med övriga speciallärare inom rektorsområdet
• Delta i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet genom exempelvis EHM (elevhälsomöten) tillsammans med övrig pedagogisk personal
• Stötta pedagogisk personal i exempelvis ledning och stimulans, språkutvecklande arbetssätt, lågaffektivt bemötande, alternativa verktyg (inkl. digitala verktyg), NPF, kartläggning och bedömning i förskoleklass och grundskola
• Bidra till utveckling av skolans lärmiljöer (fysisk, pedagogisk och social), så att dessa möter alla våra elever
• Ge elever specialpedagogiska stödinsatser individuellt och i grupp samt samordna det specialpedagogiska arbetet på skolan
• Planera och vara behjälplig vid screeningar
• Genomföra utredningar och övrig pedagogisk dokumentation inom särskilt stöd
• Kommunicera med elever, vårdnadshavare, kollegor och övriga samtalspartners både internt och externt med fokus på att skapa förtroendefulla relationer
• Vara en del av skolans ledningsgrupp
• Vara en del av kommunens nätverk för speciallärare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation mot grundskolan åk 1 – 6. Du är utbildad speciallärare med inriktning språk-, läs- och skrivutveckling. Du har god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har ett positivt bemötande, en god samarbetsförmåga, är självgående, flexibel, lyhörd och initiativrik. Du har kunskap om skolans styrdokument, didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera arbetet med att skapa en god lärmiljö för våra elever. Du håller dig uppdaterad gällande aktuell forskning och är väl insatt i styrdokumenten, när det gäller extra anpassningar och särskilt stöd samt kunskap om kartläggning, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.

Övrig information
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet inom yrket.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För att arbeta inom skola krävs godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Omfattning:
Heltid och tillsvidareanställning. 

Lön:
Individuell lönesättning.

Startdatum:
Enligt överenskommelse, 

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Speciallärare till Bondsjöhöjdens skola

Ansök    Maj 2    Härnösands kommun    Speciallärare
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Bondsjöhöjden skola söker en speciallärare

Bondsjöhöjden skola är en två- och treparallellig F-2-skola med ca 170 elever. Förutom grundskola åk.1-2 och förskoleklasser finns ett fritidshem med två avdelningar. Murbergsskolan med ca 230 elever, varav ca 60 elever i åk. 3 ligger i samma upptagningsområde och verkar under samma skolledning. Skolan är en åk. 3-6-skola med ett fritidshem. Skolorna samarbetar och ser sig som en F-6-skola.
I tjänsten som speciallärare på Bondsjöhöjden skola arbetar man i årskurserna F-3. Murbergsskolans speciallärare arbetar i årskurserna 4-6. 
Bondsjöhöjden skolan ligger naturskönt belägen på Bondsjöhöjden med närhet till både idrottsanläggning och skog. De fina utemiljöerna runt vår skola lockar till utomhuspedagogik vilket vi anser är en viktig del av skolans verksamhet och som vi tror gör våra elever friskare, gladare och piggare. 
Murbergsskolan ligger granne med länsmuseet på Murberget och har skogen precis inpå knuten. Du kommer att arbeta på båda skolorna och avståndet mellan skolorna är det ca 2 km.
Till både buss-och järnvägsstation i centrala Härnösand finns det goda bussförbindelser till/från båda skolorna. 

Skolans personal är en stark kår som står för ett välutvecklat samarbete för att eleverna ska känna trygghet och utvecklas på bästa sätt. På skolan samverkar en grupp personal kring en grupp elever under hela dagen.
På Bondsjöhöjden skola finns en miljö där både elever och personal kan utvecklas.

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med övrig personal strävar du efter att bibehålla en trygg skola där våra elever kan starta sin läranderesa i en miljö som inbjuder till kreativitet och nyfikenhet. Som speciallärare är du en del av skolornas gemensamma EHT och deltar i det förebyggande samt hälsofrämjande arbetet. Du kommer i rollen som speciallärare tillsammans med lärare och elevhälsa att bidra till att ge elever den ledning och stimulans. 
Du arbetar med att ge elever specialpedagogiska stödinsatser och undervisar då individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer samt stöttar övriga pedagoger och samordnar den specialpedagogiska utvecklingen på skolan.
Du kommunicerar med vårdnadshavare, elever och kollegor med fokus på att skapa förtroendefulla relationer. Du planerar och genomför screeningar och kartläggningar samt dokumenterar och analyserar åtgärdsprocessen. Vid sidan av detta kan du ha en konsulterande och handledande roll i nära samarbete med pedagoger och skolledning. Du deltar även i möten kopplade till EHT samt din profession.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation mot grundskolan åk 1-6 med påbyggnad mot speciallärare. Du har god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har kunskap om skolans styrdokument, didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god lärmiljö för eleverna. Du håller dig uppdaterad gällande aktuell forskning och har kännedom om styrdokumenten när det gäller extra anpassningar och särskilt stöd samt kunskap om kartläggning, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.

För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister.

För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och initiativrik men också lugn och stabil. Då arbetet innebär många olika kontakter så krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Du ska tycka om att växla mellan olika uppdrag, alltifrån att stötta enskilda elever till att arbeta i grupp och klass och samarbeta med kollegor. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 2022-08-16 eller enligt överenskommelse. 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare Älandsbro Skola

Ansök    Jun 1    Härnösands kommun    Speciallärare
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten


• I en fin miljö med naturen som granne finns Älandsbro skola. På skolan går ungefär 170 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Skolområdet har även idrottshall, fotbolls- och ishockeyplan, elljusspår samt skogsområde med kåta och grillplats. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik.
• Är du en driven pedagog som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar? Får du energi av skolutveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta mot ett gemensamt mål? Vi söker nu en speciallärare till vår skola i Älandsbro som vill bidra till skolans mål och utvecklling för högre måluppfyllelse.
• Nu får du chansen att tillsammans med kollegor, elevhälsoteam och skolledning vara medskapare till att utforma framtidens skola!

Arbetsuppgifter

Som speciallärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera elevernas undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.

Som speciallärare hos oss arbetar du huvudsakligen med undervisning i de flesta ämnen i samverkan med våra arbetslag. Utöver att undervisa jobbar du också med ett löpande förebyggande arbete i syfte att identifiera och undanröja hinder i olika läromiljöer.

Du ansvarar även för screening och karläggning av elevernas färdigheter. Utifrån vad screeningen och kartläggningen visar utvecklar du arbetet med att se över vilka stödinsatser och anspassningar som behövs för eleverna i behov av särskilt stöd.

Genom pedagogisk dokumentation,kollegialt lärande och ett ständigt eget lärande bidrar du till planering och utvecklingsinsatser på individ och gruppnivå inom ramen för ledning, stimulans och extra anpassningar. För dig är det en självklarhet att planera din undervisning utifrån elevers intressen, styrkor och skiftande behov och att hos eleverna skapa delaktighet och inflytande över arbetsformer.

Du bidrar till att organisera elevernas utbildning till att vara hälsofrämjande, kunskaps-, och språkutvecklande och inkluderande! Några av skolans fokusområden är språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning samt förebyggande- och främjande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer• En speciallärarexamen
• Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med NPF
• Erfarenhet av att använda stödtecken eller bilder
• Kan använda digitala verktyg

Meriterande 


• Tidigare erfarenhet av yrket är meriterande
• Har kunskap om läroplanen och styrdokumentens mål
• Utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i din undervisning.
• Att du har erfarenhet av, eller vill arbeta åldersintegrerat och att skapa lärsituationer där eleverna ges möjlighet att lyckas.

För att arbeta hos oss krävs ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister.

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten:


• Självgående
• Relationsskapande
• Problemlösare
• Flexibel

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Om det saknas sökanden som har legitimation enligt ovan kan andra sökande eventuellt bli aktuella.

 

Övrig information


Omfattning: Heltid, visstid under läsåret 2021/2022
Lön: Individuell
Startdatum: 2021-08-16


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare i matematik till Wendela Hellmanskolan

Ansök    Maj 17    Härnösands kommun    Speciallärare
Speciallärare i matematik till Wendela Hellmanskolan Är du en driven speciallärare som ser möjligheter och lösningar och gillar att ha stort utrymme att påverka din arbetsmiljö och din arbetsplats? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta?  Vill du göra skillnad i unga människors liv? Välkommen till oss på Wendela Hellmanskolan! Wendela Hellmanskolan är en  7-9-skola med ca 440 elever och 60 medarbetare. Vi arbetar målm... Visa mer
Speciallärare i matematik till Wendela Hellmanskolan

Är du en driven speciallärare som ser möjligheter och lösningar och gillar att ha stort utrymme att påverka din arbetsmiljö och din arbetsplats? Får du energi av utveckling, problemlösning och kollegor som vill samarbeta?  Vill du göra skillnad i unga människors liv? Välkommen till oss på Wendela Hellmanskolan!

Wendela Hellmanskolan är en  7-9-skola med ca 440 elever och 60 medarbetare. Vi arbetar målmedvetet med att skapa en skola där alla kan trivas, växa och utvecklas, både elever och personal. Lärarna arbetar i arbetslag kring tre klasser i en årskurs för att skapa närhet mellan lärare och elev samt möjliggöra för en helhetssyn på elevens studier. I vissa klasser har vi ett tvålärarsystem där ämnesläraren arbetar tillsammans med en resurspedagog för att skapa en bra pedagogisk miljö. Skolans lokaler är nyrenoverade och NPF-anpassade. Aktuella utvecklingsområden är digitalisering där skolan använder sig av bärbara datorer i en-till-en-lösning, betyg och bedömning, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt ett förebyggande elevhälsoarbete.

Inför nästa läsår behöver vi förstärka elevhälsoteamet och därför söker vi nu en speciallärare med inriktning matematik.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Wendela Hellmanskolan ingår du i vårt elevhälsoteam som tillsammans med arbetslagen strävar efter att skapa en skola som kan möta allas behov. Du arbetar med stöd och anpassningar till elever, både enskilt och i grupp, men också aktivt med handledning till lärare och arbetslag och som ett bollplank till skolledningen. Vi arbetar med modellen EHM, elevhälsomöte, i vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete och i detta arbete tar du en aktiv roll. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för arbetet med elever i behov av särskilt stöd i vissa arbetslag. En del av arbetet består av att genomföra pedagogiska utredningar och medverka vid upprättande av och utvärdering av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram individuellt och tillsammans med arbetslag och övriga elevhälsan. Du behöver därför vara kunnig, strukturerad, analytisk, lösningsinriktad och flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i 7-9. Du har dessutom speciallärarexamen med inriktning matematik. Som person är du trygg, stabil och har en god förmåga att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare. Du har erfarenhet av undervisning i åk 7-9 och gedigen kunskap om NPF. Du behöver ha en mycket god förmåga att samarbeta samt kunna leda det specialpedagogiska arbetet framåt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har en god digital kompetens.

Meriterande för tjänsten är lång erfarenhet, certifiering i någon form av matematikscreening samt erfarenhet av det digitala journalsystemet PMO eller motsvarande.

Anställning: Tillsvidare. För tillsvidareanställning krävs ämnesbehörighet för åk 7-9, lärarlegitimation samt speciallärarexamen. Utdrag ur belastningsregistret krävs också. 

Start: 2021-08-16 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare till Bondsjöhöjdens skola

Ansök    Mar 30    Härnösands kommun    Speciallärare
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Bondsjöhöjden skola söker en speciallärare

Bondsjöhöjden skola är en två- och treparallellig F-2-skola med ca 170 elever. Förutom grundskola åk.1-2 och förskoleklasser finns ett fritidshem med två avdelningar. Murbergsskolan med ca 230 elever, varav ca 60 elever i åk. 3 ligger i samma upptagningsområde och verkar under samma skolledning. Skolan är en åk. 3-6-skola med ett fritidshem. Skolorna samarbetar och ser sig som en F-6-skola.
I tjänsten som speciallärare på Bondsjöhöjden skola arbetar man i årskurserna F-3. Murbergsskolans speciallärare arbetar i årskurserna 4-6. 
Bondsjöhöjden skolan ligger naturskönt belägen på Bondsjöhöjden med närhet till både idrottsanläggning och skog. De fina utemiljöerna runt vår skola lockar till utomhuspedagogik vilket vi anser är en viktig del av skolans verksamhet och som vi tror gör våra elever friskare, gladare och piggare. 
Murbergsskolan ligger granne med länsmuseet på Murberget och har skogen precis inpå knuten. Du kommer att arbeta på båda skolorna och avståndet mellan skolorna är det ca 2 km.
Till både buss-och järnvägsstation i centrala Härnösand finns det goda bussförbindelser till/från båda skolorna. 

Skolans personal är en stark kår som står för ett välutvecklat samarbete för att eleverna ska känna trygghet och utvecklas på bästa sätt. På skolan samverkar en grupp personal kring en grupp elever under hela dagen.
På Bondsjöhöjden skola finns en miljö där både elever och personal kan utvecklas.

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med övrig personal strävar du efter att bibehålla en trygg skola där våra elever kan starta sin läranderesa i en miljö som inbjuder till kreativitet och nyfikenhet. Som speciallärare är du en del av skolornas gemensamma EHT och deltar i det förebyggande samt hälsofrämjande arbetet. Du kommer i rollen som speciallärare tillsammans med lärare och elevhälsa att bidra till att ge elever den ledning och stimulans. 
Du arbetar med att ge elever specialpedagogiska stödinsatser och undervisar då individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer samt stöttar övriga pedagoger och samordnar den specialpedagogiska utvecklingen på skolan.
Du kommunicerar med vårdnadshavare, elever och kollegor med fokus på att skapa förtroendefulla relationer. Du planerar och genomför screeningar och kartläggningar samt dokumenterar och analyserar åtgärdsprocessen. Vid sidan av detta kan du ha en konsulterande och handledande roll i nära samarbete med pedagoger och skolledning. Du deltar även i möten kopplade till EHT samt din profession.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation mot grundskolan åk 1-6 med påbyggnad mot speciallärare. Du har god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har kunskap om skolans styrdokument, didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god lärmiljö för eleverna. Du håller dig uppdaterad gällande aktuell forskning och har kännedom om styrdokumenten när det gäller extra anpassningar och särskilt stöd samt kunskap om kartläggning, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.

För att arbeta inom skolan krävs det ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister.

För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och initiativrik men också lugn och stabil. Då arbetet innebär många olika kontakter så krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Du ska tycka om att växla mellan olika uppdrag, alltifrån att stötta enskilda elever till att arbeta i grupp och klass och samarbeta med kollegor. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 2022-08-16 eller enligt överenskommelse. 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Pedagog till Hedda Wisngskolan i Härnösand

Ansök    Sep 11    Härnösands Kommun    Speciallärare
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


 

Pedagog med inriktning beteendevetare med erfarenhet av specialpedagogiska uppdrag

 

Barn och elevers lärande är viktigt för Härnösands kommun. Vi strävar efter skolor och förskolor med hög kvalitet där barnet och eleven är i centrum. Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje.

 

Vi söker nu en beteendevetare med specialpedagogisk erfarenhet till Hedda Wisingskolan i Härnösand.

 

Vi ser framför oss en person som vill arbeta med direkt och aktivt spedagogiskt stöd till elever och lärare i klassrummet, ha samtalsstöd för enskilda elever eller i grupp och vill arbeta tillsammans med speciallärare/pedagoger, lärare och mentorer.

 

Arbetsuppgifter

 

-        Att handleda pedagoger kring specialpedagogiska behov samt stödja pedagoger vid planering av anpassningar av undervisningen efter klass-, grupp- eller individbehov.

-        Att planera, stötta upp vid- och hålla elev- och föräldrasamtal samt andra stöd- och samtalsuppgifter kopplade till elevgruppens utveckling.

-        Att arbeta med ärenden kopplade till skolans värdegrund och skollagens krav på elevuppföljning i samband med ev. kränkningar och konflikter.

-        Att vara delaktig i framtagandet av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram samt följa upp dessa för den elev, grupp eller klass den gäller för att vara ett aktivt stöd mot såväl gruppen som enskilda elever.

 

Kvalifikationer
Vi ser en person med akademisk kompetens som beteendevetare och med erfarenhet av samtalsstöd mot elever och specialpedagogiska uppdrag och dokumentation, men även en person som brinner för att utvecklas i sin roll och lockas av utmaningar.

Med andra ord är det meriterande med högskolestudier i beteendevetenskap, pedagogik, psykologi och sociologi.

Ledarskapsutbildning eller dokumenterad ledarskapserfarenhet, erfarenhet av kuratorsuppdrag, samt erfarenhet av arbete och stöd i klass och/eller undervisning är meriterande.

 

Arbetstid/varaktighet
Heltid 100% varaktighet tillsvidare.

 

För att få arbeta inom skola, förskola eller fritidshem krävs godkänt utdrag ur belastningsregister. 

 

Lön
Individuell lönesättning

 

 

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare/ svenska som andra språkslärare

Ansök    Jan 16    Härnösands Kommun    Speciallärare
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Vi på Arbetslivsförvaltningen söker nu en engagerad och drivande lärare i svenska som andraspråk med specialläraruppdrag till våra studerande på Komvux.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten är delad på två uppdrag, ett uppdrag är att arbeta handledande i specialpedagogiska frågor både för pedagoger och för studerande, det andra uppdraget är att undervisa i SFI.

I uppdraget som speciallärare kommer du att ingå i ett Elevhälsoteam bestående av rektor, studievägledare, stödpedagog som arbetar aktivt med den pedagogiska personalen i verksamheten.

Du kommer att möta studerande inom Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasieutbildningar. Där förväntas du aktivt bidra med ditt specialpedagogiska kunnande och ha ett åtgärdande förhållningssätt. Du förväntas vara drivande och kunna ta egna initiativ och vara förtrogen med olika pedagogiska verktyg.

I ditt uppdrag ingår att kunna arbeta kartläggande och medvetet analysera för att måluppfyllelse ska nås.  Du ska kunna möte både deltagarna och pedagogerna där de befinner sig.

I uppdraget som lärare i svenska som andraspråk söker vi dig som vill arbeta med elever inom området svenska för invandrare. Tjänsten innebär undervisning i klass i kursen svenska för invandrare (SFI). Beroende på din kompetens kan andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Kvalifikationer
Behörig/legitimerad lärare inom SFI med 30 HP svenska som andraspråk.

Dokumenterad specialpedagogisk kunskap och erfarenhet  är krav. 

Erfarenhet av vuxenpedagogik är meriterande.

Erfarenhet av handledning är meriterande.

Vi ser gärna att du har goda datakunskaper och erfarenhet av flexibelt lärande. 

Tjänsten kan innefatta både flex- och klassrumsundervisning på dag och kvällstid, båda med kontinuerligt intag av elever.
Som person är du utåtriktad, kreativ och lösningsorienterad och ser individuella lösningar för elevernas bästa. Du är också flexibel och trivs med att samarbeta.

Anställningsvillkor

Individuell lönesättning tillämpas.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse 
Tjänsten är heltid.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare till Kastellskolan

Ansök    Okt 14    Kastellskolan    Speciallärare
På Kastellskolan finns ett välfungerande elevhälsoteam som systematiskt byggt upp en god elevhälsa. Teamet består idag av rektor, biträdande rektor, skolsköterska (70%), kurator (50%), speciallärare (50%) och speciallärare (100%). Tjänsten som speciallärare (100%) är nu vakant. Vi söker dig som har erfarenhet, kompetens och stort engagemang för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med pedagogerna i våra ... Visa mer
På Kastellskolan finns ett välfungerande elevhälsoteam som systematiskt byggt upp en god elevhälsa. Teamet består idag av rektor, biträdande rektor, skolsköterska (70%), kurator (50%), speciallärare (50%) och speciallärare (100%). Tjänsten som speciallärare (100%) är nu vakant.
Vi söker dig som har erfarenhet, kompetens och stort engagemang för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med pedagogerna i våra två arbetslag samt med de olika professionerna i vårt elevhälsoteam. Det är både ett förebyggande och ett åtgärdande arbete för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 
Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas. Vi gör anställningsintervjuer löpande. För möjlighet till tillsvidareanställning krävs speciallärar- eller specialpedagogutbildning.
Kastellskolan har ett bra läge på Kristinagatan i Härnösand. Skolan med ca 225 elever, med tillhörande fritidshem, har varit verksam sedan läsåret 2002-2003, och vår förskoleverksamhet öppnade under läsåret 2006-2007. Vi har två avdelningar på förskolan med sammanlagt 30 barn.
I dagsläget är vi väl förankrad som en av Härnösands förskolor/skolor. Vi erbjuder en röd tråd i lärandet för barn från ett till sexton år. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Visa mindre

Lärare till gymnasiesärskolans individuella program

Ansök    Mar 19    Härnösands Kommun    Speciallärare
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Vi söker speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt specialpedagog (enligt förordning 2011:326, 27§) till Härnösands gymnasieskolas individuella program Individuella program i gymnasiesärskolan är till för elever som behöver... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Vi söker speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt specialpedagog (enligt förordning 2011:326, 27§) till Härnösands gymnasieskolas individuella program

Individuella program i gymnasiesärskolan är till för elever som behöver en utbildning anpassad efter de egna förutsättningarna. Där läser eleven ämnesområden istället för ämnen. Utbildningen ska ge eleverna kunskaper för ett så självständigt och aktivt liv som möjligt samt för att kunna delta i samhällslivet. Undervisningen bedrivs i enlighet med Läroplan för gymnasiesärskolan och innehållet på ett individuellt program utformas utifrån varje individs behov och förutsättningar.

På gymnasiesärskolan i Härnösand har vi tre nationella program samt två undervisningsgrupper inom individuella programmet. Vi arbetar för en tillgänglig lärmiljö med ett inkluderande perspektiv. I elevhälsoteamet på gymnasiesärskolan arbetar vi med elevhälsomöten enligt EHM-modellen för att på bästa sätt skapa en likvärdig utbildning för våra elever.

Gymnasiesärskolan ingår som en enhet i Härnösands samlade gymnasium och här arbetar alla enheter intensivt med pedagogisk utveckling inom bla IKT, vilket innebär att samtliga elever utrustas med en bärbar dator eller pekplatta. Inom arbetslagen implementeras dessa verktyg för att nå förbättrade resultat samt en effektivare och förenklad vardag för både elever och pedagoger. Andra aktuella utvecklingsområden är kollegialt lärande, hållbar utveckling och ett fokuserat arbete med värdegrundsfrågor och arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program. Mentorskap och arbete i arbetslag ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning med behörighet att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program. Alternativt är du specialpedagog med legitimation som även ger behörighet att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program (förordning 2011:326, 27§). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde 190814 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Speciallärare till Wendela Hellmanskolan

Ansök    Mar 31    Härnösands Kommun    Speciallärare
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, med ett särskilt fokus på att skapa en funktionell skola för elever som finns inom NPF-spektrat. I uppdraget ingår bland annat att arbeta med anpassningar till elever o... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, med ett särskilt fokus på att skapa en funktionell skola för elever som finns inom NPF-spektrat. I uppdraget ingår bland annat att arbeta med anpassningar till elever och i lärmiljön, göra kartläggningar i klassrum samt handleda personal kring specialpedagogiska och didaktiska frågor och du är en del av skolans elevhälsoteam.

Wendela Hellmanskolan är en 7-9-skola som arbetar för en tillgänglig lärmiljö med ett inkluderande perspektiv. Vi behöver förstärka elevhälsoteamet med en driven speciallärare som tillsammans med skolans övriga specialpedagoger och speciallärare, skolsköterska, kurator, studie-och yrkesvägledare och rektor vill utveckla arbetet på skolan för att på bästa sätt skapa en likvärdig utbildning för våra elever. Som speciallärare på Wendela Hellmanskolan ingår  du i ett elevhälsoteam som tillsammans med arbetslagen strävar efter att skapa en skola som kan möta allas behov. Vi arbetar med modellen EHM, elevhälsomöte, i vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Skolan arbetar intensivt med pedagogisk utveckling inom bl.a. IKT, vilket innebär att samtliga elever utrustas med bärbar dator, digitala läromedel och i klassrummen använder vi Smart board. Inom arbetslagen implementeras arbetssätt med dessa verktyg för att nå förbättrade resultat samt en effektivare och förenklad vardag för både elever och pedagoger.

Som speciallärare arbetar du med stöd och anpassningar till elever men också aktivt med handledning till lärare och arbetslag och som ett bollplank till skolledningen.

Kvalifikationer

Speciallärare, ma/no alternativt sve/eng

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidare 100%

Lön

Individuell lönesättning

Start: 14/8 2019 eller enligt överenskommelse och under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre