Lediga jobb som Projektledare, bygg och anläggning i Härnösand

Se lediga jobb som Projektledare, bygg och anläggning i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Projektchef Civil North Anläggning eller Mark

Projektchef Infrastructure – Anläggning eller Mark Vill du vara en del av vår framtid? Nya spännande uppdrag väntar på oss i Sundsvall då marknaden växer och vi med den. Är du en av våra två nya projektchefer som antingen vill ta ett ansvar för en egen resultatenhet inom Anläggning med ett flertal projekt och ett personalansvar eller vill du hellre ta ett övergripande ansvar för ett Markprojekt? Oavsett vilken av tjänsterna du är intresserad av så vill vi... Visa mer
Projektchef Infrastructure – Anläggning eller Mark
Vill du vara en del av vår framtid? Nya spännande uppdrag väntar på oss i Sundsvall då marknaden växer och vi med den. Är du en av våra två nya projektchefer som antingen vill ta ett ansvar för en egen resultatenhet inom Anläggning med ett flertal projekt och ett personalansvar eller vill du hellre ta ett övergripande ansvar för ett Markprojekt?

Oavsett vilken av tjänsterna du är intresserad av så vill vi gärna berätta lite mer om vilka vi är och vad vi kan erbjuda dig i form av värdering och utmaningar.  

Avdelning Civil North bygger och renoverar infrastruktur och har ca 450 anställda. Vi är uppdelade i sex produktionsgrupper där du kommer tillhöra produktionsgrupp Mark/Anläggning i region Västernorrland/ Jämtland/Västerbotten. Arbetet täcker hela kedjan, från design och konstruktion till produktion.

Rollen som Projektchef
Som Projektchef för vår Anläggningsverksamhet ansvarar du för en resultatenhet som omsätter ca 100–150 mkr/år fördelat på att antal större eller mindre projekt. Du arbetar med projekt inom vattenkraft, ledningsnät, industri, Trafikverket, broar. Till din hjälp har du antal tjänstemän och yrkesarbetare som du har personalansvar för och är delaktig under projektens genomföranden.                                                                                                   

Som Projektchef Markprojekt driver du ett enskilt projekt inom exempelvis, ledningsnät, grundläggning och Va-anläggningar. Du har det övergripande ansvaret för att genomföra projektet inom de tids-, kvalitets- och kostnadsramar som vi kommit överens med i vårt kontrakt med kunden. Detta innebär att du är med i hela produktionsprocessen, sköter kundkontakter och ansvarar för att säkerställa att kundens förväntningar uppfylls. Du leder och driver produktionsprocessen tillsammans med dina övriga medarbetare.

Oavsett vilken Projektchefsroll du väljer så har du en viktig uppgift i att se till att det råder ordning och reda på din arbetsplats då detta underlättar för alla att nå de högt ställda krav och mål vi ställer för en säker arbetsmiljö. Vi vet att det även bidrar till en bättre kvalitet i det projekt du överlämnar till kunden.  

Vi strävar efter att arbeta i en öppen och lärande kultur där alla delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Vi har bland annat återkommande träffar och andra forum där du får möjlighet att utbyta erfarenheter med kollegor

Du är en av åtta projektchefer som rapporterar till Produktionschef Rickard Mattsson som är ansvarig för produktionsområdet Mark och Anläggning i region Västernorrland, Jämtland och Västerbotten.

Din profil
Du har flerårig erfarenhet från byggproduktion inom antingen mark, anläggning, vägbyggnad eller från beställarsidan. I grunden har du en byggteknisk utbildning och goda kunskaper i entreprenadjuridik och ekonomi.

Då du har det övergripande ansvaret för både projektens ekonomi samt personal krävs det goda kunskaper i projektstyrning vilket innefattar planering, produktionskalkyler, riskbedömningar, ekonomisk uppföljning, olika produktionsmetoder samt ledarskap.

Du trivs i rollen som ledare och inser hur viktigt det är att sätta upp tydliga mål för ditt projekt och förmedla detta till dina medarbetare. Du har förmågan att skapa och upprätthålla bra relationer till dina medarbetare och att skapa team som fungerar tillsammans.

Du drivs även av att göra bra affärer och förstår därför betydelsen av att bygga nära kundrelationer så att ni tillsammans skapar bra projekt. Vi tror också att du har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer och att du vågar fatta beslut under press.

För att bli en del av oss kräver vi att du kan ställa upp på våra värderingar: Ärlighet, Tillit och Respekt och förstår vikten av att arbeta med inkludering och mångfald i organisationen.

Du behärskar svenska i tal och skrift.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Sundsvall. B-körkort är ett krav för tjänsten. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan
Kontakta gärna Produktionschef Richard Mattsson 070-548 91 68 eller HRPB Lisen Hagberg 079-065 93 35, för ytterligare information. Registrera din ansökan och ditt CV nedan. Urval sker löpande dock senast den 15 december 2022.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger vi kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.  

Vi värnar om ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag. Visa mindre

Ramudden söker en Projektledare till Örnsköldsvik

OM OSS Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Vi erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. Vi tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vårt syfte är att se till att människor kommer hem oskad... Visa mer
OM OSS
Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Vi erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. Vi tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vårt syfte är att se till att människor kommer hem oskadda varje dag, oavsett om de jobbar på en arbetsplats eller bara passerar den. Vi finns idag på ett 70-tal platser i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Kanada och omsätter runt 1,8 miljarder SEK per år och har ca 800 anställda.

Vi söker nu en Projektledare till vår verksamhet i Örnsköldsvik. Örnsköldsvik ingår i Region Nord tillsammans med orterna Borlänge, Gävle, Härnösand, Ludvika, Luleå, Mora, Piteå, Umeå, Sundsvall, Umeå, Östersund & Skellefteå.

OM TJÄNSTEN
Som Projektledare hos oss planerar, driver och genomför du stora och mindre projekt med fokus på lönsamhet och kundnöjdhet. Du sköter kontakten med alla inblandade i projekten och planerar och fördelar arbetsuppgifter och resurser inom gruppen. Vidare ser du till att TA-planer samt de tillstånd och underlag som krävs finns på plats och skapar riskbedömning för skiss och etablering.

Du kommer att jobba i spännande uppdrag tillsammans med ett kompetent team där samarbete är nyckeln till framgång.

OM DIG
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen samt tidigare erfarenhet av att leda och driva projekt. Som person har du en mycket god problemlösningsförmåga. Du tar för dig och är öppen, nyfiken och gillar utmaningar. Vi värdesätter förmågan att kommunicera kring problem och lösningar samt att du är noggrann och flexibel. Du är även en mycket god organisatör med god framförhållning. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi arbetar som ett team där vi alla samarbetar och ställer upp för varandra.

VÅRA KÄRNVÄRDEN
Nära, drivna och omtänksamma

Vi jobbar nära våra kunder och är lyhörda för deras behov. Vi är drivna i vårt jobb och hittar nya smarta lösningar som bidrar till vår ledande ställning i branschen. Vi är omtänksamma och personliga i samarbetet med våra kunder.

DETTA ERBJUDER VI DIG
Som vår nya kollega kan du se fram emot ett framåtblickande företag med stor entreprenörsanda, en stark sammanhållning och en stabil arbetsplats. Vi vet att alla duktiga medarbetare är vår största tillgång. Därför satsar vi extra mycket på kompetensutveckling och fortbildning av alla i personalen.

Vi har även en friskvårdssatsning som vi kallar "Passion for health" med fokus på att vi skall må bra i vardagen, stärka sammanhållningen och leva hälsosammare. Som medarbetare på Ramudden kan du ta del av många olika förmåner inom hälsa, friskvård och fritid.

Läs mer på https://www.ramudden.se/passionforhealth

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Rekryteringen sker löpande, välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ramudden söker en Projektledare till Örnsköldsvik

OM OSS Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Vi erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. Vi tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vårt syfte är att se till att människor kommer hem oskad... Visa mer
OM OSS
Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Vi erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. Vi tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vårt syfte är att se till att människor kommer hem oskadda varje dag, oavsett om de jobbar på en arbetsplats eller bara passerar den. Vi finns idag på ett 70-tal platser i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Kanada och omsätter runt 1,8 miljarder SEK per år och har ca 800 anställda.

Vi söker nu en Projektledare till vår verksamhet i Örnsköldsvik. Örnsköldsvik ingår i Region Nord tillsammans med orterna Borlänge, Gävle, Härnösand, Ludvika, Luleå, Mora, Piteå, Umeå, Sundsvall, Umeå, Östersund & Skellefteå.

OM TJÄNSTEN
Som Projektledare hos oss planerar, driver och genomför du stora och mindre projekt med fokus på lönsamhet och kundnöjdhet. Du sköter kontakten med alla inblandade i projekten och planerar och fördelar arbetsuppgifter och resurser inom gruppen. Vidare ser du till att TA-planer samt de tillstånd och underlag som krävs finns på plats och skapar riskbedömning för skiss och etablering.

Du kommer att jobba i spännande uppdrag tillsammans med ett kompetent team där samarbete är nyckeln till framgång.

OM DIG
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen samt tidigare erfarenhet av att leda och driva projekt. Som person har du en mycket god problemlösningsförmåga. Du tar för dig och är öppen, nyfiken och gillar utmaningar. Vi värdesätter förmågan att kommunicera kring problem och lösningar samt att du är noggrann och flexibel. Du är även en mycket god organisatör med god framförhållning. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi arbetar som ett team där vi alla samarbetar och ställer upp för varandra.

VÅRA KÄRNVÄRDEN
Nära, drivna och omtänksamma

Vi jobbar nära våra kunder och är lyhörda för deras behov. Vi är drivna i vårt jobb och hittar nya smarta lösningar som bidrar till vår ledande ställning i branschen. Vi är omtänksamma och personliga i samarbetet med våra kunder.

DETTA ERBJUDER VI DIG
Som vår nya kollega kan du se fram emot ett framåtblickande företag med stor entreprenörsanda, en stark sammanhållning och en stabil arbetsplats. Vi vet att alla duktiga medarbetare är vår största tillgång. Därför satsar vi extra mycket på kompetensutveckling och fortbildning av alla i personalen.

Vi har även en friskvårdssatsning som vi kallar "Passion for health" med fokus på att vi skall må bra i vardagen, stärka sammanhållningen och leva hälsosammare. Som medarbetare på Ramudden kan du ta del av många olika förmåner inom hälsa, friskvård och fritid.

Läs mer på https://www.ramudden.se/passionforhealth

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Rekryteringen sker löpande, välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektingenjör inom VA, bygg, energi

Härnösand Energi & Miljö, HEMAB, är en självklar del av Härnösand. Det är vi som levererar värme, vatten, el och tar hand om återvinningen. Vi producerar grön el via våra vindkraftverk och vårt kraftvärmeverk som drivs av biobränsle och vi tar även en aktiv roll i lokalsamhället och gör insatser inom exempelvis skola och integration. Självständig och initiativrik Projektingenjör sökes Vid vår enhet för Teknisk utveckling finns nu ett utvecklande och sp... Visa mer
Härnösand Energi & Miljö, HEMAB, är en självklar del av Härnösand. Det är vi som levererar värme, vatten, el och tar hand om återvinningen. Vi producerar grön el via våra vindkraftverk och vårt kraftvärmeverk som drivs av biobränsle och vi tar även en aktiv roll i lokalsamhället och gör insatser inom exempelvis skola och integration.

Självständig och initiativrik Projektingenjör sökes

Vid vår enhet för Teknisk utveckling finns nu ett utvecklande och spännande jobb för dig som vill vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete! Vi söker en driven och engagerad Projektingenjör som vill vara med och utveckla Härnösand. Med hög kvalité och god samarbetsförmåga bidrar du till en leveranssäker verksamhet och att vi jobbar strategiskt mot uppsatta mål.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, skidåkning och ett stort kulturutbud finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Om jobbet

Som projektingenjör deltar du i våra om- och utbyggnadsprojekt, där du stöttar projektledaren med tekniskt underlag, samordning, upphandling, dokumentation med mera. I rollen ingår även utredningsarbeten för framtagande av framtida projekt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av VA- eller fjärrvärmebranschen, vana av att arbeta i projekt och är en lyhörd lagspelare. Erfarenhet av CAD och ritningshantering ses som meriterande.

Vi tillämpar flexibel arbetstid med möjlighet till platsoberoende arbete, men förväntar oss att du befinner dig på kontoret utifrån verksamhetens behov och överenskommelse med närmsta chef.

Om dig

Vi förutsätter att du brinner för energi, miljö och för att utveckla Härnösand. Förutom det har du i grunden en minst 3-årig högskoleutbildning inom VA, bygg, energi, eller liknande som vi bedömer likvärdigt. God förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort är krav.

Du är initiativrik och van vid att bidra på ett affärsmässigt och effektivt sätt till att nå uppsatta mål och resultat. Du är engagerad, trivs med att arbeta i teamstruktur och har en personlighet som sprider positiv energi, och är samtidigt självgående och arbetar strukturerat och driver ditt arbete till avslut.

Ansökan och frågor

Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Nyanställningsundersökning inkl. drogtest är obligatoriskt i rekryteringsprocessen. Vi tillämpar kollektivavtal BÖK Energi.

Du är välkommen att ansöka via formuläret på www.hemab.se/jobb. Sista ansökningsdag är den 10 oktober 2022.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Håll, Chef för Teknisk utveckling , [email protected], 073-813 63 78.

Fackliga representanter

Vision: Pia Sjöberg, 0611-55 75 00, [email protected]

Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, [email protected]

Om Härnösand Energi & Miljö AB

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats. HEMAB är idag certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö (ISO 9001, 14001, 45001). Vi arbetat aktivt för att utveckla vårt arbetssätt, vilket kommer möjliggöra till viss del digitala arbetssätt och platsoberoende arbete. Visa mindre

Projekteringsledare Mark- och Infrastruktur - Härnösand eller Örnsköldsvik

Sweco söker nu flera erfarna projekteringsledare runt om i Norrland! Har du erfarenhet av att leda projekteringsorganisationer inom mark- och infrastrukturuppdrag? Vill du tillsammans med oss på Sweco medverka i intressanta projekt och bidra till att lösa våra kunders utmaningar? Ta då möjligheten att söka tjänsten som erfaren projekteringsledare till vårt team i Härnösand eller Örnsköldsvik! Sweco skapar effektiva, funktionella och hållbara lösningar till... Visa mer
Sweco söker nu flera erfarna projekteringsledare runt om i Norrland! Har du erfarenhet av att leda projekteringsorganisationer inom mark- och infrastrukturuppdrag? Vill du tillsammans med oss på Sweco medverka i intressanta projekt och bidra till att lösa våra kunders utmaningar? Ta då möjligheten att söka tjänsten som erfaren projekteringsledare till vårt team i Härnösand eller Örnsköldsvik! Sweco skapar effektiva, funktionella och hållbara lösningar tillsammans med våra kunder.

Varför jobba hos oss?

I mellersta och norra Sverige kommer det under många år framöver att genomföras stora industri- och infrastrukturinvesteringar. Vi på Sweco står starka på marknaden men behöver nu bli ännu fler för att kunna möta våra kunders behov och förväntningar. Hos oss får du jobba i intressanta projekt med de senaste verktygen, omgiven av kompetenta projektörer, konstruktörer och specialister. Gemensamt jobbar vi tätt tillsammans med våra kunder för att hjälpa dem att framgångsrikt genomföra sina projekt. Våra uppdrag är av varierande karaktär mot både privata och offentliga kunder. Vi utför allt från utredningar och förprojektering i tidiga skeden till detaljprojektering. 

Vi arbetar i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare inom andra kompetensområden, på andra orter och i andra länder. Vardagen på Sweco bjuder på stora möjligheter att påverka framtiden, tillsammans med kollegor och kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål! 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll 

Som projekteringsledare inom mark- och infrastruktur hos oss har du:


• en nyckelroll inom projektet där du arbetar gränsöverskridande och sköter samordningen mellan kund, externa intressenter och ingående tekniska discipliner på Sweco,
• ett ansvar att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras,
• ett ansvar att uppfölja upp tid, ekonomi och kvalitet kopplat till projekteringens framdrift,
• möjlighet att medverka inom såväl mindre enklare som större komplexa multidisciplinära, mark- och infrastrukturprojekt, från förstudier och utredningar till detaljprojektering,
• ett ansvar att utveckla kundrelationer och sälja in egna uppdrag,
• jobba med intern och extern granskning.

Ledarskapet

”Varför ska du jobba med mig? Som ledare är jag nyfiken, effektiv och driven. Jag inspireras av människor som drivs av att förändra och förbättra. Jag tror på teamwork och att hjälpa varandra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.” Nils Nyström, Gruppchef

Dina erfarenheter

Vi tror att du har:


• en högskole- eller universitetsexamen inom bygg- och anläggning, eller att du har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt,
• flerårig erfarenhet från att arbeta inom mark- och infrastrukturprojekt, inom privat eller offentlig sektor. 

Erfarenhet som projekteringsledare, projektledare eller liknande ledande befattningar med ansvar för projektering i samhällsbyggnadsprojekt är särskilt meriterande, liksom erfarenhet av att jobba med utländska resurser eller vana att kommunicera på engelska!

Vem är du?

Det är din erfarenhet och dina personliga egenskaper som är viktigast i denna rekrytering. Som person är du självgående och har lätt för att ta initiativ. Eftersom arbetet som konsult innebär många kontakter med våra kunder, andra externa parter och kollegor på Sweco behöver du vara kommunikativ och bra på att prestigelöst skapa kontakter både externt och internt.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, att naturligt engagera sig i kundens verksamhet och bidra för att hitta de bästa lösningarna för våra kunder. Att du delar med dig av din expertis och dina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen?

Välkommen att kontakta gruppchef Nils Nyström 072-707 27 45.

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot din ansökan!

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com. Visa mindre

Projektledare till Ocab Region Mitt

Har du kunskap om byggnadsbranschen och vill ta steget in i en ny roll med mycket kundfokus? Är du en kommunikativ person som trivs med att vara spindeln i nätet och leda projekt framåt? Ta chansen och ansök idag! Om Ocab Ocab är ett rikstäckande sanerings- och avfuktningsföretag som finns på ett 50-tal orter över hela landet. Kunderna finns i hela Sverige inom försäkringsbolag, fastighetsbolag, FM-bolag, industri, bostadsrättsföreningar och privatpersoner... Visa mer
Har du kunskap om byggnadsbranschen och vill ta steget in i en ny roll med mycket kundfokus? Är du en kommunikativ person som trivs med att vara spindeln i nätet och leda projekt framåt? Ta chansen och ansök idag!
Om Ocab
Ocab är ett rikstäckande sanerings- och avfuktningsföretag som finns på ett 50-tal orter över hela landet. Kunderna finns i hela Sverige inom försäkringsbolag, fastighetsbolag, FM-bolag, industri, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vid skador orsakade av framför allt brand och vatten räddar Ocab ekonomiska värden och tid samt erbjuder tjänster vid utredningar, underhåll och sanering av fastigheter och industri.
På Ocab eftersträvas en öppen företagskultur där du snabbt blir en i teamet, samtidigt som du blir en del av något större. Tillsammans med systerbolag och kontor över hela landet erbjuds en bredd av möjligheter att utvecklas.
Om rollen
Ocab är i en spännande resa med stora strategiska satsningar och bygger just nu en starkare serviceorganisation med leveranskvalitet och kundupplevelse i fokus. Därför har rollen som projektledare tagits fram där huvudansvaret blir att leda, samordna och ansvara för projektuppdrag från uppstart till färdigställande. Det är en ny roll med stora möjligheter till att själv vara med och påverka utformning och arbetssätt.
I rollen som projektledare ansvarar du för att samordna projektarbetet för inkommande skadeanmälningar från försäkringsbolag och att på bästa sätt säkerställa nöjda kunder. Du sammankallar till möten och är den som sköter kommunikationen med försäkringsbolag, kund och andra intressenter. Du kommer att ha det övergripande ansvaret att lösa situationer som uppstår under projektets gång samt att hålla tidsramen och se till att lagstiftning följs vid projekteringen.
Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
Upprätta riskanalyser och göra kalkyler i MEPS
Medverka vid upphandling av underentreprenörer och konsulter
Beställa rivnings- och saneringsjobb internt hos Ocabs olika avdelningar

Löpande avstämning sker med närmaste chef samt arbetsledare. Rollen är placerad i Sundsvall men resor i tjänsten förekommer till orter i bland annat övriga Västernorrland, Jämtland, Gästrikland och Dalarna.
Din profil
Vi söker en driven person som är självständig med förmågan att organisera och planera sitt arbete väl. Du trivs i en social och kommunikativ roll då du blir spindeln i nätet och kommer samarbeta med såväl kunder som kollegor. Erfarenhet från byggnadsbranschen eller kunskap kring hur försäkringsbolag arbetar är väldigt meriterande för att lyckas i rollen. Vi tror att du har byggnadsteknisk utbildning och kan förstå konstruktioner och ritningar. Personliga egenskaper och rätt driv kan väga tyngre än lång erfarenhet.
Krav för tjänsten
Goda datakunskaper
Flytande i svenska i tal och skrift
Avslutad gymnasieutbildning

Meriterande
Tidigare erfarenhet inom projektering / kalkylering
Tekniks examen inom bygg och / eller erfarenhet från byggnadsbranschen
Erfarenhet av kalkyleringsprogrammet MEPS

Övrigt
Startdatum: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Ort: Sundsvall. Resor till närliggande kontor i regionen förekommer
Du söker tjänsten genom att besvara några frågor och bifoga ditt CV eller din Linkedin-profil. De kandidater som uppfyller grundkraven kommer att få en länk till ett personlighetstest och ett logiskt tänkande test. De som går vidare därefter bjuder vi in till digital intervju. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen.
Vi går igenom urvalet löpande vilket innebär att rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lina Södergren via 076-020 25 14 eller [email protected]
Stegra Rekrytering AB hanterar hela rekryteringsprocessen och alla frågor om tjänsten besvaras av Stegra. Visa mindre

Senior Projektledare

Härnösand Energi & Miljö, HEMAB, är en självklar del av Härnösand. Det är vi som levererar värme, vatten, el och tar hand om återvinningen. Vi producerar grön el via våra vindkraftverk och vårt kraftvärmeverk som drivs av biobränsle och vi tar även en aktiv roll i lokalsamhället och gör insatser inom exempelvis skola och integration. Vi söker en senior projektledare som brinner för energi och miljö Härnösand är fantastiskt! Vi på HEMAB står inför spänn... Visa mer
Härnösand Energi & Miljö, HEMAB, är en självklar del av Härnösand. Det är vi som levererar värme, vatten, el och tar hand om återvinningen. Vi producerar grön el via våra vindkraftverk och vårt kraftvärmeverk som drivs av biobränsle och vi tar även en aktiv roll i lokalsamhället och gör insatser inom exempelvis skola och integration.

Vi söker en senior projektledare som brinner för energi och miljö

Härnösand är fantastiskt! Vi på HEMAB står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara delaktig i utvecklingen av ett innovativt Härnösand. Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Du erbjuds ett varierande och utvecklande jobb som projektledare vid Teknisk utveckling. Projektuppdragen, vilka kan variera i storlek och teknisk karaktär, kan komma från alla olika verksamheter på HEMAB och du kommer att ges totalansvar för utvalda projekt. Detta innebär allt från upprättande av processanläggningar, byggnader och olika tekniska utredningsprojekt. Du ansvarar för planering och styrning av projekten och deltar i hela processen, där tonvikten ligger på utredning, projektering, upphandling och genomförande. Löpande rapportering sker till din uppdragsgivare, vilket normalt är en av de affärsansvariga, chef teknisk utveckling eller VD. Ibland är du föredragande inför bolagets styrelse.

Vem är du?

• Du är troligtvis är civil- eller högskoleingenjör och gärna med dokumenterad erfarenhet av projektledning.
• Du är prestationsinriktad och förväntas leda projekt på ett affärsmässigt och effektivt sätt mot uppsatta mål.
• Du är ansvarstagande och trygg som person med god förmåga att kommunicera i tal och skrift både på engelska och svenska.
• Du har god samarbetsförmåga och en personlighet som sprider positiv energi.
• Du hittar kreativa lösningar på problem som gör att du får saker gjorda på ett effektivt sätt och som motsvarar uppdragsgivarens förväntningar.
• Du brinner för energi, miljö och för att utveckla Härnösand.

Ansökan och frågor

Tjänsten är heltid vid HEMABs avdelning Teknisk utveckling. Tillträde efter överenskommelse och avklarat obligatoriskt drogtest. Vi tillämpar kollektivavtal BÖK Energi.

Du är välkommen att ansöka via vår webbsida. Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Håll, chef för avdelningen Teknisk utveckling , [email protected], 073-813 63 78

Fackliga representanter

Vision: Pia Sjöberg, 0611-55 75 50, [email protected]

Sveriges ingenjörer: Anders Nordin, 0611-55 75 00, [email protected] Visa mindre

Projektingenjör till affärsområde Fjärrvärme

Nu söker vi en problemlösare med analytisk förmåga, som är sugen på att vara en del av vårt utvecklingsarbete. Med dina infallsvinklar och din kunskap bidrar du till framdriften av verksamheten och bidrar till att vi jobbar strategiskt mot uppsatta mål. Har du en energiteknisk utbildning på högskolenivå och tycker detta låter intressant? Toppen! Då kanske det är dig vi söker! Arbetsbeskrivning I arbetsuppgifterna ingår analysarbete för att förbättra såväl ... Visa mer
Nu söker vi en problemlösare med analytisk förmåga, som är sugen på att vara en del av vårt utvecklingsarbete. Med dina infallsvinklar och din kunskap bidrar du till framdriften av verksamheten och bidrar till att vi jobbar strategiskt mot uppsatta mål. Har du en energiteknisk utbildning på högskolenivå och tycker detta låter intressant? Toppen! Då kanske det är dig vi söker!
Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår analysarbete för att förbättra såväl tekniska som ekonomiska förutsättningar för vår drift samt att stödja vår drift- & underhållsorganisation. Arbetet innebär även planering, dimensionering och projektering av ledningsnät och kundanläggningar för fjärrvärme, samt samordning av konsulter, leverantörer och entreprenörer.
Med dina infallsvinklar och din kunskap bidrar du till framdriften av verksamheten och du förväntas vara ett stöd i tekniska frågor till Marknad vid försäljning och kundrelaterade frågor.
Vem är du?
Vi söker dig som har en Energiteknisk utbildning på högskolenivå.
Som person är du strukturerad, självgående och initiativtagande. Du behöver ha en välutvecklad social förmåga, då arbetet innebär många kontakter både internt och externt.
Du är en problemlösare med god analytisk förmåga, som tar egna initiativ och jobbar strategiskt mot uppsatta mål. Du är en självklar del i vårt ständiga förbättringsarbete och tar initiativ och kommer med förslag kring hur vi kan utveckla verksamheten. Vid behov är du också behjälplig med andra förekommande arbetsuppgifter inom fjärrvärmeorganisationen.
Erfarenhet från AutoCAD och GIS-system är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av att arbeta i projektform, gärna i liknande verksamhet, alternativt erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.
Ansökan och frågor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Drogtest är obligatoriskt vid alla nyanställningar.
B-körkort är krav.
Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar KFS energiavtal.
Skicka din ansökan till: [email protected] senast den 14/5. Vi gör urval löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Riksarkivet söker en biträdande projektledare för byggprojekt i Härnösand

Om tjänsten Riksarkivet bygger nya lokaler i Härnösand med planerad inflyttning våren 2025, och vi förstärker nu projektledningen med en biträdande projektledare. Arbetet kommer främst bestå i att planera och samordna för kommande verksamhet i de nya arkivlokalerna inom områdena arkiv, säkerhet, digital infrastruktur, flytt av material, inventarier samt att svara för administration av projektet. Du kommer att ha många kontakter både externt och inom mynd... Visa mer
Om tjänsten

Riksarkivet bygger nya lokaler i Härnösand med planerad inflyttning våren 2025, och vi förstärker nu projektledningen med en biträdande projektledare.

Arbetet kommer främst bestå i att planera och samordna för kommande verksamhet i de nya arkivlokalerna inom områdena arkiv, säkerhet, digital infrastruktur, flytt av material, inventarier samt att svara för administration av projektet. Du kommer att ha många kontakter både externt och inom myndigheten.

Du kommer arbeta nära projektledaren för byggprojektet som tillika är chef för enheten Härnösand-Östersund. Resor kan förekomma i tjänsten.

Om dig
Du har minst gymnasieexamen och erfarenhet av projektarbete. Det är meriterande om du har kunskap inom någon av byggdisciplinerna bygg eller el samt ett tekniskt kunnande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig verksamhet, projektledning samt fastighets- och lokalfrågor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling.

B-körkort är meriterande.

Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper:

Som person är du engagerad, driven och strukturerad. Du är även noggrann och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer. Då du kommer ha många kontakter både externt och inom myndigheten behöver du även ha god kommunikativ förmåga.

Vi värderar högt ditt tekniska kunnande och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsplats: Härnösand

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast: 2022-08-21

Om Riksarkivet
Riksarkivet har särskilt ansvar för den statliga arkivverksamheten och för arkivvården i landet. Vi ska kontrollera den offentliga arkivverksamheten och ha nationell överblick över arkivfrågorna. Vi tar emot statliga myndigheters arkiv och arkiv från andra typer av organisationer.

Vi säkrar samhällets långsiktiga informationsförsörjning och garanterar innehåll, sammanhang och äkthet. Vi fokuserar på användarnas behov när vi beskriver och vårdar arkiven, när vi gör dem tillgängliga och när vi reglerar hur de ska hanteras.

Riksarkivets målsättningar sammanfattas i att vi är länken mellan dåtid, nutid och framtid, samhällets information är säkrad och arkiven är tillgängliga för alla.

Riksarkivet har drygt 400 anställda och finns på elva orter. Vi är inne i ett spännande och omfattande förändringsarbete med målet att bli en mer innovativ och omvärldsorienterad organisation som kan leva upp till nya förväntningar och krav.

Vi erbjuder intressanta, utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter som bidrar till samhällsnytta. Vi har även en god arbetsmiljö, flexibla arbetstider, goda semestervillkor och generös friskvårdsersättning

Övrig information
Du måste vara svensk medborgare eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer därför att göra en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Inför rekryteringsarbetet har Riksarkivet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Projektingenjör Järnväg

Som Projektingenjör med inriktning järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Projektingenjör Järnväg Arbetsuppgifter Som projektingenjör bistår du projektledaren och är en del av projektgruppen. Du deltar i järnvägsprojekt där du ansvarar för bl.a. projektadministration, handläggning och uppföljning i projektets alla d... Visa mer
Som Projektingenjör med inriktning järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Projektingenjör Järnväg

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör bistår du projektledaren och är en del av projektgruppen. Du deltar i järnvägsprojekt där du ansvarar för bl.a. projektadministration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projektmöten samt att vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader.
Som projektingenjör arbetar du även med bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Du kommer i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion och slutligen överlämning till förvaltning.

Övrig information

Vi kommer att tillsätta en person i Gävle, en person i Sundsvall och en person i Sundsvall/Härnösand.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du nyfiken, resultatinriktad och kvalitetsmedveten, du tar egna initiativ och har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete. Analytisk förmåga krävs då du i många projekt kommer att arbeta med att förutse samt hantera de problem som kan uppstå. Då du som projektingenjör har många kontakter med både interna och externa parter samt rör dig ute i verksamhetens olika projekt gäller det att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt innehar personlig integritet.
Vi söker dig som
har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
i närtid har minst ett års aktuell och relevant yrkeserfarenhet inom anläggningsbranschen
har goda kunskaper inom MS Office-paketet
har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
har körkort för personbil för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du
har erfarenhet av genomförande av väg- eller järnvägsprojekt
har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
har erfarenhet av kontering av fakturor i Agresso


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Projektledare stadsnära odling

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten

Arbetslivsförvaltningen är en förvaltning som ansvarar för att samordna och utveckla kommunens arbetsmarknad och vuxenutbildning. Arbetslivsförvaltningen erbjuder årligen sysselsättning och utveckling för personer som inte står till den offentliga arbetsmarknadens förfogande. Vi vill nu utveckla nya arenor för sysselsättning för den målgruppen inom ramen för Arbetslivsförvaltningens verksamhet. 
Vi startar därför ett utvecklingsprojekt kring stadsnära odling. I projektet kommer vi att fokusera på odling av grönsaker och rotfrukter, samt prova möjligheterna till viss djurhållning. Syftet är att bygga upp kommersiella odlingar genom att utveckla fyra testmodeller; en modellfarm vid Västanåfallet, odlingstestbäddar vid Bondsjön, växthusodlingar i samarbete med Peckas naturodlingar samt att utveckla ett koncept för hur man kan öka stad-landkopplingar i förbindelse med hållbar markanvändning och affärsutveckling av gröna näringar.

Målet med projektet är att genom stadsnära odling kunna bidra till entreprenörskap, sysselsättning, integration, hälsa och kunskap. Vi hoppas att på detta sätt bidra till att minska segregation och arbetslöshet.

Vi söker nu dig som vill hjälpa oss att driva detta projekt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda arbetet tillsammans med en arbetsgrupp om fem personer, ansvara för övergripande mål samt rapportera löpande till projektets styrgrupp. I arbetet ingår även att utforma projektplan tillsammans med arbetsgruppen samt söka relevanta projektmedel från olika instanser. Du ansvarar för ekonomisamordning av projektet samt fullföljande av uppdraget. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av projektledning eller projektarbete inom större projekt. Du har relevant akademisk utbildning inom projektledning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete inom området samt tidigare erfarenhet av arbete i den sociala sektorn. Vi ser gärna att du har stort intresse av hållbarhetsfrågor, miljö och naturresurshushållning. 

Som person är du kreativ och problemlösande. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera, både internt i organisationen och externt. Vi tror också att du är initiativtagande och prestationsinriktad.Övrig information


Omfattning: Heltid, allmän visstidsanställning till och med 2022-06-30. 

Lön: Individuell lönesättning

Startdatum: snarast eller senast 20210301

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista tillträdesdatum.

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Projektledare - väg och bro

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Projektledare - väg och bro Arbetsuppgifter Gillar du snabba beslut och att vara med där det händer? Trivs du i en arbetsgrupp där ni delar med er av erfarenheter och diskuterar er fram till lösningar? I rollen som projektledare på underhåll får du vara med och påverka män... Visa mer
Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Projektledare - väg och bro

Arbetsuppgifter

Gillar du snabba beslut och att vara med där det händer? Trivs du i en arbetsgrupp där ni delar med er av erfarenheter och diskuterar er fram till lösningar? I rollen som projektledare på underhåll får du vara med och påverka människors vardag!

I rollen får du möjlighet att driva underhållsprojekt i Västernorrlands län inom basprojekt väg och bro. Inom basprojekt väg så driver och planerar du projekt med fokus på vinterväghållning, sommarväghållning, underhåll av grusvägar, skötsel av rastplatser, avvattningsåtgärder samt skötsel av vägslänter, dvs våra vägar ska vara framkomliga för trafikanterna. Inom underhållsprojekt bro driver du flerårigt projekt med planerade broåtgärder. Detta arbete utförs tillsammans med din projektgrupp som består av projektingenjör, specialister, konsulter och entreprenörer.

Din uppgift är att kontinuerligt styra och leda samt följa upp projektet enligt tidplan, budget och projektmålen.. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. En viktig del i arbetet är möten och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten, kommunen och andra myndigheter. I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. Du besvarar också frågor från allmänhet och media rörande drift och underhåll för ditt vägnät.

 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester och arbetsprov som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du bygger ditt ledarskap genom att bygga förtroende som gör att du levererar resultat och driver utveckling tillsammans med andra. Du använder dig av din goda problemlösningsförmåga och din struktur när du tar dig an uppgifter och tar initiativ, inspirerar och engagerar samtidigt som du är duktig på att kommunicera.

Vi söker dig som har:


har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att driva entreprenadprojekt där du ansvarat för;

planering

ekonomi- och resultatuppföljning

krav- och riskhantering

leveransuppföljning


har deltagit i genomförande av upphandling eller av att lämna anbud

har kunskap inom AB, ABT och entreprenadjuridik

goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

körkort för personbil                           

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/ Visa mindre

Vi söker en snillrik ingenjör som Teknisk projektledare

Vi står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara med i utvecklandet av ett innovativt Härnösand. Din inriktning och bakgrund har mindre betydelse. Arbetsbeskrivning Du erbjuds ett varierande och utvecklande jobb som projektledare vid stödfunktionen Utveckling och projekt. Projektuppdragen, vilka kan variera i storlek och teknisk karaktär, kan komma från alla olika verksamheter på HEMAB och du kommer att g... Visa mer
Vi står inför spännande utmaningar och behöver förstärka med en driven projektledare som vill vara med i utvecklandet av ett innovativt Härnösand. Din inriktning och bakgrund har mindre betydelse.


Arbetsbeskrivning
Du erbjuds ett varierande och utvecklande jobb som projektledare vid stödfunktionen Utveckling och projekt. Projektuppdragen, vilka kan variera i storlek och teknisk karaktär, kan komma från alla olika verksamheter på HEMAB och du kommer att ges totalansvar för utvalda projekt. Detta innebär allt från upprättande av processanläggningar, byggnader och olika tekniska utredningsprojekt. Du ansvarar för planering och styrning av projekten och deltar i hela processen, där tonvikten ligger på utredning, projektering, upphandling och genomförande. Löpande rapportering sker till din uppdragsgivare, vilket normalt är en av affärsområdescheferna eller VD. Ibland är du föredragande inför bolagets styrelse.


Vem är du?
Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör, helst med dokumenterad erfarenhet av projektledning.
Du är prestationsinriktad och förväntas leda projekt på ett affärsmässigt och effektivt sätt mot uppsatta mål.
Du är ansvarstagande och trygg som person med god förmåga att både på engelska och svenska kommunicera i tal och skrift.
Du har god samarbetsförmåga och du har en personlighet som sprider positiv energi.
Du hittar kreativa lösningar på problem som gör att du får saker gjorda på ett effektivt sätt och som motsvarar uppdragsgivarens förväntningar.Ansökan och frågor
Tjänsten är heltid vid HEMABs avdelning för Utveckling & Projekt. Tillträde efter överenskommelse och avklarat obligatoriskt drogtest. Vi tillämpar KFS energiavtal.
Skicka din ansökan med personligt brev och CV till oss på [email protected]
Sista ansökningsdag är den 30 november 2019.
För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Jonathan Grip, chef för avdelningen Utveckling och projekt, [email protected], 070-847 46 71.


Om företaget
Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration. Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.
Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har moderna och ljusa lokaler med tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid. Visa mindre

Projektledare - väg och bro

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Projektledare - väg och bro Arbetsuppgifter Gillar du snabba beslut och att vara med där det händer? Trivs du i en arbetsgrupp där ni delar med er av erfarenheter och diskuterar er fram till lösningar? I rollen som projektledare på underhåll får du vara med och påverka män... Visa mer
Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Projektledare - väg och bro

Arbetsuppgifter

Gillar du snabba beslut och att vara med där det händer? Trivs du i en arbetsgrupp där ni delar med er av erfarenheter och diskuterar er fram till lösningar? I rollen som projektledare på underhåll får du vara med och påverka människors vardag!

I rollen får du möjlighet att driva underhållsprojekt i Västernorrlands län inom basprojekt väg och bro. Inom basprojekt väg så driver och planerar du projekt med fokus på vinterväghållning, sommarväghållning, underhåll av grusvägar, skötsel av rastplatser, avvattningsåtgärder samt skötsel av vägslänter, dvs våra vägar ska vara framkomliga för trafikanterna. Inom underhållsprojekt bro driver du flerårigt projekt med planerade broåtgärder. Detta arbete utförs tillsammans med din projektgrupp som består av projektingenjör, specialister, konsulter och entreprenörer.

Din uppgift är att kontinuerligt styra och leda samt följa upp projektet enligt tidplan, budget och projektmålen.. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. En viktig del i arbetet är möten och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten, kommunen och andra myndigheter. I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. Du besvarar också frågor från allmänhet och media rörande drift och underhåll för ditt vägnät.

 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester och arbetsprov som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du bygger ditt ledarskap genom att bygga förtroende som gör att du levererar resultat och driver utveckling tillsammans med andra. Du använder dig av din goda problemlösningsförmåga och din struktur när du tar dig an uppgifter och tar initiativ, inspirerar och engagerar samtidigt som du är duktig på att kommunicera.

 

Vi söker dig som har:


aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att driva entreprenadprojekt där du ansvarat för;- planering av projekt,

- genomförande av konsultupphandlingar,

- entreprenadupphandling, projektets ekonomi- och resultatuppföljning,

- krav- och riskhantering

- följa upp leveransen i projekt                                        


kunskap inom AB, ABT och entreprenadjuridik

goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

körkort för personbilAnsökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/ Visa mindre

Projektledare Underhåll

Vill du arbeta som projektledare inriktning väg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning ... Visa mer

Vill du arbeta som projektledare inriktning väg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.Projektledare Underhåll

Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Då kan du bli vår nya kollega! Underhåll söker just nu projektledare. I denna roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt inom Bas Väg och ansvara för projekt inom Västernorrlands län. Basprojekt Väg arbetar med vinterväghållning från oktober till maj, som innebär plogning och halkbekämpning. Från april till oktober sker arbete med sommarväghållning som innebär lagning av sprickor och hål, underhåll av grusvägar, skötsel av rastplatser, avvattningsåtgärder samt skötsel av vägslänter. Som Projektledare ansvarar du för budget i planerings- och genomförandeskeden samt i uppföljning av projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. I rollen som projektledare kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter såsom andra avdelningar inom Trafikverket, trafikanter, närboende, entreprenörer och konsulter.Vi söker dig som har
  • en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan utbildningsbakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning i närtid och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig

  • erfarenhet av att driva projekt och arbetat med ekonomi samt resultatuppföljning

  • dokumenterad erfarenhet från projektledning, uppdragsledning eller som platschef i form av att genomföra och driva projekt

  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

  • körkort för personbilDet är meriterande om du
  • har erfarenhet av väganläggningen, exempelvis belagd väg, grusväg och avvattning

  • dokumenterad erfarenhet i entreprenadjuridik

  • dokumenterad erfarenhet inom AB04/ABT06Som projektledare är samarbete och förhandling med många olika människor både externt och internt en viktig del, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan förmedla information på ett kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas hos mottagaren. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera, engagera och utveckla medarbetare.

Visa mindre