Lediga jobb som Nätverksoperatör i Härnösand

Se lediga jobb som Nätverksoperatör i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetsarkitekt IT

Ansök    Dec 16    Härnösands kommun    IT-strateg
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utveck... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter. Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vill du bli en del av en vår digitala utvecklingsresa där huvudsyftet är att skapa mervärden och nytta för medborgare och kommunens verksamheter? Vi söker en verksamhetsarkitekt till enheten Verksamhetsutveckling och digitalisering och du kommer att jobba tillsammans med kommunens alla verksamheter i sin digitala utveckling på både strategisk och operativ nivå.

Om tjänsten

Digitalt är det nya normala och dagens medborgare förväntar sig att kommunal service ska hålla samma nivå som andra digitala tjänster. Vi vill ta vara på de möjligheter digital teknik erbjuder för att skapa välfärd och god service för de vi finns till för - de som lever och bor i Härnösand.

Du blir en viktig nyckelperson i teamet som jobbar med verksamhetsutveckling, digitalisering och automatisering på enheten Verksamhetsutveckling och digitalisering som är placerad på kommunens IT-avdelning och ligger direkt under IT-chefen. En del av ditt ansvar blir att skapa kartan över kommunens större arbetsflöden och IT-processer, en viktig förmåga är att kunna samspela och koordinera IT och övrig verksamhet för att nå de bästa lösningarna. Det är också värdefullt att kunna visualisera och presentera lösningar och scenarier. Du kommer också att jobba med att fånga verksamheternas behov och kravställning. Du jobbar nära verksamheterna, med stratgiska arbetsgrupper och råd och ledningsgrupper. I rollen ingår att kunna växla mellan arbete på både strategisk och operativ nivå.

För kommunen är samverkan viktigt. Vi samverkar inom koncernen, med andra kommuner, regionalt och nationellt, med offentlig verksamhet och andra parter. Samverkan och nätverkande kommer du att vara en del av och bidra i.

Några vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- ha överblick på kommunens systemportfölj
- leda och delta i arbetet med arkitekturfrågor, identifiering och automatisering av arbetsflöden och processer.
- konkretisera och genomföra utvecklingsinitiativ
- kartläggning av dataflöden och processer, ett metodansvar
- krav- och behovsanalyser
- stötta förvaltningarna i sin verksamhetsutveckling med digitalisering och automatisering
- projektledning
- vara delaktig i samverkan och samarbetenKvalifikationer
Vi söker dig som:
- är certifierad verksamhetsarkitekt, eller har annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
- har goda kunskaper om att nyttja metoder och modeller inom verksamhetsarkitektur.
- har goda kunskaper i svenska och engelska och kan producera skriftligt material och muntliga presentationer av hög kvalité.
- uttrycker dig på ett pedagogiskt sätt så att mottagaren förstår.
- har vana av att arbeta i projekt och att projektleda.

Meriterande om du:
- är utbildad inom förändringsledning
- har erfarenheter av olika arkitekturramverk såsom IRM, Astrakan eller liknande
- utbildad inom projektledning och/eller processledning.
- har en akademisk utbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer relevant.
- B-körkort

Som person är du..
... en lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du tycker om att driva förändringsarbeten och har förmåga att leda och stödja andra i det arbete och utveckling som pågår. Du inspirerar och engagerar andra och trivs med att leda arbetsgrupper och kan växla mellan att vara analytisk och kunna visualisera slutsatser på ett pedagogiskt sätt. Du har lätt för att lära, ta till dig nya arbetssätt och sätta dig in i nya verksamhetsområden.


Övrig information
Omfattning: heltid
Anställningsform: tillsvidare
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.Kontaktperson

Lena Salomonsson
IT-chef
0611-348058

Annelie Persson
Vision
073- 274 54 50
[email protected]

Mats Gradin
Akavia
0611 - 34 84 07
[email protected]

Övriga fackförbund nås via kommunens växel
0611-348000Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Digitaliseringsstrateg till Härnösand, Luleå, eller annan ort.

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Digitaliseringsenheten ingår i verksamhetsområde Kunskapsutveckling som ansvarar för att Specialpedagogiska skolmyndigheten är en innovativ och ledande kunskapsaktör. Verksamhetsområdet är organiserat i två enheter, Analys- och utvecklingsenheten samt Digitaliseringsenheten. Digitaliseringsenheten ansvarar för att driva, utveckla och stärka myndighetens förmåga inom digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Drivs du av att nyttja digitaliseringens möjligheter i verksamhetsutveckling och tjänsteutveckling och vill vara en nyckelperson i vår digitalisering? Vi söker nu en digital strateg med placering på digitaliseringsenheten i Härnösand, Luleå eller något av myndighetens övriga kontor.

Digitaliseringsenheten är under uppbyggnad och vi utökar nu teamet som ska forma och leda det fortsatta arbetet med digitalisering i myndigheten. Våra medarbetare finns utspridda på flera orter så en stor del av arbetsmötena och arbetsplatsträffarna sker på distans. Resor i tjänsten förekommer. Du kommer som en i teamet ha stort inflytande och goda möjligheter att påverka digitaliseringsarbetet och vårt arbetssätt.

Som digitaliseringsstrateg på digitaliseringsenheten arbetar du med att driva och delta i arbetet med att förverkliga myndighetens digitaliseringsstrategi. Vi vill med vårt digitaliseringsarbete bland annat utveckla vår verksamhet och våra digitala tjänster för ett proaktivt stöd som gör skillnad för våra målgrupper. Ditt fokus kommer att vara att arbeta nära våra kärnverksamheter för att fånga behov och visa på möjligheter samt driva projekt och aktiviteter för implementering av digitala lösningar samt deltar i att utveckla arbetssätt och rutiner.
Du är en viktig brygga mellan verksamhetens behov och möjligheterna med digitala lösningar. Du arbetar nära vår kärnverksamhet Specialpedagogiskt stöd , vår IT-enhet och tillsammans med externa leverantörer. Du säkerställer att vi nyttjar digitaliseringens möjligheter och driver och inspirerar till utveckling av våra digitala lösningar hand i hand med verksamhetsutvecklingen. Du hittar nya vägar och driver förändring.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha:
- relevant högskole- eller universitetsexamen, gärna med IT-inriktning
- minst tre års dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering
- dokumenterad erfarenhet av implementering av digitala lösningar

Du bör ha:
- mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i såväl kundernas och verksamhetens behov som tekniska lösningar
- god kompetens och erfarenhet inom både projektledning och agilt arbetssätt
- god kompetens och erfarenhet inom behovsanalys och kravfångst
- god kompetens och erfarenhet inom användarinvolvering och tjänstedesign

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, har ett helikopterperspektiv och god strategisk förmåga. Du är kreativ, bidrar till nytänkande och visar på möjligheter.

Du är konsultativ och kommunikativ och har ett lösningsorienterat förhållningssätt, tar initiativ och uppnår resultat. Du har god förmåga att självständigt planera, driva, prioritera och förankra.

Vi söker dig som har gott om energi, stor drivkraft och är utvecklingsinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapar engagemang och delaktighet. Du är lyhörd, flexibel och gillar att jobba med förändringar. Du ser möjligheter i det mesta, utmanar gamla mönster och arbetssätt och testar gärna nya lösningar och infallsvinklar.


ÖVRIGT
Provanställning på sex månader tillämpas

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Produktansvarig Support till enheten Support och Övervakning, Härnösand

Ansök    Okt 17    Arbetsförmedlingen    IT-strateg
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Vilka är vi
Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus.

För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Vårt uppdrag inom enheten Support och Övervakning är att leverera en support i världsklass till Arbetsförmedlingens kunder samt anställda inom myndigheten. Vi ska även tillsammans med de andra funktionerna inom enheten aktivt bidra till en minskning av antalet inkommande kontakter till myndigheten genom proaktivitet, självläkande system, självserviceportaler osv.

Våra viktigaste uppdrag är bland annat att:
- Strategiskt/Operativt ansvara för produktens utveckling, drift och leverans
- Driva förbättrings och konstadseffektivisering
- Säkerställa dialogen med intressenter

Det bästa med att jobba inom enheten är att vi medarbetare ges, genom självledarskapet, stor möjlighet att vara med och påverka enhetens utveckling. Vi får arbeta med den nyaste tekniken och de modernaste, agila metoderna. Vi respekterar och lyfter varandra och lär oss genom att prova oss fram.

Det är en utmaning att ständigt kunna leverera högklassiga IT-lösningar till våra kunder och medarbetare i en exploderande förändring. Just nu befinner sig vår enhet i en spännande moderniseringsfas och vi behöver fler kollegor. Den förmåga vi söker nu är en produktansvarig för Support.

 

Beskrivning av rollen
Du ansvarar för att hålla ihop leveransen av vår support tillsammans med ett befintliga förmågor i teamet. Du kommer ingå i ett 3rd line team där du kommer ha möjligheten att driva och hantera ärenden som övrig verksamhet lyfter vidare. Du kommer ges tid och utrymme till att lyfta och driva förbättringar och skapa långsiktigt värde för våra användare och kunder. En viktig del kommer även att vara budget och prognosarbete för produkten Support.  

Grundläggande kvalifikationskrav
- Universitets-/högskoleutbildning alt. kan du ha tillgodosett dig motsvarande kunskaper på annat sätt
- Jobbat i ledande positioner inom produktstyrning, projektledning eller dylikt
- Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor


Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av att leda innovation från idé till färdig leverans
- Erfarenhet av budgetansvar och gjort budgetplanering och uppföljning
- Erfarenhet av produktstyrning eller motsvarande

Vem är du
Några av de egenskaper vi värdesätter är att du är lösningsorienterad, engagerad och strukturerad. Det är också viktigt att du har ett genuint intresse för att utveckla våra kunders verksamhet, gärna genom innovativa IT-lösningar. Du är kreativ och tänker i nya banor.

Som person är du affärsmässig och drivande, strukturerad och initiativtagande med stor social kompetens och förmåga att skapa nätverk både externt och internt. Du är analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta, samtidigt som du trivs med varierande arbetsuppgifter. Du är en lagspelare som trivs i en innovativ och framåtriktad organisation.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse som inleds med sex månaders provanställning. Möjlighet att jobba på distans till viss del finns. Placeringsort: Härnösand.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Visa mindre

Infrastrukturspecialist med inriktning datacenter

Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens. Arbetsuppgifter Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med: - Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp - Onboarding av nya kunder - Teknikstöd vid anbudsgivning - Teknikstöd för våra 3rd line support Tjänsten innebär några resor om året. Din profil och kvalifikationen Krav:  - MCSE/MCSA-certifikat - Svenska och eng... Visa mer
Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens.

Arbetsuppgifter
Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med:
- Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp
- Onboarding av nya kunder
- Teknikstöd vid anbudsgivning
- Teknikstöd för våra 3rd line support
Tjänsten innebär några resor om året.

Din profil och kvalifikationen
Krav: 
- MCSE/MCSA-certifikat
- Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
- Hybridlösning av cloudtjänster
- Private cloud
Det är meriterande om du är van att jobba med hybridlösningar av cloudtjänster och private cloud. Har du erfarenhet av att jobba i projekt med onboarding av kunder så är det ett stort plus. 

?Du är en person som tar ansvar och kan jobba självständigt.
Vad vi erbjuder
Hos oss ges du stora möjligheter att växa och vidareutvecklas.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med över 380 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Caroline Biverman på tfn: 0734-159380 eller [email protected].


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Verksamhetsstrateg med IT-inriktning

Ansök    Sep 16    Härnösands kommun    IT-strateg
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Om tjänsten

Vi söker dig som brinner för IT-frågor och digitalisering med förmåga att utveckla och förena teknik med verksamhetens behov. Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra vår verksamhet ännu bättre med hjälp av IT kan du vara vår blivande verksamhetsstrateg med IT-inriktning. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du tillåts att tänka nytt och våga utmana nuvarande arbetssätt.

Tjänsten som IT-strateg ingår i den nystartade Utveckling- och kunskapsstyrningsenheten. I den ingår enhetschef, verksamhetsstrateg, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, projektledare Nära vård samt medicinskt ansvarig sjuksköterska. Enhetens uppdrag är att stödja förvaltningsledningen i arbetet med att leda, utveckla och följa upp kvalitets-, utvecklings- och kunskapsstyrningsarbetet. Som IT-strateg har du en viktig roll i det.

Socialförvaltningen använder en hel palett av IT-stöd för att utföra sina uppdrag som exempelvis system för: processkartläggning, handläggning och dokumentation, lås, larm, planering, målstyrning, verksamhetsrapportering, kvalitetsledning, beslutsstöd, samverkan, dokumenthantering, e-Learning och e-tjänster. Inom en snar framtid kommer nya utmaningar och möjligheter i form av RPA, LMS, IAM, e-arkiv med mer.

Socialförvaltningen är nu inne i en spännande fas. Ett nytt verksamhetssystem har upphandlats och driftsatts under 2021. Du har nu chansen att komma in i ett mycket spännande skede där du kommer att ha stora möjligheter att utforma det framtida arbetet tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetsstrateg med IT-inriktning inom socialförvaltningen ansvarar du för den sammanhållna strategiska utvecklingen av IT-lösningar där sambanden mellan dessa är viktiga. Du kommer att ha en nyckelroll med att stödja förvaltningsledningen att leda det arbetet. Det innebär att du ger förslag på förbättringar i såväl IT-system som i kompetens och arbetssätt. Genom en aktiv omvärldsbevakning medverkar du till att vi har en god framförhållning för att möta kommande behov.

Du kommer bland annat aktivt leda socialförvaltningens arbete med:


• Fortsatt utvecklingsarbete med det nya verksamhetssystemet
Du ansvarar för att leda arbetet och aktivt jobba för att hitta effektiva lösningar.
• Utdataplattformar och beslutsstöd
Du ansvarar för utveckling och underhåll av verktyg samt rapporter för verksamhetsuppföljning.
• Informationssäkerhet
Du tar fram och implementerar riktlinjer och utbildningar som ett stöd till ledningen utifrån deras informationssäkerhetsansvar.
• Härnösands kommuns systemförvaltningsmodell
Du kommer ha en ledande roll för objektet social välfärd efter den kommande implementeringen.
• Digitalisering
Du är med och identifierar områden där IT kan hjälpa till med att automatisera eller förenkla processer för att effektivisera och ge bättre service till våra brukare, kommuninvånare och medarbetare. Du som verksamhetsstrateg med IT-inriktning kommer att delta i kommunens digitaliseringsgrupp där centrala frågor gällande digitalisering lyfts i kommunen.
• Du kommer ha ett nära samarbete med kompetenta och engagerade kollegor i Utveckling- och kunskapsstyrningsenheten samt med centrala resurser inom kommunen. I din roll blir du ett nav för samverkan inom och mellan förvaltningar.

Kvalifikationer• Relevant högskoleutbildning, alternativt annan eftergymnisial utbildning, som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Relevant utbildning inom IT-omådet.
• Erfarenhet av att sätta sig in i och förstå komplexa verksamhetsprocesser och IT-system är ett krav.
• Erfarenhet av att leda och styra projekt inom IT-området.
• Bred kompetens inom IT-området.
• Kunskap och erfarenhet av arbete med beslutsstöd

• Databaser (Exempelvis Microsoft Access/-server)
• Utveckling i beslutsstödsystem (Exempelvis /Excel/andra beslutstöd)
• Utdataplattformar/Integrationslösningar (ETL/VBA) Personliga egenskaper


• Ett strategiskt förhållningssätt, ser helheter och ett brett perspektiv på frågor.
• Förmåga att sätta dig in i många olika typer av verksamhets- och systemfrågor.
• Drivkraft och en självständighet som krävs för att driva arbetet framåt.
• Intresse och förmåga att ta ansvar, inte bara för din egen arbetsinsats, utan också för din roll som en del i din arbetsgrupps samlade resultat. 
• Vana att hålla föredragningar och att förklara komplexa saker på ett pedagogiskt sätt.
• Egenskaper som att vara kommunikativ, strukturerad, noggrann och uthållig i dina uppdrag.
• För att lyckas i din roll ska du vara van vid att ta ansvar, vara noggrann och drivande då stor del av arbetet sker i projekt- och förändringsarbete. Det är också viktigt att du är lyhörd och pedagogisk samt har en utpräglad samarbetsförmåga och servicekänsla. Du har lätt för att formulera dig såväl muntligt som skriftligt. Du känner dig bekväm i sammanhang där du förväntas hålla föredrag och informera större grupper.

Meriterande 


• God kunskap om offentlig verksamhet och de lagar som styr offentlig verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrig information• Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
• Individuell lönesättning.
• Startdatum: Enligt överenskommelse.


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Infrastrukturspecialist med inriktning datacenter

Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens. Arbetsuppgifter Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med: - Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp - Onboarding av nya kunder - Teknikstöd vid anbudsgivning - Teknikstöd för våra 3rd line support Tjänsten innebär några resor om året. Din profil och kvalifikationen Krav:  - MCSE/MCSA-certifikat - Svenska och eng... Visa mer
Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens.

Arbetsuppgifter
Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med:
- Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp
- Onboarding av nya kunder
- Teknikstöd vid anbudsgivning
- Teknikstöd för våra 3rd line support
Tjänsten innebär några resor om året.

Din profil och kvalifikationen
Krav: 
- MCSE/MCSA-certifikat
- Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
- Hybridlösning av cloudtjänster
- Private cloud
Det är meriterande om du är van att jobba med hybridlösningar av cloudtjänster och private cloud. Har du erfarenhet av att jobba i projekt med onboarding av kunder så är det ett stort plus. 

?Du är en person som tar ansvar och kan jobba självständigt.
Vad vi erbjuder
Hos oss ges du stora möjligheter att växa och vidareutvecklas.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med över 380 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Caroline Biverman på tfn: 0734-159380 eller [email protected].


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Digitaliseringssamordnare

Är du en person som initierar, samordnar, leder och stödjer utvecklings- och lärandeprocesser samt har erfarenhet av projekt inom digitaliseringens område? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande, utmanande och värdeskapande uppdrag. Arbetsuppgifter Du kommer att vara en central person för att stödja kommunernas verksamhetsutveckling och du har ansvar för att etablera och skapa stödjande strukturer för digital utveckling. Du kommer att stödja, koordi... Visa mer
Är du en person som initierar, samordnar, leder och stödjer utvecklings- och lärandeprocesser samt har erfarenhet av projekt inom digitaliseringens område? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande, utmanande och värdeskapande uppdrag.
Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en central person för att stödja kommunernas verksamhetsutveckling och du har ansvar för att etablera och skapa stödjande strukturer för digital utveckling. Du kommer att stödja, koordinera och samordna olika forum och arbetsgrupper. Du kommer också att representera länets kommuner i olika sammanhang. I rollen ingår att fånga utvecklingsbehov, driva och utveckla nätverk, vara kontaktperson och föra fram kommunernas behov samt facilitera och administrera Digitaliseringsrådets arbete.
Arbetet omfattar även omvärldsbevakning och att skapa förutsättningar för den fortsatta digitaliseringen inom kommunerna. Du arbetar både strategiskt och operativt, långsiktigt och resultatinriktat utifrån uppdragsgivarnas behov och direktiv.
Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig som har universitetsexamen inom ett lämpligt område. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av förändringsledning utifrån verksamhetsutveckling och nyttorealisering. Du ska vara van att arbeta i samverkan med olika parter och har en dokumenterad erfarenhet av projektledning och projektekonomisk uppföljning.
Erfarenhet av större digitaliseringsprojekt är en förutsättning och det är meriterande om du har arbetat i politiskt styrda organisationer.
Vi söker en engagerad och energisk förändringsagent med hög personlig mognad som är trygg i sin egen kompetens och modig nog att utmana det invanda. Du är uppdragsorienterad och har förmågan att vara alla kommuners stöd i utvecklingsarbetet. Som person kan du omsätta din omvärldsbevakning till verksamhetsnytta och har förmåga att planera och organisera arbetet självständigt. Du kan inspirera andra, skapa hållbara relationer och stödja samarbete. Du uttrycker dig också väl i både tal och skrift inom det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till förtroendearbetstid och distansarbete ges i överenskommelse med närmaste chef. Visa mindre

Projektledare

Kommunförbundet Västernorrland arbetar målmedvetet tillsammans med länets kommuner och regionala aktörer med att utveckla välfärden. Vi arbetar långsiktigt för att utveckla kunskap och metoder som gör nytta både för våra kommuner och för medborgaren. Nu förstärker vi med: Projektledare till projektet TEO (Tillgängliga e-tjänster i Offentlig sektor) Vi erbjuder ett spännande, utmanande och mycket värdeskapande projektledaruppdrag i en dynamisk och lärande... Visa mer
Kommunförbundet Västernorrland arbetar målmedvetet tillsammans med länets kommuner och regionala aktörer med att utveckla välfärden. Vi arbetar långsiktigt för att utveckla kunskap och metoder som gör nytta både för våra kommuner och för medborgaren.
Nu förstärker vi med:
Projektledare till projektet TEO (Tillgängliga e-tjänster i Offentlig sektor)
Vi erbjuder ett spännande, utmanande och mycket värdeskapande projektledaruppdrag i en dynamisk och lärande miljö tillsammans med kompetenta, engagerade och handlingskraftiga medarbetare. Vill du vara med?
Arbetsuppgifter
Uppdraget handlar om att via olika utvecklingsprojekt skapa förutsättningar, stödja och driva den fortsatta digitaliseringen inom kommunerna. Som projektledare kommer du vara ansvarig för projektets alla faser som analys, planering, genomförande, uppföljning och avslut. I ansvaret ingår rapportering, dokumentation, underlag, budget och ekonomisk uppföljning samt projektets leveranser och resultat. Förutom att leda projekt kommer du att arbeta med olika referens- och arbetsgrupper.
Kontinuerlig dialog med styrgrupp, projektägare och projektfinansiärer är viktig samt att projektets kunskaper sprids till deltagande kommuner och andra organisationer.
Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och energisk projektledare med hög personlig mognad som är trygg i sin egen kompetens och modig nog att utmana det invanda. Du är uppdragsorienterad och har förmågan att vara alla kommuners stöd i utvecklingsarbetet. Du kan inspirera andra, skapa hållbara relationer och stödja samarbete.
Dokumenterad erfarenhet av större digitaliseringsprojekt är en förutsättning. Det är meriterande om du drivit projekt på regional eller nationell nivå. Du är projektutbildad och har stor erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning. Du bör även ha god kunskap av ekonomisk uppföljning, upphandling och redovisning av projekt. Din utbildningsbakgrund kan vara inom it eller verksamhetsutveckling. Yrkeserfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande.
Du behöver vara van att ta stort egen ansvar och ha förmåga att strukturera och koordinera. Du uttrycker dig också väl i tal och skrift inom det svenska språket.
Vi kommer att lägga störst vikt vid personliga egenskaper, dina tidigare yrkeserfarenheter och uppnådda resultat.
Övrigt om tjänsten
Din placering är i Härnösand och i första hand tidsbegränsad i två år med möjlighet till tillsvidare. Tjänsten kommer att kunna innebära visst resande. Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till arbete på distans och förtroendearbetstid ges i överenskommelse med närmaste chef.
Bekräftelse på inkommen ansökan skickas 9/8 med anledning av semestrar.
Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Infrastrukturspecialist med inriktning datacenter

Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens. Arbetsuppgifter Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med: - Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp - Onboarding av nya kunder - Teknikstöd vid anbudsgivning - Teknikstöd för våra 3rd line support Tjänsten innebär några resor om året. Din profil och kvalifikationen Krav:  - MCSE/MCSA-certifikat - Svenska och eng... Visa mer
Till vårt datacenter i Härnösand söker vi tekniker med certifierad MCSE/MCSA-kompetens.

Arbetsuppgifter
Som Infrastrukturspecialist kommer du att arbeta med:
- Underhåll av vårt datacenter i samarbete med vår internationella datacentergrupp
- Onboarding av nya kunder
- Teknikstöd vid anbudsgivning
- Teknikstöd för våra 3rd line support
Tjänsten innebär några resor om året.

Din profil och kvalifikationen
Krav: 
- MCSE/MCSA-certifikat
- Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
- Hybridlösning av cloudtjänster
- Private cloud
Det är meriterande om du är van att jobba med hybridlösningar av cloudtjänster och private cloud. Har du erfarenhet av att jobba i projekt med onboarding av kunder så är det ett stort plus. 

?Du är en person som tar ansvar och kan jobba självständigt.
Vad vi erbjuder
Hos oss ges du stora möjligheter att växa och vidareutvecklas.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med över 380 anställda och med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Caroline Biverman på tfn: 0734-159380 eller [email protected].


Registrera din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Digital strateg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Digitaliseringsenheten ingår i Verksamhetsområdet kunskapsutveckling som ansvarar för att Specialpedagogiska skolmyndigheten är en innovativ och ledande kunskapsaktör. Verksamhetsområdet är organiserat i två enheter, Analys- och utvecklingsenheten samt Digitaliseringsenheten. Digitaliseringsenheten ansvarar för att analysera, utveckla och stärka myndighetens förmåga inom digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en digital strateg med placering i Härnösand. Beroende på sökandes kvalifikationer kan placering vid något av myndighetens övriga kontor vara aktuell.

Som digital strateg ska du delta i, samordna och driva digitaliseringen i myndigheten. Ditt fokus kommer att vara digitalisering inom undervisning. Du kommer att arbeta både med digitalisering inom våra egna specialskolor men också inom vårt utåtriktade specialpedagogiska stöd.

Du kommer att arbeta med att samordna och driva aktiviteter och projekt för att förverkliga myndighetens digitaliseringsstrategi. Vårt mål är att nyttja digitaliseringens möjligheter för att ge elever med funktionsnedsättning bättre förutsättningar för att nå sina kunskapsmål.

Du ska driva och inspirera till vidare utveckling och användning av digitala verktyg inom undervisningen. Du samordnar, initierar och leder aktiviteter och projekt och deltar i att utveckla arbetssätt och rutiner. Du arbetar nära våra kärnverksamheter, fångar upp behov, föreslår och implementerar digitala lösningar för elever med funktionsnedsättning och för personal inom skolan så att vi använder våra lösningar på bästa möjliga sätt.

Du arbetar på myndighetens digitaliseringsenhet och i nära samarbete med rektorer och IT-pedagoger på våra specialskolor. Du kommer även att arbeta tillsammans med medarbetare inom Specialpedagogiskt stöd med fokus på digitalt lärande och digitala verktyg samt med vår IT-enhet.

Du omvärldsbevakar och har god koll på vad som händer inom skola, digitalisering och tillgänglighet i vår omvärld.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha
• examen på kandidatnivå från högskola eller universitet inom ett för Specialpedagogiska skolmyndigheten relevant område
• flera års erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering

Du bör ha erfarenhet av att både leda och själv utföra arbete, mycket god förmåga att identifiera och förverkliga digitaliseringens möjligheter, god teknisk kompetens, intresse för framtida tekniska lösningar och håller dig uppdaterad inom ditt område.

Vi söker dig som är engagerad, har stor drivkraft, ett lösningsorienterat förhållningssätt samt tar initiativ och uppnår resultat. Du har god kommunikativ förmåga, i såväl tal och skrift, är pedagogisk och kan beskriva och förklara tekniska möjligheter och begränsningar. Du har lätt för att samarbeta och skapar engagemang och delaktighet.

Meriterande är tidigare erfarenhet av digitalisering inom skolväsendet, erfarenhet av att leda projekt, kunskap om digitala läromedel, lärplattformar och digitala lärmiljöer, kunskap om digital tillgänglighet samt erfarenhet från specialskola eller inom specialpedagogik.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning på sex månader tillämpas. Visa mindre

Digital strateg med kundfokus

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Digitaliseringsenheten ingår i Verksamhetsområdet kunskapsutveckling som ansvarar för att Specialpedagogiska skolmyndigheten är en innovativ och ledande kunskapsaktör.

Verksamhetsområdet är organiserat i två enheter, Analys- och utvecklingsenheten samt Digitaliseringsenheten. Digitaliseringsenheten ansvarar för att analysera, utveckla och stärka myndighetens förmåga inom digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en eldsjäl som brinner för att nyttja digitaliseringens möjligheter i verksamhets- och tjänsteutveckling och vill vara en nyckelperson i vår digitalisering?

Vi söker nu en digital strateg med placering i Härnösand eller vid något av myndighetens övriga kontor. Placeringsort beror på sökandes kvalifikationer.

Digitaliseringsenheten är under uppbyggnad och vi utökar nu teamet som ska forma och leda det fortsatta arbetet med digitalisering i myndigheten. Du kommer som en i teamet ha stort inflytande och goda möjligheter att påverka digitaliseringsarbetet och vårt arbetssätt.

Som digital strateg ska du driva och delta i arbetet med att förverkliga myndighetens digitaliseringsstrategi. Ditt fokus kommer att vara att driva projekt för implementering av digitala lösningar som ger oss ännu bättre insikter om våra kunders behov. Med kunder menar vi professionella i skolan och andra intressenter av våra tjänster.

Du samordnar, initierar och leder projekt och aktiviteter och deltar i att utveckla arbetssätt och rutiner. Du arbetar nära våra kärnverksamheter och tillsammans med externa leverantörer. Du fångar upp behov, identifierar möjligheter och visar på samt föreslår och implementerar nya digitala lösningar och arbetssätt. Du säkerställer att vi nyttjar digitaliseringens möjligheter och driver och inspirerar till utveckling av våra digitala lösningar hand i hand med verksamhetsutvecklingen. Du hittar nya vägar och driver förändring.

Du arbetar på myndighetens digitaliseringsenhet och i nära samarbete med medarbetare i våra kärnverksamheter samt med vår IT-enhet.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha:
• examen på kandidatnivå från högskola eller universitet.
• minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med fokus på implementering av digitala lösningar.
• flera års dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering.

Du bör ha:
• mycket god förmåga att identifiera och förverkliga digitaliseringens möjligheter.
• mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i såväl kundernas och verksamhetens behov som tekniska lösningar.
• god kompetens och erfarenhet inom projektledning och agilt arbetssätt.
• god kompetens och erfarenhet inom behovsanalys och kravfångst.
• dokumenterad erfarenhet från implementering av systemlösningar för hantering av kundrelationer.

Du är strukturerad, har ett helikopterperspektiv och god strategisk förmåga. Du är kreativ, bidrar till nytänkande och visar på möjligheter.

Du är konsultativ och kommunikativ och har ett lösningsorienterat förhållningssätt, tar initiativ och uppnår resultat. Du har god förmåga att självständigt planera, driva, prioritera och förankra.

Vi söker dig som har gott om energi, stor drivkraft och är utvecklingsinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapar engagemang och delaktighet. Du är lyhörd, flexibel och gillar att jobba med förändringar. Du ser möjligheter i det mesta, utmanar gamla mönster och arbetssätt och testar gärna nya lösningar och infallsvinklar.

ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning på sex månader tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Visa mindre

Digital strateg med fokus på data

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Digitaliseringsenheten ingår i Verksamhetsområdet kunskapsutveckling som ansvarar för att Specialpedagogiska skolmyndigheten är en innovativ och ledande kunskapsaktör.

Verksamhetsområdet är organiserat i två enheter, Analys- och utvecklingsenheten samt Digitaliseringsenheten. Digitaliseringsenheten ansvarar för att analysera, utveckla och stärka myndighetens förmåga inom digitalisering.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en eldsjäl som brinner för data och vill vara en nyckelperson i vår digitalisering och arbetet med att bli en datadriven organisation?

Vi söker nu en digital strateg med placering i Härnösand eller vid något av myndighetens övriga kontor. Placeringsort beror på sökandes kvalifikationer.

Digitaliseringsenheten är under uppbyggnad och vi utökar nu teamet som ska forma och leda det fortsatta arbetet med digitalisering i myndigheten. Du kommer som en i teamet ha stort inflytande och goda möjligheter att påverka digitaliseringsarbetet och vårt arbetssätt.

Som digital strateg ska du driva och delta i arbetet med att förverkliga myndighetens digitaliseringsstrategi. Ditt fokus kommer att vara att utveckla myndighetens förmåga att arbeta datadrivet.

Du bidrar till nytänkande och visar på möjligheter. Du samordnar, initierar och leder projekt och aktiviteter och deltar i att utveckla arbetssätt och rutiner som leder till att vi förstår beteenden och behov och använder data som en strategisk tillgång som vi baserar våra prioriteringar och beslut på.

Du arbetar nära våra kärnverksamheter och tillsammans med externa leverantörer. Du fångar upp behov, identifierar möjligheter och visar på samt föreslår och implementerar nya digitala lösningar och arbetssätt för att öka användningen av data.

Du säkerställer att vi nyttjar digitaliseringens möjligheter och driver och inspirerar till utveckling av användningen av data som en del i verksamhetsutvecklingen. Du hittar nya vägar och driver förändring.

Du arbetar på myndighetens digitaliseringsenhet och i nära samarbete med medarbetare i våra kärnverksamheter samt med vår Analys- och utvecklingsenhet och vår IT-enhet.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha:
• examen på kandidatnivå från högskola eller universitet.
• minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med fokus på implementering av digitala lösningar.
• flera års dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering.
• dokumenterad erfarenhet från implementering av datadrivna lösningar och arbetssätt.

Du bör ha:
• mycket god förmåga att identifiera, visualisera och implementera data som möjliggörare vid verksamhetsutveckling och digitalisering.
• mycket god förmåga att identifiera och förverkliga digitaliseringens möjligheter.
• mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i såväl målgruppernas och verksamhetens behov som tekniska lösningar.
• god kompetens och erfarenhet inom projektledning och analys.

Du är strukturerad, har ett helikopterperspektiv och god strategisk förmåga. Du är kreativ, bidrar till nytänkande och visar på möjligheter.

Du är konsultativ och kommunikativ och har ett lösningsorienterat förhållningssätt, tar initiativ och uppnår resultat. Du har god förmåga att självständigt planera, driva, prioritera och förankra.

Vi söker dig som har gott om energi, stor drivkraft och är utvecklingsinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapar engagemang och delaktighet. Du är lyhörd, flexibel och gillar att jobba med förändringar. Du ser möjligheter i det mesta, utmanar gamla mönster och arbetssätt och testar gärna nya lösningar och infallsvinklar.

ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning på sex månader tillämpas.
Tillträde efter överenskommelse. Visa mindre