Lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Härnösand

Se lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Härnösand. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härnösand som finns hos arbetsgivaren.

HR-utvecklare (vikariat)

Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetsti... Visa mer
Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetstider och arbetssätt för att kunna skapa bra förutsättningar att förena arbetsliv och privatliv.

Västernorrlands län har en storslagen natur och består av både kust och inland. Länsstyrelsen finns i Härnösand, mellan Sundsvall och Örnsköldsvik. Vi har goda pendlingsmöjligheter, både längs kusten och inåt landet. I dag arbetar cirka 260 medarbetare hos oss. Landshövding Berit Högman är chef för länsstyrelsen Västernorrland.

Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland


Vi söker en HR-utvecklare till enheten för verksamhetsstöd. Enheten leds av en enhetschef och har ca 25 medarbetare, fördelade på fem funktioner: ekonomi, HR, kommunikation, diarium/arkiv och service. Enheten har till uppgift att driva utvecklingsfrågor inom ledning och styrning, ge stöd till länsledningen och enheterna inom våra funktionsområden. HR-funktionen består av 5 medarbetare som arbetar strategiskt, operativt och administrativt inom HR-området och leds av en HR-chef.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-utvecklare på länsstyrelsen arbetar du inom hela HR-området. Du kommer att ge konsultativt stöd till chefer och vara en del av utvecklingen framåt inom olika HR-områden i nära samarbete med HR-kollegor och HR-chef.

Fokus i denna tjänst kommer i första hand att vara på rekryteringar, där du tillsammans med cheferna kommer att genomföra kompetensbaserad rekrytering för olika typer av befattningar som finns på myndigheten. Utöver rekryteringar kommer du hantera allmänna HR-frågor, vara med i utvecklingen av bland annat introduktion för nya medarbetare och förstärka samarbetet med högskolor/universitet samt praktik på myndigheten.

I rollen som HR-utvecklare ingår även administrativa uppgifter och att hantera myndighetsgemensamma aktiviteter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskolexamen från personalvetarprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av HR-arbete, särskilt meriterande är om du har erfarenhet av rekrytering. Även erfarenhet av tidigare arbete inom statlig verksamhet är meriterande.

Du har ett utvecklingsorienterat och konsultativt förhållningssätt samt god förståelse för vad arbetsgivarrollen innebär. Du tar ansvar för uppgiften, driver frågor vidare och har god samarbetsförmåga. Då befattningen har en stor spännvidd av arbetsuppgifter behöver du vara flexibel, strukturerad och ha lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav. Du har en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas.

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Delar av länsstyrelsens verksamhet är hbtq-certifierad.

Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss. Visa mindre

HR-expert med inriktning arbetsmiljö

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. HR-avdelningen är en nationell avdelning vid Kriminalvårdens huvudkontor med främsta uppgift att medverka till att Kriminalvården ha... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

HR-avdelningen är en nationell avdelning vid Kriminalvårdens huvudkontor med främsta uppgift att medverka till att Kriminalvården har goda förutsättningar att vidareutveckla sin förmåga att nå sina mål genom att vara en attraktiv, arbetsgivare, arbetsplats, utbildningsanordnare och samarbetspart, som gör skillnad i samhället. Våra HR-medarbetare arbetar med mål och resultat i fokus och med människor och verksamhet i centrum. Avdelningen är inne i ett omställningsarbete för att möta verksamhetens behov av HR.

Sektionen för arbetsmiljö söker nu en HR-expert med inriktning arbetsmiljö för placering i Härnösand. Sektionen hör till HR-avdelningens enhet för verksamhetsnära HR. Enheten har i uppgift att identifiera, utveckla, implementera och följa upp stödet till chefer inom Kriminalvården.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-expert i verksamhetsnära HR kommer du att självständigt vägleda regionens chefer inom frågor från hela HR-området men med särskild inriktning inom arbetsmiljöområdet. Du ska kontinuerligt arbeta för att upprätthålla, tydliggöra och vidareutveckla Kriminalvårdens strategier, policys och processer inom området samt tillämpning av gällande lagstiftning. Du kommer att arbeta med både långsiktigt och kortsiktigt kvalitetsstöd i individärenden men också ha möjlighet att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor inom ämnesområdet.

Du kommer även utarbeta underlag för HR-ledningens beslut och hålla i kompetensutvecklingsinsatser, vilket innebär att utbilda chefer och medarbetare, ansvara för uppföljning, utvärdering och kontroll av utbildningsinsatserna. Du kommer att arbeta i en utvecklande och stödjande miljö där du får möjligheten att självständigt och tillsammans med kollegor på andra orter, driva HR-frågor för hela landet.

Arbetet innebär tjänsteresor nationellt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. I ditt arbete tar du ansvar för dina uppgifter genom ett strukturerat angreppssätt för att driva dina processer vidare. Du kommer ha många olika kontaktytor och det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, har en förmåga att lyssna och kommunicera även när det gäller beslut som inte är populära. Myndigheten står inför många förändringar, och du behöver ha förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, du ser sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar och prioriteringar efter det.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR/arbetsvetenskaplig inriktning som Kriminalvården bedömer som relevant
• Flerårig bred erfarenhet från kvalificerat, självständigt chefsstöd inom HR-området
• Mycket god kunskap att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbeta fram riktlinjer/stödmaterial/rapporter/beslutsunderlag inför beslut
• Erfarenhet av att utbilda inom arbetsmiljö
• God kunskap inom arbetsmiljöområdet

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Enheten för Verksamhetsnära HR söker regional kompetensförsörjningsexpert

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. HR-avdelningens främsta uppgift är att medverka till att Kriminalvården har goda förutsättningar att vidareutveckla sin förmåga att ... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

HR-avdelningens främsta uppgift är att medverka till att Kriminalvården har goda förutsättningar att vidareutveckla sin förmåga att nå sina mål genom att vara en attraktiv arbetsgivare, arbetsplats, utbildningsanordnare och samarbetspart, som gör skillnad i samhället.

Våra HR-medarbetare arbetar med mål och resultat i fokus och med människor och verksamhet i centrum. HR-avdelningen består av fem enheter och 295 anställda fördelat på enheterna för rekrytering, utbildning, planering och arbetsgivarutveckling, ledar- och medarbetarskap samt verksamhetsnära HR.

Enheten för verksamhetsnära HR har i uppgift att identifiera, utveckla, implementera och följa upp arbetsgivarstödet till chefer inom Kriminalvården. Enheten ger verksamhetsnära HR-stöd, råd och vägledning så att cheferna stärks i arbetsgivarrollen och att deras förmåga att leda verksamhet och medarbetare ökar.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som kompetensförsörjningsexpert på enheten för verksamhetsnära HR utgör ett viktigt stöd för regionens planering av kompetensförsörjningen.

Som kompetensförsörjningsexpert i Kriminalvården arbetar du både strategiskt och operativt. Du initierar, driver processer och utvecklingsarbete och bidrar med nya perspektiv och förbättringsbehov.

Strategiskt jobbar du med att identifiera, analysera, utveckla och följa upp myndighetens långsiktiga kompetensförsörjning och omsätter nationella planer till regionala och lokala initiativ, i samverkan med verksamhetsansvariga chefer. Arbetet ligger till grund för strategier för urval och långsiktig intern chefsförsörjning och antagning till myndighetens chefsförsörjningsprogram.

Du är ett stöd för chefer inom HR-området med särskilt fokus på kompetensförsörjning och i uppdraget ingår att initiera, planlägga och följa upp kompetensförsörjningsplaner enligt en fastställd metodik. Intern och extern samverkan ingår liksom utredningar och kartläggningar inom kompetensförsörjningsområdet. Att medverka i utbildningar inom arbetsområdet kan också bli aktuellt, liksom kommunikations- och informationsaktiviteter. I rollen ingår ett nära samarbete med gruppchefer på rekrytering, regionala kommunikatörer och verksamhetsnära HR-experter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du samarbetar bra med andra och har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. I arbetet tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Arbetsbelastningen kan vara ojämn, vilket ställer krav på stresstålighet och prioriteringsförmåga.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med HR-inriktning alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete i HR-processer, med fördel med breda HR-frågor och/eller rekryteringerfarenhet
• Erfarenhet av att driva och underhålla processer med flera interna och externa aktörer
• Erfarenhet av kompetensförsörjning, inklusive chefsförsörjning utifrån strategiskt utvecklingsarbete
• Erfarenhet av arbete i flera digitala system samtidigt
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Kunskap om kompetensförsörjning både strategiskt och operationellt
• Mycket god kunskap i Officepaketet i synnerhet Word, Excel och Power Point

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av arbete med utvecklingsprogram för chefer
• Erfarenhet av att ta fram underlag/presentationer i olika sammanhang
• Kunskap om kompetensbaserad rekrytering

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Senior HR partner till Härnösands kommun

Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster. Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utve... Visa mer
Som medarbetare i Härnösands kommun är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina kollegor ge god service till invånare och gäster.
Vår kultur ska präglas av tillit, nyfikenhet och lärande och vi vill att du ska ha ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Vi är övertygade om att vårt förhållningssätt till varandra och vårt arbete har en direkt koppling till invånarnas upplevelse av våra välfärdstjänster. Vi är också säkra på att jämlikhet och mångfald utvecklar och höjer kvaliteten på våra verksamheter.
Vi uppmuntrar ett livslångt lärande och ger dig möjlighet till utveckling och karriär.

Vill du bli en stark HR partner på en plats med möjligheter till ett rikt liv?

På HR avdelningen i Härnösands kommun erbjuder vi dig en miljö präglad av utveckling och nyfikenhet där du är med och bidrar till Härnösands kommuns och HR avdelningens fortsatta utvecklingsresa. Vi bygger just nu tillsammans en högkompetent operativ HR support, utvecklar det strategiska HR stödet till ledning och en vass process för kompetensförsörjning. Allt för en stark framtid för våra medborgare. Du kommer på riktigt kunna göra skillnad på en plats där det också finns unika möjligheter att kombinera arbetsliv med familjeliv, naturliv och kulturliv. I ljuset av den globala Coronapandemin finns också en genomgripande ödmjukhet inför balans, hälsa och vikten av att ta hand om varandra.

Vi söker nu dig som kan ta en viktig roll i en förvaltnings ledningsgrupp och driva det strategiska HR arbetet tillsammans med ledningen. Du behöver stå stadigt i arbetsgivarrollen, kunna identifera behov och nuläge, identifiera strategiska vägval, driva och hålla samman HR perspektivet och bygga tillitsfulla relationer. I rollen ingår att vara ett kvalificerat ledningsstöd inom ex.vis förhandling, arbetsmiljöarbete, lönebildning, medarbetarengagemang, ledarskapscoachning, omställningsarbete och förändringsprocesser m.m. Som processägare driver du också utveckling inom ett HR område som är angeläget för hela vår kommun. Du som blir vår nya medarbetare får variation i arbetsinnehållet, hög grad av självständighet och goda möjligheter att påverka din personliga utveckling och framtid hos oss. Beroende på dina intressen kan din arbetsdag också innehålla en lunchpromenad på Smitingen, nedvarvning med en slående utsikt på Vårdkasen eller ett inspirerande besök på vår konsthall enbart fem min från HR avdelningens lokaler.

Du som person har en stark drivkraft och proffessionalism. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar, tillämpa din breda kunskapsbas och ha fokus på nytta. Du arbetar systematiskt och driver dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål på ett ödmjukt och tålmodigt sätt. Att prioritera och planera är en del av ditt naturliga arbetssätt. Vår vardag präglas av engagemang och ett gott samarbete, därför tar vi armkrok med dig som är positiv, har en god samarbetsförmåga och en stor portion arbetsglädje. Då kan vi tillsammans skapa verksamhetsnytta för ett hållbart Härnösand!

Din bakgrund och erfarenhet:
Högskole-/universitetsexamen inom Personal, arbetsliv och organisation eller motsvarande
Minst tre års erfarenhet från brett, kvalificerat HR-arbete 

Meriterande är erfarenhet av:
Strategiskt HR arbete, projektledning och arbete inom kommunal verksamhet

Om du vill kombinera ett spännande arbetsliv med en rik fritid där hela livet får plats ska du verkligen ta chansen och söka den här tjänsten.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fackliga representanter nås via kommunens växel: 0611-34 80 00.
Individuell lönesättning tillämpas
Anställningsform: Heltid tillsvidare
Tillsättning enligt överenskommelse


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

Säkerhetsprövning
Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver i vissa fall vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Om du har skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

HR-expert till Kriminalvården, Härnösand

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. ARBETSUPPGIFTER Som HR-expert i Kriminalvården kommer du att självständigt vägleda verksamhetens chefer inom frågor från hela HR... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.ARBETSUPPGIFTER
Som HR-expert i Kriminalvården kommer du att självständigt vägleda verksamhetens chefer inom frågor från hela HR-området med särskild inriktning mot arbetsrättsliga frågeställningar. Du kommer att arbeta med både långsiktigt och kortsiktigt kvalitetsstöd i individärenden och ärenden på gruppnivå. Du kommer även arbeta stöttande och utredande i personalärenden.

I arbetsuppgifterna ingår även förhandling inom personalområdet inom bla lönebildning, organisations- och individfrågor samt ett kontinuerligt arbete för att upprätthålla och tydliggöra Kriminalvårdens strategier och policys samt tillämpning av gällande avtal och lagstiftning.

Du kommer att medverka i kompetensutvecklingsinsatser, vilket innebär att bland annat delta i utbildning av chefer och medarbetare. Vidare ska du, genom utredning och analys, utarbeta underlag för HR- ledningens beslut. Du kommer arbeta i en utvecklande och stödjande miljö där du får möjligheten att självständigt och tillsammans med kollegor driva arbetsgivarfrågor för hela landet.
Du ska även utarbeta underlag för HR- ledningens beslut och kommer att hålla i kompetensutvecklingsinsatser. Du kommer att arbeta i en utvecklande och stödjande miljö där du får möjligheten att självständigt och tillsammans med kollegor, på andra orter, driva HR-frågor för hela landet.
Arbetet innebär tjänsteresor nationellt.


KVALIFIKATIONER
För att trivas som HR Expert hos oss behöver du vara serviceinriktad och vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. I ditt arbete behöver du vara självgående och ta ansvar för dina uppgifter genom ett strukturerat angreppssätt, ta initiativ och driva dina processer vidare. Du kommer ha många olika kontaktytor och det är viktigt att du är social och är bra på att samarbeta med andra, har en förmåga att lyssna och kommunicera även när det gäller beslut som inte är populära. Myndigheten står inför många förändringar, och du behöver ha förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, du ser sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar och prioriteringar efter det.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR/ Arbetsvetenskaplig inriktning som Kriminalvården bedömer som relevant.
• Flerårig bred erfarenhet från kvalificerat, självständigt chefsstöd inom HR-området.
• Krav på mycket god kunskap i att uttrycka sig väl i tal och skrift.
• Krav på god kunskap kring att arbeta fram riktlinjer/stödmaterial och rapporter.

Det är meriterande om du har:
• God kunskap inom statlig arbetsrätt
• Erfarenhet att arbeta med personalutredningar
• Erfarenhet av att utbilda inom arbetsrätt
• Erfarenhet att arbeta med lönebildning

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

HR-strateg med inriktning arbetsrätt och lönebildning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvali... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område HR stödjer regionens högsta ledning och dess kärnverksamheter såväl strategiskt som operativt. Område HR omfattar HR utveckling, HR närstöd, Löneservice samt Regionhälsan och vi är idag ca 100 medarbetare. Vi finns i Härnösand, Sundsvall, Ö-vik och Sollefteå. Flera av våra medarbetare kommer att gå i pension eller får nya uppdrag under det kommande året och rekryteringarna för att ersätta dessa duktiga medarbetare har påbörjats.

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av brett HR-arbete och vilja att bidra till att utveckla processer inom lönebildning, arbetsrätt och facklig samverkan. Befattningen är placerad inom HR utveckling vars främsta uppgift är att arbeta för att utveckla alla de processer som berör arbetsgivarområdet varför din roll kommer att vara av stor betydelse för vår fortsatta utveckling som attraktiv arbetsgivare. Arbetet är varierande och utvecklande och du kommer att arbeta i nära samarbete med förhandlingschef.

.

Som HR-strateg med inriktning arbetsrätt och lönebildning har du en aktiv roll i utvecklingsarbeten och utbildning inom ditt uppdrag. Du har ansvarar för arbetsvärdering och lönekartläggning och säkerställer en god kvalitet i detta arbete. I uppdraget ingår också att delta vid fackliga överläggningar och förhandlingar samt att ta fram relevant statistik. Med din erfarenhet och kompetens utgör du även ett stöd till dina kollegor i HR-organisationen genom rådgivning inom löne- och arbetsrättsområdet. Du ingår även i SKR personalstatistiknätverk.

Du kommer ingå i enheten HR-utveckling och ha ett nära samarbete förhandlingschef.


Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, exempelvis inom personal- och arbetsvetenskap, samt flera års erfarenhet av brett HR-arbete. Du har praktisk erfarenhet av löneöversynsarbete och facklig samverkan. Goda kunskaper inom arbetsrätt är en förutsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom det offentliga området.
För att lyckas i rollen krävs god självinsikt och förmåga att ha ett helhetsperspektiv på frågor. Du är tydlig och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina uppdrag och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Tjänsten är placerad i Härnösand där Region Västernorrland har sitt säte. Möten genomförs numera huvudsakligen digitalt men resor kan förekomma i tjänsten. Vi erbjuder också möjlighet att arbeta på distans.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Förhandlingsstrateg

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Är du en skicklig förhandlare med erfarenhet inom det arbetsrättsliga området och lönebildning?

Arbetsuppgifter

I rollen som förhandlingsstrateg har du ansvar för lönebildning-, avtal-, förhandling-,arbetsrätt och arbetstidsfrågor. Ditt arbete består i att tolka och tillämpa de arbetsrättsliga lagarna och kollektivavtalen samt utveckla lokala kollektivavtal och styrdokument inom ansvarsområdet.

I ditt uppdrag ligger även att genomföra löneöversyner och årliga lönekartläggningar och att utveckla vår gemensamma lönebildningsprocess.

Utifrån dina ansvarsområden utvecklar du processer, arbetssätt, utbildningar och ger stöd till ledning, chefer och HR-kollegor i lag och avtalsfrågor.

Du kommer även att ha en viktig roll i vårt fortsatta arbete med att utveckla ett hållbart samverkanssystem och att bibehålla och utveckla förtroendefulla relationer med arbetstagarorganisationerna.

Genom din lyhördhet sätter du dig in i olika perspektiv och i andras utmaningar och bidrar med lösningar. Kombinationen av att både kunna lyssna och förstå andras perspektiv samtidigt som du driver arbetet framåt är central i uppdraget.

För att trivas i rollen tror vi att du har en personlig mognad och är trygg och stabil även i pressade situationer. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga med ett långsiktigt, strategiskt tänkande. Vi tror att du som person är logisk och noggrann och tycker om att arbeta med att ta fram och analysera statistiska underlag.

Du är strukturerad och självgående och kan hantera komplex information, värdera och lyfta fram det väsentliga.

Du kommer att vara med och bidra till vårt fortsatta arbete med att utveckla vår personalpolitik! 

Kvalifikationer:

Akademisk utbildning inom HR, juridik eller annat område som arbetsgivaren finner relevant.

Mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och minst fem års erfarenhet av att ge kvalificerat arbetsrättsstöd.

Förhandlingserfarenhet.

Genomfört löneöversyner och lönekartläggningar.

God vana av statistikbearbetning.

Meriterande:

Kunskap och erfarenhet av Allmänna Bestämmelser.

Bred erfarenhet av HR-arbete.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi vill erbjuda dig ett hållbart arbetsliv och ett stort inflytande över ditt arbete, bland annat genom både flexibel arbetstid och arbetsplats!

 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Sista ansökningsdag är 2020-12-13.

Intervjuer är planerade att hållas 15-17 december.

 

 

 

 

Fackliga kontaktpersoner

Nås via kommunens växel:

0611-34 80 00.

 

 

 

 

 

 

 

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

HR-specialist inom strategisk kompetensförsörjning

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig myndigheten i ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör.

Vi söker en HR-specialist till Personalenheten med inriktning strategisk kompetensförsörjning, med placering i Härnösand.

Personalenheten ingår i myndighetens verksamhetsområde för stöd och styrning. Vi är en stödfunktion till myndighetens chefer. Inom enheten arbetar vi med alla delar inom HR-området, exempelvis arbetsrätt och avtalstolkning, arbetsmiljö, lika rättigheter och möjligheter, rekrytering, strategisk kompetensförsörjning och löneadministration.
Enheten består av nio HR-specialister, sju löneadministratörer samt en personalchef och är placerade på flera orter i landet, i Härnösand, Örebro, Göteborg och Vänersborg.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi verktyg som video och Skype för arbete och möten på distans. I tjänsten ingår även resor.

Enheten har för närvarande 21 medarbetare. Vi som arbetar här är HR-specialister, löneadministratörer, samordnare samt personalchef. Enheten är indelad i en HR-grupp samt en lönegrupp. Inom HR-gruppen finns en gruppering som arbetar med ett nära chefsstöd och en annan som arbetar med strategiska frågor.


ARBETSUPPGIFTER
Personalenheten arbetar både övergripande strategiskt och verksamhetsnära med personalfrågor i myndigheten, vilket innebär ett nära kollegialt samarbete med övriga HR-specialister. Personalenheten stöttar myndighetens chefer och samverkar samtidigt med andra enheter inom Verksamhetsområde stöd och styrning som enheten tillhör. I rollen som HR-specialist kommer du arbeta strategiskt inom personalområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• En akademisk examen inom HR eller annan högskole-/universitetsutbildning som vi bedömer likvärdig
• Minst fem års erfarenhet av strategiskt arbete inom HR-området
• Dokumenterad erfarenhet av att leda och driva ett flertal projekt och andra utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av utvecklingsarbete inom strategisk kompetensförsörjning

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbeta med HR-frågor i statlig myndighet.
• Erfarenhet av införande av digitala stödsystem inom HR-området.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga där du uttrycker dig väl i tal eller teckenspråk på svenska samt i skrift på svenska. Du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är bra på att nå ut med ditt budskap och har förmågan att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Du är strategisk, självgående och har en språklig analytisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning på sex månader tillämpas. Visa mindre

Kompetensstrateg till HR-avdelningens kompetensenhet

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Nu söker vi dig som vill vara med att utveckla ett kommungemensamt förhållningssätt för att stärka ett hållbart och hälsofrämjande ledarskap. Med det menar vi att chefer ska ha förutsättningar att vara hållbara  för att de i sin tur ska utveckla hållbara arbetsplatser. 

Du kommer att driva arbetet inom i huvudsak två områden:

Dels kommer du att vara "spindeln i nätet" i arbetet med att ta fram vårt kommungemensamma chefs-och ledarutvecklingsprogram. Tillsammans med duktiga kollegor arbetar du inom olika expertområden för att skapa en modell för utveckling av ledare i vår kommun.

Du kommer också ansvara för att ta fram, utveckla, mäta och analysera olika HR-nyckeltal som du på ett pedagogiskt sätt presenterar för ledning.

Fler arbetsuppgifter som ligger i rollen:


• Säkerställa att personalfrågor finns som en naturlig del i vår styrmodell.
• Vara seniort HR-stöd till kollegor.
• Utvärdera och följa upp HR-processer.

För att trivas i rollen tror vi att du har en utvecklad analytisk förmåga med ett långsiktigt, strategiskt tänkande och en hög leveranssäkerhet. Du har en personlig mognad och är trygg och stabil även i pressade situationer. Du är van vid att arbeta självständigt.

Du trivs i en miljö där samarbete med andra för att uppnå bästa resultat är naturligt och där arbete med utveckling och förbättring är ständigt närvarande. 

Du är bekväm i att dela med dig av både kunskap och ståndpunkter till andra samtidigt som du har en god förmåga att se saker ur olika perspektiv innan du tar ställning. Du lär nytt och utvecklas både professionellt och som människa.

Vi testar och provar, vi lär oss och utvecklas. Som kompetensstrateg kommer du att vara en viktig resurs för oss i det arbetet.

Kvalifikationer:

Högskoleexamen/universitetsexamen inom personal och arbetslivsområdet.

Minst fem års arbetslivserfarenhet från kvalificerat HR-arbete.

Erfarenhet av arbete med HR-nyckeltal.

Erfarenhet av chefscoachning inom HR-frågor.

Arbetat med HR-frågor inom offentlig sektor.

Du ska ha erfarenhet av processorinterat arbetssätt.

Meriterande:

Erfarenhet av HR-arbete inom kommunal verksamhet.

Fackliga kontakter når du via kommunens växel: 0611-34 80 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är: 2021-06-06.

Intervjuer planeras att hållas under vecka 23.

 

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Senior HR partner till Härnösands kommun

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar fra... Visa mer
Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller.

I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro.

Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.


Vill du bli en stark HR partner på en plats med möjligheter till ett rikt liv?

På HR avdelningen i Härnösands kommun erbjuder vi dig en miljö präglad av utveckling och nyfikenhet där du är med och bidrar till Härnösands kommuns och HR avdelningens fortsatta utvecklingsresa. Vi bygger just nu tillsammans en högkompetent operativ HR support, utvecklar det strategiska HR stödet till ledning och en vass process för kompetensförsörjning, allt för en stark framtid för våra medborgare. Du kommer på riktigt kunna göra skillnad på en plats där det också finns unika möjligheter att kombinera arbetsliv med familjeliv, naturliv och kulturliv. I ljuset av den globala Coronapandemin finns också en genomgripande ödmjukhet inför balans, hälsa och vikten av att ta hand om varandra.

Vi söker nu dig som kan ta en viktig roll i en förvaltnings ledningsgrupp och driva det strategiska HR arbetet i förvaltningen tillsammans med ledningen. Du behöver stå stadigt i arbetsgivarrollen, kunna identifera behov och nuläge, identifiera strategiska vägval, driva och hålla samman HR perspektivet och bygga tillitsfulla relationer. Just nu är det skolförvaltningen som behöver din kompetens.  I rollen ingår att vara ett kvalificerat ledningsstöd inom ex.vis förhandling, arbetsmiljöarbete, lönebildning, medarbetarengagemang, ledarskapscoachning, omställningsarbete och förändringsprocesser m.m. Som processägare kommer du också driva utveckling inom ett HR område som är angeläget för hela vår kommun. Du som blir vår nya medarbetare får variation i arbetsinnehållet, hög grad av självständighet och goda möjligheter att påverka din personliga utveckling och framtid hos oss. Beroende på dina intressen kan din arbetsdag också innehålla en lunchpromenad på Smitingen, nedvarvning med en slående utsikt på Vårdkasen eller ett inspirerande besök på vår konsthall enbart 5 min från HR avdelningens lokaler.

Du som person har en stark drivkraft och proffessionalism. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar, tillämpa din breda kunskapsbas och ha fokus på nytta. Du arbetar systematiskt och driver dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål på ett ödmjukt och tålmodigt sätt. Att prioritera och planera är en del av ditt naturliga arbetssätt. Vår vardag präglas av engagemang och ett gott samarbete, därför tar vi armkrok med dig som är positiv, har en god samarbetsförmåga och en stor portion arbetsglädje. Då kan vi tillsammans skapa verksamhetsnytta för ett hållbart Härnösand!

Din bakgrund och erfarenhet:
Högskole-/universitetsexamen inom Personal, arbetsliv och organisation eller motsvarande
Minst fem års erfarenhet från brett, kvalificerat HR-arbete 

Meriterande är erfarenhet av:
Strategiskt HR arbete, projektledning och arbete inom kommunal verksamhet, gärna skolverksamhet

Om du vill kombinera ett spännande arbetsliv med en rik fritid där hela livet får plats ska du verkligen ta chansen och söka den här tjänsten.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fackliga representanter nås via kommunens växel: 0611-34 80 00.
Individuell lönesättning tillämpas
Anställningsform: Tillsvidare
Tillsättning enligt överenskommelse


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

Projektledare

Projektledare för projektet Hållbart Arbetsliv Västernorrland (HAV) Projektet är ett kompetensutvecklingsprojekt med finansiering från ESF, Europeiska socialfonden. Projektet HAV:s uppdrag är att genomföra kompetensutvecklande insatser för att öka kompetensen bland medarbetare inom kommunal vård och omsorg och utveckla organiseringen mot ett mer hållbart arbetsliv. Har du erfarenhet av att driva större kompetensutvecklingsprojekt, är projektledarutbild... Visa mer
Projektledare för projektet Hållbart Arbetsliv Västernorrland (HAV)
Projektet är ett kompetensutvecklingsprojekt med finansiering från ESF, Europeiska socialfonden.
Projektet HAV:s uppdrag är att genomföra kompetensutvecklande insatser för att öka kompetensen bland medarbetare inom kommunal vård och omsorg och utveckla organiseringen mot ett mer hållbart arbetsliv.
Har du erfarenhet av att driva större kompetensutvecklingsprojekt, är projektledarutbildad och kan samordna och koordinera flera delar samtidigt som du har fokus på målet och helheten? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande, utmanande och mycket värdeskapande projektledaruppdrag.
Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du vara ansvarig för projektets alla faser; analys, planering, genomförande, uppföljning och rapportering. Det innebär projektstart, genomförande och avslut av HAV. Inom ramen för projektet kommer bland annat följande arbetsuppgifter att ingå:
Rapportering och efterlevnad av regelverk till Europeiska Socialfonden och till projektets styrgrupp
Samordning och koordinering av analys och utbildningsinsatser med verksamhet- och enhetschefer, utbildare och deltagare.
Ekonomiskt budgetansvar och resultatansvar
Arbetsleda personer som deltar i projektet
Kontinuerlig administration och rapportering enligt projektmodell till styrgrupp, projektägare och projektfinansiärer.

Jämställdhetsaspekter, tillgänglighet och verksamhetsutveckling kopplat till ett hållbart arbetsliv är en viktig del av projektet och projektets erfarenheter ska spridas till deltagande kommuner och andra organisationer.
Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig som har dokumenterad erfarenhet av liknande projekt och är projektledarutbildad. Du har din yrkesmässiga bakgrund i kommunal verksamhet och har erfarenhet av att arbeta med den kommunala vård- och omsorgsverksamheters utmaningar. Din utbildningsbakgrund kan vara inom HR eller socialtjänst.
Som person är det viktigt att du är van att samverkan med olika parter, har ett genuint engagemang och kan inspirera andra. Du behöver också kunna ta stort egen ansvar för uppdraget och ha förmåga att strukturera och koordinera. Du har lätt att skapa kontakter och kan se helheten. Du uttrycker dig också väl i tal och skrift inom det svenska språket.
Vi kommer att lägga störst vikt vid personliga egenskaper, dina tidigare yrkeserfarenheter och uppnådda resultat.
Övrigt om tjänsten
Din placering är i Härnösand. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning i cirka två år på heltid med möjlighet till förlängning och tillsvidareanställning.
Arbetet kommer att innebära visst resande varför B-körkort behövs. Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats med trevliga lokaler och där möjlighet till distansarbete ges i överenskommelse med närmaste chef. Visa mindre

Vikarierande HR-expert till Kompetenscenter Härnösand

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Enheten för kompetensförsörjning tillhör HR-avdelningen på Kriminalvårdens huvudk... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Enheten för kompetensförsörjning tillhör HR-avdelningen på Kriminalvårdens huvudkontor. Enheten är uppdelad i 7 olika geografiskt spridda sektioner/kompetenscenter.

Nu söker Kompetenscenter Härnösand en vikarierande HR-expert fram till 2020-12-31, med möjlighet till förlängning.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-expert i Kriminalvården arbetar du både strategiskt och operativt. Du kommer självständigt vägleda den lokala och regionala verksamhetens chefer med särskilt fokus på kompetensförsörjning och rekrytering. Strategiskt jobbar du med att identifiera, analysera, utveckla och följa upp myndighetens långsiktiga kompetensförsörjning av alla personalkategorier. I detta ingår bland annat ansvar för strategier vad gäller urval och långsiktig intern chefsförsörjning och antagning till myndighetens chefsförsörjningsprogram.

Operativt kommer du att, tillsammans med ansvarig chef, planera och genomföra rekrytering av första linjens chefer samt vissa expertbefattningar. Du jobbar i första hand inom region Nord, men uppdrag i andra regioner förekommer. Utbildningar, utredningar och kartläggningar inom arbetsområdet kan också bli aktuellt, liksom kommunikations- och informationsaktiviteter. Resor ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar bra med andra människor, samtidigt som du själv tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt arbetssätt. I ditt arbete tänker du strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• Högskoleexamen med HR/arbetsvetenskaplig inriktning eller annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården finner relevant.
• Flerårig erfarenhet av självständigt HR-arbete, företrädesvis inom kompetensförsörjningsområdet.
• Kunskaper om kompetensbaserad rekrytering.
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av Visma recruit alternativt annat motsvarande rekryteringssystem

Meriterande:
• Erfarenhet av att arbetat brett inom flera HR-processer
• Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av kompetensförsörjning utifrån strategiskt utvecklingsarbete
• Erfarenhet av chefsrekrytering (inklusive second opinion).
• Erfarenhet av arbete med kompentensförsörjningsanalyser


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass 3 och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

HR-Strateg med modernt driv sökes till Härnösand Energi & Miljö

Vi söker nu en HR-Strateg som vill driva ett modernt HR-arbete och vill vara med och forma framtiden på Härnösand Energi & Miljö AB. Arbetsbeskrivning Som HR-strateg hos Härnösand Energi & Miljö kommer du att arbetar metodiskt med att identifiera behov, planera, förankra, genomföra och följa upp olika projekt och uppdrag. Du kommer att säkerställa ett proaktivt, värdeskapande och faktabaserat strategiskt HR-stöd till ledning och kollegor. Du ska v... Visa mer
Vi söker nu en HR-Strateg som vill driva ett modernt HR-arbete och vill vara med och forma framtiden på Härnösand Energi & Miljö AB.

Arbetsbeskrivning
Som HR-strateg hos Härnösand Energi & Miljö kommer du att arbetar metodiskt med att identifiera behov, planera, förankra, genomföra och följa upp olika projekt och uppdrag. Du kommer att säkerställa ett proaktivt, värdeskapande och faktabaserat strategiskt HR-stöd till ledning och kollegor. Du ska vara ett affärsnära chefsstöd inom arbetsrätt, avtal, rehabfrågor, kompetensutvecklingsfrågor och utveckling av HR-verksamheten. Du är en viktig resurs i arbetet med att ständigt utveckla vårt arbetssätt med fokus på prestation och leverans på ett hållbart sätt, där välmående och engagemang är högt på agendan. Du ansvarar för att riktlinjer, processer och andra förutsättningar inom HR-området hålls relevanta och väl förankrade i organisationen.

Kvalifikationer och egenskaper
Du är redan idag erfaren och trygg inom HR-arbete, är strategiskt, tydlig i din kommunikation och har en utvecklad samarbetsförmåga. Du har akademisk examen inom relevant område. För att lyckas i rollen som HR-strateg är du van att ta initiativ, kan bistå med nya angreppssätt och är uthållig. Du har ett bra driv i arbetet och har ett engagemang som smittar. Om du drivs av att få forma ett modernt och utvecklande HR-arbete, van att tänka utan för boxen och bidra med nya lösningar då har vi rollen för dig.

Om företaget
Härnösand Energi & Miljö AB, HEMAB, är ett framåt och utvecklingsorienterat företag i Härnösand med 140 anställda. Våra verksamheter är viktiga för en hållbar utveckling av Härnösand. Vi arbetar främst med elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, vindkraft, biogas, elförsäljning och laddinfrastruktur för elfordon. Vi vill vara i framkant inom hållbart samhällsbyggande och arbetar aktivt för att vara möjliggörare för utvecklingen. Att arbeta för att främja hälsa och välmående på arbetsplatsen, samt att bygga teamkompetens, är en självklarhet.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. <a href="https://goo.gl/DpqfGV" target="_blank">Följ oss gärna på LinkedIn!</a>

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Härnösand Energi och Miljö med Amendo.
Tjänsten är tillsvidare och heltid. Tillsättning enl. överenskommelse.

Du är välkommen med din ansökan via vår hemsida, dock senast den 18/9 2019. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Pernilla Keusch, [email protected], 073 042 19 36.
Löpande urval kan komma att göras så vänta inte.
Facklig representant;
VISION, Krzysztof Lukaszewicz, [email protected], 0611-55 75 00

<a href="https://goo.gl/DpqfGV" target="_blank">Följ oss gärna på LinkedIn!</a> Visa mindre

HR-utvecklare

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland Vi söker en HR-utvecklare til... Visa mer
Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Vi söker en HR-utvecklare till enheten för verksamhetsstöd. Enheten leds av en enhetschef och har ca 25 medarbetare, fördelade på fem funktioner: ekonomi, HR, kommunikation, diarium/arkiv och service. Enheten har till uppgift att driva utvecklingsfrågor inom ledning och styrning, ge stöd till länsledningen och enheterna inom våra funktionsområden. HR-funktionen består av 5 medarbetare som arbetar strategiskt, operativt och administrativt inom HR-området och leds av en HR-chef. Under 2019 har HR-funktionen HBTQ-certifierats.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-utvecklare på länsstyrelsen arbetar du inom hela HR-området. Du kommer att ge konsultativt stöd till chefer och driva utvecklingsarbete framåt inom olika HR-områden i nära samarbete med HR-kollegor och HR-chef. Tillsammans med cheferna kommer du genomföra kompetensbaserad rekrytering för olika typer av befattningar, hantera rehabiliteringsärenden samt allmänna arbetsmiljö- och arbetsrättsfrågor. Utöver det kommer du särskilt att arbeta med frågor inom kompetensförsörjning såsom attrahera, rekrytera och avsluta. Det kan handla om att bidra till utveckling av arbetsgivarvarumärket, förstärka samarbetet med universitet/högskola, myndighetens introduktion samt följa upp avslutande anställningar. I rollen som HR-utvecklare ingår även administrativa uppgifter och att hantera myndighetsgemensamma aktiviteter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskolexamen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom olika HR-områden. Erfarenhet av olika HR-områden inom statlig verksamhet är särskilt meriterande.
Du har ett utvecklingsorienterat och konsultativt förhållningssätt samt god förståelse för vad arbetsgivarrollen innebär. Du tar ansvar för uppgiften, driver frågor vidare och har god samarbetsförmåga. Då befattningen har en stor spännvidd av arbetsuppgifter behöver du vara flexibel, strukturerad och ha lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav. Du har en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Provanställning tillämpas.

Placeringsort: Härnösand

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas.

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde. Visa mindre

HR-utvecklare (vikariat)

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 215 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland Vi söker en HR-utvecklare til... Visa mer
Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 215 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Vi söker en HR-utvecklare till enheten för verksamhetsstöd. Enheten leds av en enhetschef och har ca 25 medarbetare, fördelade på fem funktioner: ekonomi, HR, kommunikation, diarium/arkiv och service. Enheten har till uppgift att driva utvecklingsfrågor inom ledning och styrning, ge stöd till länsledningen och enheterna inom våra funktionsområden. HR-funktionen består av 5 medarbetare som arbetar strategiskt, operativt och administrativt inom HR-området och leds av en HR-chef. Under 2019 har HR-funktionen HBTQ-certifierats.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-utvecklare på länsstyrelsen arbetar du inom hela HR-området. Du kommer att ge konsultativt stöd till chefer och driva utvecklingsarbete framåt inom olika HR-områden i nära samarbete med HR-kollegor och HR-chef. Tillsammans med cheferna kommer du genomföra kompetensbaserad rekrytering för olika typer av befattningar, hantera rehabiliteringsärenden samt allmänna arbetsmiljö- och arbetsrättsfrågor. Utöver det kommer du särskilt att arbeta med frågor inom kompetensförsörjning såsom behålla och utveckla medarbetare. Det kan handla om att bidra till utveckling av arbetsmiljö, aktiva åtgärder och kompetensutvecklingsbehov. I rollen som HR-utvecklare ingår även administrativa uppgifter och att hantera myndighetsgemensamma aktiviteter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskolexamen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom olika HR-områden. Erfarenhet av olika HR-områden inom statlig verksamhet är särskilt meriterande.
Du har ett utvecklingsorienterat och konsultativt förhållningssätt samt god förståelse för vad arbetsgivarrollen innebär. Du tar ansvar för uppgiften, driver frågor vidare och har god samarbetsförmåga. Då befattningen har en stor spännvidd av arbetsuppgifter behöver du vara flexibel, strukturerad och ha lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav. Du har en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Provanställning tillämpas.

Placeringsort: Härnösand

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas.

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde. Visa mindre

Senior HR partner till Härnösands kommun

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand. Är du en stark förändringsledare som står stadigt i en bred HR kompetens ? Läs vidare! Vi söker dig som kan ta en viktig roll i en förvaltnings ledningsgrupp och driva det strategiska HR-arbetet. I rollen ingår också att vara ett kvalificera... Visa mer
Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Är du en stark förändringsledare som står stadigt i en bred HR kompetens ? Läs vidare!

Vi söker dig som kan ta en viktig roll i en förvaltnings ledningsgrupp och driva det strategiska HR-arbetet. I rollen ingår också att vara ett kvalificerat chefsstöd i alla kommunens HR-processer.

HR-avdelningen på Härnösands kommun genomgår också en viktig och spännande förändring.

Vi bygger ett starkt team med tydliga funktioner som i nära samarbete, och på ett ännu bättre sätt, ska bidra till att kommunens behov av HR-stöd tillgodoses på alla nivåer. Viktiga delar i det arbetet är processtyrning och digitalisering. Vi behöver ha en öppenhet för alla lösningar som kan hjälpa oss och verksamheten att nå sin fulla potential.

Vi söker dig som gärna delar med sig av dina kunskaper både informellt och i formella utbildningssammanhang. Du får själv ansvara för att utveckla viktiga HR-processer och möjlighet att driva projekt som ägs av HR och genomförs i nära samarbete med andra i kommunen.

Du som person har en stark drivkraft och entusiasm. Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar genom analys och helhetstänkande. Du arbetar systematiskt och driver dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål på ett ödmjukt och tålmodigt sätt.

Vår vardag präglas av professionalism och ett gott samarbete, därför tar vi armkrok med dig som är positiv, har en god samarbetsförmåga och en stor portion arbetsglädje. Då kan vi tillsammans skapa verksamhetsnytta för ett hållbart Härnösand!

Din bakgrund och erfarenhet:

Högskole-/universitetsexamen inom Personal, arbetsliv och organisation eller motsvarande

Minst fem års erfarenhet från brett, kvalificerat HR-arbete

Meriterande är erfarenhet av:

Strategiskt HR arbete, projektledning och arbete inom kommunal verksamhet

Vi erbjuder:

En miljö präglad av förändring och nyfikenhet där du är med och bidrar till Härnösands kommuns och HR-avdelningens fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet, självständigt arbete och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Marie Englund, tel: 070-297 65 18 mail: [email protected]

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande så välkommen in med din ansökan redan idag!

Fackliga representanter nås via kommunens växel: 0611-34 80 00.

Sista ansökningsdag är: 2019-06-04

Lön: Individuell lönesättning

Anställningsform: Tillsvidare

 

 


Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Visa mindre

HR - specialist inom kompetensförsörjning

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig myndigheten i ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör.

Vi söker nu en HR-specialist till Personalenheten med placering vid något av de kontor där Personalenheten har sina medarbetare, det vill säga Härnösand, Örebro, Göteborg eller Vänersborg.

Personalenheten inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande 16 antal medarbetare.

Personalenheten ingår i myndighetens verksamhetsområde stöd och styrning. Vi är en stödfunktion till myndighetens chefer. Inom enheten arbetar vi med alla delar inom HR-området, exempelvis arbetsrätt och avtalstolkning, arbetsmiljö, lika rättigheter och möjligheter, rekrytering, strategisk kompetensförsörjning och löneadministration.
Enheten består av åtta HR-specialister, sju löneadministratörer samt en personalchef och är placerade på flera orter i landet.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi verktyg som video och Skype för arbete och möten på distans.ARBETSUPPGIFTER
Personalenheten arbetar övergripande och verksamhetsnära med personalfrågor i myndigheten vilket innebär ett nära samarbete med övriga HR-specialister, myndighetens chefer och andra enheter inom verksamhetsområdet stöd och styrning.

I denna befattning som HR-specialist kommer du i huvudsak att arbeta med strategisk kompetensförsörjning och du kommer att ha ett nära samarbete med annan HR-specialist inom området. Arbetet kommer bland annat innebära att arbeta med ramverk och modeller för attraktiv arbetsgivare och medarbetarlöfte, samt karriär- och kompetensutveckling.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• En akademisk examen inom HR eller annan högskole-/universitetsutbildning som vi bedömer likvärdig
• Minst fem års erfarenhet från kvalificerat arbete inom HR-området
• Erfarenhet av utvecklingsarbete med strategisk kompetensförsörjning

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt och andra utvecklingsarbeten. Vidare är erfarenhet av att arbeta med HR-frågor i statlig myndighet meriterande.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är bra på att nå ut med ditt budskap och har förmågan att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet.
Du är strategisk, självgående och har en språklig analytisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre